οξυ ψυχωσικο επεισοδιο! - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast
Results 46 to 60 of 77
    Senior Member
    Quote Originally Posted by gillea View Post
    τωρα ειμαι μια χαρα, καλυτερα και απο πριν παθω την ιστορια.ειμαι ασυμπτωματικος πολυ καιρο.δεν εχω αρνητικα συμπτωματα και απολαμβανω τη ζωη μ.κοιταω και για δουλεια.
    να σε ρωτησω, πριν ποσο καιρο περιπου επαθες το επεισοδιο?! και ποσο σου πηρε να αναρρωσεις πληρως?!

Το επαθα το καλοκαιρι του 2009,το ξεπερασα σχετικα γρηγορα βγαινοντας εξω με φιλουσ τον πρωτο καιρο εβγαινα με το ζορι και σθζητωντας με ψυχολογο.τους πρωτους 2 μηνες ημουν πολυ χαλια και μετα σιγα-σιγα συνερχομουνα ωσπου τωρα μετα απο 2 χρονια να εχω φτασει σε ενα ικανοποιητικο επιπεδο και να σθμπεριφερομαι απολυτως φυσιολογικα αλλα παντα παιρνω τα φαρμακα μ δηλ καθημερινα σε μια σχετικα χαμηλη δοση συντηρησης

τι δοση συντηρησης περνεις gillea??κ μεσα στα 2 χρονια ποτε επερνες δοση συντηρησης?

Senior Member
    Gillea Να υποθεσω οτι εισαι γυναικα? To ονομα γυναικειο μου μοιαζει αλλα δεν ειμαι σιγουρος.

Τεσπα αυτο που θελω να πω ειναι οτι οι γυναικες ξεπερνανε πολυ πιο ευκολα τα ψυχωτικα επεισοδια απο οτι οι αντρες (ατυχησαμε guys).Το λεω αυτο για να μη γινονται συγκρισεις μεταξυ αντρων-γυναικων στο θεμα αναρωση. Χαιρομαι Gillea και εγω εχω ξεπερασει σε μεγαλο βαθμο τα προβληματα , αν και μου πηρε περισσοτερο καιρο , δεν ειμαι σιγουρος ποσο...:)
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    O Gillea ine antras etci gt anaferthike sto trito prosopo gia ton eauto t pio panw...!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Karol View Post
    O Gillea ine antras etci gt anaferthike sto trito prosopo gia ton eauto t pio panw...!!

Oυπς...δικιο εχεις σορρυ Gillea:) Ανηκεις λοιπον στην ομαδα μας (των ατυχων:P). Τεσπα ευχαριστα να ακουω οτι ξεπερναμε τα προβληματα μας ....γιατι γκρεμιζεται το συμπαν γυρω μας και θα χρειαστουμε δυναμεις:)
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Oταν μπηκα στο νοσοκομειο επαιρνα 8 mg ρισπεριδονη +ηρεμιστικο αν θυμαμαι καλα 3 φορεσ την ημερα +καποιο αντιχολινεργικο(για τα εξωπυραδιμικα) μετα απο καποιο καιρο μου κοψαν τα ηρεμιστικα και μου το πηγαν στα 6mg ti risperidoni και τωρα παιρνω 4 mg.εχω καταλαβει οτι στη δικη μου περιπτωση τουλαχιστον δεν ξερω για σας πρεπει να παιρνω τα φαρμακα εσσαει δηλ για παντα εκτος και αν βγει καμια ριζικη θεραπεια γιατι ειχα κανει μια αποπειρα να τα κοψω σταδιακα με τη συνδρομη του γιατρου και οταν εφτασα στα 2 μγ ειχα εντονοτατη ανυσηχια οτι θα παθω κατι αφου συνεβησαν και κατι δυσαρεστα και πιεστικα γεγονοτα εκεινη την περιοδο.Αλλα τωρα ειμαι μια χαρα λειτουργικος,βγαινω εξω διασκεδαζω και προσπαθω να μην το θυμαμαι γιατι ηταν η πιο απαισια και τρομακτικη εμπειρια στη ζωη μ

ανδρασ ειμαι και ειμαι 22,5 στα 23
    Last edited by deleted-by-request-1305; 07-10-2011 at 22:09.

Senior Member
    Ναι φιλε μη τα κοψεις. Αμα τα αρχισεις μετα πολυ δυσκολα ,ισως και αδυνατο να τα κοψεις.

Και εγω παιρνω ρισπεριδονη, ειμαι μια χαρα και εχω προσπαθησει 3 φορες να τα κοψω.

Οπως ειπες και εσυ και εγω στα 2mg με 1mg επαθα γερες υποτροπες.

Εγω πριν παρω το φαρμακο ημουν σχεδον μια χαρα, χωρις ψευδαισθησεις κ.λ.π. μου το ειχαν δωσει για το αγχος περισσοτερο και καποιες ιδεες ,οι οποιες ειναι ομως λογικες.

Τωρα ομως οταν τα κοβω ειμαι χαλια εντελως.

Για αυτο σου λεω, δε ξερω τι κανει το φαρμακο παντως αμα τα αρχισεις ειναι αδυνατο
    μετα να τα κοψεις..

Τελως παντων, τουλαχιστον με το φαρμακο ειμαστε παντα κουλ και χωρις καταθλιψη επισης. Τουλαχιστον εγω. Δηλαδη λειτουργει και κατα της καταθλιψης για εμενα
    η ρισπεριδονη και δεν αγχωνομαι τοσο πολυ.

Οποτε αμα παιρνω μετα πολυ μικρη δοση τουλαχιστον θα εχω κατι καλο.

