Results 1 to 15 of 71
-
12-10-2011, 22:51 #1
ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ! ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ !!
Καλησπερα σας , εχω χαθει τελευταια απο το φορουμ ,σημερα το πρωι δυπλα απο το μαγαζι ενας ανθρωπος γυρο στα 60 ηταν ξαπλα ,μισος στο πεζοδρομιο μισος στο δρομο , μου το πε ενας γειτονας ,τρεχοντας βγηκα εξω και πηγα εκει ,τι πιο ασχημο ξεκινημα μιας μερας οταν γυρο στις 8,00 το πρωι βλεπεις εναν ανθρωπο να τρεμει και να αφηνει τις τελευταιες του ανασες στο δρομο σου!!!
Πλισιαζοντας τον το πρωτο πραμα που ειδα ηταν τα ματια του να ειναι ορθανοιχτα και χαμενα ! το χρωμα του ολο και χλωμιαζε ! το πρωτο πραμα που εκανα ηταν να πω στον θειομου να παρει το 166 και την αστυνομια !
Υστερα φωναζοντας καλουσα για γιατρο ,κανεις ομως! οσο περναγε η ωρα κοσμος μαζευοταν μα ολοι απο μακρια ! λες και ηταν λεπρος !!! μονο μια κοπελα εγκυος !! και εγω τον πλισιαζαμε !
Εψαξα για σφυγμο και ξαφνικα εκανε σαν να τον χτυπησαι ρευμα ! ετρεμε και ειχε αργες και δυνατες αναπνοες !! ηταν ο επιθανάτιος βρόγχος! , προσπαθησα να του κανω τεχνιτη αναπνοη ! αλλα εχω ενα χερι !! δυστυχως το αριστερο μου ειναι σε γυψο! ζητησα βοηθεια αλλα ο κοσμος ηταν σαν να εβλεπαν Τ.V. ! και δεν μπορουσαν να μπουν μεσα απο το γυαλι! συνεχισα να σπροχνω τον θωρακα αλλα φοβηθικα μην σπασω τα πλευρα του ! δεν εβαλα το στομα μου στο στομα του απλα του ανοιξα το στωμα και κρατησα την μυτη του!
Τοτες εφτασε η αστυνομια και αμεσως μετα το ασθενοφορο !
Οι τυψεις μου ειναι ενα μπορουσα να τον σωσω η οχι!! η αστυνομος απο μονη της μου ειπε οτι μαλον δεν μπορουσα να κανω κατι! τοτες επιασα τα παιδια απο το ασθενοφορο και με πικρα τους ρωταγα Επανελημένα εαν ο ανθρωπος ειχε πιθανοτητες ? τους περιγραψα πως τον βρηκα και μου ειπαν να μην εχω τυψεις αφου και στο νοσοκομειο να ηταν θα ειχε μαλον την ιδια τυχη !
Οτι και να μου ειπαν μεσα μου νιωθω πως δεν εκανα τα παντα , πως μπορει να τον εσωνα τον ανθρωπο ρε γαμωτοο!!!! ,
- 12-10-2011, 23:27 #2
giorgos_panou λυπαμε για το σημερινο σημβαν που βιωσες...Παντως γνωμη μου δεν πρεπει να νιωθεις τυψεις....αντιθετως πρεπει να εισαι περηφανος που προσπαθησες οσο μπορεσες εκεινη την στιγμη για τον ανθρωπο....αλλος να ειτανε στην θεση σου θα το εβαζε στα ποδια απο τον φοβο...ειδες και οι υπολοιποι απλα κοιτουσανε...σαν να βλεπουν t.v. οπως ειπες...
12-10-2011, 23:44 #3
Ναι , ξενερωσα , οταν ακουσα κι απο δικους μου να λεν οτι μπορει να ηταν αστεγος!! εχει ξεφτυληστει η αλληλεγγυη στους ανθρωπους σημερα!
