Results 31 to 45 of 54
Thread: O KOΣΜΟΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ..
-
20-10-2011, 12:05 #31
- 20-10-2011, 12:06 #32
δεν το ειδα παιδια.
φανταστηκα κατι εξοργιστικα βιαιο και δεν μπορω να βλεπω βια. εχουμε αρκετη στην ζωη μας, μπορω να συζητησω οτι θελετε, αλλα δεν μου αρεσει να τα βλεπω, νοιωθω να στρεφεται και εναντιον μου η βια οταν την βλεπω...
20-10-2011, 12:13 #33
20-10-2011, 13:03 #34
να σου πω την αλήθεια θύμωσα με τις δηλώσεις των αθηναίων για τα σκουπιδια στους δρομους.
δν ακουσα ουτε εναν ( νομιζω ) να λεει για τα μετρα της κυβερνησης κ να υποστηρίξει τους εργαζόμενους.
κανείς δν είπε πως είναι οτι καλυτερο, αλλα δν εστίασαν στη ρίζα του προβληματος.
εκεί εξοργίστηκα.
βέβαια υπαρχει κ η περιπτωση να εγινε επιλογή στις απαντήσεις.
με την είδηση που ενέβασε η δώρα, λυπηθηκα κ στενοχωρήθηκα ας είναι κ βιετναμέζοι.Last edited by arktos; 20-10-2011 at 19:15.
http://www.mazi.org.gr/
20-10-2011, 13:42 #35
20-10-2011, 17:54 #36
Είπα ότι δεν μπορείς να γενικεύσεις από ένα μεμονωμένο γεγονός σε "εμάς". Προφανώς οι κινέζοι είναι άπειροι σε νούμερο και έχουν υπωστεί τρομερά απότομες αλλαγές τις τελευταίες δεκαετίες (μετάβαση από ένα πολύ κλειστό σύστημα σε ένα υπερ-καπιταλιστικό κλπ.) κάτι που κλωνίζει συνήθως την κοινωνική ταυτότητα. Δεν δικαιολογώ το γεγονός-είναι από τα χειρότερα πράγματα που έχω δει και μετάνιωσα που πάτησα το κλικ στο βιντεάκι σου. Απλά μιλάμε για κοινωνία εντελώς διαφορετική και δεν μπορείς να πεις "πως έχουμε γίνει έτσι", σε καμία περίπτωση. Η κουλτούρα τους διαφέρει από περιοχή σε περιοχή (μιλάμε για τεράστια χώρα), πόσο μάλλον με τον υπόλοιπο κόσμο. Προφανώς δεν θα γίνονταν κάτι τέτοιο στην Ευρώπη η κάπου αλλού (ίσως και κάπου αλλού στην κίνα δεν ξέρω).
Αν είναι για θέμα "ευαισθησίας" και αλληλεγγύης προς ένα γεγονός (που έτυχε να τραβηχτεί σε βίντεο) μιας μακρινής ξένης χώρας διαφορετικής κουλτούρας τότε θα έπρεπε να στρέψεις την προσοχή σου σε άλλα μέρη, όπως στην Αφρική όπου εδώ και δεκαετίες οι ακραίες τοπικές βιαιότητες (στρατιώτες αυτονομων μιλιταριστικών ομάδων βιάζουν και σκοτώνουν παιδιά?), η ασιτία και το HIV θερίζουν. Χέρω πολύ, είδες ένα βιντεάκι και ξαφνικά σου ξύπνησε η ευαισθησία.
Υπάρχουν καλύτερα φάρμακα από το "primperan" για ευερεθιστότητα. Αν είναι να είσαι τόσο επιθετική σε προσωπικό επίπεδο προς τους συνομιλιτές σου άλλαξε το όνομα από dora-agxos σε dora-lyssa.
20-10-2011, 18:21 #37
Εγώ πάντως δεν ξέρω ποιο ήταν το πιο τρομαχτικό κομμάτι.
