Results 1 to 15 of 20
-
04-10-2011, 19:05 #1
Χειρουργείο και παιδική ψυχολογία
Γεια σας και απο μένα. Θα ήθελα την βοήθεια ενός ειδικου για ένα θέμα που με απασχολεί πολύ σχετικά με μια χειρουργική επέμβαση που θα υποστεί το παιδί μου. Τα δεδομένα είναι ως εξής:
Είναι Αγόρι
3 ετών
Είναι 1,5 μήνας που φύγαμε από Ελλάδα και μετακομίσαμε στο εξωτερικό
Το χειρουργείο θα γίνει στο εξωτερικό
Δεν του αρέσει εδώ
Προσαρμόζεται με το νέο σπίτι αλλά αναπολεί το παλιό και την παλιά του ζωή
Ειναι παιδι κοινωνικό αλλά εφόσον δεν ξέρει την γλώσσα εδώ δεν θέλει επαφές με κανέναν αλλο εκτός από του γονείς
Έχει φοβίες στο σκοτάδι, στους νέους θορύβους και στο άγνωστο
Πολύ έξυπνος, ομιλητικός, κινητικός και χαμογελαστός
και
Έχει νοσηλευτεί σε νοσοκομέιο για 1 εβδομάδα (στην Ελλάδα)
Έχει υποστεί αρκετές εξετάσεις αίματος και πολλές φορές τον τρυπάνε για να βρουν φλέβα 3 φορές σε διάφορα σημεία (φοβίες με τις σύριγγες και τους γιατρούς)
και τώρα οι ερωτήσεις μου
- Τι θα πρέπει να του απαντήσουμε στις ερωτήσεις του;
- Θα μείνει ένα σακουλάκι για 5 μέρες μετά το χειρουργείο έξω από την κοιλίτσα με μια τρυπούλα από την κοιλιά(για να φεύγουν τα ούρα από κει, και θα το αλλάζουμε όποτε γεμίζει).
- Θα με ρωτήσει για την τομή στην κοιλιά (δεν του αρέσουν τα σημαδια πάνω στο δέρμα και συνεχώς ρωτάει για όποια ουλή δει πάνω σε δέρμα).
-Θα ξαναεπισκευτούμε το νοσοκομείο για αλλαγές μετά το χειρουργείο.
-Οι γιατροί μιλάνε αγγλικά (και αυτός φοβάται όποιον του μιλάει αγγλικά).
Αυτές είναι οι ερωτήσεις μου...
Σας παρακαλώ βοήθήστε να έχω μια απάντηση όσο πιο σύντομα γίνεται γιατι το χειρουργείο θα γίνει την Πέμπτη που μας έρχεται
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρον όποιον απαντήσει
- 04-10-2011, 19:58 #2
λιλι..καλως ήρθες και εύχομαι κάθε επιτυχία με την επέμβαση του παιδιού..:)
Το σωστότερο θα είναι να απευθυνθείς σε κάποιον παιδοψυχολόγο της χώρας που βρίσκεσαι.
Εδώ μπαίνουν κάποιοι ειδικοί που μπορεί να σου δώσουν συμβουλή, αλλά και πάλι διαδικτυακά δεν θα καταφέρεις και πολλά πράγματα.
Το νοσοκομείο που θα γίνει η επέμβαση δεν παρέχει τέτοιου είδους υπηρεσίες?
04-10-2011, 20:28 #3
theofania, edw parexoun tetoia uposthri3h kai malista epeidh o antras mou einai giatros sto idio nosokomeio isws na vrei mia akrh...alla epeidh e3artamai apo ekeinon (kai ekeinos einai ligo strimogmenos me th nea tou 8esh) den exw parei akoma apanthseis...leei oti 8a paei na rwthsei shmera... wstoso 8a h8ela kai h idia na epikoinwnhsw me kapoion na parw h idia apanthseis..
As parw loipon (skefthka) kapoies genikes apanthseis kai 8a prospa8hsw tautoxrona na vrw kai edw mia akrh (an kai h idia duskoleuomai na rwthsw kai na katalavw ti mou lene akrivws-logw glwssas)...kai an kai mporoume na exoume lene diermhnea-o antras mou den to dexthke....epeidh o idios katalavainei..
