ΚΡΑΜΠΕΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
    Senior Member

ΚΡΑΜΠΕΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ

Δεν ξερω που να ανοιξω το θεμα αυτο, αμα πιστευετε κυριοι mods πως παει αλλου μετακινηστε το πλζ!!!

εχω εδω και 5 μερες κραμπες στο στομαχι! δεν ξερω γιατι, δν εχω κ πολυ ορεξη να φαω. αρχιζει να με ενοχλει παρ ολο που δεν χειροτερευει, επειδη ειναι μονιμως σαν να εχω εναν κομπο. χτες πηρα 2 tudor μαζι και ενω αλλες φορες δν εχω θεμα στην καταποση, τα καταπινω και χωρις νερο τα χαπια, μ κατσανε στο στερνο.......κ ο κομπος χειροτερεψε. με πολυ νερο κατεβηκαν αλλα τοτε με επιασε τρελο κατουρημα...............

εχει παθει κανεις κατι παρομοιο? απο τι μπορει να δημιουργηθει? (εκτος απο αγχος)
    I m a Good Person With Bad Attitude

Senior Member
    Εκτός απο άγχος μπορεί να ναι... αγχος :P

Σοβαρά τώρα, είσαι στρεσαρισμένη τις τελευταίες μέρες?

Πες μου τι εννοείς κράμπες, υπάρχουν διάφοροι κοιλιακοί πόνοι, και επίσης προσδιόρισε και το που πονάς, αν είναι ακριβώς κάτω απο το θώρακα ή χαμηλά στο στομάχι.

Έχω ιστορικό με πονάκια..
    Το πιο επικίνδυνο άτομο είναι αυτό που έχεις αγαπήσει

Senior Member
    μμμ.......ειναι ακριβως κατω απ τον θωρακα. οριακα δλδ. ειναι κραμπες σαν να χει κατσει κατι και να βολοδερνει μεσα. και ωρες ωρες σφιξιμο σαν να μ πιεζει ενα χερι τα μεσα μου. δεν ειναι πονος ακριβως! και επισης νιωθω και καψιμο μαζι!

δν ειμαι στρεσσαρισμενη νομιζω. δν εχω λογο! ολο αναστεναζω βεβαια, αλλα παντα αναστεναζα

Senior Member
    Καπνίζεις?

Ακολουθείς κάποια αγωγή από το στόμα?

Senior Member
    καπνιζω ναι. τα χαπια μ παιρνω!!!!

Senior Member
    Εννοείται πως αν επιμείνουν οι πόνοι θα πας στο γιατρό...

Δε γνωρίζω τι αγωγή ακολουθείς, αλλά ποιος ξέρεις, μπορεί επειδή δεν τρως καλα να έχουν ερεθίσει το στομάχι σου.
    Πολύ συχνά λόγω άγχους, ακόμα και ανεπαίσθητου, χτυπάει στο στομάχι
    Αν καπνίζεις και παραπάνω απο δέκα τσιγάρα και δεν ενυδατώνεσαι αρκετα και δεν τρως, μπορεί να εχει ερεθιστεί το στομάχι σου

Το έπαθα περυσι όταν δούλευα και δεν έτρωγα καλά και κάπνιζα αβέρτα, και είχα και τις στεναχώριες μου. Κάψιμο στο στομάχι και πόνους για μέρες, δεν έφευγαν με τίποτα.
    Υπάρχουν περιπτώσεις όπου τέτοιοι επίμονοι πόνοι μπορεί να σημαίνουν έλκος. Το έλκος είναι πληγές στο εσωτερικό απο το στομάχι, επειδή έχει διαταραχθεί η ισορροπία των οξέων του. Άλλες πληγές επουλώνονται μόνες τους και άλλες είναι σοβαρές και χρειάζονται θεραπεία.

Αν επιμείνουν οι πόνοι και ειδικά αν εμφανίζονται αφού φας κάτι, με τη μια στο γιατρό.
    Εγώ δεν πήγα και άρχισα να τρώω συγκεκριμένες τροφές όταν πονούσα και τότε ξεκίνησα να πίνω εγχύματα απο κάποια βότανα.. τα χα διαβάσει στο ίντερνετ xD ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΌ, ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΓΙΑΤΡΌ, εγώ ήμουν απλά τυχερή..!

Πίνε νερό, απέφυγε τα καυτερά και τα λιπαρά και βαριά γεύματα, αλλά μη μένεις νηστική. Κάπνισε λιγότερο, πιες νερό σε μικρές δόσεις, μη ζορίσεις με πολύ φαγητό το στομάχι σου και μη μένεις νηστική, δες αν αλλάξει τίποτε, αλλιώς γιατρό.

Senior Member
    Κοιτα αυτο π λες το χω παρατηρησει κ εγω, οταν ειμαι νηστικια πχ 1 μερα κ εχω καπνισει, νιωθω φουσκωμα και κραμπες στο στομαχι απ τον καπνο. καπνιζω κανα πακετο την ημερα! βαρια φαγητα δεν τρωω ομως!

