Πόσο δύσκολος είναι ο γάμος τελικά; - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 59
    Member
    Απαραίτητη προυπόθεση για να στεριώσει ένας γάμος, πιστεύω οτι είναι τα δύο μέρη να μην αλλάξουν.

Συνήθως, οι γυναίκες παντρεύονται ελπίζοντας οτι οι άντρες θα αλλάξουν, και οι άντρες παντρεύονται ελπίζοντας οτι η γυναίκα τους θα παραμείνει η ίδια...

Συνήθως, συμβαίνουν τα αντίθετα. Οι άντρες μένουν όπως ήταν και οι γυναίκες αλλάζουν με άγριες συνήθως διαθέσεις.

Εκεί λοιπόν είναι που πρέπει να μπεί μέσα ο συμβιβασμός, ο σεβασμός και η αλληλοβοήθεια.
    Μπορεί να κάθομαι στο καναπέ μου και νά παίζω playstation ενώ η γυναίκα μου μαγειρεύει, σκουπίζει κτλ. αλλα θα αναλογιστώ οτι δεν είναι υποχρεωμένη να τα κάνει για μένα, και θα τη ρωτήσω και μια και δύο αν θέλει βοήθεια. Αν μου πεί όχι, ίσως ακόμα και να βρώ μόνος μου λόγο να σηκωθώ. Εχθές π.χ. που μαγείρευε και δεν ήθελε βοήθεια, σηκώθηκα και της είπα οτι θα κάνω τα τζάμια γιατί έχουν λερωθεί λιγάκι.

Η πράξη αυτή, ουσιαστικά δείχνει οτι νοιάζομαι για εκείνη, νοιάζομαι για το σπίτι μας, κατανοώ τη κουρασή της, την εκτιμώ και θέλω να συμβάλω στα μικρά καθημερινά θέματα.

Που και που θα της πάρω λουλούδια. Όχι γιατί γιορτάζουμε κάτι, αλλα σα δείγμα εκτίμησης στο πρόσωπό της.

Θα τη βγάλω έξω για φαγητό, θα τη πάω βόλτα στη θάλασσα κτλ.

Θα βρώ και χρόνο να κάτσω στο παιχνίδι, αλλα όταν το κάνω, θα έχω φροντίση να είναι γεμάτο το ποτήρι της.

Κι αν δω οτι κάτι την απασχολεί, θα τη ρωτήσω \"τι μπορώ να κάνω για να νοιώσεις καλύτερα;\"
    Και μόνο απο το ενδιαφέρον μου να ρωτήσω, το πρόσωπό της θα φωτίσει. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να φτιάξει η διάθεσή της.

Κι εκείνη αντίστοιχα, αν θέλει να μου ζητήσει να κάνω κάτι, θα το κάνω με πολύ όμορφο και γλυκό τρόπο. Δε θα μου το απαιτήσει. Γιατί ξέρει οτι έτσι θα ανταποδόσω.

Αν κάποιος περνάει καλά με τον Α τρόπο και ο άλλος με το Β, μαζί πρέπει να περνάμε Α+Β, ούτε Α ούτε Β απο μόνα τους.

Σεβασμός, εκτίμηση και αλληλοβοήθεια.

Senior Member
    nutcase, καλωήρθες στο forum. Βλέπω στην διάθεσή σου γράφεις ευτυχισμένος σε ένα χώρο που όλοι για αυτό παλεύουμαι!

Φαντάζομαι ότι οι περισσότερες γυναίκες στο forum θα σκεφτούν:

Χάθηκε ένας τέτοιος άντρας και για μένα?

Είναι σημαντικό να βρείς τον τρόπο να περνάς καλά με τον σύντροφό σου και εσύ φαίνεται να το έχεις καταφέρει.

Αν επιτρέπεται πόσο καιρό είσαι παντρεμένος?

Senior Member
    Originally posted by nutcase

σκυλάκι είναι;;
    καλά όσα λες, μα μοιάζει σαν να μην έχει η ίδια άλλα ενδιαφέροντα πέρα από το νοικοκυριό και τις σκυλο-βόλτες που τις προσφέρεις. δηλαδή, όλο το Α της είσαι μόνο εσύ;

Member
    Originally posted by Μιχάλης
    nutcase....

