απετυχα...
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 6 of 6
    Member

απετυχα...

παντα μου βαζανε τρικλοποδιες για να αποτυχω και να γυρισω πισω αλλα παντα παλευα .... δεν εχω κουραγιο..τα καταφεραν.. μετα απο τρεις μηνες ψυχολογικου πολεμου που απορω πως δεν τρελλαθηκα, προφανως θα γυρισω πισω .... εκει που ποτε δεν ενιωσα ασφαλεια εκει που ποτε δεν ειχα φωνη...μισω τον εαυτο μου που τοσα χρονια δεν διεκδικουσα τα ονειρα μου γιατι ειχα μαθει οτι οι αναγκες οι δικες μου δεν εχουν αξια....νιωθω να μου εχουν ξεριζωσει την καρδια...οσο σκεφτομαι να μπαινω στο αεροπλανο και να αφηνω πισω , προσωπα που αγαπαω πολυ και τοσες αναμνησεις ποναει οσο δεν μπορειτε να φανταστειτε.....κι αυτη η καταθλιψη με εχει εξουθενωσει ,νιωθω ρακος ..... πως θα περασουν τα βραδια που θα σκεφτομαι οσους και οσα αγαπαω?

το μονο που με κραταει ειναι οτι θα εχω δουλεια και θα μπορω να βαλω λεφτα στην ακρη για να ξαναγυρισω και να πραγματοποιησω αυτα που θελω..αλλα ποιος αντεχει...? τα ματια μου εχουν γινει χαλια απτο κλαμα ... μακαρι να ημουν οταν επρεπε οπως τωρα ... δεν θα αφηνα κανεναν να με πονεσει τοσο ..θα τους εγραφα ολους στο διαολο και θα ζουσα την ζωη μου οπως ακριβως ηθελα ...

Senior Member
    Σερενούλα, πόσες φορές το έχω πει κι εγώ αυτό..
    "μακάρι να ήμουν όταν έπρεπε όπως τώρα"
    Νομίζω ότι κάθε φορά είμαστε αυτό που έχουμε ανάγκη να είμαστε και αυτό που μας βγαίνει αυθόρμητα να είμαστε. Μεγαλώνοντας γινόμαστε πιο σοφοί.
    Δεν ξέρω που βρίσκεσαι και πρέπει να γυρίσεις πίσω..αλλά κι εδώ υπάρχει ζωή. Απλά δε πρέπει να την αφήσεις να σε προσπεράσει. Θα πάρεις αυτό που έχεις ανάγκη eventually..το πιστεύω αυτό. Αφέσου στο καινούριο που έρχεται και μη μετανιώνεις για τίποτα. Στη ζωή ποτέ κάτι δεν έρχεται μόνο ως καλό ή μόνο ως κακό. Αλήθεια στο λέω. Δες το καλό και δημιουργικό που μπορείς να αποκομίσεις από τη νέα φάση που θα μπεις.
    Και κανείς δε σε νίκησε. Όσο δε πουλάμε τον εαυτό μας δε μας νικάει κανείς.
    Η αποτυχία είναι η άλλη όψη την επιτυχίας...μόνο εκεί τη συναντάς, και ναι κάποιες φορές μπορεί σε κάτι να αποτύχουμε. Απλά χάνεις μια μάχη, όχι τον πόλεμο.
    ..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...

Member
    τα λογια σου με ηρεμησαν αλλα ξερεις ποιο ειναι το γαμωτο ρε συ void ??οτι θα εχουν παρει την χαρα οτι με νικησαν ενω εγω προσπαθω να ανταπεξελθω τοσο καιρο παρα την καταθλιψη και την συμπεριφορα τους ... απο κει που ειχαμε πει οτι θα συγκατοικησω για να μειωσω τα εξοδα και θα παω στην σχολη που θελω και ημουν τοσο χαρουμενη,τα γυριζουν ολα πισω και ξαναμπαινω παλι στο τρυπακι της τρελας .... ποση τρελα να αντεξω ? καθονται και με εκβιαζουν συναισθηματικα λεγοντας μου οτι ειναι αρρωστοι ...σαν να τους αρρωστησα εγω λες και ειμαι κανενα παρασιτο ... πως ειναι αυτο ςπου κακοποιει την γυναικα του και την κανει να νιωθει σκουπιδι γαι να μεινει κοντα του ?ετσι νιωθω ...
    κι εκει λεει θα εχω δουλεια με προοπτικη ... μα ποτε ρε γαμωτο θα καταλαβει αυτη η γυναικα οτι δεν θελω να κανω για ολη μου την ζωη την δουλεια που θελει εκεινη αλλα την δουλεια που θελω ?!!ποτε! θα προσπαθουν απλα να με χωσουν με καθε πλαγιο τροπο εκει που θελουν αυτοι ... αυτα εχω σιχαθει ...

