Results 31 to 45 of 91
-
03-02-2012, 10:17 #31
"Φωτιά και τσεκούρι, ξεσηκωμοί, στο γουδί" και παπάντζες. Ναι, τώρα μας φταίνε για όλα οι Γερμανοί, το γεγονός ότι δύο χρόνια η κυβέρνηση απλά διάλεγε την εύκολη λύση του να κόβει τους μισθούς παρά να αρχίσει να καταπολεμάει την διαφθορά, την γραφειοκρατία, να κάνει καλύτερη διαχείρηση, να αρχίσει εκσυγχρονισμούς και ανάπτυξη χαμηλόνωντας το ΦΠΑ και να κάνει στρατηγικές συμφωνίες, τώρα φταίνε "οι ξένοι" για όλα και εμείς είμαστε τα καημένα θύματα-σπουργιτάκια.
Λαικιστικές μπούρδες, οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι του mega/Αντ1-και-λοιποί που τα λένε αυτά ήταν οι πρώτοι που κάναν λαικισμό και ήταν υποχείρια και μαγαζάτορες των διαφθαρμένων μεγάλων κομμάτων, αναπαράγωντας αυτά που μας έριξαν σε αυτή την κατάσταση εδώ και πολλά χρόνια. Ξαφνικά εμείς πρέπει να ξεσηκωθούμε εναντίον του "Γερμανού κατακτητή" (μόνο Έλληνας μπορεί να ρομαντικοποιήσει έτσι την κατάσταση) ενώ μόλις πριν τρία χρόνια γλείφαμε τον patron-βουλευτή της γειτονιάς για να βολευτούμε εμείς και το παιδί μας και ξεχνάμε την φοροδιαφυγή και τις κομπίνες που κάναμε (εμείς η κάποιος συγγενής μας). Ξέραμε ότι τα μεγάλα κόμματα ρίχνουν την χώρα στην κόλαση εδώ και πολλά χρόνια (φίλος μου οικονομολόγος που το είχε πει το 2002 που παρακολουθούσε την κατάσταση ότι θα γίνει τα επόμενα χρόνια) παρ όλα αυτά εμείς εκεί! Για να βολευτούμε χωρίς να μας νοιάζει τίποτα άλλο. Τι φούσκες-χρηματιστήρια με το Πασόκ, τι κομπίνες τρελές και από τα δύο κόμματα, τι κακοδιαχείρηση και κακές αποφάσεις (όλα τα λεφτά πάνε σε στρατιοτικούς εξωπλισμούς? WHAT THE FUCK) τίποτα απτόητος ο Έλληνας, να φάει και αυτός ότι μπορεί, τα ψίχουλα που του πετάνε.
Οι Γερμανοί πιέζουν γιατί απλά δεν θέλουν τα λεφτά τους να πάνε χαμένα/να χάσουν λεφτά σε/για μια χώρα που είναι ανίκανη να "τρέξει" και να προσαρμοστεί στα σύγχρονα οικονομικά δεδομένα λόγω εντελώς λανθασμένης νοοτροπίας και ανικανότητας. Φταίνε και αυτοί για τις λυσαλαίες πιέσεις τους, αλλά πρώτα από όλα φταίει η ηλιθιότητα των Ελλήνων και του πολιτικού συστήματος που υποστηρίζουν σορρυ.
Και χέστε με με τους τράγους-λαοπλάνους της εκκλησίας και την μεσαιωνική ελλάδα μου μέσα, έχουν και επίσημη πολιτική άποψη και βούληση και οι-της-εκκλησίας και εμάς τότε "ξυπνάει" το πατριωτικό μας, όταν ακούμε τον παπά. Τι να λέει το γενικότερο επίπεδο της χώρας απλά δεν είναι υψηλό. Αν πρέπει να ξεσηκωθούμε εναντίον κάποιου πρώτα είναι εναντίον του εαυτού μας (και ταυτόχρονα εναντίον της κυβέρνησης)
- 03-02-2012, 10:36 #32
Άδικα, θέτονται τέτοιου είδους προβληματισμοί!
Όλο αυτό, που συμβαίνει δεν είναι σαφώς τυχαίο, παρά μόνο μεθοδευμένο.
ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!
Τί φταίει ο Έλληνας πολίτης, όταν σκόπιμα τον έχουν στο σκοτάδι
για να μην έχει ελεύθερη βούληση κι έτσι να τον ελέγχουν;
Και τι κάνει στο φινάλε-φινάλε ο δήθεν-τάχα βολεμένος πνευματικός κόσμος της χώρας
που θάπρεπε να ηγηθεί ενός "ξεσηκωμού";
Περιμένουμε τώρα από τον κάθε ταλαίπωρο να ξεσηκωθεί ή να σταματήσει ξαφνικά να σκέπτεται με την νοοτροπία
του" δώσε ψήφο για να δεις";
Και πώς να είναι υψηλότερο το επίπεδο της χώρας όταν οι "κάποιοι" θα το θέλουν πάντα χαμηλό;
Και πώς να ξεσηκωθεί ο άλλος, όταν τη σκέψη του την έμαθαν να κάνει και τις βουτιές της στον μεσαίωνα,
γιατί παραμένοντας αδαής και ημιμαθής θα εξυπηρετεί έτσι το σύστημα;
03-02-2012, 10:40 #33
Αυτό που λες μου θυμίζει μια φάση Orwell, όπου είμαστε όλοι κάτι σαν ρομποτάκια-σκλάβοι του συστήματος. Μα από την στιγμή που έχουμε γνώση αρκετοί τι πάει στραβά θα μπορούσε να υπάρξει αλλαγή. Δεν είναι ότι όλοι οι Έλληνες γουστάρουν τα κόμματα και αυτές τις νοοτροπίες, πολλοί καταλαβαίνουν τι πάει στραβά. Αλλά δεν κάναν και ποτέ τίποτα να το αλλάξουν. Για αυτό δεν φταίνε οι άλλοι, φταίει η αβουλία και των Ελλήνων (η αβουλία μας δηλαδή).
03-02-2012, 10:46 #34
Καλημέρα. Συμφωνώ τόσο εντελώς σε όλο αυτό όμως... η πλάκα όμως είναι άλλη, χωρίς να αναφέρομαι σε σένα Πετράν και θαρρώ πως το έχω ξαναπεί αρκετές φορές... αυτή η γνωστή, και πλέον κουραστική, παρανοϊκή συμπεριφορά να ακούς να λέγονται από ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ έλληνες, όλα αυτά που μας γράφεις εδώ... όλοι σχεδόν έχουν να λένε ότι τα έκαναν οι... άλλοι, λολ!... έχει πάψει για μένα προσωπικά να αποτελεί "ανέκδοτο". Κι όπως πολύ χαρακτηριστικά γράφεις, αυτοί εκεί το βιολί τους!... πόσοι άνθρωποι παραδέχονται πως "ναι, αυτό που με ένοιαζε ήταν μόνο ο κώλος μου και τα βλαστάρια μου, οι διακοπούλες μου, η καλοπερασούλα μου, η ευκολία μου" και ο κατάλογος δε τελειώνει... μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός ως άλλη μια μούτζα θα έλεγα... κι όσο για αυτούς που ναι δεν έχουν ούτε είχαν ποτέ τέτοιες νοοτροπίες και σε καμιά έκφανση της στάσης ζωής τους, σάγουρα είναι ακόμη λιγότεροι απ' την βασιλική πεντάλφα... με ενοχλεί απίστευτα το μυξόκλαμα των "κακών" Γερμαναραίων... όταν ΠΑΝΤΑ σε αυτή τη χώρα υπήρχαν άνθρωποι που υπέφεραν και δε τους έδιναν σημασία οι πολλοί, πάντα η παιδεία ήταν για τα μπάνια, πάντα η υγεία ήταν για τον πούτσο, πάντα έπαιρναν φωτιά οι γλωσσίτσες των απλών συμπολιτών μου πάνω στους κώλους των βουλευτώνε για μια θέση στον ήλιο... την έπαρσή του πληρώνει αυτός ο λαός, την ηλιθιότητά του, την εθελοτυφλία του...
Κι εγώ πάντα συναισθανόμουνα τους ελάχιστους... να βάλουμε στη βουλή την υπολοχαγό Νατάσα λοιπόν και τον άλλο τον γκουντμπάϋ, τον Πρέκα να πυροβολήσουν τους 300... και θα πρότεινα και μια... ομαδική αυτοκτονία για τους καθρέφτες που έχουν οι περισσότεροι στα σπίτια τους μπας και σπάσουν επιτέλους... αλλά μπα... εκεί, τους τρίβουν και τους ξανατρίβουν σάματι θα φανούν ομορφότεροι... άει καλημέρα μπας και φάμε κανά κουνουπίδι σήμερις αφού το... ξεπαγώσουμε...:)...
03-02-2012, 10:47 #35
03-02-2012, 10:58 #36
Λέμε ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι και αυτό είναι σωστό, αλλά στην δική μας περίπτωση έχει σαπίσει ολόκληρο.... υπάρχουν μόνο κάποια παραδείγματα - δείγματα ανθρώπου....
Πρώτα όπως είπε και ο Petran, είμαστε εμείς που έχουμε σαπίσει στην ίδια μας την συμπεριφορά: στον δρόμο, στο σπίτι, στον εαυτό μας.... από τον νέο μέχρι τον γέρο.... μετά οι πολιτικοί και η πολιτική βρήκε το έδαφος για να γίνει αυτό που έγινε... Σκεφτείτε την γενιά των 15 - 25 που μεγάλωσε καταναλωτικά, και την γενιά των 35 - 45 που γνώρισε τον μη καταναλωτισμό κάποια στιγμή και πλέον επιστρέφει σε αυτόν. Σαπίσαμε χωρίς να περάσουμε από τα φυσικά στάδια ωρίμανσης της σκέψης.Αν υποθέσουμε ότι το μέγιστο της ευθύνης μας απέναντι στις επικείμενες αποφάσεις που κρίνουν την ζωή μας ως δημότες αλλά και ως πολίτες βρίσκεται στον φάκελλο της ψήφου... Πόσοι από εμάς ψήφισαν από φόβο. Λέω φόβο γιατί ποιος δεν φοβάται τις αλλαγές τις υποτιθέμενα ιδεολογικές την ίδια στιγμή που φοβάται ότι κόντρα στην δική του αλλαγή θα υπάρχει ο κακώς ωθούμενος να εκμεταλευτεί τις καταστάσεις εναντίον ΜΑΣ. Εαυτούλη ΜΑΣ ίσως.... Όλοι καταλαβαίνετε που το πάω πολυδιάστατα σίγουρα....
Όχι δεν ανήκω σε κόμμα πλέον δεν με ενδιαφέρει αυτό. Με ενδιαφέρει να μπορώ να εργάζομαι, να έχω τις παροχές που δικαιούμαι σαν δημότης και σαν πολίτης, να μπορώ να παίξω με το παιδί μου στο πάρκο χωρίς να φοβάμαι, να κοιμάμαι χωρίς να σηκώνομαι συνεχώς να κοιτάω αν κλείδωσα την πόρτα. Να γεύομαι χωρίς να σκέφτομαι ποιος με έριξε στο ζύγι της φακής ή της ζωής.
Δεν μπορώ να προτείνω κάτι παρά μόνο την επανένταξή μας στο κοινωνικό σύνολο γιατί αυτό μόνο θα έχουμε τελικά.
Έχω την τύχη να έχω τζάκι σπίτι και όταν βρίσκεται ευκαιρία μαζευόμαστε και ψήνουμε τρώμε ..... τώρα όχι πέρυσι τον χειμώνα... φέτος όμως σαλάμι πανσετούλες πατάτες κρμμύδια και ψωμί και τσίπουρο ή κρασί ..... και γέλιο ζεστασιά.... το είχαμε ξεχάσει αυτό.. το θυμούνται όμως οι 45 - όσο θέλετε.... :-)....
Υπάρχει κάποιος άλλος που να πιστεύει ότι αν η συνοχή των ατόμων είναι καλή δομώντας έναν κοινωνικό ιστό ειλικρινέστερο θα έθετε την κάθε κυβέρνηση σε καθεστώς τρόμου για κάθε σκάνδαλο, "στραβοπάτημα", ατόπημα, αδιαφορία ή ότι άλλο... επιτρέπεται η πλειοψηφία αυτών που εκλέχτηκαν από εμάς να μην έχουν ολοκληρωμένη άποψη για το τι υπέγραφαν και αφορούσαν εμάς.... και θα τους ψηφίσουμε πάλι.... θα το δείτε
Πιστεύω ότι ο ψυχικός βιασμός που υφιστάμεθα όλον αυτόν τον καιρό πρέπει να μεριστεί από την αρχή.Υψωμένα, γυμνά χέρια.... Σαν κλαδιά τον Νοέμβρη
03-02-2012, 11:06 #37
Το θέμα είναι ότι μένουμε μόνο στην θεωρία. Από πράξη άστα να πάνε.
Γιατί στην τελική και σαν μονάδες να σηκώσουν κάποιοι λίγο ανάστημα τους κατάπιανε.
