Results 16 to 30 of 89
-
15-10-2011, 18:47 #16
Επιθυμώ να μην πάρει αυτή την κατεύθυνση το θέμα, ας μη συγκρίνουμε θρησκείες. Μπορούμε να μιλήσουμε για το τι προσφέρει στους πιστούς της η καθεμιά, αλλά ας μη τις βγάλουμε έξω να δούμε ποιος έχει το μακρύτερο.
Πετράν, επειδή γνωρίζουμε τη θέση σου περί θρησκείας και τη σεβόμαστε σεβάσου κι εσύ τις υπόλοιπες θέσεις.
Ελπίζω να μην ανοίξει μέτωπο και σε αυτό το θέμα.
Όσον αφορά τον άνθρωπο που θα πέθαινε απο καρκίνο και με τη βοήθεια της καλής του διάθεσης ειπώθηκε πως έγινε καλά, το πιστεύω, αλλά είναι ακραίο παράδειγμα σωματικής θεραπείας και ξεφεύγει. Πολλά καλά προσφέρει η καλή διάθεση, αλλά για την επίτευξη αυτής της καλής διάθεσης μιλάμε εδώ, για το πως μπορεί να βοηθήσει η πίστη της αγάπης τον ψυχολογικό παράγοντα.
Θα επιμείνω ξανά πως ρωτάω για την αγάπη και τη γνώμη σας, κι ας μη μιλήσουμε για θρησκεία.Το πιο επικίνδυνο άτομο είναι αυτό που έχεις αγαπήσει
- 15-10-2011, 18:57 #17
Θα πρέπει να περιμένεις πολλές διαφορετικές απαντήσεις όμως αγαπητή Νατάσα... όσο κι αν προσπαθείς με όλη την καλή σου διάθεση να βάλεις το θέμα σε ένα συγκεκριμένο μοτίβο... για τον απλούστατο λόγο πως δεν είσαι σε ένα "κανονικό" φόρουμ... για μένα κανονικότατο είναι, αλλά τέλος πάντων... με συγχωρείς για την παρέμβαση...
15-10-2011, 18:59 #18
Είναι αναμφισβήτητο ότι η πίστη βοηθάει. Υπάρχουν όντως αναφορές για άτομα με διάφορα προβλήματα υγείας που η κατάσταση τους βελτιώνται σημαντικά όταν έχουν πίστη. Απλά νομίζω (και αυτό λέει και η επιστήμη δηλαδή) ότι η "πίστη" είναι αυτή που βοηθάει, όχι το αντικείμενο της πίστης (χριστός/άγιο πνεύμα/βράχμα/γιαχβέ/δίας/οτιδήποτε). Έχουν δείξει ότι αν κάποιοι άνθρωποι πιστέψουν ότι το φάρμακο-ζαχαρόνερο που τους δίνεται είναι θαυματουργό, αυτό από μόνο του μπορεί να συνεισφέρει και να αυξήσει τις πιθανότητες επιβίωσης από ασθένειες, ψυχικές, αυτοάνωσες, ακόμα και στον καρκίνο(κάτι που θυμίζει και εκείνη την κλασική ταινία με τον βουτσά με την "σουπερ μαντολίνη"). Ίσως έτσι λειτουργεί πολλές περιπτώσεις και η εναλλακτική ιατρική, η ομοιοπαθητική κλπ. Άλλοι μπορεί να έχουν πίστη σε ένα αγαπημένο πρόσωπο, στην γυναίκα τους, στο παιδί τους, ακόμα και στον εαυτό τους. Έτσι ίσως εξηγούνται και κάποια "θαύματα" (που στις περισσότερες φορές βέβαια είναι "παραφουσκωμένοι αστικοί μύθοι", ωστόσο κάποια από αυτά ίσως να έχουν κάποια δόση αλήθειας). Δηλαδή δεν είναι το άγιο πνεύμα η ο ιησούς, η ο άγιος τάδε που βοηθάει στην θεραπεία του καρκίνου αλλά η πίστη σε αυτά τα θρησκευτικά σύμβολα και στις αξίες που αντιπροσωπεύουν (αγάπη, ελπίδα). Βέβαια αυτή η προσέγγιση είναι επιστημονική/ αγνωστικιστική και ίσως να παίρνει την "μαγία της πίστης", αφού η πίστη είναι πάντα προς κάτι :P
15-10-2011, 19:13 #19
Ναι δεν έβρισε κανέναν, απλά θεωρεί το ΙΣΛΑΜ το απόλυτο κακό και ότι ΔΕΝ είμαστε ΤΟΥΡΚΟΙ αλλά έχουμε πολιτισμό...και επιτέλους σταμάτα να βάζεις το "ψυχολόγος" σε ότι και αν γράφω που κολλάει αυτό με την άποψή μου γι αυτά που γράφει? Το γεγονός ότι έχω τελειώσει ψυχολογία δεν σημαίνει ότι και πρέπει να δέχομαι και τον κάθε χαρακτήρα. Δεν είμαι συμβουλευτικός ψυχολόγος, γκουρού η life-coach.