Απλα σκεφτομαι εαν εκανα σωστα την τεχ. αναπνοη ,εαν τον εσωνα γτ. ακομα ειχε σφιγμο!! , βεβαια οι του ασθενοφορου μου παν πως ο ανθρωπος δεν ειχε τυχη !
Οτι και να πω δεν ειναι οτι πιο καλο να ξεκινα ετσι μια μερα ! ποσο μαλον οταν βλεπεις πως αντιδραν οι ανθρωποι!
12-10-2011, 23:49 #4
φιλε μου εαν ειχε προθανατιο βρογχο δεν νομιζω να μπορουσες να κανεις κατι...λυπαμε μονο που το λεω....εχει χαλασει πολυ η κοινωνια..και που εισαι ακομα να δεις τι εχουμε να δουμε...
13-10-2011, 00:11 #5
Εχεις δικιο, δυστυχως δεν ειναι η μονη φορα που εχει πεθανει ανθρωπος στα χερια μου και αυτο ειναι που με φρικαρει ακομα πιο πολυ !!
Η κοινωνια ειναι το συνολο των χαρακτηρων μας , ετσι λοιπον δειχνει πως "την βλεπουμε " δλδη, και οσο η ζωη μας γινετε ολο και πιο δυσκολη λογο της κρισης τοσο και θα ειμαστε πιο απανθρωποι!!
Δεν κανω τον καλο σαμαρειτη -αφου δεν ειμαι - ,και ισως οι ενωχες μου για καποια κακα που εχω κανει με κανουν να νιωθω τοσο πολυ την αναγκη να βοηθαω οπου με περνει !
13-10-2011, 00:24 #6
εκανες το καλυτεροτερο που μπορουσες να κανεις και μπραβο σου!να μην νιωθεις τυψεις δεν θα μπορουσες να κανεις κατι παραπανω,δυστυχως ηταν για να πεθανει ο ανθρωπος.
και παλι μπραβο σου!τωρα οσο για την κοινωνια σκατενια ειναι,αλλα σε τετοιες περιπτωσεις οι περισσοτεροι ανθρωποι φρικαρουν οποτε δειξε κατανοηση..
13-10-2011, 00:49 #7
Γιώργο καταλαβαίνω πως είναι να θέλεις να σώσεις έναν άνθρωπο και να μην μπορείς. Έχω βρεθεί όμως σε παρόμοια περιστατικά και το ίδιο συνέβη, οι παρευρισκόμενοι δεν έκαναν τίποτα. Σε πολλές περιπτώσεις είναι καλύτερα έτσι γιατί μπορεί προσπαθώντας να τον βοηθήσεις να του κάνεις μεγαλύτερο κακό εάν δεν ξέρεις τον σωστό τρόπο. Θα ήταν πάντως πολύ καλό αν μαθαίναμε πρώτες βοήθειες, γιατί σε όλους μπορεί να συμβεί αυτό κάποια στιγμή στον δρόμο.
έτσι γιατί περίεργα την είδα...
13-10-2011, 08:39 #8
εσυ κ ο φωσκολος!ευγε παιδι μου!
13-10-2011, 10:00 #9
giorgos panou προσπάθησε να το ξεπεράσεις μην έχοντας τύψεις... είναι δύσκολο καταλαβαίνω αλλά ο θάνατος είναι και κάτι που συμβαίνει καθημερινά.. Ο άνθρωπος μόνος σου είπες πως ήταν μεγάλος, την έζησε τη ζωή του, προχώρα παρακάτω και μην στεναχωριέσαι για τίποτα αντίθετα να έχεις τη συνήδηση σου καθαρή, διότι προσπάθησες με ένα χέρι (!) να κάνεις κάτι για αυτήν την ψυχή που έφυγε. Χαρά στην υπομονή και την ψυχραιμία σου, μπράβο σου, άλλοι στη θέση σου θα είχαν μείνει κόκκαλο και αν δεν κοιτούσαν θα τους έπιανε πανικός. Μην στεναχωριέσαι. Έκανες πράματα που κανείς δεν τόλμησε να κάνει.