04-10-2011, 20:49 #4
αν θες γραψε στα ελληνικα..:)
Εκτος του οτι στραβωνομαστε, είναι και όρος του φορουμ..
Νομίζω πως ετσι όπως το λες το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ελλειψη επικοινωνιας με τον άντρα σου.
Μου φαίνεται κάπως περίεργο να είναι γιατρός, να δουλεύει εκεί, να έχει δηλαδή όλες παροχές πανεύκολα και συ να μπαίνεις σε ένα φόρουμ για να βρεις την άκρη...:(
Το συζήτησες μαζί του? Στο κάτω-κάτω πρόκειται για το παιδί σας.
04-10-2011, 21:37 #5
Zitw sugnwmh gia ta greeklish, sto prwto post mou eixa to elliniko laptop mou, twra eimai se ena internet room (amerikaniko) kai den exoun ellinika edw.
O antras mou einai dipla mas kai exoume mia poli demenh oikogeneia. Pou na e3igeis omws mesa se ena post mia olokliri istroria.
Ir8ame sthn ameriki nwritera ap'oti htan programmatismeno na xekinisei o antras mou ti douleia mono kai mono apo tin kali 8elisi tou dieu8inti tou na mas prosferei asfalisi gia na xeirourgi8ei edw to paidi mas. Dhladh mesa se 1 mono imera etoimasame valitses kai figame me to prwto aeroplano. Ir8ame sta 3afnika edw kai mename se 3enodoxeio. Meta se ena spiti tou 3enodoxeiou kai twra se ena diamerisma pou epitelous vrikame kai trexame kai gia epipla kai ola auta. Tautoxrona kanonizame gia tin epemvash kai gia ton toketo mou pou 8a exw tis epomenes MERES. Epipleon prepei na dwsei o antras mou kai ton kalitero tou eauto sti douleia. Na vroume autokinito giati edw den kikloforeis me ta podia stis e8nikes odous...na 3enixtaei stis efimeries tou..na na na...Spiti kai zwh ap'thn arxi...douleia...xeirourgeia...toketoi...glwssa... diskoli ipo8esh pistepse me...den eixame ta vasika idios stin arxi...Omws ta antimetopisame enomenoi kai exoume ftasei ws edw me dinamh...kai de gkriniazoume gi'auta.
Sigoura to xeirourgio einai pano ap'ola...alla pou 8a koimomastan; me ti 8a skepazomastan; 8elame 1 spiti..voles...
Prospa8isa na peisw ton giatro na kanei thn epemvash nwritera gia na mhn mou tixei h genna kai afisw to paidi mou xwris mana gia liges meres...kai mou eipe oti auto einai kinoniko 8ema kai den mporei na voi8isei. Oti exoume to xrono na ginei kai ligo meta...tespa...Exoume perasei diafora...den ta egrapsa kai egrapsa apla ti zitw apo kapoion eidiko..
Oi diskolies iparxoun s' auti ti zwi...
Opoios mporei as dwsei mia apantisi ... :-)
04-10-2011, 21:45 #6
λιλινα, σε καταλαβαινω με τη μετακομιση γιατι κ εγω ειχα μετακομισει αμερικη σε καποια φαση κ τα εχω περασει ολα αυτα, ειδικα τη φαση με το αυτοκινητο! ηταν φρικη!
δεν ειμαι ειδικος, αυτο που εχω ακουσει ομως οτι μετραει πολυ με τα παιδια, δεν ειναι τοσο το τι θα τους πεις, οσο Ο ΤΡΟΠΟΣ που θα τους το πεις.
αν εσυ πχ του δωσεις καποιες απαντησεις κ εισαι ηρεμη, το παιδι θα νιωσει ασφαλεια. αν του μιλησεις κ εσυ η ιδια εισαι αγχωμενη κ ταραγμενη, θα το μεταφερεις αυτο στο παιδι, κ το παιδι θα το εισπραξει.