...Αν επιτρέπεται πόσο καιρό είσαι παντρεμένος?
    Είμαι 3+ παντρεμένος, και δεν είναι οτι όλα ήταν ρόδινα. Αντιμετωπίσαμε (ήδη) πρόβλημα αλλα καταφέραμε και τα ξεπεράσαμε βρίσκοντας τη φόρμουλα!

Member
    Originally posted by anitak
    Originally posted by nutcase

σκυλάκι είναι;;
    καλά όσα λες, μα μοιάζει σαν να μην έχει η ίδια άλλα ενδιαφέροντα πέρα από το νοικοκυριό και τις σκυλο-βόλτες που τις προσφέρεις. δηλαδή, όλο το Α της είσαι μόνο εσύ;
    Αυτό έδειξα; Λάθος μου. Η γυναίκα μου είναι πολύ δραστήρια, και έχει και επαγγελματική και κοινωνική ζωή, αλλα της αρέσει να έχει και μια ισορροπημένη οικογενειακή ζωή.

Σκυλο-βόλτες; χαχαχα Θα το δεχτώ με χιούμορ.

Junior Member
    Παιδιά γεία σας,

nutcase συγχαρητήρια για τον επιτυχημένο γάμο σου. Πραγματικά χαίρομαι πολύ όταν ακούω ή βλέπω πραγματικά ευτυχισμένες οικογένειες γιατί η ουσιαστική επιτυχία της ζωής είναι αυτό που εσύ έχεις, μια τόσο απλή και καθημερινή αλλά συνάμα τόσο δύσκολη κατάσταση, μια ισορροπημένη ζωή .
    Εγώ δεν το κατάφερα και νοίωθω πολύ απογοητευμένη απο τη ζωή μου.

Member
    Καλημέρα Μαριάννα. Πιστεύω οτι όλοι οι γάμοι μπορούν να πετύχουν με λίγη θέληση και λίγη βοήθεια.

Πιστεύω οτι το μυστικό είναι να βρείς το κουμπί του άλλου. Αυτό που την/τον ικανοποιεί και δίνει κατ\'επέκταση τη διάθεση για συνεργασία.

Η γυναίκα π.χ. όταν ήθελε κάτι, το απαιτούσε. Αυτό μου άναβε τα λαμπάκια! Και απο αντίδραση όχι μόνο δεν έκανα τίποτα, αλλα ανταπέδιδα προσταγές!

Διαβάζοντας ένα βιβλίο, η Έλενα διαπίστωσε οτι ο κάθε άνθρωπος έχει κάτι, που του δίνει ικανοποίηση. Αυτό που μου έδινε εμένα ικανοποίηση ήταν αυτό που έλεγε το βιβλίο Words of Affirmation. Επιβεβαίωση δηλαδή.
    Με απλά λόγια το βιβλίο της έλεγε τον τρόπο που θα μου ζητούσε κάτι.
    Αντί να πεί ας πούμε: Βάλε τα πιάτα στο πλυντήριο, να μου πεί, Αγάπη, αν έχεις λίγο χρόνο μπορείς να βάλεις τα πιάτα στο πλυντήριο; Ενα πολύ απλό παράδειγμα. Και βέβαια, ο καλός αυτός τρόπος όχι απλά με έκανε να βοηθήσω αλλα και να κάνω παραπάνω!

Αυτά τα ολίγα για σήμερα! Θα βρώ το βιβλίο και θα σας γράψω για τους 5 τύπους χαρακτήρων και ποιό είναι το κουμπί τους.