[COLOR="#800080"][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][B]Honey, nobody ever gonna love you
The way I try to do.[/B][/FONT][/SIZE][/COLOR]
13-10-2011, 10:22 #10
Όταν δεν ξέρεις, καλύτερα να μην κάνεις ό,τι δεν ξέρεις να κάνεις. Θες να πεις πως κράτησες κλειστή τη μύτη σε έναν ετοιμοθάνατο άνθρωπο και το θεώρησες προσπάθεια ανάνηψης? Δεν είναι η ιδανική ώρα να μάθεις να κάνεις προσπάθειες ανάνηψης την ώρα που κάποιος πεθαίνει, αν δεν το ξέρεις από πριν.
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
13-10-2011, 13:37 #11
ωραιο συναισθημα δεν ητανε ? να ξερεις οτι μπορουσες να σωσεις εναν ανθρωπο, και δεν τον εσωσες ? το παθα κι εγω περσυ με τον πατερα μου, μονο που εδειξα ψυχραιμια και καλεσα νωρις το 166 κι ετσι τον προλαβαν και σωθηκε. μετα το μετανιωσα βεβαια γιατι ειναι αχαριστος. και τελικα κατεληξα οτι επρεπε να τον αφησω να πεθανει! ετσι κι εσυ σκεψου οτι μπορουσε να σου ειχε επιτεθει και μαχαιρωσει για να σε ληστεψει ή οτι αλλο. ενας λιγοτερος απλα, no big deal.
13-10-2011, 16:08 #12
Καλησπέρα ΚΕΝΟ,
κάθε ζωή είναι σημαντική κι αυτό είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο. Το να σέβεσαι τη ζωή του άλλου είναι δείγμα ανθρωπιάς και πολιτισμού.
Οι ακραίες απόψεις που διατυπώνεις δεν συνάδουν με το πνεύμα του φόρουμ, καθώς πρόκειται για φόρουμ υποστήριξης και όχι απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής. Γι΄αυτό θα σε παρακαλούσα να σκέφτεσαι πρώτα πριν γράψεις τι θα γράψεις.
13-10-2011, 16:37 #13
13-10-2011, 16:51 #14
τι σου φανηκε ακραιο βρε Idella, που εγραψα ενα υποθετικο σεναριο με τι θα μπορουσε να ειχε παθει και να μετανιωσει μετα που τον λυπηθηκε ? αυτο που ειπα, ειναι κατι που συμβαινει εξω καθε ωρα και στιγμη, ειδικα τελευταια με την εγκληματικοτητα τοσο ανεβασμενη! μπορει να μη συμφωνεις με τον τροπο μου και τις αποψεις μου αλλα αυτο δε σημαινει οτι ειναι λαθος. γραφω ασχημα και λεω κακες λεξουλες συνεχεια το ξερω, αλλα ουτε να προσβαλλω θελω κανεναν ουτε να επιτεθω χωρις λογο. και ειδικα εδω συγκεκριμενα, να βοηθησω τον giorgo panou ηθελα γιατι τον ειδα επηρεασμενο. το να γραψω κι εγω "πωπω τι κριμα ο ανθρωπος κλπ" μου φαινεται κλισε, κι οτι δε βοηθαει τοσο, συγνωμη.
13-10-2011, 16:58 #15
ναι ρε παιδια στηστε τον και στον τοιχο το παιδι...εκανε οτι μπορουσε...παλι καλα που υπαρχει και καποιος που αμα δει καποιον στον δρομο παει να τον βοηθησει...ουτως η αλλως ειχε προθανατιοβρογχο...δεν ειχε ελπιδες...το ειπαν και απο το εκαβ...μην τον κανουμε να εχει και τυψεις....
γνωμη δικια μου παντα....