Results 16 to 30 of 71
-
13-10-2011, 17:03 #16
- 13-10-2011, 17:13 #17
13-10-2011, 17:26 #18
ποτε δεν ειπα οτι θελω να ειμαι λογικος anyway. το συγκεκριμενο ομως δεν ειναι ακραιο, απλα σκληρο κι αληθινο.
ακραιο θα ηταν αμα του λεγα "παρε οπλο και σκοτωσε περισσοτερους", ή να τον αποτελειωσει για να σιγουρευτει.
δε νομιζω να παραβιασα κανεναν κανονα για να μου κανεις παρατηρηση, και το μονο που εκανα ηταν απλα να εκφραστω ελευθερα με μια διαφορετικη αποψη οπως συνηθιζω...
εαν δεν θελεις να εκφραζομαστε ελευθερα και να υπαρχει και η διαφορετικη αποψη, τοτε να καταργησουμε τη δημοκρατια και να ξαναγυρισουμε στον φασισμο, απλα για να μην προσβαλλουμε την ανθρωπινη ζωη.
αυτα, και καλο σας απογευμα.
13-10-2011, 17:57 #19
http://www.sefeaa.gr/first-aid/texnikh-anapnoh.htm
...κλείνουμε τα ρουθούνια της μύτης με το ένα χέρι και εμφυσούμε τον εκπνεόμενο αέρα μας έπειτα από μια βαθιά εισπνοή
Δεν ξερω απο πρωτες βοηθειες ....αλλα ισως καποιος με εμπειρια να μας πει...
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
13-10-2011, 18:01 #20
οι πρωτες βοηθειες μαθαινονται απο κοντα, οχι μεσω μηνυματων.
το σιγουρο ειναι οτι δεν κλεινουμε την μυτη σε καποιον και περιμενουμε να συνερθει μονος του....
το λενε ολοι οι διασωστες : αν δεν ξερεις να κανεις ανανηψη, ειδοποιησε τις πρωτες βοηθειες και μην κανεις τιποτε γιατι θα κανεις ζημια.
να πω μαλιστα με την ευκαιρια, οτι αν βρεις καποιον ΧΤΥΠΗΜΕΝΟ, πχ απο τροχαιο, δεν κανει ουτε να τον ακουμπησεις γιατι μπορει να εχει σπασιματα κι αλλα επικινδυνα και δεν πρεπει να κουνας οτι ναναι και κυριως κεφαλι, σπονδυλικη στηλη κλπ..Last edited by Remedy; 13-10-2011 at 18:14.
13-10-2011, 18:02 #21
13-10-2011, 18:04 #22
Προφανως επρεπε να του κανει το φιλι της ζωης...τεσπα δεν το εκανε...και κανεις δεν το εκανε.
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
13-10-2011, 23:37 #23
αν δεν εχεις μαζι σου καταλληλα εργαλεια δεν κανεις ποτε ανανηψη στομα με στομα!ποτε για ευνοητους λογους..!
μονο καρδιακες μαλαξεις κ αν γνωριζεις και πολυ γερα χτυπηματα στην καρδια μεχρι εκει!απο εκει κ περα μην γεμιζουμε τυψεις τον ανθρωπο οκ του εκλεισε την μυτη δεν του εκλεισε κ το στομα :) εν ολιγοις δεν τον επνιξε!σε καποιες περιπτωσεις καποιες κινησεις εστω κ αδεξιες μπορει να ειναι σωτηριες!σε περιπτωσεις ατυχηματων ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΟΥΜΕ.
13-10-2011, 23:58 #24
γιωργο πανου διαφωνω με τα περισσοτερα απο οσα διαβασα παραπανω. αν πρεπει να νιωσεις εσυ τυψεις οι αλλοι που καθονταν και κοιταζαν τι πρεπει να νιωσουν? επισης να σου πω πως και τιποτα να μην εκανες και παλι θα ειχες αμφιβολιες για το αν θα επρεπε να κανεις κατι. δεν ειναι ετσι ομως. νομιζω πως το καντιλακι μας αν ειναι να σβησει θα σβησει οπως ελεγε και η γιαγια μου και ουτε εσυ ουτε ο θεοσ ο ιδιος δεν μπορει να το αλλαξει. μια οιλογενειακη φιλη περασε ακριβως το ιδιο με τον αντρα της και εκεινη προσπαθησε να τον κρατησει στη ζωη ομως ηταν αργα. νομιζω πως πρεπει οσο πιο συντομα μπορεις να το ξεπερασεις.
14-10-2011, 01:02 #25
"Καλησπέρα ΚΕΝΟ,
κάθε ζωή είναι σημαντική κι αυτό είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο. Το να σέβεσαι τη ζωή του άλλου είναι δείγμα ανθρωπιάς και πολιτισμού.
