ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ!ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΣΤΗΘΩ!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 69
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    263

    ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ!ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΣΤΗΘΩ!

    Καλημέρα και καλή Κυριακή σε όλους!
    Μόλις προχθες ανακάλυψα το forum και μετα από μια προσεχτική μελέτη των διαφορων post ένιωσα ειλικρινά ανακουφισμένη καθώς σε πολλούς από από εσας βλέπω κομματια του ιδιου μου του εαυτού!
    Νοιωθω πραγματικά χαρούμενη που σας βρηκα!
    Μεσα λοιπον στα πλαίσια αυτου του τροποντινα ηλεκτρονικού group-therapy θα ήθελα να σας συστηθώ και να κανω και γω την δική μου καταθεση ψυχης.
    Το προβλημα μου ξεκίνησε πριν από αρκετά χρονια(τωρα είμαι 25).
    Τα συμπτώματα που κατα καιρους αντιμετωπιζω είναι συχνές εναλλαγές την διαθεσης(με κυριαρχο συναισθημα την καταθλιψη),υπέρμετρο αγχος και όχι τοσο συχνα κρίσεις πανικού.
    Η φαρμακευτική αγωγη που ακολουθώ(seroxat,zyprexa,lexotanil) μπορω να πω οτι με βοηθάει να \'\'κρατιεμαι\'\' καπως καλύτερα.
    Γενικότερα βρισκομαι σε ένα μεταβατικό σταδιο της ζωης μου καθότι τελειωνω(επιτελους!) το πανεπιστημιο το οποιο είχα εγκαταλειψει για πολλα χρονια.
    Αυτη την περιοδο λοιπον πηγη αγχους για μενα αποτελει το γεγονος οτι σε κανα χρονο απο σημερα που θα χω(ελπιζω) παρει το πτυχιο μου,θα πρεπει και πάλι να βγω στην αγορα εργασιας.Η οικονομική κατασταση των γονιων μου θα μου επετρεπε να ζω χωρις να εργαζομαι(ισως οχι με μεγαλη ανεση βεβαια) ομως δυστυχως οι γονεις μου απο τους οποιους ειμαι ολοκληρωτικα εξαρτημενη οικονομικα δεν συμφωνουν.
    Αυτη την αποστροφη μου για εργασια την αποδιδουν σε φυγοπονια και οχι στο προβλημα μου.
    Γενικοτερα τις περιοδους που δεν εχω υποχρεωσεις(βλεπε καταληψεις,διακοπες κλπ) μπορώ να πω οτι είμαι ιδιαιτερα ηρεμη και τα συμπτώματα μου σχεδον εξαφανιζονται.
    Απο αυριο ξεκιναμε τα μαθηματα στη σχολη(μολις τελειωσε η εξεταστική μας) και αυτό που με παρηγορεί είναι ότι σε 2 μήνες ερχονται οι διακοπές των Χριστουγεννων!
    (το να διαβαζω δεν με αγχώνει παντως ιδιαιτερα,απλα βαριεμαι ελεινα την παρακολουθηση καθως και τα μεσα μαζικης μεταφορας-εχω παθει κανα δυο φορες κριση πανικου στο μετρο)
    Εσεις πιστευετε απο τα λιγα που σας ειπα για μενα οτι η εργασια θα με βοηθουσε η να την αποφύγω?(αν με παιρνει βεβαια-που μαλλον δεν με παιρνει ...
    Εσεις εργαζεστε και πάνω σε ποιο αντικείμενο?
    Αυτα τα ολιγα για μενα,τα λεμε σύντομα!
    Να είστε όλοι καλά!!!

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Cyprus
    Posts
    148
    Ιωαννα καλώς όρισες,

    εγώ προσωπικά πιστεύω ότι αν ασχοληθείς με κάτι το οποίο σου αρέσει και ανταποκρίνεται στο αντικείμενο των σπουδών σου, θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις το πρόβλημα. Αν βρεις μια δουλειά μόνο και μόνο για βιοποριστικούς λόγους η οποία δεν θα έχει ενδιαφέρον, θα σε αγχώνει και θα σε προβληματίζει διαρκώς. Πάντως δεν πρέπει να αγχώνεσαι, τελείωσε πρώτα τη σχολή και δες το θέμα αργότερα με ψυχραιμία. Εμένα πάντως η δουλειά μου (ειμαι τραπεζικός) ενώ στην αρχή με ενθουσίαζε τώρα μετά από 12 χρόνια έχω αρχίσει να κουράζομαι. Δες το θεμα της εργασίας από τηνν θετική πλευρά (αισθάνεσαι ότι προσφέρεις κα΄τι στο κοινωνικό σύνολο, αμοίβεσαι, και εξασφαλίζεις ως ενα βαθμό την οικονομική σου ανεξαρτησία). Ολα είναι θέμα επιλογών και τρόπου σκέψης. Αλήθεια πες μου χρησιμοποιείς τα φάρμακα για πόσα χρόνια? Δοκίμασες να τα κόψεις? Φιλιά

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    263
    παιδια σας ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις σας!
    οντως το αγχος μου σχετικα με τη δουλεια είναι λίγο προωρο αλλά πιστεύω οτι οφειλεται αφενος στο αγχος των γονιων μου σχετικά με το την επαγγελματική μου αποκατάσταση(κοινως με εχουν προιξει-γενικα ειναι υπεραγχώδεις για τα παντα) και αφεταίρου στο γεγονός οτι σπουδαζω ενα αντικείμενο που δεν μου αρεσει καθόλου παρολο που τελευταια τα παω καλουτσικα στις σπουδες.
    demetrios38 είχα δοκιμασει να μειωσω τα φαρμακα 2 φορες αλλα το μονο που καταφερα ηταν η επιδεινωση της ψυχολογικής μου καταστασης
    ισως να το δοκιμασω παλι αργοτερα οταν θα νοιωσω πιο δυνατη.θέλω να νοιωσω πρώτα οτι παταω πιο γερα στα πόδια μου!
    τα λεμε συντομα
    φιλια!

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    263
    demetrios38 kai BNW24 ξεχασα να σας ρωτησω στο παραπάνω μου post τι ειδους ψυχολογικο προβλημα αντιμετωπίζετε η αντιμετωπισατε παλιοτερα εσεις?
    παίρνετε η πηρατε ποτε καποια φαρμακα?

    c you soon!

  5. #5
    Member
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    42
    Καλωσήρθες Ιωάννα!

    Να πω ότι οι γονείς σου έχουν δίκιο, όσο και αν έχεις την οικονομική ευχέρεια να μην εργάζεσαι μόνο κακό κάνει στον οποιονδήποτε, πόσο μάλλον σε εσένα που είσαι \"ευαισθητούλα\" όπως είμαστε όλοι εμείς που έχουμε αγχοτικά προβλήματα.

    Η εργασία θα σου κάνει καλό όσο δε φαντάζεσαι, είναι πολύ γνωστό ότι μία από τις καλύτερες θεραπείες είναι η εργασιοθεραπεία και αυτό μπορούν να στο επιβεβαιώσουν όλοι ανεξαιρέτως αν έχουν πρόβλημα ή όχι. Μην την φοβάσαι καθόλου, ούτε να το σκέφτεσαι και να αγχόνεσαι! Θα δεις ότι όσο θα εργάζεσαι τόσο θα σου αρέσει.

    Είμαι 26 αλλά εργάζομαι από τα 20 μου (από τα 18 σαν φαντάρος) και η εργασία μου έχει κάνει πολύ καλό στο άγχος, με έχει απο-ευαισθητοποιήσει από πολλά πράγματα. Είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θα κάνει και για σένα.

    Καλή τύχη,
    Γιάννης.

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Πολίτης του Σύμπαντος
    Posts
    512

    Τσα! Καλώς σας (ξανα) βρηκα!

    Με την ευκαιρία του καλωσορίσματος της Ιωάννας, να κάνω και εγω την επανεμφάνισή μου .

    Γειά σας παιδάκια και καλώς σας ξαναβρήκα!

    Οσο δύσκολα και αν μας φαινονται τα πράγματα στην δουλιά αναμφισβήτητα ειναι μια εμπειρία που μας δίνει μεγάλες δυνατότητες για την πολυπόθητη οικονομική μας ελευθερία.

    Σημασία δεν έχει ποια εργασία κάνουμε , αλλά πως την κάνουμε (με μεράκι, ενδιαφέρον, φιλότιμο , με διεκδίκηση αλλά και με χιούμορ).

    Και η πιο ταπεινή δουλιά μας προσφέρει πολλές δυνατότητες.

    Επειδη δεν ειμαι απο τους τυχερούς που έχουν κάνει το χόμπυ τους επάγγελμα , έχω αποφασίσει ότι θα χρησιμοποιώ την εργασία μου για να κάνω το χόμπυ μου και για να έχω τα πράγματα που μου αρέσουν . Αυτό με βοήθησε να αντιμετωπίσω την εργασία με λιγότερο άγχος και να έχω ευελιξία στα διάφορα επαγγέλματα που κατά καιρούς κάνω.

    Ιωάννα μου, το θετικό απο όλες τις δουλιές ειναι οι οικονομικές απολαβές τους. Αν το δούμε και σαν εμπειρία να γνωρίσουμε και άλλους διαφορετικούς ανθρώπους μεγαλώνεις τα θετικά , αν το δεις και σαν εμπειρία ζωής, σαν ενα σκαλοπάτι για κάτι καλύτερο για σένα, θα νοιώσεις χρήσιμη. ΑΝ βάλεις και λίγο χιούμορ στη καθημερινή μουντίλα του γραφείου , θα αλλάξεις διάθεση.

    Και όπως λέει ένας αγαπημένος μου : Απο την εργασία , κράτα το καλυτερο: την άδειααααααααααααα!

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    263
    Σας ευχαριστω πολύ όλους σας για τις απαντησεις.
    τελικά πιστευω οτι θα την παλεψω με το ζητημα της δουλειας οταν με το καλο ερθει η ωρα!
    προς το παρον την παλευω με τη σχολη...
    μολις πηγα πρωτη μερα για μαθημα σημερα μετα απο 5 μηνες καταληψεων-εξεταστικης και τα πραγματα δεν ηταν τοσο τραγικα...
    πηγε να μου ερθει μια καταθλιψουλα και μια μινι κρισουλα πανικου αλλα... δεν τους αφησα να πιασουν χωρο μεσα μου...
    και την εκαναν με ελαφρα πηδηματακια:P
    να ειστε πάντα ολοι καλα
    φιλακια!

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    ΑΘΗΝΑ
    Posts
    719
    iwanna μου καλώς ήρθες και από εμένα!

    Και εγώ θεωρούσα γολγοθά το θέμα της δουλειάς όταν τέλειωσα τις σπουδές μου , δεδομένου ότι πέραν της κατάθλιψης και των κρίσεων πανικού , είχα και την αγοραφοβία (εξού και τα seroxat που ξεκίνησα στα 22 μου.......τώρα είμαι 34!)

    Η αλήθεια είναι ότι όταν ξεκίνησα την πρώτη μου δουλειά , μετά από διάστημα αναζήτησης.......τις πρώτες δύο εβδομάδες ένιωθα σκατά! Ήθελα να φύγω.......Αποφάσισα όμως να δώσω 2 εβδομάδες στον εαυτό μου, μιας και σκεφτόμουν ότι κάθε αλλαγή στη ζωή μου σε εμένα έχει ψυχολογικό αντίκτυπο 3 φορές περισσότερο από έναν άνθρωπο που δεν έχει ψυχολογικά προβλήματα.....
    Τελικά όλα μπήκαν σε ομαλή ευθεία, μιας και σιγά-σιγά μαθαίνεις το νέο σου περιβάλλον και περιορίζεις το άγχος , δεδομένου ότι αρχίζουν να σου τραβάνε την προσοχή σου τα άτομα, οι υποχρεώσεις σου, το νέο σου αντικείμενο και ξεχνάς τις φοβίες σου.......

    Σταδιακά έχω αλλάξει μέχρι τώρα 4 καθημερινές εργασίες , χωρίς να με φοβίζουν οι αλλαγές, πηγαίνοντας κάθε φορά σε κάτι που θεωρώ καλύτερο και ανώτερο για εμένα. Η τωρινή μου δουλειά ίσως φαντάζει άπιαστο όνειρο για όσους ξεκινάνε τώρα μιαν αγωγή ή ψυχανάλυση για να αντιμετωπίσουν την αγοραφοβία τους, αλλά χαίρομαι που είμαι μια από τις υπαρκτές αποδείξεις ότι με την κατάλληλη αντιμετώπιση μπορεί να υπάρξει δημιουργική αντιμετώπιση των κρίσεων πανικού και της αγοραφοβίας.
    Στα 22 μου έφτασα σε σημείο να μην μπορώ να βγω έξω από την πόρτα μου, μιας και μόλις έκανα ένα βήμα με έπιαναν με τη μία οι κρίσεις και τα συμπτώματα της αγοραφοβίας.......
    Σήμερα δουλεύω σε χώρο που έχει να κάνει με εμπορική διαχείρηση, πολύ κόσμο, πολλές υποχρεώσεις και νιώθω χαρούμενη που μπορώ να απολαμβάνω εκδηλώσεις που πριν 6 χρόνια δεν θα μπορούσα να συμμετέχω. Το Σάββατο που μας πέρασε (μιας και το έφερε η κουβέντα.....) πήγα μόνη μου στην έκθεση Εικόνα και ήχος στην Helexpo.......ανέμελη σε τόσο κόσμο , κάτι που έχω κάνει πολλές φορές την τελευταία πενταετία!

    Ιωάννα μου χαλάρωσε και ενώ σίγουρα εμπόδια θα υπάρξουν θα βρεις στο τέλος το δρόμο σου!

    Black Rose που ήσουνα???:P:P:P
    Σου έβαλα απουσίες........θα μείνεις στην ίδια τάξη!!!!!!!!

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    263
    Αγαπημένα μου διαδικτιακα φιλαρακια καλημέρα!
    είμαι μολις λιγες μερες στο forum και σας νοιώθω ήδη δικους μου!
    Ολγα μου σε ευχαριστώ πολύ το μηνυμα σου μου εδωσε απίστευτο κουραγιο!
    Το κινητρο που με ωθησε να γραψω σημερα είναι το ότι θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας καποιες...φιλοδοξιες μου οι οποιες ειναι εντελως ασχετες με το αντικειμενο των σπουδων μου.
    Τα τελευταια χρονια γραφω καποια αυτοτελή κειμενακια,ενα απο τα οποία σας παραθετω παρακάτω.
    Δεν τα εχω δειξει παρα μόνο σε φίλους και στην οικογενεια μου.Θα με ενδιεφερε να τα δημοσιευσω μια μέρα σε κάποια εφημεριδα η λογοτεχνικό περιοδικό,δεν ξερω ομως ποια \'\'πορτα\'\' να χτυπήσω και από την άλλη δεν ξέρω πόσο \'\'δυνατα\'\' είναι αυτα τα κειμενα.
    Θα χαρώ να μου πειτε την αποψη σας για το παρακάτω κειμενο.Ασχολειται κανείς από σας με συγγραφη η δημοσιογραφία?Γνωρίζετε κάποια εφημερίδα/περιοδικο οπου \'\'χωρανε\'\' τετοιου τύπου κείμενα?


    \'\'Το κελί μου είναι μικρό και με χωράει ίσα ίσα.Κουλουριάζομαι.Οι σκέψεις μου στριμώχνονται και αυτές μεσ\'το κεφάλι μου.Αλλες μένουν στη μέση ανολοκλήρωτες,αλλες οδηγούν στην απόγνωση.
    Λες και υπάρχει ένας δήμιος μεσ\'την ψυχή μου που με μαστιγώνει αλύπητα.Πεινάω,κρυώνω,φοβα� �αι...
    Ψαχνω απεγνωσμένα να βρω λίγο φως μα το κελι μου είναι στα υπόγεια και δεν μου αφήνει τετοια περιθώρια.Μπαλατζάρω αναμεση στην τρέλλα και τη θέληση για ζωη...
    Μα ξάφνου κάπου εκει στο ζενιθ του εφιάλτη μου ξυπνάω απότομα.Το περιβάλλον είναι γνώριμο και αγαπημένο.
    Το καλοριφερ είναι στο φουλ,γυρω μου βρίσκονται λατρεμένα πρόσωπα και μια ζεστή κούπα καφέ με περιμένει...
    Ανοίγω διάπλατα τα παράθυρα και το δωμάτιο πλημμυρίζει φως και χρώματα.Πίνω μια γουλιά καφέ και κλείνω το μάτι στον εσωτερικό μου δήμιο με ενα ύφος υπεροχής!
    \'\'Δεν θα σε χρειαστώ σήμερα\'\' του λέω και ανάβω το πρώτο τσιγάρο της ημέρας...

  10. #10
    Member
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    52
    iwanna

    καταπληκτικό το κειμενάκι σου!!!Πολύ αισιόδοξο..!!!Αφυπνίζει σίγουρα όποιον το διαβάσει...

    Συνέχισε...!!!!!

    φιλικά
    demi

  11. #11
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    263
    να σαι καλα demi
    χαιρομαι πολυ που σου άρεσε!
    σε ευχαριστώ ειλικρινά για τα καλά σου λόγια!

  12. #12
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    263
    καλημέρα!
    ξερει κανείς κάποιο καλό βιβλίο σχετικά με τις συναισθηματικές διαταραχες καθως και από που μπορώ να το αγοράσω?
    συγκεκριμένα με ενδιαφέρει η \'μεταιχμιακή διαταραχή της προσωπικότητας\' καθότι αυτή είναι η διάγνωση της αρρώστιας μου.
    έχω διαβασει κάποια πραγματα στο internet αλλά θα ήθελα να διαβάσω κάτι πιο εμπεριστατωμένο...
    αλήθεια αντιμετωπίζει κανείς από εσας τετοιο πρόβλημα?

  13. #13
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    166
    Ιωαννα τι ακριβως εχεις? Ποια ακριβως ειναι η διαγνωση? Γιατι νομιζω απο οτι ειχα διαβασει οτι η μεταιχμιακη διαταραχη της προσωπικοτητας εμπεριεχει διαφορα που δε νομιζω να τα εχεις ολα... Τι ακριβως σου ειπε? Ψυχοθεραπεια χρειαζεται σε αυτη τη περιπτωση, φαρμακευτικη αγωγη η και τα δυο?

  14. #14
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    263
    εσβησα την προηγουμενη δημοσιευσή μου γιατι περιείχε πολλους επιστημονικούς ορισμούς που μπερδεύουν καμια φορα...
    spyro το προβλημα μου το αντιμετωπιζω με ψυχοθεραπεια σε συνδυασμο με φαρμακευτικη αγωγη...
    σιγουρα και δεν εχω ολα τα συμπτωματα της μεταιχμιακης διαταραχης,εχω μονο ορισμένα από αυτα.
    παντως τοσο τα φαρμακα οσο και η θεραπευτρια μου έχουν κανει καλη δουλεια
    μην σε φρικαρει ο ορος...την παλευω παντως

  15. #15
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    ΑΘΗΝΑ
    Posts
    719
    Ιωάννα μου ωραίο το κείμενό σου! Αν το δουλέψεις και το ολοκληρώσεις με τη μορφή βιβλίου με θεματικό αντικείμενο τις ψυχολογικές αναταράξεις ενός ατόμου που η υγεία του έχει κλονιστεί στα έγκατά της και αναζητά με πολλαπλούς τρόπους την ίαση στο δύσκολο κοσμικό κοινωνικό προφίλ όπως επικρατεί στις μέρες μας.........μάλλον οι εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ θα δείξουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον- μιας και από όσα έχω δει στην βιβλιογραφία τους φιλοξενούν τέτοιου είδους συγγραφικούς τίτλους..............


    ΦΙΛΙΑ!!!:!

Page 1 of 5 123 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •