Νυχτερινές κρίσεις πανικού
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 8 of 8
    Junior Member

Νυχτερινές κρίσεις πανικού

Καλησπέρα
    Είμαι 37 ετών και από την εφηβεία μου συνήθως όταν είμαι αγχωμένη ή όταν έχω περίοδο 1 φορά το μήνα ή το δίμηνο,το βράδυ στον ύπνο μου αισθάνομαι ότι βρίσκομαι σε μια χαώδη κατάσταση,όπου καταδιώκομαι από κάποιον -κάτι σαν εφιάλτης δηλαδή.Για να βγω από αυτή την κατάσταση προσπαθώ να φωνάξω για να ξυπνήσω.είναι κάτι μεταξύ ύπνου και ξύπνιου,βάζω τα δυνατά μου και φωνάζω και μετά άπο λίγο ξυπνάω με πονοκέφαλομ και ταχυκαρδίες.Θα ήθελα να μου πείτε αν αυτή η πίεση που κάνω στον εαυτό μου να ξυπνήσω μου κάνει κακό.Αν ναι πως μμπορω να το αντιμετωπίσω?
    Περιμένω σύντομα νέα σας.
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Senior Member
    Δεν είμαι σίγουρη, αλλά νομίιιιιζω πως είναι αυτό:

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%...BD%CE%BF%CF%85

Μη σε τρομάζει ότι το λένε παράλυση ύπνου, συνήθως δεν προκαλείται απο κάποια παθολογία, ωστόσο μπορεί.
    Το συγκεκριμένο το παθαίνω αραιά και που, συνήθως λίγο πριν ξυπνήσω ή μόλις με έχει πάρει ο ύπνος. Ενώ βρίσκομαι σε κατάσταση ύπνου έχω την αίσθηση του περιβάλλοντος και γνωρίζω ότι κοιμάμαι, αλλά δεν μπορώ να κουνηθώ και ούτε να ξυπνήσω ή να κοιμηθώ πιο βαθιά. Δεν το αντιμετωπίζω με το να προσπαθώ να φωνάξω, αλλά βάζω όλη μου τη δύναμη να κουνήσω το σώμα μου και να σηκωθώ. Έτσι ξυπνάω κι όλα καλά, μόνο που έχω άσχημη διάθεση.

Πες μου αν μιλάμε για το ίδιο πράγμα μη μιλάω για άσχετα :Ρ

Καλώς ήρθες!!
    Το πιο επικίνδυνο άτομο είναι αυτό που έχεις αγαπήσει

Junior Member
    Ακριβώς αυτό είναι,σ,ευχαριστώ.

Junior Member
    Είναι επικύνδινο?Σε τι γιατρό πρέπει να απευθυνθώ για να νου δώσει πληροφορίες?

Senior Member
    Λοιπόν κοίτα, μπορείς να μιλήσεις σε ένα παθολόγο για το φαινόμενο, αλλά μπορεί να σου πει ότι δεν είναι τίποτα και να σε διώξει. Διαφορετικά αν γνωρίζει, μπορεί να σε στείλει σε έναν νευρολόγο. Υπάρχει μια σειρά απο διάφορες εξετάσεις για θέματα ύπνου, αλλά το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απευθυνθείς σε ένα κέντρο μελέτης ύπνου! Ψάξε να βρείς κάποιο στην περιοχή σου
    Το πιο επικίνδυνο άτομο είναι αυτό που έχεις αγαπήσει

Junior Member
    Σέυχαριστώ,μάλλον θα το αφήσω προς το παρρόν,περισσότερο αγχώνομαι όσο το ψάχνω.

Senior Member
    Quote Originally Posted by PERSA SAM View Post
    Καλησπέρα
    Είμαι 37 ετών και από την εφηβεία μου συνήθως όταν είμαι αγχωμένη ή όταν έχω περίοδο 1 φορά το μήνα ή το δίμηνο,το βράδυ στον ύπνο μου αισθάνομαι ότι βρίσκομαι σε μια χαώδη κατάσταση,όπου καταδιώκομαι από κάποιον -κάτι σαν εφιάλτης δηλαδή.Για να βγω από αυτή την κατάσταση προσπαθώ να φωνάξω για να ξυπνήσω.είναι κάτι μεταξύ ύπνου και ξύπνιου,βάζω τα δυνατά μου και φωνάζω και μετά άπο λίγο ξυπνάω με πονοκέφαλομ και ταχυκαρδίες.Θα ήθελα να μου πείτε αν αυτή η πίεση που κάνω στον εαυτό μου να ξυπνήσω μου κάνει κακό.Αν ναι πως μμπορω να το αντιμετωπίσω?
    Περιμένω σύντομα νέα σας.
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    αυτο δεν μοιαζει να ειναι κριση πανικου ομως, γιατι συμβαινει οταν κοιμασαι και μαλιστα ονειρευεσαι...
    εγω πιστευω, απο το γεγονος οτι ειναι σε συγκεκριμενη φαση του μηνα με περιεργη ψυχολογια και ευαισθησια, οτι ειναι απλα εφιαλτες λογω της κακης ψυχολογιας.
    το παθαινω κι εγω οταν βλεπω εφιαλτη, αλλ αδεν εχει να κανει με συγκεκριμενη συχνοτητα.
    προσωπικα δεν πιστευω οτι ειναι παθολογικο, να προσεξεις μονο αν εχεις επαναμβανομενα ονειρα οτι δεν μπορεις να αναπνευσεις και πρεπει να ξυπνησεις για να αναπνευσεις. αυτο μπορει να ειναι ενδειξη υπνικης απνοιας και πρεπει να το κοιταξεις.

Senior Member
    Quote Originally Posted by PERSA SAM View Post
    Σέυχαριστώ,μάλλον θα το αφήσω προς το παρρόν,περισσότερο αγχώνομαι όσο το ψάχνω.
    Ακριβως ,αυτη ειναι η ουσια .Oσο το ψαχνεις τοσο σε αγχωνει ολο αυτο ,ενω συνηθως ειναι κατι που συμβαινει οταν εχουμε πολυ στρες αγχος και λιγο αυξημενες ορμονες
    Oταν ενας φιλος μου εδωσε δυο λινκ ,και τα διαβασα ,ενω ειχα παραλυσει με την ιδεα μη μου ξανασυμβει ,το εκλογικευσα λιγο σαν κατι φυσικο .
    Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
    ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