Οι ακραίες απόψεις που διατυπώνεις δεν συνάδουν με το πνεύμα του φόρουμ, καθώς πρόκειται για φόρουμ υποστήριξης και όχι απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής. Γι΄αυτό θα σε παρακαλούσα να σκέφτεσαι πρώτα πριν γράψεις τι θα γράψεις.".
Καλημέρα. Το "κάθε ζωή είναι σημαντική κι αυτό είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο. Το να σέβεσαι τη ζωή του άλλου είναι δείγμα ανθρωπιάς και πολιτισμού.", είναι ένα πολύ ξεχωριστό κεφάλαιο από μόνο του, "πονάει" πολύ από μόνο του και θα σήκωνε ίσως μια συζήτηση τεραστίων διαστάσεων που δεν είναι της παρούσης για να ξεκινήσει στο εδώ θρεντ μάλλον.
Το αν οι απόψεις του Κενό και του κάθε Κενό λοιπόν είναι "ακραίες", δε νομίζω πως άπτεται αντικειμενικών κριτηρίων για να συμπεραίνει κάποιος κάτι τέτοιο, όταν κάποιος άλλος μπορεί να έχει διαφορετική άποψη ή να δώσει διαφορετική ερμηνεία. Εν ολίγοις, ο Κενό εδώ δεν εκφράζει διαστρεβλωμένα κάτι που έχει ορισμό γιατί μπορεί να είναι μόνο "έτσι", κι αν δεν είναι "έτσι" είναι γιουβέτσι... δε βρίσκω λοιπόν λόγο για την παρατήρηση.
Επίσης, το εδώ φόρουμ είναι απ' τη φύση του ένα πολυδιάστατο και ιδιαίτερο φόρουμ, και ακριβώς για αυτό υφίσταται νομίζω. Ο Κενό θα εκφράσει τις "τραβηγμένες" του απόψεις λοιπόν - γιατί ακριβώς είναι σε φόρουμ ψυχολογίας και όχι σε χώρο μη καπνιζόντων π.χ. επιμένοντας να ντουμανιάζει - που για κάποιους μπορεί και να μην είναι εξτρίμ όμως... εγώ θα βγάλω τις τυχόν εμμονές μου, άλλος τις υστερίες του, άλλος την καταθλιψάρα του και θα σκούζει όλη μέρα, κι άλλος θα θέλει να σφάξει στο γόνατο όλο τον κόσμο και μετά να πάει να φουντάρει... επειδή ακριβώς είναι φόρουμ ψυχολογίας όμως και ο καθένας εκφράζει αυτό ακριβώς που δε θα μπορούσε να εκφράσει αλλού ασφαλώς ...:)...
"Επαναλαμβάνω ότι τουλάχιστον σε αυτό το φόρουμ δεν είναι δυνατόν να εκφράζονται τέτοιες απόψεις και να θεωρούνται λογικές. Είτε το καταλαβαίνεις είτε όχι, με αυτόν τον τρόπο προσβάλλεις την ανθρώπινη ζωή.".
Και σε ένα φόρουμ ψυχολογίας - όπως είπα και πιο πάνω - που υπάρχουν τόσοι άνθρωποι, άλλοι με διαταραχές νόησης, άλλοι με συναισθήματος, άλλοι με κουλουβάχατα, λολ, μιλάμε για απόψεις που οπωσδήποτε "πρέπει" να χρήζουν λογικής;... με αυτό δεν υποστηρίζω πως ο Κενό είναι "άλογος" και ας του δώσουμε άφεση, γενικότερα το τοποθετώ. Για μένα το παράξενο είναι να ευελπιστεί κανείς σε "λογικές" απαντήσεις πάντα κιόλας, μέσα σε έναν τέτοιο χώρο με τόσο διαφορετικές προσωπικότητες και με το σταυρό του καθενός... και το αν ο χρήστης εδώ - για να το συγκεκριμενοποιήσω - προσβάλλει ή όχι την ανθρώπινη ζωή, κι αυτό ακόμη είναι κάτι που ο καθένας μπορεί να το εκλάβει διαφορετικά από τον άλλο. Αυτά, λολ!...Last edited by RockElCasbah; 14-10-2011 at 09:49.
14-10-2011, 01:45 #26
Σωστά τα λες. Δεν είναι φόρουμ απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής, μέχρι εδώ συμφωνώ, αλλά δεν είναι και φόρουμ «ύμνος της ζωής», σωστά;
Επίσης όπως σωστά λες, είναι φόρουμ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ (ψυχολογικής μάλιστα, όχι π,χ. τεχνολογικής) και μάλιστα κυρίως των εγγεγραμμένων μελών του.
Εδώ, ένα μέλος με προβλήματα, που λόγω της ανάγκης του για υποστήριξη, έκανε εγγραφή στο φόρουμ, ένοιωσε σήμερα τη τρελή ανάγκη για υποστήριξη, έπειτα από το σοκ που υπέστη.