serena, αυτό που σου λεει η συνείδηση σου να κάνεις όσες δυσκολιες κι αν σε αναμενουν. Η αγαπη σου γι αυτο που θελεις να κανεις ειναι το εφοδιο που θα σε οδηγησει στην επιτυχια. Γιατι αν δεν το κάνεις μετά από χρόνια όταν θα σαι μπροστα σε τετελεσμένα γεγονότα, όταν τοτε θα βρίσκεσαι ήδη καθηλωμενη σε καταστασεις που δε σε γεμίζουν σε ενα δρομο χωρίς επιστροφή, τότε είναι που θα μετανοιώσεις, τότε είναι που θα τρέχεις στους ψυχιατρους. Άμα μπεις καπου (που δε σ αρεσει) με τον καιρο η κατασταση παγιώνεται και δυσκολα ξεφευγεις όσο και να το θες! Μην αφηνεις τη σταση τους απεναντι σου να σε ριχνει ψυχολογικα. Για να κανεις αυτο που σου λεει η συνείδηση σου και αγαπας, να ξερεις θα χρειστεί να ρθεις σε συγκρουση με καποιους, θα επιβαρυνθεις οικονομικα, πολλες φορες θα νοιωθεις μονη και αβοήθητη. Να προετοιμασεις τον ευατό σου για τετοιες καταστασεις πως θα τις αντιμετωπιζεις.
    Και να ξερεις πως άμα μπεις στο αεροπλανο δε θα ναι και τοσο ευκολο να επιστρεψεις πίσω, είναι σα να φευγεις οριστικα όσες υποσχεσεις κι αν δωσεις στον εαυτό σου οτι παλι θα επιστρεψεις. Κι αν το θεμα είναι επαγγελματικη αποκατασταση με την επιστροφη, να ξερεις οι ευκαιριες για καλη δουλεια δε χανονται για καποιον που ξερει να το παλευει και να κανει τις σωστες κινησεις, οι βεβιασμενες κινησεις είναι συνηθως λαθος και ενας συμβιβασμός....ξέρω γιατι καποτε έπαθα κατι τετοιο και ίδρωσα μεχρι να τα αλλάξω όπως εγω τα θελα.
    γιάννης

Member
    ioanni εχεις απολυτο δικιο ... συζητησαμε με μια φιλη μου και καταληξαμε στο οτι θα ηταν καλυτερο να εξαντλησω καθε ενδεχομενο να μεινω εδω .. δεν μπορω να τους εχω εμπιστοσυνη και ξερω οτι θα προσπαθησουν να μου επιβληθουν ... ηδη προσπαθουν να το κανουν με πολυ ασχημους τροπους ... μου φαινεται τραγικο που ειτε δεν συνειδητοποιουν ποσο με πληγωνουν ειτε δεν τους νοιαζει ... με φερανε σε τετοιο σημειο ψυχολογικα που σκεφτομουν καθημερινα να αυτοκτονησω ... μου μιλανε λες και ειμαι ενα παρασιτο που ζει εις βαρος τους ενω εγω το μονο που θελω ειναι να γινω ανεξαρτητη και να λυτρωθω επιτελους απο τις απαιτησεις τους ... ειμαι ηδη δυστυχισμενη και οσο και να εξηγω οτι τα δικα τους ονειρα ειναι η δυστυχια μου δεν το καταλαβαινουν ... λες και δεν μετραει η αποψη μου για την ζωη μου ...λες και θα μου περασει ... προσπαθουν με πλαγιους τροπους να με κανουν να νιωσω οτι τους εχω υποχρεωση και γενικως να μου δημιουργησουν ενοχες ... παντα ενοχες ενιωθα και δεν διεκδικουσα κανενα μου ονειρο ... αν κερδιζα τωρα το λοττο στο λεω με σιγουρια και οχι απο πικρια η θυμο οτι δεν θα ηθελα να τους ξαναδω στην ζωη μου ...

Quote Originally Posted by serena View Post
    παντα ενοχες ενιωθα και δεν διεκδικουσα κανενα μου ονειρο ... αν κερδιζα τωρα το λοττο στο λεω με σιγουρια και οχι απο πικρια η θυμο οτι δεν θα ηθελα να τους ξαναδω στην ζωη μου ...
    Τις ενοχες για να μη διεκδικας να τις αφήσεις κατα μέρος γιατί μετα από καποια χρόνια θα μετανοιώνεις πικρά για αυτα που δε διεκδίκησες και τα οποία τοτε δυστυχως δε θα έρχονται πίσω. Ξεκίνα να διεκδικάς τώρα γιατί με αυτα που μου λες, δεν ξέρω αν το έχεις συνηδητοποιήσει και είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό, οι ευκαιρίες για τις οποίες σου μιλώ και τις οποιες πολλοί θα ζηλευαν να χουν, είναι αυτη τη στιγμή μπροστά σου και σε περιμενουν να κανεις την κίνηση! Αυτο με το λόττο, μην τρεφεις ποτε ελπίδες σε τετοια, αυτα που θα κερδιζες με το λοττο μπορείς να τα κερδίσεις με το δικό σου αγώνα στη ζωή.
    γιάννης