προβληματα με τη μαμα μ!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21
    Senior Member

προβληματα με τη μαμα μου! δεν αντεχω αλλο!

Βασικα το ιδανικο θα ηταν να ησασταν εδω να ακουγατε!
    Ο σημερινος καβγας :2 περιοδικα πανω στο γραφειο μου! Τα βλεπει τωρα κι αρχιζει να φωναζει οτι δεν διαβαζω και την κοροιδευω. Η αληθεια ειναι πως δεν θυμαμαι καν γιατι ηταν εκει.για καποιο λογο θα τα εχωσα κ αντε τωρα να με πιστεψει. Της λεω οτι τα δανεισα σε μια φιλη μου κ μου τα γυρισε σημερα και τα αφησα εκει πανω. Μου λεει παρτην τηλεφωνο, ανοιχτη ακροαση και πες "τα περιοδικα που μου εφερες σημερα τα πηρα; Γιατι δεν τα βρισκω..." ε,την παιρνω, το λεω, φυσικα η κοπελα δεν καταλαβε...μη τα πολυλογω αρχιζει Ο ΚΑΥΓΑΣ...μου λεει "την αλλη βδομαδα που ειναι η ενημερωση αν μου πει εστω ενας καθηγητης οτι θες παραπανω διαβασμα, δεν θα ξαναδεις τον ηλιο"(κ δεν θα πουν ολοι και τα καλυτερα, για διαφορους λογους). "με αυτον που εχεις μπλεξει θα γινεις σαν τα μουτρα του"(το αγορι μου εδωσε 2 φορες,περασε σε 2 σχολες αλλα τις παρατησε και τις 2 και τωρα εχει μαγαζι. Η μαμα μου ισχυριζεται οτι μου λεει ψεματα και δεν περασε πουθενα,αλλα ειναι κομπλεξικος) "λιγο εγωισμο και λιγη ντροπη δεν εχεις; Τι,δεν σου αρεσει ο εαυτος σου; Ζεις σε εναν πλαστο κοσμο και ξερεις πως ειναι να εισαι σωστος,νομιζεις οτι εισαι σωστη και θες να σε δουν ετσι οι αλλοι.ψευτρα εισαι. Και καποια στογμη σε καταλαβαινουν.πως να σε εκτιμανε μετα;1000 γιατρους θες κοριτσι μου;" και αλλα πολλα τετοια...
    Μη μου πειτε πως μπορω να μιλησω μαζι της η κατι τετοιο, γιατι προφανως δεν λυνεται ετσι. Δεν λυνεται καπως.απλως ηθελα να τα πω καπου!
    Last edited by νιφάδα; 19-10-2011 at 00:26.
    No matter what anybody tells you, words and ideas can change the world. -Deas poets society

Senior Member
    Κλείνεις τα αυτια σου και παλεύεις να κρατήσεις την αυτοκυριαρχία σου, αυτό είναι ψυχολογική βία. Μην υποκύψεις.
    Το πιο επικίνδυνο άτομο είναι αυτό που έχεις αγαπήσει

Senior Member
    Δεν μπορω αλλο...καταλαβαινω οτι δεν εχω αυτο που θα ηθελε να εχει το παιδι της.ε,ας κανει υπομονη μερικους μηνες,και θα φυγω. Και στο κατω κατω δικο μου προβλημα που θα περασω.κι αν ετσι το θελει, δεν εχω καθολου εγωισμο.
    Η συμπεριφορα της με αναγκαζει να της λεω ψεματα ολο και πιο συχνα!
    No matter what anybody tells you, words and ideas can change the world. -Deas poets society