Senior Member
    Τρως όμως καλά?

Οι πόνοι (πέρα απο ψυχοσωματικό σύμπτωμα) μπορεί ναναι αποτέλεσμα της διαταραχής του ph των υγρών στο στομάχι. Στο στομάχι υπάρχουν φυσιολογικά τα οξεά που βοηθούν την πέψη (κόλα :P). Αν για κάποιο λόγο το περιβάλλον γίνει περισσότερο όξινο απο το κανονικό έχει καούρες, καψίματα, φουσκώματα και τα λοιπα. Ο καπνός είναι απο τα κύρια αίτια της δημιουργίας οξέων στο στομάχι. Δε σου λέω οτι συμβαίνει επειδή καπνίζεις, αλλά σου λέω με σιγουριά πως το τσιγάρο επιτείνει τα πονάκια.

Αν είσαι νηστική μια ολόκληρη μέρα και καπνίζεις, τι περιμένεις? Νομίζω είναι αναμενόμενο να αποκτήσεις πόνους στο στομαχι. :/

Προσπάθησε να φας τουλάχιστον 3 γευματάκια σήμερα αύριο, μείωσε έστω λίγο τα τσιγάρα, πιες νερό και δες πως πάνε οι πόνοι. Δε μπορείς να κάνεις κάτι άλλο εσύ.

Το tudor τι είναι κουκλα μου?

Senior Member
    Μπροκεν μου κ εγω πιστευω οτι ειναι απο αγχος και τιποτα παραπανω.
    να τρως να τρως να τρως θελουμε να σε δουμε με 5 κιλακια παραπανω..να χουμε κ παρηγορια..

Senior Member
    κυκνακι χαχαχαχαχαχαχαχα καλο! θελω να χασω κανα 5τοκιλο ηδη!

νατασσα υπαρχει περιπτωση απο ελειψη οξεων στο στομαχι να το παθαινεις???????

Senior Member
    κ εγω 15 μπροκεν!!χοχοχ

Senior Member
    Οχι βρε ελλειψη οξέων, αυτό δεν υπάρχει

Εγώ σου είπα για ανισορροπία της σύστασης των υγρών, μη μπερδευεσαι με τα οξεα

Το tudor τι είναι μάνα μου, θα με πεις?

Senior Member
    tudor ειναι αντικαταθ, παιρνω και wisperdon , lamictal, valdoxan

εκανα πολλους εμετους παλια. παλια, δλδ εχω σταματησει την προκληση εμετου κανα 6 μηνο. γιαυτο ρωταω για τα οξεα του στομαχου

πολυ θεσσαλονικη εχει πεσει ρε παιδια!

Senior Member
    :P

Το στομάχι φυσιολογικά παράγει τα οξέα που χρειάζεται, αρα όχι, δεν παίζει να ''εχεις ξεμείνει απο οξέα'' επειδη παλαιότερα έκανες εμετούς...

Αυτά απο μένα, αν επιμείνουν μην το αφήσεις.

Περαστικά σου κούκλα μου και χαλλλάρωση

Senior Member
    αν εχεισ ενοχλησεισ κατω απο το θωρακα τοτε εχει προβλημα ο οισοφαγοσ σου αυτο ειναι ο σφιγκτηρασ του στομαχιου που κλεινει για να μην πεταγονται τα υγρα εξω κ για να γινει η χωνεψη αν δεν κλεινει καλα καποια υγρα πεταγονται προσ τα πανω κ επειδη ειναι οξινα σου δημιουργουν τισ καουρεσ ο καφεσ τα τσιγαρα κ η κακη διατροφη χαλαρωνουν αυτον τον σφιγκτηρα αν προχωρησει πολυ μπορουν να σου κανουν κ πληγεσ στον οισοφαγο και να εχεισ οισοφαγικη παλινδρομηση δευτερου βαθμου επισησ λογω των εμετων που εκανεσ μπορει να εχεισ καταστρεψει το βλενογονο ολου του σωληνα που ενωνει τον φαρυγγα με τον οισοφαγο κ να προερχονται οι καουρεσ κ απο εκει αμα χειροτερεψει πολυ κ δεν αντεχεισ πανε στο φαρμακειο παρε αντιοξινο υπαρχουν δυο ειδη αυτο που αραιωνει τα υγρα του στομαχου (παλιοτερο φαρμακο )ωστε οταν βγαινουν εξω να μην πονασ γιατι δεν ειναι τοσο οξινα κ αυτο που κανει το στομαχι να παραγει λιγοτερα υγρα(καινουριο φαρμακο ) ωστε να μην ανεβαινουν πολυ κ βγαινουν εξω αυτα πρεπει να συνδυαστουν με μια υγιεινη διατροφη γιατι αλλιωσ μπορει να γινεισ χειροτερα

Page 1 of 2 12 LastLast