Results 1 to 15 of 15
Thread: Άγχος-Φοβία με τις γυναίκες
-
05-10-2011, 20:40 #1
Άγχος-Φοβία με τις γυναίκες
Για σας είμαι καινούριο μέλος και θα ήθελα αν μπορείτε να με βοηθήσετε με το πρόβλημα μου.
Είμαι 26 χρονών και δεν έχω καταφέρει ακόμα να κάνω σχέση με μια γυναίκα.
Αυτό είναι αποτέλεσμα του υπερβολικού και ανεξέλεγκτου άγχους που νιώθω όταν βρίσκομαι τετ α τετ με μια κοπέλα σε ένα ραντεβού. Όταν μου αρέσει μια κοπέλα και με πολύ κόπο βρίσκω το θάρρος να της ζητήσω να βγούμε για καφέ, όταν βγαίνουμε το άγχος μου χτυπάει κόκκινο. Από ότι διάβασα εδώ μέσα πρέπει να πρόκειται για κρίση πανικού (διορθώστε με αν κάνω λάθος). Αυτό εξακολουθεί να γίνετε ακόμα και μετά το δεύτερο και τρίτο ραντεβού με αποτέλεσμα να βρίσκομαι στην ανάγκη να απαλλαγώ από αυτή την τρομακτικά δυσάρεστη για την ψυχολογία μου κατάσταση αφού νομίζω ότι θα τρελαθώ, με το να αποφεύγω πλέον την επαφή με τη συγκεκριμένη κοπέλα αλλά και με τις γυναίκες γενικότερα. Όπως καταλαβαίνετε μου έχει αναπτυχθεί πλέον μια φοβία στο να πλησιάζω το αντίθετο φύλο και αντιλαμβάνεστε πόσο καταστροφική μπορεί να είναι μια τέτοια κατάσταση για ένα νέο άνθρωπο. Επίσης διάβασα εδώ ότι υπάρχουν κάποια φάρμακα που μειώνουν το άγχος. Θα ήθελα να μου πείτε αν υπάρχει κάποιο φάρμακο κατάλληλο για μένα και αν μπορώ να αγοράσω κάποιο τέτοιο φάρμακο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Τάκης.
- 05-10-2011, 20:53 #2
Καλώς ήρθες!
Μας ζητάς να λειτουργήσουμε ως ψυχολόγοι/ψυχίατροι και όπως καταλαβαίνεις δεν είναι κάτι τέτοιο εφικτό α) γιατί δεν είμαστε (οι περισσότεροι τουλάχιστον) και β)γιατί ακόμη κι αν ημασταν δεν θα μπορούσε να γίνει πχ διάγνωση μέσω ίντερνετ.
Τώρα από αυτά που περιγράφεις, φαίνεται ότι το υπερβολικό άγχος σου δεν σε αφήνει να απολαύσεις ευχάριστες στιγμές. Εφόσον κάτι τέτοιο πια σε καθιστά δυσλειτουργικό, γιατί δεν κάνεις μία επίσκεψη σε έναν ψυχολόγο? Το υπερβολικό άγχος αντιμετωπίζεται με ψυχοθεραπεία (γνωσιακή - συµπεριφοριστική). Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν πρέπει να αποφεύγεις αυτό που σου προκαλεί άγχος γιατί έτσι μπαίνεις σε έναν φαύλο κύκλο. Ενώ αν το αντιμετωπίσεις, κάποια στιγμή θα συνηθίσεις και θα σταματήσουν οι αγχωτικές σκέψεις για το αντίθετο φύλο.
05-10-2011, 20:54 #3
το μήνυμα διαγράφηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.
οσο για τα φαρμακα που ρωτας ονομαζονται αγχολυτικα κ οχι δεν μπορεις να αγορασεις ετσι αυθαιρετα θελουν ειδικη συνταγη τι το περασαμε american bar ???" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
05-10-2011, 21:07 #4
Δεν ζητάω ούτε διάγνωση ούτε ειρωνεία και χλευασμό. Μια γνώμη ζήτησα από κάποιον που ίσως έχει κάποια ανάλογη εμπειρία.
Σε ψυχολόγο είχα πάει μια φορά και μου είχε πει να πάω σε ψυχίατρο αλλά δεν θεώρησα τότε ότι το πρόβλημα ήταν τόσο σοβαρό.Το άγχος μου δεν είναι γενικευμένο δηλαδή δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα με αυτό καθημερινά ή σε άλλες καταστάσεις, γενικά μπορώ να το διαχειριστώ αλλά σε αυτές τις καταστάσεις είναι τελείως εκτός ελέγχου σε σημείο που νομίζω ότι τρελαίνομαι! με πιάνει μεγάλη ταχυπαλμία και ανεξέλεγκτο τρέμουλο σε όλο μου το σώμα.