15-10-2011, 19:26 #20
Το ότι "είσαι ψυχολόγος" Πετράν, είναι κάτι που εσύ το καλλιέργησες... ας μη το έκανες. Εσύ το έχεις χρησιμοποιήσει εδώ χάμω ως "θέσφατο". Σε ένα χώρο που οι περισσότεροι "θεοποιούν" τους ψυχολόγους. Όπως και στην έξω ζωή άλλωστε. Το αν ο Γιώργος είναι ανενημέρωτος, αδαής, "κακός" στη σύνταξη και στη γραμματική, με ελλειπή ελληνικά και "εσφαλμένες" απόψεις, δε μας αφορά νομίζω... κι εγώ μπορεί να θεωρώ το Ισλάμ ως "απόλυτο κακό"... η δικαιολογία σου για ειρωνία ίσως θα έπρεπε να είναι "δυνατότερη". Δεν έκραξε κανέναν και δεν ενόχλησε κανέναν. Ευχαριστώ.
15-10-2011, 19:36 #21
Ποτέ δεν "καλλιέργησα" κάτι, και το "χρησιμοποιώ εδώ κάτω ως θέσφατο" πάλι άρχισες τις λογοτεχνικές υπερβολές? Ούτε διαφήμισα κάτι, κόψε κάτι. Τυχαία έχει αναφερθεί ότι μπορεί να έχω πτυχίο αλλά άλλες τόσες φορές έχω πει ότι δεν είμαι ψυχολόγος εδώ μέσα (η έξω) και ότι δεν δίνω συμβουλές από την πλευρά του επιστήμονα.
Το μήνυμα τροποποιήθηκε απο την διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης και συγκεκριμένα της παραγράφου Β2. Ανάρτηση, δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά περιεχομένου που είναι παραπλανητικό, απειλητικό, προσβλητικό, επιζήμιο, δυσφημιστικό, χυδαίο, βίαιο, υβριστικό, ρατσιστικό ή άλλως αποδοκιμαστέο, παραβιάζει την προσωπικότητα, προκαλεί συναισθήματα μίσους κλπ.Last edited by PostMortem; 16-10-2011 at 13:42.
15-10-2011, 19:46 #22
Είμαι "υπέρ - τρολλ" έ;... αποτέλεσμα των ενεργειών σας δηλαδή;... μπράβο μου τότε... κάποιος να βρεθεί να σας βάλει στη θέση σας λοιπόν. Σταματάω εδώ μη ανταπαντώντας σε άλλες μαλακίες, γιατί με ενδιαφέρει το θρεντ. Αν βρεις να γράψεις κάτι πιο βάσιμο και αληθές, πολύ ευχαρίστως. Ά, και πού 'σαι;... συμβουλές ΔΕ δίνεις απ' τη... βάση του επιστήμονα, αλλά δεν έχεις παραδεχτεί κι από ποιά βάση έχεις ειρωνευτεί κόσμο και κοσμάκη στο φόρουμ αυτό. Εγώ ως λογοτέχνης, έχω και το "ακαταλόγιστο". Κι εσύ τώρα Νατάσα, θα περιμένω κι εγώ να διαβάσω, βγάλε άκρη. Θα μπω να γράψω κι εγώ για το Ισλάμ... θα με εμποδίσεις για θα επικαλεστείς... τρολλάρισμα και άλλες τοιούτες μαλακίες;...
