Περι ανικανότητας ψυχολόγου - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 24 of 24
    Senior Member
    Σοφία έχεις καθόλου ιδέα απο μέντιουμ και γιατί εξακολουθούν και υπάρχουν ακόμα; Γιατι ο κόσμος που πάει είναι απελπισμένος. Όπως απελπισμένος είμαι και εγώ. Όταν μιλάς με εναν άνθρωπο για τον ευατό σου (ακόμα και με ένα φίλο σου) βγαίνουν κάποια χρήσιμα συμπεράσματα για τον εαυτό μας. Αυτό με κράτησε εκεί. Και η φήμη οτι και καλά είναι πολύ καλή στην δουλεία της.

Εν ολίγοις η γνώμη μου είναι η εξής μετά απο 5 χρόνια σε ψυχολόγους και ψυχιάτρους. Όποιος άνθρωπος δέν προσπαθεί με το καλημέρα να σας μάθει να μη φοβάστε τους πανικούς, απλά δέν κάνει.Δέν γίνεται να αλλάξουμε τους χαρακτήρες μας.Γίνεται όμως να μήν φοβόμαστε τον πανικό που θα ρθεί.

Μετά μπορούμε να κάτσουμε και στο γραφείο και να δουλέψουμε λιγάκι κάποια στοιχεία του χαρακτήρα μας που δέν μας βοηθάνε. Αλλα προς θεού, πρώτα φροντίζεις να μην πέσει σε αυτό τον κύκλο ο άνθρωπος. Να μη φοβάται συνεχώς που και πώς θα πάθει την επόμενη κρίση. Για όσο καιρό ο άνθρωπος είναι εκλωβισμένος και ανίκανος απο τους πανικούς, ΟΤΙ και να λέμε για την βελτίωση του χαρακτήρα του είναι μπαρούφες. Δέν μπορεί να τα εφαρμόσει. Γιατί το μυαλό του είναι γεμάτο φόβο. Είναι το πιο λογικό πράγμα που υπάρχει.

5 χρόνια ψυχοθεραπεία που έκανε μια κοπέλα με αγοραφοβία απο εδώ έχει 14400 ευρώ. Δέν αξίζουν αυτά τα λεφτά να σε πάρει ένας μαλάκας και να σε εκθέσει στο πρόβλημα σου τις πρώτες φορές, αφού για σένα είναι αβάσταχτο;

Senior Member
    Καλημερα σου!
    Εχεις αλλαξει πολλους ψυχολογους και αν ναι ποσους?ποσο καθοσουνα στον καθενα ψυχολογο και αν εφευγες γιατι εφευγες?
    Ζητησες αποκλειστικα απο την τελευταια ψυχολογο να δουλεψεις μονο τους πανικους ενω εκεινη σου προτεινε να δουλεψεις γεικοτερα σου θεματα?Αν ναι, σου εξηγησε γιατι λειτουργει μαζι σου ετσι και οχι αλλιως?
    Αν θες να απαντησεις και εχεις διθεση βεβαια.....

Senior Member
    Ναι έχω πάει σε 3 ψυχολόγους.Πάω και λέω οτι έχω διαταραχή πανικού με αγοραφοβία. Απο αυτό θέλω να απαλλαγώ είναι προφανές.Αφιερώνω γύρω στους 3 μήνες μέχρι να δώ έστω κάποια μικρή βελτίωση.Αυτά βέβαια δέν τα βγαζω απο το μυαλό μου αλλά όπως συνιστούν και οι ίδιοι οι ψυχολόγοι στο εξωτερικό, μια θεραπεία για πανικούς κρατάει περίπου 3 μήνες.

Μετά απο αυτό το διάστημα και ενώ δέν βλέπω την παραμικρή βελτίωση, οπως καταλαβαίνεις αρχίζω και αμφιβάλλω.Δέν φταίνε απαραίτητα μόνο οι ψυχολόγοι. Προφανώς θα φταίω και εγώ. Έτσι με μάθαν να σκέφτομαι αν και ειλικρινά πολύ λίγο μερίδιο ευθύνης μπορώ να δώσω σε έναν άνθρωπο τόσο φοβισμένο και απελπισμένο όπως εγω.Οι ανθρωποι αυτοι δεν ξέρουν απλά. Φταίνε μόνο στο ότι αναλαμβάνουν κάτι το οποίο δέν μπορούν να κάνουν.

Μη με περνάτε για αρνητικό.Είναι ανοιχτός πραγματικά στο οτιδήποτε. Γιαυτό και έδωσα ευκαιρία και σε αυτούς τους ανθρώπους.Αλλά δέν βλέπω αποτελέσματα.Όχι μόνο σε μένα.Αλλά επειδή πρίν χρόνια το είχα φάει αυτο το φόρουμ, δέν βρήκα ούτε ένα post που να λέει οτι κάποιος έγινε καλά απο ψυχολόγο.

Δέν ειμαι αρμόδιος να τους κρίνω και δεν έχω και καμία όρεξη. Η εμπειρία μου αυτή είναι. Μπορεί να παρεξηγησα τα πράγματα εγώ και ο ρόλος τους να είναι απλά να παρέχουν μια μικρή στήριξη ή καμία ιδέα. Δυστυχώς εγώ όταν φτάσω στο σημείο να ζητήσω βοήθεια πάει να πεί οτι θέλω βοήθεια και όχι στήριξη ή κάποια αφηρημένη ιδέα του τι μπορεί να φταίει.

Senior Member
    Quote Originally Posted by shifter View Post
    Ναι έχω πάει σε 3 ψυχολόγους.Πάω και λέω οτι έχω διαταραχή πανικού με αγοραφοβία. Απο αυτό θέλω να απαλλαγώ είναι προφανές.Αφιερώνω γύρω στους 3 μήνες μέχρι να δώ έστω κάποια μικρή βελτίωση.Αυτά βέβαια δέν τα βγαζω απο το μυαλό μου αλλά όπως συνιστούν και οι ίδιοι οι ψυχολόγοι στο εξωτερικό, μια θεραπεία για πανικούς κρατάει περίπου 3 μήνες.

Μετά απο αυτό το διάστημα και ενώ δέν βλέπω την παραμικρή βελτίωση, οπως καταλαβαίνεις αρχίζω και αμφιβάλλω.Δέν φταίνε απαραίτητα μόνο οι ψυχολόγοι. Προφανώς θα φταίω και εγώ. Έτσι με μάθαν να σκέφτομαι αν και ειλικρινά πολύ λίγο μερίδιο ευθύνης μπορώ να δώσω σε έναν άνθρωπο τόσο φοβισμένο και απελπισμένο όπως εγω.Οι ανθρωποι αυτοι δεν ξέρουν απλά. Φταίνε μόνο στο ότι αναλαμβάνουν κάτι το οποίο δέν μπορούν να κάνουν.

Μη με περνάτε για αρνητικό.Είναι ανοιχτός πραγματικά στο οτιδήποτε. Γιαυτό και έδωσα ευκαιρία και σε αυτούς τους ανθρώπους.Αλλά δέν βλέπω αποτελέσματα.Όχι μόνο σε μένα.Αλλά επειδή πρίν χρόνια το είχα φάει αυτο το φόρουμ, δέν βρήκα ούτε ένα post που να λέει οτι κάποιος έγινε καλά απο ψυχολόγο.

Δέν ειμαι αρμόδιος να τους κρίνω και δεν έχω και καμία όρεξη. Η εμπειρία μου αυτή είναι. Μπορεί να παρεξηγησα τα πράγματα εγώ και ο ρόλος τους να είναι απλά να παρέχουν μια μικρή στήριξη ή καμία ιδέα. Δυστυχώς εγώ όταν φτάσω στο σημείο να ζητήσω βοήθεια πάει να πεί οτι θέλω βοήθεια και όχι στήριξη ή κάποια αφηρημένη ιδέα του τι μπορεί να φταίει.
    Φιλε μου ουτε διαθεση να σε κρινω εχω ουτε συμπερασματα αν εισαι αρνητικος η θετικος επιθυμω να βγαλω.Σε ρωτησα παραπανω γιατι εχω και εγω μια εμπειρια πανω στην ψυχοθεραπεια και ειπα να γραψω κατι που ισως να σε βοηθησει,ισως...
    Στο ζουμι τωρα.Εγω πηγα με αιτημα καταθλιψης και στον πρωτο χρονο αρχισα να καταλαβαινω οτι η καταθλιψη ηταν απλα το <<κερασακι>> στην τουρτα.Τον δευτερο χρονο και μετα αρχισε να καταρρει σιγα σιγα η εικονα που ειχα εγω για τον εαυτο μου,μαζι με προκαταληψεις στερεοτυπα,και αλλα κακα <<σπυρια>>.Η καταθλιψη ηταν το αποτελεσμα οπου πισω απο αυτην υπηρχαν αλλες διαταραχες και πισω απο τις ταμπελες των διαγνωσεων η ουσια.....Η ουσια λοιπον ειναι να νιωθω καλα με εμενα και αυτο εβαλε στοχο ο δικος μου τον οποιο τον εμπιστευτηκα στον βαθμο που μπορουσα για αυτο και επενδυσα και χρημα και συναισθηματα....
    Πρεπει να σου πω οτι στην πορεια της θεραπειας πολλες φορες ειχα σθεναρη αντισταση εκλογικευοντας κατα βουληση οτι δεν με βολευε.<<Με εχει εδω για να μου τρωει τα λεφτα>>η<<γιατι δουλευουμε αυτο αφου εγω νομιζω οτι σ αυτο δεν υπάρχει προβλημα>>κ.α τετοια.Ολα αυτα ειναι στο προγραμμα και η αρνηση και η αντισταση καθως και η παλινδρομηση ως επισης...
    Ολα τα παταπανω ειναι η δικια μου προσωπικη εμπειρια η οποια λεει οτι ο ειδικος μπορει να βλεπει πραγματα σε εμας οπου εμεις δεν μπορουμε να τα δουμε και ισως καλο θα ειναι να τον εμπιστευτουμε οτι ξερει καλυτερα απο εμας.Για την συγκεκριμενη ψυχολογο δεν εχω κατι να σου πω διοτι δεν ξερω τον τροπο με τον οποιο δουλεψε μαζι σου και δεν θελω να την κρινω απο μια ατακα της.Ομως απο την στιγμη που εσυ αισθανεσαι οτι κατι δεν αποδιδει υπάρχουν για μενα λυσεις...Οπως το λες καθαρα οπως και εκανες και ακους τον αλλον τι θα πει αν σου κανει η απαντηση δινεις χρονο η αλλιως φευγεις και πας αλλου η και πουθενα.....
    Ο πελατης εχει το δικαιωμα να επιλεξει τι θελει να κανει στην θεραπεια του και ο ειδικος εχει την υποχρεωση να πει αν θελει να αναλαβει τον πελατη η να τον κανει παραπομπη....
    Εγω καταλαβαινω απο τα γραφομενα σου οτι εσυ εχεις παει με αιτημα κρισεις πανικου και αγοραφοβιας και οτι αυτα θες να <<πολεμησεις>> και τιποτε αλλο.Οποτε χρειαζεται να δωσεις ισως λιγο χρονο περισσοτερο για να δεις και καποιο αποτελεσμα.
    Εσενα δεν σε προβληματιζει οτι εχεις αλλαξει τρεις μεχρει τωρα και δεν εχεις δει βελτιωση?Εχεις σκεφτει τι μπορει να ειναι <<λαθος>> απο την δικια σου μερια??Το μου <<μαθανε να σκεφτομαι ετσι>> μηπως ειναι μια ωραια δικαιολογια να αποφευγω τα θεματα μου??
    Κατα την γνωμη μου δεν εδωσες μια ευκαιρια σ αυτους τους <<ανθρωπους>> στο ευατο σου εδωσες μια ευκαιρια και ισως χρειαζεται να δωσεις και αλλες.Το φορουμ αυτο δεν αντικατοπτριζει την αποτελεσματικοτητα των ψυχολογων!!! υπάρχουν και ποστ ανθρωπων οπου λενε οτι εχουν δει αλλαγες στο εαυτο τους,,,μηπως διαβαζεις επιλεκτικα?

Senior Member
    Ελπίζω να μην διαβάζω επιλεκτικά.Και οκ συμφωνώ πως μπορεί και γώ να μήν δίνω ευκαιρίες.Αλλά επειδή έτυχε να μιλήσω με κάποια άτομα με το ίδιο πρόβλημα, η ιστορία είναι καρμπόν.Η ιστορία είναι καρμπόν και με τους περισσότερους ανθρώπους στο ίντερνετ. Εκτός πια κιαν όντως διαβάζω επιλεκτικά και δεν ξέρω τι μου γίνεται.

Πάντος αν έχεις κάποιο θέμα απο κάποιον που έγινε καλά απο ψυχολόγο, θα χαρώ πολύ να το διαβάσω.

Τώρα για τα θέματα. Προφανώς θα έχω κάποια θέματα. Αν θέλω συνειδητά να κρύψω κάτι με αυτή την συμπεριφορά; Οχι βέβαια.Θα θελα όμως κάτι χειροπιαστό. Γιατί με κάνουν τα θέματα να έχω πχ αυτή την συμπεριφορά.Και οχι μήπως... Στο μηπως ήμασταν 5 μήνες με την ψυχολόγο μου.Από την στιγμή που δέν αισθάνομαι κάτι τέτοιο, πώς να το υποστιρίξω; Όσες φορές κάθισα και σκέφτηκα τι ώφελος έχω πχ να ακυρώνω κάποιον ψυχολόγο, δέν βρήκα απάντηση.Ειδικά την τελευταία την εμπιστεύτηκα πάρα πολύ. Αλλά δέν μπορώ να έχω τυφλή εμπιστοσύνη.Και οκ να σου θυμίσω οτι με διωξε δεν έφυγα.

Εγώ μολις έπαθα πανικό και είδα οτι δεν μπορούσα να το καταφέρω μόνος, έπρεπε να ενημερωθώ για να δω τι θα κανω. Οι περισσότερες γνώμες που πήρα είναι οτι η ψυχοθεραπεία δεν κάνει ακριβώς για τους πανικούς. Συμφώνω απόλυτα με τις απόψεις της claire weekes η οποία τα γραψε αυτα το 62. Εν ολίγοις ανεμος μετά απο ένα μήνα από την πρώτη μου κρίση,ήξερα ήδη ότι φάρμακα και ψυχολόγοι δέν πιάνουν. Διάβαζα και ξαναδιάβαζα οτιδήποτε έβρισκα στο ίντερνετ. Και όλα λέγαν αυτό, πέραν απο κάτι στείρα φυλλάδια που δίνουν οι ψυχολόγοι.Πές μου άν έκανα κάτι λάθος.

Επίσης απο τότε που έπαθα αγοραφοβία δουλεύω μόνο σε δουλείες που μπορώ.Όπως καταλαβαίνεις, λόγο χρημάτων, πρέπει να έχω και τα μάτια μου ανοιχτά,γιατί ενας ψυχολόγος δέν το έχει και τπτ να με τραβήξει για 5 χρόνια και να μην έχω αποτέλεσμα.

Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις και πραγματικά θα θελα πολύ να έχεις δίκιο. Αυτό σημαίνει οτι θα καταλάβω και γώ που στο καλό κάνω λάθος τελοσπάντων όλον αυτό τον καιρό.

Senior Member
    Κατα αρχην χαιρομαι που εισαι διαλλακτικος!Κατα δευτερον μπορει πραγματι να μην μπορεις να διευθετησεις τα θεματα σου μεσω ψυχοθεραπειας η πολυ απλα να μην εισαι ετοιμος για ψυχοθεραπεια!!Μπορει να χρειαζεσαι χρονο περισσοτερο.Η αληθεια ειναι οτι η ψυχοθεραπεια δεν ειναι πανακεια και δεν ειναι για ολους.Ασε που ψυχοθεραπεια ειναι το οτιδηποτε μας κανει να αισθανομαστε καλα,ετσι δεν ειναι??
    Υπάρχουν διαταραχες που δεν περνανε ποτε και απλα μαθαινεις να ζεις με αυτες,υπάρχουν διαταραχες οπου παυουν να μας δημιουργουν προβληματα βρισκοντας τροπους και μεθοδους για να χαλαρωνουμε την ενταση τους και υπάρχουν και διαταραχες οπου μας εγκαταλειπουν και βρισκουμε την υγεια μας....Ομως το ταξιδι προς την αυτογνωσια γιατι αυτο ειναι ουσιαστικα η ψυχοθεραπεια ειναι κατι ανεξαρτητο απο προσδοκιες του τυπου <<θελω να γινω καλα>> ειναι ενας τροπος να ζουμε με τον εαυτο μας αποδεχομενοι οτι ειμαστε ατελεις εκ φυσεως με τα καλα μας και τα κακα μας.Γιατι περι αυτου προκειται περι αποδοχης αν βεβαια μπορουν να προκυψουν και αλλαγες οπου μας προαγουν ακομα καλυτερα......
    Τεσπα σου ευχομαι να βρεις αυτο που ψαχνεις και να λυσεις τα θεματα σου.Αυτο που θα σου προτεινα ειναι να εμπιστευεσαι περισσοτερο τον εαυτο σου!!!!

Senior Member
    Φυσικά και υπάρχουν διαταραχές που δέν περνάνε ποτε και πως θα πρέπει να ζούμε με αυτές. Η διαταραχή πανικού όμως δέν είναι μια απο αυτές. Και καλύτερα να μη το πιστέψει κανείς αυτό εδώ μέσα.Επίσης είναι κάτι που έχω ακούσει απο κουλό ψυχολόγο και ντράπηκα και που το είπε.

Senior Member
    Να ξαναγράψω πως έχουν φτάσει στο σημείο να χαρακτηρίζουν ως "προβληματικό" ο,τι δήποτε σε κάνει να διαφέρεις κομματάκι παραπάνω απ' τους 10 π.χ. άλλους... προς το παρόν το λέω απλοϊκά, βαριέμαι να επεκταθώ και ίσως επανέλθω... αν μιλάγαμε για έναν και δυο επαγγελματίες, θα ήταν καλά... εδώ μιλάμε για την πλειοψηφία των... αγωνιστικοί χαιρετισμοί με άσμα συμβολικό κύριοι......

http://www.youtube.com/watch?v=KGrwY...eature=related

Senior Member
    ήταν ότι έπρεπε το τραγουδάκι.χααχαχαχα

Page 2 of 2 FirstFirst 12