Έτσι, κατά τη γνώμη μου και σύμφωνα με την ονομασία του φόρουμ, υπήρξε κάποιο άλλο ποστ που ήταν ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΥΜΒΑΤΟ με το σκοπό του φόρουμ ΚΑΙ ΟΧΙ το ποστ του ΚΕΝΟ. Το ασύμβατο ποστ ήταν κατά τη γνώμη μου, αυτό της RainAndWind.
Kαι αυτό γιατί έκανε το μέλος που ζήτησε υποστήριξη, το γιώργο πάνου, να ΝΟΙΩΣΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ από ότι ήταν όταν άνοιγε το θέμα και ζητούσε υποστήριξη.
Ακόμα και αν ήταν λάθος να κλειστεί η μύτη και όπως σωστά είπε και η dora-agxos, έτσι και αλλιώς δεν μπορούσε να δώσει αέρα από το στόμα χωρίς τα κατάλληλα εργαλεία, ήταν εντελώς άκυρο να αναφερθεί εδώ στο συγκεκριμένο θέμα του μέλους που ζητούσε υποστήριξη.
Απλά πράγματα.
14-10-2011, 03:24 #27
Ίσως γιατί... αυτό που είπε η Κύκνος. Ίσως γιατί, να σου πω την αλήθεια δε με σοκάρει πάντα ό,τι σοκάρει άλλους. Ίσως γιατί, γνωρίζω πως άνθρωποι έχουν μείνει ανάπηροι ακόμη, επειδή κάποιος ήθελε να κάνει το καθήκον του δίχως να ξέρει να το κάνει. Απλά πράγματα. Το ότι κόντεψε να του σπάσει τα πλευρά το διάβασες? Ή μήπως γνωρίζεις ότι θα μπορούσε ακόμη σε τυχόν άλλη περίπτωση που κάποιος συγγενής το έψαχνε, να του ζητηθούν τα ρέστα από τον χειρισμό αυτό? Ναι, και νομική ευθύνη.
Sorry, εμένα αυτό με σόκαρε, όχι άλλο.
Αν ο Giorgos Panou νιώθει άσχημα, άστον να μου το πει και να το καθαρίσουμε οι δυο μας, δε σε χρειαζόμαστε ιδιαίτερα για να επικοινωνήσουμε πιστεύω."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
14-10-2011, 04:02 #28
Δεν πάμε καλά εδώ μέσα...
Το να βρίσκει ο καθένας αφορμές σε κάθε ποστ να πει τη βλακεία του και να ανοίξει μέτωπο.
Ο άνθρωπος δεν είπε οτι πήγε να του σπάσει τα πλευρά! Είπε οτι του έκανε προσεκτικά κάποιες μαλάξεις για να μη σπάσει πλευρό... Κι ούτε είπε ότι του κράτησε κλειστά τα ρουθούνια μέχρι το τέλος... Δείξτε τους καλούς σας τρόπους σας παρακαλώ και μάθετε να διαβάζετε τι εννοεί ο άλλος, κι ότι δεν κατανοείτε ρωτάτε με το κατάλληλο ύφος για την περίσταση. Ανάθεμα, δεν κουραστήκατε εδώ μέσα να μαλώνετε στο θέμα αλλουνού. Η συμπεριφορά σας είναι απαράδεκτη προς τον συντάκτη και την ανάγκη του για παρηγοριά.
Γιώργο μόνο που ήσουν κοντά στον άνθρωπο έκανες το μεγαλύτερο καλό, δεν ήταν δική σου δουλειά να γνωρίζεις πρώτες βοήθειες. Το θέμα που άνοιξες δίνει αφορμή για προβληματισμό πάνω στις γνώσεις μας για έκτακτη ανάγκη, κι όχι για μικρότητες.Το πιο επικίνδυνο άτομο είναι αυτό που έχεις αγαπήσει
14-10-2011, 04:35 #29
14-10-2011, 04:41 #30
γιωργο, έκανες αυτο που αισθανθηκες σαν άνθρωπος.
προσπαθησες να βοηθησεις εναν ανθρωπο την ωρα που ηταν πεσμενος κατω κ πεθαινε.
μν νοιωθεις ενοχες γι αυτο κ κυριως μν αφηνεις κανενα να σου φορτωσει.
ειδες πως λειτουργουν οι περισσοτεροι...
θεατες στον πονο.
μου ετυχε καποια φορα να πεφτει καποιος διπλα μου στις σκαλες του μετρο κ
επειδη φαινοταν πως επαιρνε ηρωινη κανεις δν τον ακουμπησε.
εσκυψα να τον σηκωσω κ επεσα κ γω.
οταν φτασαμε στο τελος της σκαλας εβγαλα ενα χαρτομαντηλο να ακουμπησω εκει που ετρεχε αιμα.
ολοι ειχαν μαζευτει γυρω κ κοιτουσαν.
τους σιχαθηκα.
ουρλιαξα για να φωναξουν εναν υπευθυνο του μετρο.
ποσο ευατουληδες?http://www.mazi.org.gr/