05-10-2011, 21:14 #5
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
05-10-2011, 21:23 #6
Μαλον δεν το διαβασες ολο ειπα : Δεν ζητάω ούτε διάγνωση ούτε ειρωνεία και χλευασμό
05-10-2011, 21:27 #7
05-10-2011, 21:38 #8
Σε αυτά που ρώτησες είχα απαντήσει. Επίσης τα μισά θέματα εδώ είναι περιγραφές φαρμάκων. Απ' όσο διάβασα αυτό που χρειάζομαι είναι xanax ή rivotril αλλά φοβάμαι τι επιπτώσεις έχουν και αν θα έχουν αποτέλεσμα σε εμένα. Τι εννοείς όταν λες ότι χρειάζονται ιδική συνταγή? εσείς πως τα παίρνετε?
05-10-2011, 21:42 #9
οταν λεω ειδικη συνταγη εννοω αυτην με την κοκκινη γραμμη, εγω εχω γαδ κ ετσι τα παιρνω......" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
05-10-2011, 21:47 #10
μα για το άγχος δεν είναι? δεν τα χρειάζομαι για συνέχεια, για να πάω για ένα καφέ χωρίς να πάθω έμφραγμα τα θέλω. τι είναι το γαδ?
05-10-2011, 21:51 #11
Αυτό το χει κ ένας φίλος μου και γνωριμίες κάνει μόνο μέσω internet, άπαξ κ ψήσει την άλλη για καφέ μετά του φεύγει το άγχος δια μαγείας, γνώμη μου, πάνε σε έναν ειδικό, ψυχολόγο καλύτερα και συζήτησε το, αν είναι δυνατόν το να θέλεις να αρχίσεις φάρμακα για να μπορείς να πλησιάζεις μια κοπέλα, μην το διανοηθείς καν
05-10-2011, 22:28 #12
05-10-2011, 22:44 #13
εμενα προσωπικά τα xanax σαν αγχολυτικά/αντικαταθλιπτικά με βοήθησαν απίστευτα.. αλλα όπως λέει και η lacrymosa είναι πολύ εθιστικά και σε κάνουνε με τον καιρό να παίρνεις και όλο και μεγαλύτερη δόση..
τώρα άμα θες εσύ φάρμακα για λίγο χρονικό διάστημα πρέπει να πας σε ένα καλο ψυχίατρο και να του πεις το πρόβλημα σου.. άμα του ζητήσεις να σου γράψει τα xanax τα γραφει...
αν τώρα δεν θέλεις να πας σε ψυχίατρο για διαφορους λόγους... μπορείς να πας και σε ένα παθολόγο.. και αυτή μπορούνε να γράψουνε αγχολυτικά!
αν και η δικια μου γνώμη είναι να μην πάρεις φάρμακα... και να δοκιμάσεις να ξεκινήσεις να παίρνεις κάποιες βιταμίνες να κανεις γυμναστική.. και είμαι σίγουρος θα ξεχάσεις το πρόβλημα σου!
08-10-2011, 21:18 #14
Help anyone?
08-10-2011, 22:29 #15
Δλδ δεν δυσκολευεσαι να πλησιασεια καποια να της μιλήσεις και να της ζητησεις να βγειτε για καφε και το προβλημα είναι στο πρωτο, στο δευτερο ραντεβου κλπ?
Το άγχος σου δλδ είναι γενικα όταν εισαι με κοπελα ή είναι άγχος να τα καταφερεις να την κερδίσεις?
Θετικο το ότι πλησιαζεις και το προχωρας. καθε φορα που βγαινεις δεν εξοικοιωνεσαι όλο και περισσότερο και να σου μειωνεται με τον καιρο το άγχος?
Δεν υπάρχουν πράγματα που άμα τα σκέφτεσαι γινεσαι πιο χαλαρος και ηρεμος?
εκτός κι αν σκέφτεσαι απο πριν τι θα πεις και τι θα κανεις, πας δλδ καπως προγραμματισμενα οποτε χανεις τον αυθορμητισμο σου, και οσο καθεσαι απο πριν και το σκεφτεσαι λογικο είναι να σου κτυπα το αγχος κοκκινο. ή καθως είσαι μαζι της γυροφερνει στο νου σου πως θα ναι η συνεχεια μαζί της οπότε αυτο σε αγχωνει και χανεις τη μαγεια της στιγμης. προσπάθησε να ξεδιαλύνεις ποιες είναι οι σκεψεις που σου προκαλούν το άγχος δλδ τι έρχεται πρωτα στο νου σου και το αποτελεσμα του είναι το άγχος, και τοτε προσπαθησε να αντιμετωπίσεις το προβλημα από το πρωτο σταδιο που ναι η σκεψη που σου προκαλει το άγχος προσπαθωντας να διωχνεις αυτες τις σκεψεις ή να μειωνεις την ένταση και τη διαρκεια τους ή να σκέφτεσαι πράγματα που σε κανουν να ηρεμας και να εχεις ευχαριστη διαθεση.γιάννης