οποτε ο,τι κ να του πεις, προσπαθησε οσο μπορεις εσυ η ιδια να εισαι ηρεμη κ να εχεις τροπο καθησυχαστικο προς το παιδι, ο,τι ολα αυτα δεν ειναι ανησυχητικα κ θα περασουν κ οτι δε χρειαζεται να φοβαται. αλλα ο τροπος σου να ειναι οντως καθησυχαστικος! εσυ εισαι αγχωδης μητερα ή κουλ?
04-10-2011, 22:03 #7
..εχω μείνει αμερική, (και για διακοπές και για δουλεια), και έχω μια εικόνα για όσα λες...:)
Θα επιμείνω όμως, ακριβώς επειδή έχω ζήσει εκεί, πως οι άνθρωποι είναι πολύ πιο μπροστά από μας.
Θεωρώ πως πέρα από την πίεση που μπορεί να περνάει αυτή την εποχή ο άντρς σου λόγω των αλλαγών και του τρεξίματος, (δεν μπορώ να φανταστώ, ξένη χώρα, καινούργια δουλειά, μετακομίσεις, οργάνωση, μια γυναίκα έγγυο και ένα παιδί λίγο πριν εγχειριστεί), πρέπει όμως να του δώσεις να καταλάβει πως το σημαντικότερο είναι να το περάσει το παιδί, όσο το δυνατόν πιο ...ανώδυνα.
Εγώ προσωπικά δεν έχω να σου δώσω κάποια συμβουλή. Ας ελπσουμε πως θα μπει η μαρίνα38 που είναι ειδικός και σε βοηθήσει...:
Σου εύχομαι δύναμη και κουράγιο.
05-10-2011, 07:01 #8
Θεοφανία πόσο δίκιο έχεις τελικά. Επέστρεψε ο άντρας μου και σήμερα χωρίς μια απάντηση. Δε ρώτησε κάποιον από το νοσοκομείο με τη δικαιολογία ότι του σύστησαν έναν εξωτερικό (πάνω σε κουτσομπολίστικη κουβέντα με συναδέλφους, δεν μπήκε στον κόπο ούτε να απομακρυνθεί από το πόστο του). Και θααααα του δώσουν το τηλ του να κουβεντιασουν με τα χαιρετίσματα τηλεφωνικώς δηλαδή). Δεν κάνω καλά που ρωτάω έστω κ εσάς; Είμαι τόσο πληγένη σήμερα και με έβαλες να σκεφτώ διάφορα. Θα στα γράψω κάποια στιγμή.
05-10-2011, 07:18 #9
Δεν μπορουμε να ξερουμε ποιες θα ειναι οι ερωτησεις του ωστε να ξερουμε ποιες πρεπει να ειναι οι απαντησεις. Δεν ξερουμε καν ποιος ο λογος που κανει την εγχειρηση. Δεν ξερουμε το τι μελει γενεσθαι , ουτε ξερουμε το παιδι το ιδιο.
Δυσκολο να απαντηθει αυτο που ζητας , αλλα θα συμφωνησω με την Lou. Πρεπει να εισαι καθησυχαστικη , οτι ειναι κατι περαστικο (ειναι?) , ειναι και πολυ μικρο το παιδι για να καταλαβει πολλα πραγματα.
Δεν ξερω κατα ποσο μια τριτη γνωμη θα βοηθουσε περαν του να γινει συζητηση....γιατι κατα καποιο τροπο εσυ ξερεις καλυτερα , χωρις να θελω να σε αγχωσω.
Καλα κανεις και ρωτας , η συζητηση παντα βοηθαει. Καλο ειναι μιας και θα εχετε επαφη εσυ και ο αντρας σου με το παιδι , να εισαστε την πρωτη φορα μαζι ωστε να πειτε τα ιδια και να αλληλοσυμπληρωνει ο ενας τον αλλον και να παιρνει δυναμη ο ενας απο τον αλλον.
Νομιζω περαν του ποσο δυσκολο και επωδυνο φαινεται , οτι ολα θα πανε καλα.
Τριων χρονων παιδι δεν νομιζω οτι χρειαζεται ουτε παροχη τεχνικων λεπτομερειων , ουτε σοβαρη συζητηση του τι θα γινει στο μελλον. Περισσοτερο καθησυχασμο οπως ειπε η Lou.
