Πως αντιμετωπιζεται η μοναξια της ξενιτιας;;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 11 of 11

Πως αντιμετωπιζεται η μοναξια της ξενιτιας;;

Θα ηθελα να διαβασω εμπειριες απο ανθρωπους που εχουν ζησει στην ξενιτια χωρις δικους τους ανθρωπους διπλα τους.

Με απασχολει παρα πολυ αυτο το ζητημα καθως ενω εχω σπιτι στο εξωτερικο και δεν τολμαω να μεταναστευσω μιας και φοβαμε την μοναξια. Ειναι πολυ πιθανο οτι για καποια χρονια τουλαχιστων θα ειμαι εντελως μονος.Η μεταναστευση μου φαινεται η μονη λογικη λυση οπως εχουν τα πραγματα και κακως εχω καθυστερηση να φυγω.

Για την ωρα εχω μονο αναγνωρισει τα πτυχια μου. Καθε φορα που η δουλεια μου εδω (στην Ελλαδα) παει καλα ξεχναω εντελως το θεμα και ας ξερω οτι παντα ειναι προσκαιρη βελτιωση.

Banned
    δε χρειαζεται να εισαι στη ξενιτια για να καταλαβεις τι εστι μοναξια, αφου πλεον κι εδω νιωθουμε παρεισακτοι ακομα και μεσα στο ιδιο μας το σπιτι!

απλα στο εξωτερικο ειναι προβλημα και η επικοινωνια, αμα δε μπορεις να μιλησεις καλα αγγλικα πχ και να σε καταλαβαινουν οι αλλοι.

και φυσικα εχουμε και τον ρατσισμο, μπορει να σε αντιμετωπισουν μειονεκτικα απλα επειδη εισαι Greek you know, και οι ελληνες ειναι κλεφτρονια!

καταταλλα αυτος ειναι ενας απ'τους λογους που παραμενω Ελλαδα, παροτι εχω λιγες οικονομιες στη τραπεζα και θα μπορουσα να φυγω.

δε ξερω που μπορουν να βρεθουν ατομα που θελουν να φυγουν εξωτερικο, για συγκατοικηση κλπ, καπου πρεπει να υπαρχει ενα γραφειο ή κατι για ολους αυτους....

Μαλλον δεν εχεις ζησει στο εξωτερικο.

Εγω μιλαω συγκεκρινεμα για Ν. Υορκη. Εκει δεν ξερουν καν οτι υπαρχει η Ελλαδα και ειναι πολυπολιτισμικες κοινοτητες.
    Αγγλικα γνωριζω πολυ καλα.

Το προβλημα μου ειναι οτι δεν ξερω εαν μπορω να αντεξω να ειμαι μονος μου. Οσες φορες το εκανα,λογω δουλειας , δυκολευτηκα και κατεληξα να βγαινω καθε βραδυ και ΣΚ για να μην ειμαι μονος μου.

Τωρα μιλαω για μεταναστευση δηλαδη μακρια απο δικους μου μια ζωη.

Senior Member
    Καλησπέρα σου. Δυο ερωτήματα μόνο. Καταρχάς, γιατί προκαταβάλλεις με τόση σιγουριά το ότι εκεί που θα πας θα μείνεις ντε και καλά μόνος σου; Βλέπω να δίνεις τις μεγαλύτερες πιθανότητες. Θα μου πεις, αν είσαι πολλά χρόνια μόνος - υποθέτω - πώς στο καλό να σκεφτείς ότι αυτό μπορεί και να αλλάξει έ;... έχεις κι ένα δίκιο αν είναι έτσι. Αλλά ξέρω 'γω;... η ζωή είναι πιο απρόβλεπτη κι απ' τα πιο απίθανα μυθιστορήματα... κι ένα δεύτερο. Η δουλειά σου είναι τέτοιας φύσης ώστε να σου επιτρέπει να φύγεις για λίγο για να δεις πώς είναι τα πράματα;... αν ναι, εγώ δε θα το σκεφτόμουν. Δε θα ήταν καλύτερα να δοκιμάσεις απ' το να πεις κάποια στιγμή αργότερα "είχα την ευκαιρία αλλά δε τόλμησα;"...

Quote Originally Posted by ΝεοΞεκινημα View Post
    Μαλλον δεν εχεις ζησει στο εξωτερικο.

Εγω μιλαω συγκεκρινεμα για Ν. Υορκη. Εκει δεν ξερουν καν οτι υπαρχει η Ελλαδα και ειναι πολυπολιτισμικες κοινοτητες.
    Αγγλικα γνωριζω πολυ καλα.

Το προβλημα μου ειναι οτι δεν ξερω εαν μπορω να αντεξω να ειμαι μονος μου. Οσες φορες το εκανα,λογω δουλειας , δυκολευτηκα και κατεληξα να βγαινω καθε βραδυ και ΣΚ για να μην ειμαι μονος μου.

Τωρα μιλαω για μεταναστευση δηλαδη μακρια απο δικους μου μια ζωη.
    Σε ποιο προάστιο της Νεας Υορκης είναι το σπίτι σου Νεο Ξεκινημα?
    Last edited by Θεοφανία; 11-10-2011 at 21:24.