Senior Member
    Originally posted by ΜΑΡΙΑΝΝΑ
    Παιδιά γεία σας,

nutcase συγχαρητήρια για τον επιτυχημένο γάμο σου. Πραγματικά χαίρομαι πολύ όταν ακούω ή βλέπω πραγματικά ευτυχισμένες οικογένειες γιατί η ουσιαστική επιτυχία της ζωής είναι αυτό που εσύ έχεις, μια τόσο απλή και καθημερινή αλλά συνάμα τόσο δύσκολη κατάσταση, μια ισορροπημένη ζωή .
    Εγώ δεν το κατάφερα και νοίωθω πολύ απογοητευμένη απο τη ζωή μου.
    Μαριάννα, ούτε εγώ τα κατάφερα και η αίσθηση της απογοήτευσης είναι αβάσταχτη. Όμως έχω βρει έναν τρόπο να την ψιλοξεπερνάω. λέω ότι δεν τα κατάφερα κατά 50%. δεν είναι μόνο στο δικό μας χέρι η επιτυχία.

Senior Member
    Παιδια ο γάμος είναι σαν το παστίτσιο, αν σου πετύχει δεν είναι και άσχημο!!!! (χιούμορ)

Εγώ είμαι 5 χρόνια παντρεμένος και εχω ενα αγοράκι 4 ετών. Η συμβίωση αν και αρκετές φορές είναι δύσκολη εντούτοις αυτό δεν μας εμποδίζει από το να χαιρόμαστε τη ζωή όπως μπορούμε. Θεωρώ ότι όλα είναι μεσα στη ζωή και πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με χιούμορ και στωικότητα. Ολα ξεπερνιούνται εύκολα ή δύσκολα. Φιλιά

Junior Member
    Συμφωνώ απόλυτα με την αnitak την Τινα και την penyva.
    Τελικά ο γάμος είναι ένα λαχείο. Η θα κερδίσεις τον πρώτο αριθμό που σχεδόν είναι ακατόρθωτο και συνήθως ένα ανεκπλήρωτο όνειρο γεμάτο φαντασιώσεις ή θα βολευτείς με τον λήγοντα που έχεις αρκετές πιθανότητες να τον τύχεις αλλά δεν αρκεί, συμβιβάζεσαι... ή τέλος το πιο πιθανό και σύνηθες είναι να μην κερδίσεις τίποτα παρά μόνο χάνεις τα λεφτά σου γιατί το αγόρασες και επένδυσες σ΄ αυτό, μια φούσκα δηλαδή και τελικά το πετάς στα σκουπίδια μαζί και τα όνειρα σου για μια καλύτερη ζωή ή το χάνεις γιατί πλέον δεν του δίνεις σημασία και ξεχνιέται...

Member
    Δεν ξέρω πόσο δύσκολος ειναι ο γάμος και από τι εξαρτάται η επιτυχία του.Αυτό το θέμα με προβλιματίζει και εμενα πάρα πολυ.Συνεχώς βλέπω ζευγάρια που χωρίζουν και αυτό που με τρομάζει περισσοτερο είναι οτι πολλές φορές προκειται για άνθρωπους μεγάλης ηλικίας που εχουν ζησει μια ζωη μαζι,εχουν κανει παιδια και μια στιγμη τα τιναζουν ολα στον αερα. Δεν μπορω να εξηγησω αυτο το φαινομενο.Παραπανω απο τις μισες μου φιλες(ηλικιας 20-25) ειναι παιδια με προσφατα χωρισμενους γονεις.Μεσα σ\'αυτα και εγω(27 ειμαι-παιδι εννοω για τους γονεις μου).Οι δικοι μου χωρισαν πολυ προσφατα,μετα βεβαια απο τρελλα πανηγυρια ετων.Πολυ ασχημη εμπειρια, ειλικρινα.Σου ξεκουναει τα θεμελια σε δυσκολη στιγμη που πρεπει να παρεις αποφασεις για το μελλον σου(οσον αφορα σχεσεις+γαμους εννοω)και δεν ξερεις που πατας και που βρισκεσαι.Εγω τουλαχιστον ετσι το νιωθω.Τελοσπαντων.Τι να πω?Εγω σε τετοιες καταστασεις αλλα και γενικα στη ζωη μου σιχαινομαι να ακουω τη λεξη θυσια.Την εχω ακουσει χιλιαδες φορες και απο τον πατερα μου προς τη μανα μου και εμας τα παιδια,την ακουω καθημερινα απο παρα πολλους που στο ονομα μιας πραξης που αυτοι ονομαζουν \"θυσια\" εχουν τις πιο απιθανες,τις πιο παραλογες,τις πιο εξευτελιστικες απαιτησεις.Σου ονομαζουν θυσια αφου μιλαμε για γαμους, το γεγονος π.χ οτι παρεμεναν στο γαμο και δεν εφευγαν να κανουν τη ζωη τους η αλλες τετοιες μπουρδες χωρις ποτε να αναφερουν τι κερδισαν αυτοι-εστω συναισθηματικα απο αυτη τη\"θυσια\".Τωρα που το γραφω Αλεξανδρε συνειδητοποιω οτι ενα μεγαλο καρφι στους γαμους και στη ζωη γενικοτερα ειναι οι επιλογες.Πιστευω οτι υπαρχουν πολλοι ανθρωποι που επιλεγουν επιπολαια,που θεωρουν οτι εχουν δικαιωμα να διεκδικουν δικαιωματα που δεν τους ανηκουν,που δεν ειναι συνεπεις στον εαυτο τους, στη ζωη τους και στους αλλους.Ναι αυτο νομιζω οτι ειναι οντως σημειο κλειδι.Για να τελειωσω με τις \"θυσιες\"γιατι αυτο το θεμα με τρελλαινει,θεωρω αυτη τη λεξη μια απο τις πιο ζητιανιστικες,τις πιο ποταπες,τις πιο αισχρες,τις πιο ψευτικες.

Ενα αλλο θεμα που πιστευω οτι σιγουρα αν δεν ειναι αποδειξη, ειναι τουλαχιστον ισχυροτατη ενδειξη,ειναι το οικογενειακο περιβαλλον των συζυγων και τα παιδικα τους χρονια.Οι εμπειριες τους,οι ανθρωποι που τους μεγαλωσαν σιγουρα παιζουν τεραστιο ρολο στο γαμο και την εξελιξη του.

Ουφ...ειπα μερικα και ξεθυμανα.Εγω προσωπικα απο μικρη σπανια ονειρευομουν γαμους και κουφετα. Ουτε τωρα που μεγαλωσα με πολυσυγκινουν.Βασικα δεν πιστευω σ\'αυτα.Το γαμο το σωστο τον θεωρω ιερο.Την οικογενεια το ιδιο.Μονο που νομιζω οτι ειναι δυσκολο να πετυχουν.Δε μου αρεσει η λογικη παντρευομαι,κανω παιδια και αν δεν παει καλα χωριζω.Βεβαια σιγουρα το διαζυγιο ειναι μια πολυ ωραια λυση οταν δεν παει αλλο,αλλα...Δεν ξερω..Θεωρω παντως και το πιστευω πολυ αυτο,οτι δεν ειναι ολοι φτιαγμενοι για γαμο-δεν ειναι ολοι ικανοι.Με τα μυαλα που εχω ηδη καποιο με λενε γεροντοκορη-ειμαι απο επαρχια.Δε με ενδιαφερει καθολου ομως.Καλυτερα ετσι και αν νιωσω την αναγκη για ενα παιδι να υιοθετησω ενα με την ελπιδα οτι θα βρω ενα καταλληλο μπαμπα εστω και αργοτερα,παρα να βαλω σε μπλεξιματα και εμενα και το παιδι μου (και τον αντρα μου αν δε με μπλεξει αυτος πρωτα) με ενα γαμο που μπορει να διαλυσει.Δεν ειμαι και παραδειγμα προς μιμηση-ειμαι ομως οσο μπορω ρεαλιστρια(ετσι νομιζω εγω-μπορει να λεω και βλακειες).

Senior Member
    Originally posted by yourgia

Ενα αλλο θεμα που πιστευω οτι σιγουρα αν δεν ειναι αποδειξη, ειναι τουλαχιστον ισχυροτατη ενδειξη,ειναι το οικογενειακο περιβαλλον των συζυγων και τα παιδικα τους χρονια.Οι εμπειριες τους,οι ανθρωποι που τους μεγαλωσαν σιγουρα παιζουν τεραστιο ρολο στο γαμο και την εξελιξη του.
    Αυτό το πιστεύω πολύ.