Το μονο που με προβληματιζει οτι ειμαι συνεχεια , σαν να μην ειμαι εδω..

Εχω προβλημα προσοχης λιγο.

Νομιζω ομως οτι υπαρχει και φαρμακο για αυτο απο οτι μου ειπε ο γιατρος..

Oταν μπηκα στο νοσοκομειο επαιρνα 8 mg ρισπεριδονη +ηρεμιστικο αν θυμαμαι καλα 3 φορεσ την ημερα +καποιο αντιχολινεργικο(για τα εξωπυραδιμικα) μετα απο καποιο καιρο μου κοψαν τα ηρεμιστικα και μου το πηγαν στα 6mg ti risperidoni και τωρα παιρνω 4 mg.εχω καταλαβει οτι στη δικη μου περιπτωση τουλαχιστον δεν ξερω για σας πρεπει να παιρνω τα φαρμακα εσσαει δηλ για παντα εκτος και αν βγει καμια ριζικη θεραπεια γιατι ειχα κανει μια αποπειρα να τα κοψω σταδιακα με τη συνδρομη του γιατρου και οταν εφτασα στα 2 μγ ειχα εντονοτατη ανυσηχια οτι θα παθω κατι αφου συνεβησαν και κατι δυσαρεστα και πιεστικα γεγονοτα εκεινη την περιοδο.Αλλα τωρα ειμαι μια χαρα λειτουργικος,βγαινω εξω διασκεδαζω και προσπαθω να μην το θυμαμαι γιατι ηταν η πιο απαισια και τρομακτικη εμπειρια στη ζωη μ
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

http://en.wikipedia.org/wiki/Antipsychotic το wikipedia λεει εδω οτι τα συμπτωματα στερησης ποθ εμφανιζονται απο τα αντιψυχωτικα περιλαμβανει πρωσορινα συμπτωματα οπως ανυσηχια,ταραχη αυπνια και οτι εσφαλμενα θεωρειται come back της υποκειμενης νοσου της ψυχωσης δηλ..λεει επισης οτι αν μπορεις να το διαχειριστεις αυτο ισως καταφερεις και τα κοψεις.ο γιατρος μου θεωρησε οτι ειχα παλινδρομηση των συμπτωματων.αυτα τα συμπτωματα συμβαινουν στην μειωση της δοσης

συμπτωματα αποσυρσης απο τα ψυχοφαραμακα εννοω παραπανω οχι στερησης ααφου δεν θεωρουνται εθιστικα

Senior Member
    ναι μαλλον κατι τετοιο θα εχω παθει.

απο τα αντιψυχωτικα ο εγκεφαλος μου εχει γινει πολυ ευαισθητος στην ντοπαμινη και
    οταν τα κοβω παθαινω ψυχωση. κατι που δεν ειχα πριν τα παρω..

βεβαια, πριν τα παρω ειχα εντονο αγχος και ψιλοκαταθλιψη κατι που δεν εχω τωρα
    που τα παιρνω. οποτε εχω ενα σημαντικο οφελος.

επισης το τι περασα οταν τα εκοψα δε θελω να το ξαναπερασω..

ισως τρελαθω τελειως και δεν επανελθω την επομενη φορα , ενω τωρα ειμαι μια χαρα
    αρα δε το ριψοκινδυνευω..

για αυτο σου λεω ασε τι λενε.. τα φαρμακα γινονται ολο και πιο καλυτερα..

λιγη υπομονη να βγει κανενα ακομα καλυτερο..

τα τυπικα αντιψυχωτικα που ειχα παρει και αυτα να δεις ..τι ωραια που ηταν..

σε αυτη τη χωρα μονο με αντιψυχωτικα τη γλιτωνουν οι λογικοι και σωστοι ανθρωποι.

http://en.wikipedia.org/wiki/Antipsychotic το wikipedia λεει εδω οτι τα συμπτωματα στερησης ποθ εμφανιζονται απο τα αντιψυχωτικα περιλαμβανει πρωσορινα συμπτωματα οπως ανυσηχια,ταραχη αυπνια και οτι εσφαλμενα θεωρειται come back της υποκειμενης νοσου της ψυχωσης δηλ..λεει επισης οτι αν μπορεις να το διαχειριστεις αυτο ισως καταφερεις και τα κοψεις.ο γιατρος μου θεωρησε οτι ειχα παλινδρομηση των συμπτωματων.αυτα τα συμπτωματα συμβαινουν στην μειωση της δοσης
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Senior Member
    Quote Originally Posted by maus View Post
    ειμαι συνεχεια , σαν να μην ειμαι εδω..

Εχω προβλημα προσοχης λιγο.
    τι εννοεις με αυτο? εννοεις οτι εισαι αφηρημενος? ή σαν ο κοσμος να σου φαινεται ψευτικος?

Senior Member
    Ο κοσμος δε φαινεται ψευτικος.. Ειναι ψευτικος, αυτο λενε ολοι οι μεγαλοι φιλοσοφοι..

Ωστοσο αυτο μου εχει φυγει με τα φαρμακα.

Αναφερομαι σε προσοχη, δηλαδη διαυγεια σκεψης.

Quote Originally Posted by Lou! View Post
    τι εννοεις με αυτο? εννοεις οτι εισαι αφηρημενος? ή σαν ο κοσμος να σου φαινεται ψευτικος?

Senior Member
    Κι εγω εχω προβλημα με την προσοχη μου και νιωθω σαν να μην ειμαι εγω μερικες φορες δηλαδη αποπροσωποιηση.

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast