ανατομία
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 13 of 13

ανατομία

γεια σας!!
    σ αυτό το εξάμηνο στη σχολή μου θα έχουμε μάθημα ανατομίας.. που σημαίνει ότι θα έχουμε και άσκηση σε πτώμα με ότι αυτό συνεπάγεται, του στυλ θα βλέπουμε να το ανοίγουν, θα το κόβουμε κι εμείς και θα το παρατηρούμε κλπ....
    το πρόβλημα μου είναι ότι όσο το σκέφτομαι αγχώνομαι πάρα πολύ και φοβάμαι...... παλιότερα το σκεφτόμουν πολύ άνετα..... αλλά τώρα πραγματικά δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι....
    ίσως να φταίει ότι πέθανε ο πατέρας μου.... και ήμουν στο ίδιο δωμάτιο με το σώμα του μέχρι να έρθει ο νεκροθάφτης κλπ....κι ήταν κι άλλα πράγματα του στυλ -τα τελευταία του βράδια ήμουν δίπλα του εγώ και τις ημέρες η μητέρα μου- ότι είχα άγχος αν πεθάνει όταν είμαστε μαζί να του κλείσω γρήγορα τα μάτια, όπως μου είχε πει η μητέρα μου, για να μην μείνουν ανοιχτά.....
    φοβάμαι πολύ το ότι με το νυστέρι μου θα πρέπει να κόψω έναν πεθαμένο άνθρωπο....
    δεν ξέρω γιατί το λέω....και σόρρυ αν σας κουράζω....αλλά θέλω να το βγάλω από μέσα μου, μήπως και ηρεμήσω λίγο.....

Senior Member
    καλα κανεις και το βγαζεις απο μεσα σου .
    Να σκεφτεσαι την αναγκη κι οτι χειρουργεις εναν ζωντανο ανθρωπο για να τον σωσεις , ,,
    και οτι αυτος θα μπορουσε να ηταν κι ενας δικος σου ανθρωπος ,,οπως κι ηταν ο δικος τους καποιων αλλων ανθρωπων και εδωσαν το νεκρο σωμα του για την επιστημη , για τη γνωση ...

Ιατρικη εισαι? Ρωταω γιατι αν δεν εισαι στην ιατρικη αλλα σε καποια παραιατρικη σχολη το πιο πιθανο ειναι να κανετε ανατομια στα ηδη παρασκευασμενα πτωματα... το ξερω οτι δεν ειναι κ μεγαλη παρηγορια αυτο αλλα απο το να βασανιζεσαι οτι θα κανεις κ συ παρασκευασματα ε... κατι ειναι κ αυτο....
    "οι πιο μεγάλες νύχτες,είναι αυτές που κλαις και δεν σ'ακούν"

...εγω θα σου λεγα να παρεις όλους τους κύκλους του γκρεις ανατομι.
    Ακομη και γω που σιχαινόμουν αίματα/πτωματα/επεμβασεις, άρχισα να το βλέπω πιο φυσιολογικά.
    Μπορεί να σου φαίνεται ηλίθια ιδέα, αλλα δεν χάνεις τίποτα.

Quote Originally Posted by path View Post
    οπως κι ηταν ο δικος τους καποιων αλλων ανθρωπων και εδωσαν το νεκρο σωμα του για την επιστημη , για τη γνωση ...
    αυτή η φράση με ηρέμησε....με έκανες να σκεφτώ ότι είναι σαν υποχρέωση μου για το νεκρό και τους δικούς τους το να θέλω να κάνω το μάθημα και να πάρω πράγματα από αυτό...ότι καταβάση είναι επιλογή τους και θέλουν μ αυτόν τον τρόπο να προσφέρουν...
    Quote Originally Posted by πιεσμενη View Post
    Ιατρικη εισαι? Ρωταω γιατι αν δεν εισαι στην ιατρικη αλλα σε καποια παραιατρικη σχολη το πιο πιθανο ειναι να κανετε ανατομια στα ηδη παρασκευασμενα πτωματα... το ξερω οτι δεν ειναι κ μεγαλη παρηγορια αυτο αλλα απο το να βασανιζεσαι οτι θα κανεις κ συ παρασκευασματα ε... κατι ειναι κ αυτο....
    ιατρική είμαι...
    Quote Originally Posted by Θεοφανία View Post
    ...εγω θα σου λεγα να παρεις όλους τους κύκλους του γκρεις ανατομι.
    Ακομη και γω που σιχαινόμουν αίματα/πτωματα/επεμβασεις, άρχισα να το βλέπω πιο φυσιολογικά.
    Μπορεί να σου φαίνεται ηλίθια ιδέα, αλλα δεν χάνεις τίποτα.
    δυστυχώς ή ευτυχώς δεν έχω θέματα με τα αίματα (πχ όταν μου παίρνουν αίμα πάντα χαίρομαι να κοιτάω τις βρλόνες και να το βλέπω που περνάει σιγά σιγά) και επεμβάσεις κλπ που έχω δει σε video δεν με ενοχλούν (εκτός αν είναι σε μάτια που με τρομάζουν).... ούτε να δω ένα πτώμα με ενοχλεί....αυτό που δεν μπορώ είναι να σκέφτομαι ότι θα ανοίξω έναν πεθαμένο..... θέλω να ελπίζω ότι στη πράξη θα είναι πιο εύκολο και ότι απλά τα περιπλέκω στο μυαλό μου...
    δεν νομίζω λοιπόν να με βοηθήσει το γκρέις ανάτομι...αλλά ευχαριστώ πολύ για την ιδέα (και δεν είναι ηλίθια...και μια φίλη μου βλέπει επίτηδες γι αυτό το λόγο ιατρικές σειρές-δεν είναι ιατρική)
    ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας...

Τοτε broken horse θα σφηξεις τα δοντια για τα πρωτα μαθηματα κ μετα θα το συνηθισεις.... οτι ειναι δυσκολο ειναι..ειδικα στην αρχη...... κ ο-η path εχει δικιο σ αυτο που σου εγραψε κ το κρατησες.... ειχαμε εναν οικογενειακο φιλο γιατρο ο οποιος δωρισε το σωμα του στο ανατομιο.... :):)
    "οι πιο μεγάλες νύχτες,είναι αυτές που κλαις και δεν σ'ακούν"

έτσι πρέπει να κάνω!! ευχαριστώ

Senior Member
    εχω να σ προτεινω ενα σαιτ με τετοια .αληθινα ομως. αν θες για εξασκηση στο ματι
    I m a Good Person With Bad Attitude

Banned
    Quote Originally Posted by broken horse View Post
    φοβάμαι πολύ το ότι με το νυστέρι μου θα πρέπει να κόψω έναν πεθαμένο άνθρωπο....
    μηπως θες να ερθω να το κανω εγω καλυτερα, που το διασκεδαζω κι ολας με κατι τετοια ?

Senior Member
    Η ιατροδικαστική είναι πολύ χειρότερα! Κάνε κουράγιο! Σκέψου αυτό που σου λέει η path.
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Broken_DoLL η αλήθεια είναι ότι για κάποιο λόγο μου ακούγεται λίγο τρομαχτικό έτσι που το λες...δεν χρειάζεται γιατί δεν με ενοχλεί να το βλέπω το να το κάνω με φοβίζει...σ ευχαριστώ πάντως...
    ΚΕΝΟ...καλώς ή κακώς πρέπει να μαι κει..αλλά και να μην ήταν υποχρεωτικό θα ήθελα να πάω μόνο και μόνο γιατί πρέπει να μάθω να καταπολεμάω τα άγχη μου σιγά σιγά....και κάποια στιγμή να σταματήσω να παρατάω τα πράγματα λόγω των φόβων μου...
    Gypsy Cello λογικά χειρότερα θα ναι...αλλά όσο να ναι μέχρι να κάνω ιατροδικαστική θα χουν περάσει καποια χρόνια κι όσο να ναι θα μαι πιο άνετη (ελπίζω!)

*αργησα αρκετά να απαντήσω και ξαναφέρνω να φαίνεται μπροστά ένα θέμα προηγούμενο...αλλά δεν είμαι όλες τις μέρες σπίτι μου όπου έχω internet...και έτσι κι αλλιώς προσπαθώ όσο γίνεται να μην μπαίνω γιατί έχω πολύ διάβασμα...

Junior Member
    Πάντως να ξέρεις οτι στη σκέψη είναι σίγουρα χειρότερο απ'ότι στην πραγματικότητα. Αίματα πολλά πολλά δεν έχει. Το χειρότερο είναι η μυρωδιά. Γι'αυτήν πρέπει να είσαι προετοιμασμένη.

Senior Member
    Quote Originally Posted by maraki_ View Post
    Πάντως να ξέρεις οτι στη σκέψη είναι σίγουρα χειρότερο απ'ότι στην πραγματικότητα. Αίματα πολλά πολλά δεν έχει. Το χειρότερο είναι η μυρωδιά. Γι'αυτήν πρέπει να είσαι προετοιμασμένη.
    κ εγω αυτο εχω ακουσει...
    I m a Good Person With Bad Attitude