15-10-2011, 19:51 #23
15-10-2011, 19:55 #24
"Και εμάς δεν μας αφορούν τα ατέλειωτα κατεβατά που γράφεις για αυτούς που δεν πας εδώ μέσα και για την εμπάθεια σου για τον mod βρίσκοντας ευκαιρία σε κάθε άσχετο θρεντ αλλά το κάνεις.".
Έλα να σχολιάσω κι αυτό γιατί μου διέφυγε... ψυχαναγκασμός Πετράν ,δεν αφήνω τίποτα να πέσει χάμω... πώς λέγεται στην "επιστήμη" αυτό;... ποιά εμπάθεια για τον "μοντ" χρυσέ μου;... για αυτόν που προσβάλλει τα ελληνικά μου, που θέλει να μου περάσει ως "προσωπική άποψη" την έκφραση με τη χρήση πληθυντικού, ή του "αδειάσματος" του χρήστη που δε σας γουστάρει επειδή δε γράφει σύμφωνα με τις επιταγές - ποιές είναι αλήθεια; - και γράφει σύμφωνα με την παρόρμησή του;... άσε με κάτω χρυσέ μου. Και ναι, Νατάσα, κάνε μου... ριπόρτ επειδή... τρολλάρω στο θέμα σου... όλε...
15-10-2011, 20:03 #25
"Αν σε ενδιέφερε πραγματικά αυτό το θρεντ (η οποιαδήποτε άλλο) δεν θα αφιέρωνες 80% του χρόνου σου να γράφεις κατεβατά ποστ που να έχουν σχέση με καβγάδες/παρατηρήσεις κλπ. "Λογοτέχνης" λολ".
Με ενδιέφερε έξυπνε Πετράν, μέχρι πριν λίγο... μέχρι που μπήκες εσύ με τις ειρωνείες σου. Εσένα σε ενδιαφέρουν τα θρεντς έ;... με την παράθεση των ερευνών των επιστημόνων, για με το να εμπαίζεις την αμάθεια, την αγραμματοσύνη - πού είναι το κακό αλήθεια; - των άλλων;... αν είσαι κι εσύ λογοτέχνης - παρεμπιπτόντως - να σου υποδείξω φόρουμς λογοτεχνικά. Άντε, συνέχισε τώρα το λογύδριο κι άσε εμέ το τρολλ να κάνω τη δουλειά μου. Το ότι έχετε γαμήσει όλα τα θέματα εδώ μέσα στο είπα για μου διέφυγε;...
15-10-2011, 20:13 #26
Αυτό μάλλον αφορά εμένα... (ο PETRAN δεν ξέρω που αναφερόταν γιατί αναφέρθηκε σε mod αρσενικού γένους, ή κάνω λάθος?)
Νόμιζα ότι το είχαμε συζητήσει στο άλλο θέμα και ήμουν σαφής. Σου είχα ζητήσει να μην μακρηγορήσουμε εις βάρος εκείνου του θέματος και τώρα το ίδιο κάνεις σε ένα άλλο.
Θα σε παρακαλέσω άμα έχεις κάποια απορία να μου στείλεις ένα πμ και να ζητήσω και από τους δυο σας να σεβαστείτε το θέμα της Ναταsha που εξαρχής ζήτησε να αποφευχθούν οι εντάσεις.
15-10-2011, 20:16 #27
Rockelcasbah, δεν έχεις καλή διάθεση σήμερα? :( Γιατί εγώ κάτι τέτοιο καταλαβαίνω απο την ανάγκη σου να εκφραστείς. Άνοιξε αν θες κάποιο θέμα με αυτό που σε προβληματίζει ή αν υπάρχει ήδη κάποιο πες μου να συμμετάσχω κι εγώ και να μιλήσουμε για ότι σε έχει ρίξει.
Όσο κι αν θέλω να κάνω το συντονιστή δεν έχω το δικαίωμα, γιαυτό επικαλούμαι την καλή διάθεση, ωστόσο συνεχίζουν οι λοχομαχίες στα διάφορα θέματα, και προτείνω να κοιτάξουμε πίσω απο τα γραφόμενα. Αν δεν νιώθετε καλά μην ξεσπάτε στους αλλους, μιλήστε. Θυμηθείτε ότι εδώ μέσα μόνο ξεκινούν διαμάχες και ποτέ δεν κλείνουν.
CoolΤο πιο επικίνδυνο άτομο είναι αυτό που έχεις αγαπήσει
15-10-2011, 20:19 #28
Δεν έγραψα κάπου ειρωνία. Νομίζω ότι έγραψα άμεσα ότι δεν μου αρέσει η άποψή του. Που παρέθεσα έρευνες?
Το μήνυμα τροποποιήθηκε απο την διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης και συγκεκριμένα της παραγράφου Β2. Ανάρτηση, δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά περιεχομένου που είναι παραπλανητικό, απειλητικό, προσβλητικό, επιζήμιο, δυσφημιστικό, χυδαίο, βίαιο, υβριστικό, ρατσιστικό ή άλλως αποδοκιμαστέο, παραβιάζει την προσωπικότητα, προκαλεί συναισθήματα μίσους κλπ.Last edited by PostMortem; 16-10-2011 at 13:44.
15-10-2011, 20:22 #29
..αλομπαρ, αν σεβόσουν αυτό το χώρο και δεν κατηγορούσες του παντες ότι τον έχουν @@@, απο τη στιγμή που ο Πετράν ΔΕΝ απευθύνθηκε σε σένα, ας έκανες αναφορά.
Αυτός είναι ο σκοπός της διαχείρησης και γι αυτο το λόγο βρίσκονται τόσοι μοντ πια εδώ μέσα.
Επειδή όμως έχεις ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ εμπάθεια και με το χώρο και με το Νίκο και με διάφορα μέλη που σε έχουν αμφισβητήσει, το μόνο που κάνεις είναι να μπαίνεις και να δημιουργείς καυγάδες.
Εκεί είναι το ζουμί.
Νατάσα σόρι για το οφ τόπικ.
15-10-2011, 20:53 #30
Κατα αρχην Νατασα θελω να σταθω στην θετικη σου παρουσια στο φορουμ και κατα δευτερον να τοποθετηθω στο θεμα σου.Ειναι ενα πολυ ευαισθητο θεμα που πολυ ευκολα παρερμηνευεται και παρεξηγειται και επισης πολυ πολυ προσωπικο!!!!.Εχει σταθει αφορμη οπως εχεις διαβασει να στηθει πολεμος εδω στο φορουμ για την υπαρξη Θεου η μη!!Το παρελθον αποτελει παρελθον ομως και παμε παρακατω.......
Θα συμφωνησω με την Ιβερις οτι η πιστη ειναι κατι πολυ βιωματικο και κατα συνεπεια στον καθενα μας παιρνει διαφορες αποχρωσεις αφου ο καθενας μας αισθανεται διαφορετικα την πιστη!Δυστυχως η πιστη εχει ταυτιστει αρρηκτα με την θρησκεια λειτουργοντας σαν στερεοτυπο και ειναι πολυ δυσκολο να αφομειωθει η να κατακτηθει σαν κατι ξεχωριστο.Επειδη διαβασα και την αποψη του Πετραν τεινω να συμφωνησω οχι επειδη το λεει η επιστημη αλλα επειδη ταυτιζομαι με την αποψη αυτη.Νομιζω οτι και Ο χριστος αλλα και ο Βουδας για τον Αλλαχ δεν ξερω ,μιλησαν για την πιστη γενικοτερα σαν θεραπεια.Αν θεραπεια σημαινει αποδοχη,διαθεση για αλλαγη,θετικη σταση ζωης,δραση και αλλα τετοια σιγουρα η πιστη βοηθαει καθως και η αγαπη γενικοτερα.Αγαπη πανω απο ολα για τον εαυτο μας και κατα επεκταση για τους γυρω μας.....
Προσωπικα επειδη στην ζωη μου εχω κινδυνεψει πολλες φορες εχω επικαλεστει πολλες φορες την χαρη Του αλλα τελικα αφεθηκα γιατι πανω απο ολα πιστευω και εμπιστευομαι την διαδικασια της ζωης.....