Να περνάνε οι μπροστινές ρόδες πάνω από έναν άνθρωπο, ο οδηγός να ανακαλύπτει ότι πάτησε κάποιον , και να συνεχίζει να πατάει γκάζι για να πατήσει ότι απέμεινε με τις πίσω ρόδες επίσης (!) ,
ή μήπως ο λόγος που έκανε κάτι τέτοιο?
Δεν ξέρω άμα ισχύει αλλά λένε πως στην Κίνα άμα χτυπήσεις και τραυματίσεις κάποιον άθελα σου , τότε είσαι υποχρεωμένος να τον πληρώσεις όλες του τις θεραπείες μέχρι να γίνει καλά όσο καιρό και αν πάρει.
Αν όμως σκοτώσεις κάποιον από ατύχημα , τότε θα πληρώσεις ένα πρόστιμο ασφαλώς , και κάπου εκεί θα τελειώσει η υπόθεση.
Αυτά στην περίπτωση που θα σε δουνε πάντα..
Αυτό μάλλον σκεφτόταν και εκείνο το πραμα που οδηγούσε το βανάκι στην αρχή και τον οποίο η κινέζικη κυβέρνηση δεν θα τον αφήσει να γλιτώσει και τόσο εύκολα μιας και διέσυρε μια ολόκληρη χώρα...
Όσο για αυτούς που δεν σταμάταγαν μετά το έκαναν είτε για να μην βρουν τον μπελά τους και τους κατηγορήσει κάνας γονιος πχ ότι αυτοί το έκαναν(!) , είτε λόγω του "bystander effect" ,σύμφωνα με το οποίο σε μια σκηνή όπου κάποιος ή κάτι χρειάζεται βοήθεια σε ένα πολυσύχναστο μέρος, τότε σκέφτεσαι ότι κάποιος άλλος θα το κάνει όπως και να έχει , οπότε έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο και τα χέρια σου καθαρά. Το χειρότερο είναι πως όσο πιο πολλά άτομα είναι κάπου, τόσες λιγότερες πιθανότητες υπάρχουν κάποιος να κάνει κάτι. freaky.
Αυτό μου θυμίζει ένα πείραμα που είχε γίνει με την υποτιθέμενη απαγωγή ενός μικρού κοριτσιού από έναν άγνωστο. Το κοριτσάκι φωνάζει "δεν είναι ο μπαμπας μου! βοήθεια!" όλη την ώρα όσο την τραβάει ο άλλος μαζί του σε πολυσύχναστο μέρος και ο κόσμος απλά κοιτάει..
http://www.youtube.com/watch?v=KIvGIwLcIuw
Μετά πάει και παραπέρα, όπως με την περίπτωση ενός αστεγου στην Νεα Υορκη οπου στην προσπαθεια του να βοηθησει μια γυναικα εκει που δεχτηκε επιθεση απο καποιον, εφαγε μια μαχαιρια (αφου εσωσε την γυναικα) και επεσε στον δρομο. Για καμποση ωρα ουτε ενας δεν ενδιαφερθηκε μεχρι που ξεψυχισε διπλα σε τοσο κοσμο αβοηθητος. save a life, lose a life.
http://www.youtube.com/watch?v=j-20dURI9qALast edited by Boltseed; 20-10-2011 at 18:46.
20-10-2011, 18:40 #38
Το μήνυμα τροποποιήθηκε απο την διαχείριση. Δεν βρίζουμε.
20-10-2011, 19:24 #39
Καλέ τον μπαννήσατε? xD
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΠΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ?! :ΟΤο πιο επικίνδυνο άτομο είναι αυτό που έχεις αγαπήσει
20-10-2011, 19:26 #40
πετραν, γιατί πρεπει να ανραωτηθούμε για την ξαφνική ανάπτυξη της κινας
κ να εστιάσουμε εκεί ?
καταλαβαίνω τη λογικη, αλλα δν παυει να είναι ανατριχιαστικο το γεγονός.
κ αφού θα κρινουμε απο την περιοχή του συμβάντος γιατι να μιλήσουμε κ παλι για αλλη χωρα κ
για εντελως διαφορετικά γεγονοτα.
ναι σιγουρα μας θλίβει μια κατάσταση στην αφρική απο τις βιαιοτητες των μιλιτιραστικων ομάδων,
το aids κ η αστιτία, αλλα κ το παραπανω περιστατικο είναι εξισου θλιβερο.http://www.mazi.org.gr/
20-10-2011, 20:54 #41
o kosmos poy zoyme einai skata
20-10-2011, 21:45 #42
20-10-2011, 21:50 #43
εγω ελπιζω να αλλαξει ο κοσμος!ισως αυτη η οικονομικη κριση και αυτη η επανασταση που εχει ξεκινησει να μας κανει καλο..να κανουμε επαναπροσδιορισμο αξιων!καλυτερα να τρωμε απο τα σκουπιδια παρα να καταντησουμε υπανθρωποι..
20-10-2011, 22:13 #44
Καλησπέρα σου. Έχω την αίσθηση - ίσως και να κάνω λάθος φυσικά - πως απλά ήθελες να κάνεις εμφανές το πού έχει καταντήσει η ανθρωπότητα σήμερα... πέρα από Κινέζους μαλάκες, έλληνες καραμαλάκες - λολ - και πάσης φύσεως μαλάκες ανά τον πλανήτη... θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε όλο αυτό - κατά τη γνώμη μου - και θεωρώ αχρείαστη την πολύ ανάλυση... οι αξίες πλήττονται παντού βάναυσα... αλλού γίνεται περισσότερο εμφανές απλά... θέλω κι εγώ να πιστεύω πως είναι "ευκαιρία" για αναθεώρηση, αλλά τα δείγματα δε λένε κάτι τέτοιο. Με θυμό ΜΟΝΟ, με οργή ΜΟΝΟ, δε νομίζω ότι θα καλυτερεύσει κάτι. Θέλουν επεξεργασία και η επεξεργασία έχει από κάτω το λεγόμενο "τίμημα". Θα το πάω στα ζώα πάλι... αυτό που γίνεται με το κοριτσάκι στο βίντεο, γίνεται με ζώα στην ελληνική κοινωνία καθημερινά εδώ και πάρα πολλά χρόνια... σταματάνε πολλοί Δώρα;... αν τους ρωτήσεις, θα σου πουν "εγώ θα σταμάταγα"... επίσης, αν τους ρωτήσεις για την τρύπα του όζοντος, θα σου πουν "δεν ευθύνομαι εγώ"... αν τους ρωτήσεις για την κακοποίηση των παιδιών, θα σου πουν "εγώ δε θα έκανα ποτέ κάτι τέτοιο στο παιδί μου"... για το αν πετάνε τα σκουπίδια τους απ' το μπαλκόνι, "εγώ ουδέποτε θα έκανα τέτοιο πράμα" και ούτω καθεξής... άρα, όλο αυτό το χάλι έχει συμβεί από κάποιους που δεν είμαστε εμείς, που δε κατοικούν σε αυτό τον πλανήτη, και ίσως είμαστε και θύματα της πλανεύτρας φαντασίας - φαντασία μου πλανεύτρα, είσαι ψεύτρα, είσαι ψεύτρα... - αυτοί που δε θα καταντήσουν "υπάνθρωποι" είναι ελάχιστοι και θα αντέξουν. Όπως αντέχουν ήδη μέσα σε ένα αξιακό σύστημα που - προς το παρόν - βολεύει τους υπόλοιπους με τέτοιο τρόπο ώστε να μη γίνεται εξ' αρχής αντιληπτό το ανάξιο έργο τους. Δε θα αντέξουν οι ίδιοι στα αποτελέσματα των ενεργειών τους όμως. Ο κόσμος θα δομηθεί απ' την αρχή και θα γίνει πάνω στην πλάτη λίγων. Δε θα εξαφανιστούν. Κι αυτός είναι ο λόγος που μέχρι τα τώρα άντεξαν...:)...
20-10-2011, 22:27 #45