Results 16 to 26 of 26
-
16-10-2011, 15:14 #16
- 16-10-2011, 17:30 #17
christina, κατανοώ απόλυτα τα δυσάρεστα συναισθήματα και τις χίλιες σκέψεις που ακολουθούν την αποκάλυψη μιας απιστίας. Όμως ο πόνος, ο πληγωμένος εγωισμός, η αίσθηση της εξαπάτησης, της έκθεσης σε κίνδυνο, η αμφιβολία, ο θυμός για χαμένες ευκαιρίες και τόσα άλλα, δεν έχουν απαραίτητα σαν αντίδοτο τις απόλυτες αποφάσεις φυγής. Νομίζω πως μερικές φορές βαφτίζουμε 'αξιοπρέπεια' τη δική μας αδυναμία να δούμε και να κατανοήσουμε μια άλλη όψη του νομίσματος, ενώ ταυτόχρονα καταδικάζουμε την όποια αδυναμία των άλλων.
Μιλάς για τρελλή αγάπη και καλή ερωτική-συντροφική ζωή 22 χρόνων, και η γνώμη μου είναι πως όλο αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να δέχεσαι τα πάντα συνεχώς και ασυζητητί, αλλά επίσης δεν συνάδει με τη σκληρότητα που όπως είπες οφείλεις να δείξεις. Τέλος, νομίζω πως προβλέπεις όχι μόνο το άμεσο αλλά και το μακρινό μέλλον, με βάση τη συναισθηματική φόρτιση αυτής της στιγμής. Όμως με το χρόνο και τη συνεχή επικοινωνία, καθώς και με προσπάθεια για νέες πιο ευχάριστες καταστάσεις, τα δυσάρεστα συναισθήματα συνήθως αμβλύνονται. Αν μιλάμε για ένα υπόβαθρο αγάπης, σεβασμού και ενδιαφέροντος, τότε αν μη τι άλλο αξίζει μια προσπάθεια να κατανοήσετε ο ένας τον άλλον καλύτερα και να επεξεργαστείτε τα νέα δεδομένα μαζί, όχι μόνο ο καθένας χώρια.
16-10-2011, 17:50 #18
Επίσης, επειδή διάβασα σε ένα άλλο θέμα την παραπάνω γενικότερη άποψη σου περί απιστίας, θα ήθελα να πω ότι δεν είναι πάντα έτσι. Οι (θεωρητικές) αρχές δεν μας κάνουν 'τέλειους' και στην καθημερινή πράξη. Η παιδεία, μας κάνει πιο ικανούς για αυτοδιαχείριση και για διαχείριση των σχέσεων μας, όμως δεν μας κατευθύνει πάντα σε συγκεκριμένες 'σωστές' επιλογές. Και όσο για το αν μας καλύπτει ή όχι ο σύντροφος, οι άνθρωποι και οι σχέσεις τους είναι κάτι δυναμικό, μεταβαλλόμενο, πολύπλοκο και δεν μπαίνουν στη λογική του 'με καλύπτει πολύ-μένω πιστός', 'με καλύπτει λίγο-απιστώ περιστασιακά', 'δεν με καλύπτει-απατώ συστηματικά'. Η απιστία μπορεί να έχει πάρα πολλές αιτίες, όπως και η πίστη επίσης....
16-10-2011, 21:57 #19
Όλα μέστη ζωή είναι, συγχώρησε τον και προχώρα, λάθη όλοι κάνουμε
16-10-2011, 22:50 #20
συμφωνω και με τις δυο αποψεις.μονο που για τον αντρα ειναι πιο απλο και δεν χρειαζεται ιδιαιτερη αναλυση.μια γυναικα δυσκολα απιστει αν πληρουνται οι προϋποθεσεις που αναφερει ο Χριστινα.εν τουτοις δεν μπορω να μην συμφωνησω με την Μαρινα καθως η ζωη κρυβει πολλα απροοπτα.
16-10-2011, 23:23 #21
νομιζω οτι ολη η πικρα βρισκεται στο ΨΕΜΑ, στην ΚΟΡΟΙΔΙΑ.
ειναι αλλο να λεμε οτι μπορει να τυχει και οι δυο καποτε να παμε με αλλον και να το αποδεχομαστε κοινα και αλλο να παραμυθιαζει την γυναικα του οτι ειναι πιστος (και να ενοχλειται αν παει με αλλον) ενω ο ιδιος απατα κατ εξακολουθηση.
προσωπικα, δεν θα το συγχωρουσα με τον τροπο που εγινε . ειδικα με τοσο μεγαλα παιδια.
αν το παραδεχοταν μονος του και δεν το επαναλαμβανε ναι, αλλα αυτος πιαστηκε στα πρασα, γι αυτο το ειπε. αλλιως θα το συνεχιζε... πως μπορεις να τον εμπιστευθεις?
16-10-2011, 23:30 #22
γι αυτο ακους πολλες φορες να λενε καλυτερα να μην ξερω τιποτε.και στις περιπτωσεις που ο αγαπα καποιος την γυναικα του ειναι τελειος οικογενειαρχης, εχουν εντονη σεξουαλικη ζωη γιατι το κανει;στην ηλικια των 45 χρειαζονται την επιβεβαιωση;τωρα μιλαω για αλλη περιπτωση που γνωριζω.
ποτε δεν θα πληγωσει την γυναικα του και θα εκανε τα παντα για να ειναι καλα.αλλα παρ΄ολα αυτα την απατησε.
πιστευετε οτι ειναι δυνατον να αγαπα οπως ισχυριζεται δυο γυναικες;εγω δεν το πιστευω παντως.Last edited by γιώτα2; 16-10-2011 at 23:48.
16-10-2011, 23:45 #23
Θα το γενικευσω.... ενας ανθρωπος μπορει ν αγαπαει 2 διαφορετικα ατομα κ για διαφορετικους λογους.. π.χ ενα δεμενο ζευγαρι που εχει περασει χρονια κ εχει δημιουργησει μια οικογενεια κ γενικα δεν ειχαν ποτε προβληματα ειναι λογικο ν αγαπαει ο ενας τον αλλον γι αυτα που εχει προσθερει ο καθενας στην σχεση τους... την λεω συντροφικη αγαπη.. αυτη η αγαπη που ερχεται με το δεσιμο του χρονου... αλλα ο ενας απο τους δυο μπορει να γνωρισει καποιο αλλο ατομο που θα του ξυπνησει τον ερωτα.. που θα του δωσει νεα πνοη στη ζωη του ..μπορει να ειναι κατι περαστικο αλλα μπορει να εξελιχθει κ σε αγαπη.. εκει μπαινει το διλημμα γι αυτους τους ανθρωπους...
Κ ποτε μη λετε ποτε για κανεναν κ για τιποτα.... ολα μπορουν να συμβουν ακομα κ σε μας που ειμαστε αντιθετοι σε καποιες καταστασεις....."οι πιο μεγάλες νύχτες,είναι αυτές που κλαις και δεν σ'ακούν"
16-10-2011, 23:52 #24
καπως ετσι πιθανον να ειναι τα πραγματα.και σιγουρα ποτε δεν πρεπει να λες ποτε συμφωνω.η ζωη ειναι τοσο ανατρεπτικη αλλωστε.
09-11-2011, 03:45 #25
Συμφωνώ και επαυξάνω. Christina μιλώντας γενικά υπάρχει μία όχι και τόσο λεπτή γραμμή ανάμεσα στην αξιοπρέπεια και τον πληγωμένο εγωισμό. Και όσον αφορά θέματα απιστίας θαρρώ πως πλήττεται συνήθως το δεύτερο. Το ότι στο ομολόγησε είναι ένα βήμα θετικό πιστεύω, το έκανε μεν πίσω από την πλάτη σου αλλά μετά δεν στο έκρυψε. Αλλά όχι, δεν διαλύεται με μία μόνο απιστία ένας τόσο μακρόχρονος γάμος. Δεν πρόκειται για ψύλλου πήδημα αλλά δεν πρόκειται και για κάνα φονικό. Κάνε λίγο χρήση και της λογικής σου, μην το βλέπεις αμιγώς συναισθηματικά. Με την ευκαιρία μεταφέρω ένα άρθρο μου σε δυο μέρη που έχω γράψει για το θέμα της ανδρικής -ειδικά- απιστίας. Αρκετές που το διάβασαν τους άγγιξε και κατανόησαν, όπως μου είπαν, κάποια επιπλέον πράγματα για το πως λειτουργούμε και σκεφτόμαστε..."εμείς οι άντρες". Περνάω τώρα το πρώτο μέρος, ρίξε του μία ματιά αν θες.
09-11-2011, 13:40 #26
Εγώ δε ξέρω... παρόλο που είμαι σχετικά απόλυτη στο θέμα της απιστίας (ειδικά παλιότερα..) νομίζω ότι αν τον αγαπούσα και ήταν μια περιστασιακή απιστία θα τον συγχωρούσα μετά από τόσα χρόνια καλής σχέσης... αν ένιωθα ότι έχει φθαρεί πλέον η σχέση μας ή αν έπαιζε θέμα έρωτα με την άλλη γυναίκα θα το τελείωνα... τι να τον κάνω έναν άντρα που αγαπάει μια άλλη γυναίκα;;; πρέπει να καθίσεις να εκτιμήσεις την κατάσταση νομίζω...