Ενας ειδικος ισως να εχει καποια "τεχνασματα" στην πλατη του , οπως καποιο παραμυθι που θα μπορουσες να του πεις , μια ιστοριουλα ή τροπο να το κανεις να μη σκεφτεται την εγχειρηση και να σκεφτεται αλλα πραγματα....αλλα ειναι τριων χρονων , χωρις να ξερω αυτο σημαινει οτι οι ερωτησεις του θα ειναι τελειως τυχαιες ισως:) και δεν προκειται να περιμενει καποια τελεια απαντηση:)
Καλη δυναμη:)[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
05-10-2011, 07:58 #10
Περίπου τις ερωτήσεις του τις έγραψα, τις φαντάζομαι γιατί ξέρω το παιδί μου. Γιατί ήρθα εδώ; Είμαι άρρωστος; Τι είναι αυτό το σακουλάκι, βγάλτε το. Γιατί έχω αυτό το σημάδι εδώ; Θα μου κάνουν πάλι ένεση;
Η πάθηση του δεν είναι χρόνια, και είναι αντιμετωπίσιμη με χειρουργική επέμβαση. Κάνει παλινδρόμιση ούρων και αυτό έχει ως συνέπεια το κίνδυνο να χάσουμε κι' άλλο ποσοστό νεφρού (εκτός αυτού που ήδη χάσαμε μέχρι στιγμής). Όμως μετά την επέμβαση θα είναι ένας καθημερινός άνθρωπος χωρίς κανένα κίνδυνο για αλλαγή ποιότητας της ζωής του. Κοινώς, εκτός από μια σχετική παρακολούθηση το επόμενο 6μηνο, δεν θα έχει ξανά μπλεξίματα με το νοσοκομείο για το ίδιο θέμα.
Συνήθως δέχεται τις σοβαρές απαντήσεις χωρίς να του λέμε παραμύθια, εκτός αν το κρίνουμε απαραίτητο όπως τώρα που δεν ξέρουμε τι να του πούμε, γιατι δεν ξέρουμε τις αντιδράσεις του. Του μιλάμε κανονικά χωρίς παιδικές λέξεις, γι' αύτό και αυτός τις χρησιμοποιεί στην καθημιλουμένη. Χωρίς να θέλω να παρεξηγηθώ, είμαστε μέσα στο παιχνίδι και την παιδικότητα, μιλάμε για παπάκια, πουλάκια και όλα τα γλυκά παιδικά πραγματάκια.
Χθες με έκανε ρεζίλι σε ένα δημόσιο χώρο, όπου έπιασα κουβέντα με μία κοπέλα που είχε ένα παιδάκι 14 μηνών. Το χτύπησε ξαφνικά, και άρχισε να τρέχει και να ουρλιάζει μινι μάους μίνι μάους...για να αποσπάσει την προσοχή ισως!!;;;;
Τον κουβέντιασα, να δω τι ένιωθε και δεν μου ανοίχτηκε, μου είπε όμως μια ψευτιά, ότι δηλαδή το παιδάκι αυτό ήθελε να του πάρει το λάπτοπ του. Και με ρώτησε σε άλλη φάση όπου το πίεζα να μου πει τι συμβαίνει "τι ήθελε αυτή η μαμά και σου μιλούσε;"
Μου έχει πει ότι θέλει να φύγουμε από την Αμερική γιατί εδώ έχει κακούς.
Είχα λοιπόν μια κουβέντα με τον άντρα μου σχετική με τα προβλήματα αυτά, και ενώ τα κατανοούσε, μου έριχνε την ευθύνη ότι εγώ είμαι η πηγή του κακού, ότι από μένα εισπράττει αυτή την κακή εντύπωση για την χώρα και όλα αυτά....
Ενώ εγώ του έριξα την ευθύνη που το παιδί δεν έχει όλον αυτόν τον καιρό καμμία επαφή μαζί του παρά μόνο μιλάει με μία μάνα. Εκείνος όταν επιστρέφει κολλάει στο λαπτοπ και διαβάζει το πρόγραμμα των αρρώστων που θα κάνει επίσκεψη αύριο. Και του έχω ζητήσει να μιλάει με το παιδί 5 λεπτά, και να παίζει μόνο 5 λεπτά. Αλλά δεν το κάνει...βαριέται τα παιδικά παιχνίδια όσο τίποτα.