Είμαι πεποισμένος πως αν γίνει κάποια έρευνα, θα δείξει ότι το ποσοστό των ανθρώπων που προέρχονται από διελυμένη οικογένεια έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν, από τους ανθρώπους που εχουν ζήσει σε ένα ομορφο οικογενειακό περιβάλλον.

Τώρα αν και οι δύο σύζυγοι προέρχονται απο χωρισμένους γονείς... Βράσε ρύζι...

Senior Member
    Η γνώμη μου είναι πώς ο γάμος είναι μία μεγάλη περιπέτεια, όπως όλες οι ανθρώπινες σχέσεις και ρευστός, όπως οι σχέσεις επίσης..

Θεωρώ ότι στην Ελλάδα, πολύ δυσκολότερα σε σχέση με άλλες χώρες λόγω κουλτούρας και ηθών δικών μας, πολύ δυσκολότερα τα ζευγάρια φτάνουν στο διαζύγιο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ο γάμος στην Ελλάδα είναι πετυχημένος ως θεσμός απλά και μόνο επειδή κρατάει και δεν σπάει όπως έξω. Εννοώ ότι τα ποιοτικά στοιχεία, δεν βγαίνουν πάντα έτσι απο ένα ναι ή οχι. Ειμαι ακόμα παντρεμένος ή Οχι, είμαι χωρισμένος....

Επίσης, στην Ελλάδα, οι γυναίκες,τα κορίτσια, μεγαλώνουν και σκοπό κάποτε στη ζωή τους να παντρευτούν οπωσδήποτε...Αυτό συμβαίνει σε κάθε οικογένεια...σχεδόν σε ολες. Με λίγες εξαιρέσεις!Αυτό δεν είναι κακό, αλλά αν γίνεται αυτοσκοπός, πιστεύω πως ειναι....

Ετσι, πολλές γυναίκες όταν πλησιάσουν ή φτασουν τα 30 παθαίνουν κρίση και μετο θέμα γάμος...και καταλήγουν να παντρευτούν απλά και μόνο για να παντρευτούν επιτέλους! Οχι ως αποτέλεσμα ωριμης σκέψης,συνειδητής αποφασης αλλά ως αποτέλεσμα υποταγης στα \"πρέπει\" της κοινωνίας.

Είμαι υπερ του γάμου, της συμβίωσης γενικοτέρα αλλά όταν γίνεται επειδή εμεις το θέλουμε και το νιώθουμε...

Και κάτι τελευταίο, απαραίτητα \"συστατικά\" για το γάμο θεωρώ την πραγματική επικοινωνία,την βαθιά αγάπη, την διατήρηση του χώρου μου και του δικού μου χρόνου για την ανάπτυξη και την διατήρηση όχι μόνο του \"εμεις\" αλλά και του \"εγώ\". Η ασφυξία και το πακετο (όπου παέι αυτος, να μαι και γω) το θεωρώ αρρωστημένο και στη σχέση και στο γάμο...

Senior Member
    Μυστικά για μια επιτυχημένη σχέση/γαμο.

1. Είναι σημαντικό να βρεις κάποιον που θα αγαπάει μόνον εσένα.
    2. Είναι σημαντικό να βρεις κάποιον που μαγειρεύει και καθαρίζει.
    3. Είναι σημαντικό να βρεις κάποιον που βγάζει καλά λεφτά.
    4. Είναι σημαντικό να βρεις κάποιον που του αρέσει το σεξ.
    5. Είναι σημαντικό να βρεις κάποιον που θα σε κάνει να γελάς.
    6. Είναι σημαντικό να βρεις κάποιον ευαίσθητο και με κατανόηση.
    7. Είναι σημαντικό αυτοί οι έξι άντρες να μην συναντηθούν ποτέ.

(δεν θυμαμαι την πηγη)

Senior Member
    lol
    super!

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast