Βοήθεια.
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 9 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 130

Thread: Βοήθεια.

Junior Member

Βοήθεια.

Δεν ξέρω πως λέγεται αυτό από το οποίο πάσχω, αν πραγματικά πάσχω από κάτι. Η ζωή μου είναι αφόρητη, όσο κλισέ και αν ακούγεται αυτό. Τα μοναδικά μου συναισθήματα είναι θλίψη, θυμός, αηδία για τον εαυτό μου και την πλειονότητα των άλλων ανθρώπων, άγχος, ανάγκη για απομόνωση και επιθυμία να φύγω από αυτό το τσίρκο-αρένα στο οποίο ποτέ δεν εξέφρασα την επιθυμία να ενταχθώ και στο οποίο ποτέ δεν μπόρεσα να εγκλιματιστώ. Η μεγαλύτερη ατέλεια του ανθρώπινου ειδους είναι η αδυναμία του να αυτοκαταστρέφεται όταν η ζωή του είναι αφόρητη, κάτι που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο μετά από τόσο μεγάλο διάστημα αλματώδους εξέλιξης και με την πολυπλοκότητα που έχει προσλάβει η ανθρώπινη ύπαρξη.

Senior Member
    Καλώς ήρθες, πρώτα απ΄όλα. Μήπως μπορείς να πεις με πιο πολλά λόγια αυτό που νιώθεις? Γιατί δυσκολεύομαι να κατανοήσω πως αισθάνεσαι. Τα αναφέρεις όλα! Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος/η.
    http://www.mazi.org.gr/

Junior Member
    Καλώς σας βρήκα. Νιώθω ειλικρινή απέχθεια για τους πάντες και τα πάντα και κυρίως για την ελεεινή και άσκοπη ύπαρξή μου και θα ήθελα πραγματικά να πεθάνω. Πραγματικά απορώ με τους μονίμως χαμογελαστούς ηλίθιους που περιφέρονται συνεχώς γύρω μου, δεν μπορώ όμως να πω ότι θα ήθελα να τους μοιάσω σε ο,τιδήποτε άλλο εκτός από την ψυχική τους ηρεμία.

Senior Member
    Αυτά τα συναισθήματα τα νιώθεις συνέχεια ή μόνο κάποιες φορές;
    Πες μας κάποια πράγματα για τον εαυτό σου:
    Πόσο χρονών είσαι?
    Πώς είναι το κλίμα στην οικογένειά σου?
    Με τί ασχολείσαι?
    Δεν υπάρχει κάτι που να βρίσκεις νόημα στη ζωή σου?

Junior Member
    Είμαι 26 χρονών και είμαι ασκούμενος δικηγόρος. Το κλίμα στην οικογένειά μου είναι δύσκολο να το περιγράψω, θα έλεγα όμως ότι δεν θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει \"νοσηρό\". Και, όχι, δεν βρίσκω τίποτα ενδιαφέρον στη ζωή μου, τουλάχιστον όχι σε βαθμό που να αξίζει να ζει κανείς για να ασχολείται μαζί του.

Senior Member
    Ετσι ξαφνικα σε επιασε αυτο; Δεν εγινε κατι που να σε στεναχωρεσε?

Junior Member
    Προσπάθησες να σκεφτεις αυτά που λες απο τη θετική τους πλευρά?Θα κάνεις πολυ καλό στη ψυχολογία σου.Προσπάθησες να χαμογελάσεις έστω ακόμη κι αν είναι δύσκολο?Ή να σκεφτείς πως υπάρχουν και χειρότερα?
    Κι όσο για τη κοινωνία που λες=κανεις δεν είναι όμοιος με κανενα,υπάρχουν οι καλοι και οι κακοί σε εισαγωγικά...κι άλλες φορες οι καλοι γίνονται κακοί αναλoγα με τις περιστάσεις τις ζωης τους..εσυ κοιτα με την καλη έννοια τον εαυτό σου.Βοηθας όσο κι όπου μπορείς.
    Για το ότι δε βρισκεις τίποτα ενδιαφέρον,αυτο εξαρτατε απο τις προσδοκιες σου.Μπορεις να εισαι ευχαριστημενος και με μια απλή βόλτα σε μια παραλία,με το διαβασμα...με απλα πραγματα δηλαδη διχως να περιμένεις να σου συμβει κατι πολυ καλο και μεγαλεπηβολο,επισης μη συγκρινεις τη δικη σου ζωη με άλλους.Εισαι μοναδικος,,,σκεψου θετικα,χαμογελασε,ηρεμισε,� �ησε.Δυστυχως τα ασχημα της ζωης μας ειναι περισσοτερα απο τα καλα ή μάλλον τα βιώνουμε και μας φαινονται ατελειωτα....ενω οι στιγμες ευτυχιας κρατάνε λίγο.Μη ξεχνας η ευτυχια βρισκεται και σε απλα καθημερινα πραγματα.Νασαι καλά

Junior Member
    Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, νομίζω όμως ότι δεν μπορώ να κάνω πολλά. Να΄στε καλά.

Senior Member
    Έχω αναρρωτηθεί πολλές φορές γιατί βλέπω τόσο χαμογελαστούς ανθρώπους στο δρόμο. Θυμάμαι μια εποχή να περνάω από το κέντρο με ένα ανέκφραστο πόσωπο και να κοιτάω γύρω μου και να λέω μα που βρίσκουν τόση χαρά κι εγώ δε μπορώ να βρω πουθενά.Τους έβρισκα ηλίθιους όλους.Όχι πως με εκνεύριζαν, αλλά απορούσα. Αναρωτιέμαι δε βρίσκεις ενδιαφέρον σε τίποτα απολύτως? Φίλους, διασκέδαση, κοπέλες? θα ήθελα πολύ να μου πεις.
    http://www.mazi.org.gr/

Junior Member
    Την ίδια απορία έχω κι εγώ. Οι φίλοι μου είναι πολύ ενδιαφέροντες, εγώ δεν έχω πια όρεξη να κάνω παρέα με κανέναν. Οι κοπέλες είναι υπέροχα πλάσματα αλλά ύστερα από ένα χωρισμό που είχα δυο χρόνια πριν όλα άλλαξαν σε ότι αφορά τη σχέση μου μαζί τους. Για ένα χρόνο μετά το χωρισμό είχα παράλληλες σχέσεις με την πρώην μου και με μια άλλη κοπέλα, εξαιρετικά άτομα και οι δύο, δεν μπορώ να πω όμως ότι ένιωσα πληρότητα σε κάποια στιγμή. Πάντα κάτι μου έφταιγε.

Junior Member
    Καλημέρα,

Θα ήθελα απλά να σου πω ότι δεν είσαι ο μόνος που σκέφτεται έτσι, ότι πάρα πολλοί από εμάς καταλαβαίνουμε πως νιώθεις γιατί έχουμε νιώσει και εμείς έτσι και έχουμε σκεφτεί τα ίδια πράγματα. Πάντως, υποθέτω ότι μπορείς να αντιληφθείς ότι αυτές οι σκέψεις δεν είναι λειτουργικές μιας και δε σε αφήνουν να είσαι χαρούμενος ή να κάνεις κάποια πράγματα. Είναι έτσι;
    Θα μπορούσες ίσως να ζητήσεις τη βοήθεια ενός ειδικού για να σε βοηθήσει να βρεις μια άκρη. Σίγουρα δεν είναι εύκολο, αλλά πιστεύω ότι αξίζει να προσπαθήσεις.

Junior Member
    Δεν βλέπω κανένα νόημα. Σ\'ευχαριστώ πάντως.

Senior Member
    stargazer, ξεκίνησες ένα θέμα ζητώντας βοήθεια. Προφανώς καταλαβαίνεις ότι τα συναισθήματα που βιώνεις και μάλιστα σε τόσο έντονο βαθμό δεν είναι \'\'φυσιολογικά\". Κάτι μου λέει ότι ενδεχωμένως κάνεις και αυτοκτονικές σκέψεις. Σκέφτηκες ότι μπορεί να πάσχεις από καταθλιψη και αν κάνεις την κατάλληλη θεραπεία θα \"εγκλιματιστείς\" σε λίγο καιρό και θα αρχίσεις να βρίσκεις νόημα σε κάποια πράγματα?
    Τα συναισθήματα που αναφέρεις τα έχω ζήσει και εγώ προσωπικά όχι όμως σε τόσο μεγάλη διάρκεια.Έρχονταν και παρέρχονταν.
    Δεν μπορουσα όμως τότε να δεχθώ ότι έχω κάποιο ψυχιατρικό πρόβλημα γιατί ήμουν προκατηλημένος.
    Αφού έφτασες στο σημείο να ζητήσεις από κάποιους ανθρώπους να σε βηθήσουν γιατί δεν σκέφτεσαι να ζητήσεις την βοήθεια ενός ειδικού?

Junior Member
    Χμμμμ... Δεν κατάλαβα... Σε τι δε βλέπεις κανένα νόημα? Στην αναζήτηση βοήθειας από κάποιον ειδικό?
    Παρόλα αυτά δε μου απάντησες στην ερώτηση που σου έκανα αν μπορείς να καταλάβεις ότι οι σκέψεις σου δεν είναι λειτουργικές και σε εμποδίζουν από το να κάνεις κάποια πράγματα που φαντάζομαι ότι θέλεις.
    Θεωρώ ότι κάποιος έχει ένα πρόβλημα από τη στιγμή που του συμβαίνει κάτι με το οποίο ο ίδιος δεν είναι ευχαριστημένος. Κάτι τέτοιο κατάλαβα ότι σου συμβαίνει, σωστά?
    Συμφωνώ και με τον Μιχάλη και σου προτείνω ότι αφού απευθύνθηκες εδώ για να συζητήσεις και να μοιραστείς τις σκέψεις σου, προσπάθησε να μας δώσεις να καταλάβουμε κάτι περισσότερο για σένα και να ακούσεις αυτά που εχουμε να σου πούμε. Στο ξαναλέω, κανείς δε θα ασχολιόταν να απαντήσει, εάν δεν αναγνώριζε κάτι από τον εαυτό του στα λεγόμενά σου.

Senior Member
    εγω απλα θα πω κατι για αυτο που ειπες stargazer οτι βλεπεις διπλα σου ατομα να γελανε και ψαχνεις να βρεις απο που πηγάζει αυτή η χαρα που έχουν.η κατασταση σου μου θυμίζει πολύ την δικια μου και επισης και εγω εχω μια απέχθεια για τους ειδικους που υπαρχουν εκει έξω.δεν μιλαω για ταπαιδια που βοηθουν εδω.απλα να πω οτι οποιος γελαει εξω δεν σημαίνει οτι ειναι χαρουμενος.παιρνω ως παραδειγμα εμένα.οποιος με βλεπει λεει το χαρουμενο παιδι ενω πραγματικα μεσα αστα να πανε.απλα μια μασκα για να καλυπτεσαι απο τους αλλους και να μην ξερουν τι εχεις.καλως σας βρηκα στο forum

Page 1 of 9 123 ... LastLast