Του ζήτησα να γυρίσει αυρίο νωρίτερα όσο γίνεται για να βγάλουμε το παιδί μια βόλτα στην παδική χαρα γιατί μετά την επέμβαση θα κλειστεί το καημένο, και επειδή 1,5 μήνα είναι μονο στο σπίτι και στα μαγαζιά να ψωνίζουμε διάφορα για το σπίτι, και να μην ξεχνάμε και τα νοσοκομεία που επισκέφτηκε...και μου είπε ότι είναι μέρα χειρουργίων και μάλιστα έχει ένα πολύ καλό αυρίο που καλό είναι να μην αναβληθεί, γιατί είναι πολύ καλό να το δει.
Μου είπε ότι είναι δική μου δουλεια να στηρίξω το σπίτι και ότι δε μπορει να αλλάξει επάγγελμα.
Μα....αλήθεια...έχω τόση αδυναμία ως έγγυος με την κοιλάρα ...να τον πάρω αγγαλια και να του κάνω μια κωλοτούμπα...παίζουμε...γαργ αλιόμαστε...μιλάμε..αλλά είμαστε τόσο Μονοι μας...
Επιπλέον μου είπε ότι δεν έχει σημασία που κλειστηκαμε ΞΑΦΝΙΚΑ σε ένα διαμέρισμα...θα έπρεπε το διαμέρισμα να το έχω κάνει εγώ παιδική χαρα.... Προσπαθώ, αλήθεια...καθημερινά...και το καημένο με βαριέται αφόρητα...έχει προσκοληθεί σε ένα λάπτοπ...με τον μικυ μαους όλη την ωρα στα ίδια και τα ίδια επεισόδια...
Έκλαψα πολύ σήμερα, κλεισμένη...να μη με δει το λουλουδι μου...σε 1,5 μέρα θα χειρουργηθεί το γλυκό μου...κι εχω τόσες φοβίες να μην συνδυασει την αμερική και με άλλο ένα "κακο" που θα πάθει σε αυτή την "παλιο"χώρα....
Γλυκό μου και αθώο μου μωρό....κρέμμεσαι από τα χείλη μας...και από την αγγαλιά μας...και σε περιμένουν πολλά. Και είμαι τόσο μόνη μου τελικά!!! Και αλήθεια, αισθάνομαι να έχω να το αντιμετωπίσω μετ' εμποδίων έγγυος στις μέρες μου....
05-10-2011, 08:29 #11
05-10-2011, 11:17 #12
Μου κάνει εντύπωση πως αντιδρά έτσι, όντας γιατρός και ξέροντας ποσο δύσκολη και επιβαρυντικη είναι για την ψυχολογία ενός τρίχρονου παιδιού μια επέμβαση.
Το μόνο που μπορώ να υποψιαστώ είναι πως δεν αντέχει να βλέπει το παιδί να ταλαιπωρείται, δεν μπορεί να διαπραγματευτεί το πρόβλημα, το έχει ρίξει πάνω σου και ασχολείται μόνο με τη δουλειά του για να ξεχνιέται.
Ετσι ίσως να δικαιολογείται και η άρνηση του ακόμη και να παίξει μαζί του για πέντε λεπτά.
Δυστυχώς τώρα και στην κατασταση σου δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα.
Θα σου πρότεινα να συνεχίσεις να μιλάς με το παιδί σα να είναι ενήλικο, (χωρίς φυσικά να του πεις την σοβαρότητα της κατάστασης).
Να περάσει η επέμβαση, να γεννήσεις με το καλό και όταν τελειώσουν όλα ψάξε στην περιοχή που είσαι να βρεις κάτι που να κοινωνικοποιήσει το παιδί.
Επιμένω πως είναι πολύ μπροστά εκεί, θα ξαφνιαστείς ευχάριστα με τις δυνατότητες που έχεις.
