Results 1 to 9 of 9
Thread: backup
-
17-10-2011, 19:45 #1
backup
sorry για το άσχετο θέμα. Θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα για κάλυψη δεδομένων σε υπολογιστή. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιούμαι κάποιο λογισμικό η να έχουμε έναν mirror disk (έναν δεύτερο δίσκο με τα ίδια δεδομένα);
και κάτι ακόμα. Θέλω βοήθεια για Linux. Αρκετοί έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν τις εκδόσεις του Linux ως εναλλακτικό των Windows η του Apple. Είναι πιο ασφαλές το περιβάλλον Linux. από ότι κατάλαβα έχει αρκετά bugs.
- 18-10-2011, 15:41 #2
το καλυτερο ειναι εξωτερικος δισκος, γιατι αμα σου καει ολος ο υπολογιστης μπορεις να εχεις τα αρχεια σου καπου αλλου και να τα ξαναπερασεις. εγω εχω εξωτερικο 500 giga που σωζω οτι ταινιες κλπ αρχεια χρειαζομαι.
τα Linux δε τα προτεινω, εκτος αν θελεις περιβαλλον το οποιο δεν ειναι και τοσο φιλικο κι εξελιγμενο ακομα, γιατι τελικα δυσκολευεσαι να κανεις τη δουλεια σου σαν απλος χρηστης (θελει γνωσεις).
18-10-2011, 15:51 #3
18-10-2011, 20:19 #4
πιπες Adidas (its all about the marketing)
καπως ετσι και συγνωμη για τη διαφημιση στο φορουμ.
19-10-2011, 01:34 #5
ρε κενό, ντάξει οκ, δεν την παλεύεις γενικά, αλλά μέσα στην όλη απαλεψιά σου δεν είναι κακό να παραδέχεσαι που και που ότι δεν το κατέχεις ή ότι έχεις άδικο.
το λίνουξ είναι δωρεάν, ανοιχτό (αν ξέρεις τι σημαίνει αυτό) λογισμικό. το μάρκετινγκ το χρησιμοποιεί κατα κόρον η microsoft και η apple, διαφημίζοντας νέα features (ειδικά τα windows), που άλλα λογισμικά τα είχαν έδω και καιρό, σαν το νέο μπέικθρου ορ σάμθινγκ.
κι εγώ windows χρησιμοποιώ αυτή τη στιγμή, δεν έχω κανά κόλλημα με το λίνουξ, αλλά τουλάχιστον να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. όχι όπως μας έμαθαν...
19-10-2011, 02:32 #6
αφου το λες και μονη σου βρε claire οτι το marketing της microsoft για τα Windows ειναι καλυτερο. ολοι αυτο χρησιμοποιουμε ή τουλαχιστον μας αναγκαζουν στο ξεκινημα, αφου πανε πακετο.
δεν ειπα κατι διαφορετικο! ουτε ειπα οτι κατεχω απο Linux! μπορει εδω μεσα ο παλιομπασταρδος ο KENO να φταιει για ολα, αλλα δεν ειναι σιγουρα παντογνωστης!
19-10-2011, 04:26 #7
γενικά για τα linux ισχύει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείς για ιούς..
υπάρχουν διάφορες εκδόσεις...ακόμα και γι αυτούς που δεν έχον και πολύ ιδέα....
αλλα γενικώς νομίζω ότι όσο πιο πολύ ασχολείσαι τόσο μαθαίνεις..και μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα.... υποθέτω ότι ίσως σε κάποια πράγματα βοηθούν γνώσεις προγραμματισμού..
ψάχνοντας στο internet μπορείς να βρεις πληροφορίες ακροβώς για το πως θα τα εγκαταστήσεις κλπ...επίσης μπορείς να έχεις και linux και windows στον υπολογιστή σου και απλά να αλλάζεις λειτουργικό..
ένα μείον στα linux είναι ότι δεν σ αυτό δουλεύουν όλα τα προγράμματα που μπορείς να έχεις στα windows...
γενικά αν συγκρίνεις προγράμματα ελεύθερου λογισμικού με άλλα κλειστού κώδικα (αυτά που αγοράζεις) επειδή στα δεύτερα παίζει το κέρδος αρκετές φορές είναι πιο εξελιγμένα...Last edited by broken horse; 19-10-2011 at 04:42.
19-10-2011, 13:36 #8
ευχαριστώ για τις απαντήσεις. εφάρμοσα τη συμβουλή του ΚΕΝΟ και έκανα μπάκαπ τα βασικά αρχεία. ίσως να κάνω και όλα τα υπόλοιπα να το αφήσω το πισι ανοιχτό το βράδυ διότι θα πάρει πολύ ώρα.
19-10-2011, 13:39 #9
τα linux νομίζω είναι για προγραμματιστές και ειδικούς τεχνολογίας. τα δοκίμασα αλλά δεν ταίριαξε με το παλιό μου σύστημα. Σε μελλοντική αναβάθμιση θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά για linux πιθανώς το mint το οποίο είναι και στα Ελληνικά νομίζω.
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....