Θεοφανια φανταζομαι ρωτας για να δεις εαν εχει ελληνες εκει..Ναι εχει παρα πολλους ελληνες α

ΝεοΞεκινημα.... κανε το ντου για ενα ....ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ!!!!Εχεις αυτη την ευκαιρια κ το σκεφτεσαι? Τετοιες εποχες για την Ελλαδα??? Κ γιατι να μεινεις μονος? Οκ..θα εισαι μακρυα παο τους δικους σου...η Αμερικη δεν ειναι Ευρωπη για να κανεις συχνα ταξιδια αλλα οκ..θα μπορεις να ερχεσαι τουλαχιστον μια φορα τον χρονο..Την στιγμη που εχεις δικο σου σπιτι κ δεν θα μπεις στην διαδικασια να ψαχνεις ειναι ενα + που ελαχιστοι το εχουν!!! Αλλο συν ειναι οτι για να εχεις σπιτι εκει εχεις ξαναπαει.. δεν θα εισαι σε μια ξενη πολη που δεν ξερεις που παν τα 4.. κ.. ΠΑΡΕ Κ ΜΕΝΑ ΜΑΖΙΙΙΙΙΙΙΙ!!! :))))) Θα σου κανω παστιτσιο,τυροπιτα ,γιαουρτλου,σοκολατοπιτες,� �σιζ κεικ ,ΤΥΡΑΜΙΣΟΥ!! Ε.. ε καλο μου ΝεοΞεκινημα??? :))))))))))))))))))))))))))
    "οι πιο μεγάλες νύχτες,είναι αυτές που κλαις και δεν σ'ακούν"

Quote Originally Posted by πιεσμενη View Post
    ΝεοΞεκινημα.... κανε το ντου για ενα ....ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ!!!!Εχεις αυτη την ευκαιρια κ το σκεφτεσαι? Τετοιες εποχες για την Ελλαδα??? Κ γιατι να μεινεις μονος? Οκ..θα εισαι μακρυα παο τους δικους σου...η Αμερικη δεν ειναι Ευρωπη για να κανεις συχνα ταξιδια αλλα οκ..θα μπορεις να ερχεσαι τουλαχιστον μια φορα τον χρονο..Την στιγμη που εχεις δικο σου σπιτι κ δεν θα μπεις στην διαδικασια να ψαχνεις ειναι ενα + που ελαχιστοι το εχουν!!! Αλλο συν ειναι οτι για να εχεις σπιτι εκει εχεις ξαναπαει.. δεν θα εισαι σε μια ξενη πολη που δεν ξερεις που παν τα 4.. κ.. ΠΑΡΕ Κ ΜΕΝΑ ΜΑΖΙΙΙΙΙΙΙΙ!!! :))))) Θα σου κανω παστιτσιο,τυροπιτα ,γιαουρτλου,σοκολατοπιτες,� �σιζ κεικ ,ΤΥΡΑΜΙΣΟΥ!! Ε.. ε καλο μου ΝεοΞεκινημα??? :))))))))))))))))))))))))))
    χαχαχα ευτυχως ξερω να μαγειρευω ;) αλλα παντα προτιμω να μαγειρευω τουλαχιστων για 2 ατομα και οχι για 1..

τσιζ κεικ κ ΤΥΡΑΜΙΣΟΥ!!! Πεινασμενο ειν το θεμα σου κ εφαγε τα καλυτερα!!! :-ΡΡΡΡΡ
    "οι πιο μεγάλες νύχτες,είναι αυτές που κλαις και δεν σ'ακούν"

Junior Member
    Egw tria xronia sti Nea Zilandia pernaw aytokratorika, eimai se mia poli pou den yparxei allos Ellinas (i Elliniki paroikia einai Wellington 1200 xiliometra makrya kai agapimenoi) kai oi Neozilandoi einai oi poio yperoxoi anthrwpoi. Stenaxwriountai pragmatika pou pername asxima. me tetoious anthrwpous kai tosi agapi de ksanarxomai Elladistan. Ta idia kai stin Australia. I monaksia feugei, idiws otan vreis kai to katallilo (mi Elliniko tairi!) kai pernas kala.

Osoi exoun eykairia na fygoun kai kathontai einai aksioi tis tyxis tous, homo spaiens kai gia ta mpaza. Ektos ama ksanagine tis modas o Kazatzidis "klaiw gia tin kseniteia kai mavro pswmi pou trwmw" kai ta loipa.

Senior Member
    εχεις σπιτι στην Ν.Υορκη που υπαρχουν χιλιαδες Ελληνες;μα απ΄οσο γνωριζω γιατι εχω συγγενεις στην Αμερικη οι Ελληνες εκει ειναι πολλοι ποιο ενωμενοι απ΄οτι εδω.με την κατασταση που επικρατει με το χαος που υπαρχει στην Ελλαδα ειλικρινα πολλοι θα ηθελαν να ειχαν την δικη σου δυνατοτητα.