Αν δεν ξέρεις καλά αγγλικά, ελπίζω να είσαι κοντά στην Αστόρια όπου μένουν στο μεγαλύτερο ποσοστό Ελληνες και μπορείς να βρεις πανευκολα ακρη.
05-10-2011, 12:50 #13
λιλινα καλημερα
πιστευω οτι οι ερωτησεις του παιδιου ειναι αυτες που θα εκανε καθε παιδι σε τετοια θεση και ενας καλος ψυχοθεραπευτης εχει τις σωστες απαντησεις για να του δωσεις και να το καθησυχασεις..
ας ελπισουμε να δει το θεμα σου καποιος και να σου δωσει μια ιδεα τι θα ηταν καλο να απαντησεις.
αυτο που παρατηρω ομως, ειναι οτι υπαρχει μεγαλη απομακρυνση με τον ανδρα σου.
και δεν νομιζω οτι αυτο γινεται απ τη μια μερα στην αλλη...
ηταν ολα καλα και εισασταν κοντα, σε βοηθουσε στο μεγαλωμα του πρωτου παιδιου και αποστασιοποιηθηκε ξαφνικα, μετα την μετακομιση? το θεωρω λιγο απιθανο.
ειναι πολυ γνωστη η αφοσιωση που εχουν οι χειρουργοι στην δουλεια τους. πολλοι μαλιστα κανουν οικογενεια απο κεκτημενη ταχυτητα, ενω στην πραγματικοτητα δεν χωραει τιποτε αλλο στην ζωη τους.
ελπιζω να ειναι κατι περαστικο, τωρα με τις αυξημενες απαιτησεις της νεας δουλειας και οχι κατι μονιμο, γιατι οι απαντησεις που σου δινει ειναι απογοητευτικες...
φυσικα και θα επωμιστεις την φροντιδα του σπιτιου εφοσον δουλευει τοσο σκληρα κι εσυ οχι, αλλα η διαπαιδαγωγηση δεν ειναι δουλεια, ειναι υποχρεωση και των δυο σας.
φυσικα και δεν θα αλλαξει μια επεμβαση για να παει στο παρκο, πρεπει ομως να βρει οποιονδηποτε αλλο χρονο, να ασχοληθει με το παιδι του.
δεν μπορουν τα παιδια να μεγαλωνουν με εναν πατερα τοσο απομακρτυσμενο που να μην διαθετει 5 λεπτα να παιξει μαζι τους...
νομιζω λοιπον, οτι ξεπερνωντας την αμεση κριση της επεμβασης του μικρου και της δικης σου γεννας, και στην προοπτικη του μεγαλου κλεισιματος σου στο σπιτι με ενα νεογεννητο κι ενα παιδακι, εσυ εισαι αυτη που θα χρειαστει μια ψυχικη στηριξη και θεωρω οτι την χρειαζεσαι ηδη.
εκει εχει ΤΟΣΟ πολλους ομογενεις που φανταζομαι οτι μπορεις να βρεις ακομα και ελληνα θεραπευτη.
νομιζω οτι εχεις αμεση αναγκη συμβουλων και στηριξης και για τον γαμο σου αλλα και για την απαιτητικη φαση ζωης του πρωτου διαστηματος με το μεγαλωμα δυο μωρων και χωρις φιλους και οικογενεια κοντα σου.
καλα θα κανεις ακομα, να κανεις εντατικα μαθηματα για να μαθεις καλα και γρηγορα την γλωσσα, γιατι αυτη η αγνοια θα ειναι κατι που μονιμως θα σε αποκοβει απο την τοπικη κοινωνια και θα σε αναγκαζει να ψαχνεις ελληνικα γκετο για να επικοινωνησεις.
αυτα και ευχομαι να πανε ολα καλα με την επεμβαση και με τον τοκετο.
καλο κουραγιο και δυναμη
05-10-2011, 18:30 #14
Sygnwmi pou den exw ellinikous xaraktires pali :-( eimai pali se upologisti me agglika :-(
H8ela na sas pw oti ta agglika mou den einai kaka...apla den einai se epipedo pou mporw na ekfrastw opws sta ellinika..mporw na kanw parees. mporw na pswnisw. alla enta3ei, einai diskolo na milisw me giatro gia toso sovaro 8ema...ki an den 3erw ti le3h (px xmmm..."sakoulaki") ante psa3e sto le3iko :-S
Den xreiazomai ellhnes edw..mporw na sunnenoh8w an einai gia pareoula...