Senior Member
    Quote Originally Posted by νηπενθές View Post
    Δεν μπορω αλλο...καταλαβαινω οτι δεν εχω αυτο που θα ηθελε να εχει το παιδι της.ε,ας κανει υπομονη μερικους μηνες,και θα φυγω. Και στο κατω κατω δικο μου προβλημα που θα περασω.κι αν ετσι το θελει, δεν εχω καθολου εγωισμο.
    Η συμπεριφορα της με αναγκαζει να της λεω ψεματα ολο και πιο συχνα!
    ακριβως.
    η συμπεριφορα της σε αγχωνει και σε κανει να λες ψεματα για να μην μπλεξεις, αυτα ομως αποκαλυπτονται, εκτιθεσαι, σε θεωρει απατεωνα και ετσι μετα μπλεκεις χειροτερα.
    στην πραγματικοτητα, αν καταφερνες να κρατησεις την ψυχραιμια σου και να μην λες ψεματα, τα πραγματα θα ηταν καλυτερα.
    τα περιοδικα πχ. αν ελεγες αυτο που ειπες σε εμας, οκ, η θα το πιστευε η δεν θα το πιστευε. δεν θα ξεκινουσε ομως ολο αυτο το πανηγυρι με τα τηλεφωνηματα που τελικα το το πιο εξοργιστικο ηταν οτι σε εβγαλε ψευτρα για το τιποτε!

ειναι φανερο, οτι ην επικοινωνια σας δεν ειναι και προς μιμηση, και βεβαια οτανε συ λουζεσαι την πιεση, δεν μπορεις να σκεφτεις την δικη της θεση.
    πιστευω ομως, οτι δεν ειναι μοναδικο της κινητρο η απογοητευση της που δεν εισαι το παιδι που θαθελε....
    νοιωθει μεγαλη ευθυνη για την δικη της εμπλοκη στο μελλον σου.
    πιστευει οτι με την πιεση ισως καταφερει να σε κανει να διαβασεις περισσοτερο, να πετυχεις καλυτερα στην ζωη σου.
    μπορει να πετυχαινει να σ εαγχωνει και να σε εκνευριζει βεβαια, αλλα ο λογος δεν ειναι οτι θελει να σε καταστρεψει... απλα δεν μπορει να διαχειριστει την κατασταση..

Senior Member
    Remedy, καταλαβαινω τι λες, και εχεις δικιο. Συνηθιζα να σκεφτομαι "ετσι ειναι η μαμα μου.καθε γονιος ειναι πισεστικος σε κατι για να μπορει να εχει τα χαλιναρια" ομως πλεον δεν μπορω την πιεση της. Δεν εχουμε φαει ξυλο,ουτε εγω ουτε τα αδερφια μου. Ο αδερφος μου εφαγε στην τριτη λυκειου επειδη της ειπε ψεματα για το διαβασμα. Ειναι 20 χρονων και της ειπε "ειχες δικιο μαμα"...οποτε τωρα με πιεζει ακομα παραπανω. Δεν αντεχω να με κρινει ετσι,να με πιεζει ετσι,να μου λεει πως χρειαζομαι γιατρους και να με ρωταει γιατι ειμαι ετσι!
    Και αλλοι γονεις ενδιαφερονται για τα διαβασματα,αλλα δεν κανουν ετσι. Και στα αλλα θεματα το παιζει χαλαρη,αλλα δεν ειναι.
    Καθομασταν εγω,αυτη και ο κολλητος της και ανεφερα οτι εχω δοκιμασει τσιγαρο και τα επαιξε. Θελει να της πω αν κανω σεξ..πως να της το πω οταν και μονο που υποψιαστηκε οτι κανω προκαταρκτικα,τα παιξε;

Senior Member
    Quote Originally Posted by νηπενθές View Post
    Και αλλοι γονεις ενδιαφερονται για τα διαβασματα,αλλα δεν κανουν ετσι.
    Να σου πω ότι είναι πολύ άσχημη η κατάσταση που ζεις. Το να καθήσω τώρα να πω ιδέες και τι να κάνεις είναι ανόητο. Θα σου πω μόνο ένα πράγμα. Απέφυγε το ψέμα όσο είναι δυνατό. Προτίμησε να μην λες την αλήθεια, προτίμησε να κρατάς κρυφά στη ζωή σου, στην ανάγκη προτίμησε να μη λες τίποτα. Το να κρατάμε κάτι κρυφό δεν είναι κακό, το να αναγκαστούμε να πούμε ψέματα χειροτερεύει την κατάσταση.

Senior Member
    Ειναι δυσκολο να κρατησω κατι κρυφο. Μιλαμε για εναν ανθρωπο που εχει μεσα παντου!(εδω θα μαθει αν το αγορι μου ειναι γραμμενο σε κεινη τη σχολη. Ειναι τρελη!)
    Και οταν δεν εχει μεσο,ειναι τοσο τυχερη που παντα συνανταει καποιον στο δρομο που αθελα του της αποκαλυπτει αυτο που τις κρυβουμε!

Σχετικα με τα μαθηματα, στο γυμνασιο θυμαμαι με ελεγαν κλαψιαρα, γιατι απο το αγχος μου στη φυσικη και στη χημεια, παθαινα μπλακαουτ και εκλαιγα. Αν δεν επιαρνα καλο βαθμο εκλαιγα, γιατι πως να τον πω στο σπιτι; Μιλησα με εκεινη την καθηγητρια που μου εκανε φυσικη και χημεια και με καλυψε.εγω εγραφα 20αρια γιατι ενιωθα πιο ανετα με την καθηγητρια και αυτη τα 2 χαμηλα που ειχα γραψει δεν τα αποκαλυψε ποτε στους γονεις μου!

Senior Member
    Μπορεί ποτέ να μη γίνεις αυτό που θα "ήθελε για το παιδί της" ή αυτό που έχει σαν απωθημένο για την ίδια και το κοτσάρει στους ώμους σου σαν αυτοσχέδιο μοχλό πίεσης.
    'Ομως μπορεί και μέσα στον παραλογισμό της αυτό, που έρχεται από δικά της άγχη και εσωτερικές πιέσεις, να βρεις τρόπους αντίστασης, εσωτερικά φράγματα, να διαφυλάξεις την πίστη σου στο δίκιο σου, την ξέχωρή σου προσωπικότητα να τη διαφυλάξεις, να προστατέψεις την αλήθεια σου. Παρατήρησε όμως ότι έκανες κάτι που ενώ σου φαινόταν παράλογο, εφόσον ήταν επιταγή της το έπραξες. Τηλεφώνησες στη φίλη σου για τα περιοδικά, που ήταν σα να της επιβεβαίωνες την ορθότητα των μεθόδων της (ανακριτικών μου φάνηκε εμένα). Δηλαδή με την κίνησή σου αυτή, την άφησες αρχικά να συνεχίσει να πιέζει. Ξεκίνα λίγο λίγο να λες όχι, κι ας χτυπιέται. Όχι μαμά, δε θα ενοχλήσω την ξένη γυναίκα γιατί εσένα έτσι σου έκατσε και έχεις τα μπουρίνια σου. Όχι μαμά, δεν παίρνω, αν θες να πάρεις πάρε εσύ, και ανέλαβε εσύ την ευθύνη, αφού δικοί σου είναι και οι φόβοι, όχι δικοί μου.

Εγώ θα συμφωνήσω μαζί σου με το δεν λύνεται. Αλλά κάποια στιγμή και συ πρέπει να επιβιώσεις ψυχικά σε ένα περιβάλλον που φαίνεται τόσο εχθρικό απέναντί σου. Τρως πίεση να ανταποκριθείς σε προσδοκίες, που δεν είναι καν όχι μόνο δικές σου, ούτε καν λογικές.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Δεν γινοταν να της πω οχι. Και αν ελεγα οχι θα επαιρνε εκεινη και θα ηταν χειροτερο. Για καποιο λογο δεν γινεται να πω οχι.δεν μπορω να το εξηγησω..ειναι περιεργο..απο κατι χαζο,εως κατι σοβαρο..πχ μπορει να μου πει βαλε μπουφαν..θα το βαλω,κι ας το βγαλω μετα που δεν θα με βλεπει. Απλως δεν γινεται να πω οχι!

Banned
    γιατί ρε παιδιά γράφετε το οτιδήποτε έχει να κάνει με τη προσωπική σας οικογενειακή σας ζωή στον διαδίκτυο; μην το κάνετε αυτό το λάθος. δεν μπορείτε να φανταστείτε τι τομάρια κυκλοφορούν εδώ μέσα με δίψα για αίμα. έχω πέσει στη λούπα προσωπικά και διέξοδο δεν υπάρχει. μόνο προσευχές. αν νομίζετε πως είστε κακοί είστε ηλίθιοι. κανένας δεν είναι πιο κακός από το τεράστιο σκουλήκι που κυκλοφορεί στο έδαφος μας. να είστε καλά παιδιά όλοι καλοί και κακοί. τα συμπάθεια μου στους* ηλίθιους.

*l;ogv ;erlleichw ikan;othtaw diakrisews fyllou anaferw "ton" ws ena fyllo gia olous

kalhmera na exete kai katste catch l;) lkala LOUL

Senior Member
    Είχα ξεχάσει πόσο μικράκι είσαι ρε. Γίνεται να πεις όχι, απλά σε έμαθε πως το όχι τιμωρείται, ενώ με το ναι τη βγάζετε λιγάκι πιο ανώδυνα εκεί πέρα. Εσύ πρέπει να επιβιώσεις και να κρατήσεις τα λογικά σου, να είσαι εύκαμπτη, όταν εξετάζεις τις διάφορες καταστάσεις, δοκίμαζε διαφορετικές μεθόδους, δες τι λειτουργεί εδώ και τι εκεί, ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ και ας μην το καταλαβαίνεις. Και για το σεξ, δε χρειάζεται να της πεις ΤΙΠΟΤΕ. Είναι προσωπικό σου, δικό σου κομμάτι, που δεν έχει δικαίωμα να παρεισφρύει μέσα του. Μη της διδάσκεις πως έχει το δικαίωμα να ξέρει τα πάντα, ούτε με τη δική σου στάση να μαθαίνει πως οτιδήποτε κάνεις την αφορά. Κράτα το δικό σου δικό σου, εντελώς. Έχετε θέμα με την ιδιωτικότητα, και αυτό θα οδηγήσει σε χαλαρά, τρύπια τοιχία, ώστε να μην μπορείς να αναγνωρίζεις τι είναι δικό σου και τι δικό της. Κάποια όμως παραμένουν δικά σου κοπέλα μου, έτσι πάει. Το σεξ είναι ένα απ' αυτά, μην αισθάνεσαι καμία ενοχή γι αυτό. Σιγά και μην της πεις βέβαια, δεν είναι ο ξομολόγος σου.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Θα θελα να μπορουσα να της το πω. Βλεπω την κολλητη μου που η μαμα της το ξερει,πανε μαζι στον γυναικολογο,κανει οτι εξετασεις πρεπει.
    Μεχρι πριν μερικους μηνες ελεγα οτι δεν θελω να φυγω απ το σπιτι μου. Τωρα θελω σαν τρελη..πρεπει να φυγω.να τελειωνω και να φυγω!

Senior Member
    AX Ολοι μας τα ιδια περασαμε σε αυτη την ηλικια γλυκο μ καταιφι!θα τα σκεφτεσαι και θα γελας μετα./ το τωρα ειναι δυσκολο το παραδεχομαι. αλλα 1ας χρονος εμεινε! τα λεει ολα αυτα επειδη ειναι αγχωμενη μαζι σου κ να πετυχεις και δεν ξερει τι ξεστομιζει. κ ο πατερας μ τα ιδια εκανε. ξεφυλλιζα το βιβλιο να βρω πχ μια σελιδα και μ ορμαγε πως ειμαι αχρηστη και δεν διαβαζω και κοροιδευω!
    I m a Good Person With Bad Attitude

Senior Member
    Τρεμω την παρασκευη που πρεπει να της αποκαλυψω οτι εγραψα χαλια σε ενα τεστ...
    Κι ακομα περισσοτερο τρεμω την ενημερωση στο φροντιστηριο. Δεν μου αρεσει να συμμετεχω και να πεταω οτι μου κατεβαινει στο κεφαλι στο μαθημα, καθηγητες εχουν ρωτησει τη μαμα μου αν εχω κατι και δεν μιλαω.:P απλως δεν νιωθω ανετα..κι αυτο αυτη δεν μπορει να το καταλαβει ουτε να το δεχτει!

Senior Member
    δεν ξερω τι να σκεφτω. απ την μια σε ζηλευω που εισαι μικρη,απ την αλλη δεν θα θελα με την καμια να γυρισω σε κεινα τα χρονια...ηταν υα πιο απαισια μου.........ενω τωρα απλα μεγαλωνω...........
    I m a Good Person With Bad Attitude

Page 1 of 2 12 LastLast