To provlima den einai h koinwnikopoiisi mou auti ti stigmi, giati auto 8a er8ei me to xrono. Menoume se ena sugkrotima tis teleutaies meres pou menoun oloi oi giatroi me tis gunaikes tous. Kai oi gunaikes tous exoun tis idies anagkes me mena (opote ola kala..8a leme ton pono mas kai 8a to diaskedazoume stis sugkentrwseis mas). O gios mou, einai to provlima, se prwti fash me tin poli sintomi epemvash (aurio) kai deuteron me tis antidraseis tou apenanti sto neo perivallon kai kiriws me ti glwssa pou den tou aresei (otan milaw agglika me kapoion arxizei na ourliazei kai den mporw na sinnenoi8w). Auto 8a to kouventiasoume se alli fasi omws :-S giati den xwrane tosa polla ston elaxisto xrono mias imeras pou mou apemeine mexri to xeirourgeio. (Ypopsin, logw glwssas den mporei na pai3ei o kaimenos me alla paidakia- efoson vrw ton kuklo mou edw- kai tou exoun pesei POLLA auton ton kairo kai erxontai ki'alla...opws neos melos stin oikogeneia.
Oso gia tin sxesh mou me ton antra mou, kala gnwrizetai oti oi xeirourgoi pantreuontai apo kektimeni taxutita...kai polles fores me ginaikes pou den tous tairiazoun (gia diaforous logous). Omws s'emas itan mia gnwrimia poli romantiki kai me entona sinais8imata. Eimaste poli agapimenoi (isws apo tin anoxi mou mexri stigmis;;;). Oi sinadelfoi, lene oti einai poli tixeros pou me exei ginaika (den exoun adiko). Stin ellada eutuxws den edina simasia sto xrono pou mas afierone giati eixa die3odous gia mena kai to paidi. Zousame sto idio oikopedo me tous papoudes kai ta adelfia mou. Epaize olh thn wra to paidi ston kipo, kai xtupouse pote ti mia porta pote tin allh gia episkepsh stous papoudes 'h sti 8eia tou. Milame gia trellh kinonikopoihsh. Den xwrouse to paidi se ena dwmatio... Ka8e apogeuma eimastan stin kontini paidiki xara...me kouvadakia kai potistiria. Kai o mpampas sto nosokomeio 'h sto spiti-diavasma-grapsimo ergasiwn klp-. Alla eixame isoropia...den ton kounousame kai den mas kounouse.
Omws edw, efoson diagnwsame to provlima tou paidiou, exw toulaxiston gia oso xrono 8a xreiastei, mia apaitisi parapanw...na kanoume to kalitero gia to agoraki mas...ki ustera 8a isoropisoume pali...den tou zitw na allaxei epaggelma (gia onoma tou 8eou) xairomai pou einai toso ergatikos kai pasxizei kai gia emas...mazi tou ki egw sa na douleuw.
Telos pantwn, psuxologo den epsaxe na vrei sto nosokomeio, eipe 8a psa3ei simera alla simera olh mera 8a einai sto xeirourgeio...pali apragos 8a epistrepsei..
Arketa omws sas kourasa...sas euxaristw gia ti voh8eia sas...
05-10-2011, 18:42 #15
Λιλι...επειδή δεν υπάρχει πολύς χρόνος και επειδή δεν βλέπω να γυρίζει με ψυχολόγο το βράδυ ο άντρας σου σπίτι, θες να μας πεις πιθανές ερωτήσεις του παιδιού, που κολλάς περισσότερο, τι σε αγχωνει, τι τελος παντων μπορούμε να κάνουμε για να σε βοηθήσουμε?
Παράλληλα θα ανάψω μια φωτιά στην ταράτσα μου μήπως βρω τη μαρινα με σήματα καπνού και σε βοηθήσει σε πιο επαγγελματικό επίπεδο...:)