Το βλέπεις να γίνεται παντού αυτό. Η ΠΙΑΤΣΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΛΑΕΙ!
Τί λέμε τώρα!
Ναι τώρα που το ξανασκέφτομαι τον θέλαμε τον πάτο μας.
Ίσως έτσι κάτι να γίνει..
03-02-2012, 11:29 #38
Ακριβώς, συμφωνώ απόλυτα! Μια ζωή για όλα του φταίνει οι άλλοι του Έλληνα, οι γυναίκες/άντρες είναι έτσι, η χ,ψ, ζ ομάδα είναι γιουβέτσι, οι κακοί σιωνιστές-εβραίοι που συνομωτούν για να καταρακώσουν την Ελλάδα φταίνε για όλα (λες και χέστηκε κανείς για την Ελλάδα), οι αλλοδαπόι φταίνε για όλα, οι Γερμανοί/Γάλλοι/Πορτογάλοι/whatever φταίνε για τα άλλα/ το κεφάλαιο φταίει για όλα φέρτε τον στάλιν-επιστροφή σταν δραχμή. Υπάρχει μια "συλλογική σχιζοτυπία" που την βλέπεις πιο συχνά από το αναμενόμενο (σε σύγκριση με άλλες Ευρωπαικές χώρες-έχω αυτή την εντύπωση), πολλοί να είναι προγονόπληκτοι και να πιστεύουν ότι είναι απόγονοι των εξωγήινων αρχαίων Ελλήνων και ότι παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στα παγκόσμια δρώμενα και ότι γι αυτό όλες οι μεγάλες οργανώσεις/ιλλουμινάτι/μασόνοι συνομωτούν για να μην ξυπνήσει η θεική "ιχωρ" στο αίμα του Έλληνα...δηλαδή εντάξει...λίγο τσίπα, μια βασική επίγνωση κάτι.
Δεν λέω όι ο κόσμος είναι αγγελικά πλασμένος και ότι οι άλλοι θέλουν το καλό σου. Και οι χώρες σήμερα είναι στιγνά εγωκεντρικές και γενικότερα ο καθένας κοιτάει μόνο την πάρτη του και σε κοινωνικό και σε ατομικό επίπεδο. (δυστυχώς,κατ'εμέ μακάρι να γίνονταν συνομοσπονδία η Ευρώπη και να αρχίσουν να έχουν πιο ανθρωποκεντρικές πολιτικές, έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη και σε φιλική-για-το-περιβάλλον-βιοτεχνολογία κλπ. Και το κυριότερο να αποκτούσε ο καθένας λίγο μεγαλύτερη κοινωνική και συλλογική συνείδηση) Αλλά όχι τώρα και ότι όλοι οι άλλοι μας υποθάλπτουνε όλη την ώρα και ότι για τα 1000 κακά της μοίρας μας πάντα να φταίνε όλοι οι άλλοι εντάξει...
03-02-2012, 11:35 #39
"Θα φύγω. Θα πάω στην Αστραλία" Βασιλειάδου
Εφιάλτης στο δρόμο με τις μνημονολεύκες. I saw your death on tatiana stefanidou No153. Μη μου στενοχωριέστε. Θα ζήσουμε όλες μεχρι να πεθάνουμε.:P"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
03-02-2012, 11:43 #40
...και βάση τον νόμου αιτία-αποτέλεσμα ας ψάξουμε να δούμε ποιός φταίει γι' αυτήν την "αβουλία"
που μου κάνει και λίγο σαν πάθηση. Δηλ. μήπως, λέω τώρα, θέλουμε σαν λαός ομαδική θεραπεία, για να
μπορέσουμε μετά να εκλέξουμε και τους κατάλληλους ηγέτες, που τώρα δυστυχώς για μας
δεν ΥΠΑΡΧΟΥΝ και δεν υπάρχουν για τον απλούστατο λόγο επειδή είναι
κι αυτοί παράγωγα αυτής της νοσηρής κατ/σης.
Μόνο που η λύση ξέρεις φίλε petran υπάρχει, αλλά ούτε πουλάει αυτή, ούτε συμφέρει
Και ξέρεις ποιά είν' αυτή; Είναι η ρήση του πατέρα της ιατρικής Ιπποκράτη "προλάμβανειν παρά θεραπεύειν"
Ποιός θα πάει π.χ. κόντρα στην φαρμακοβιομηχανία για τις ασθένειες που είναι φαρμακογενείς;
Θα σε εξαφανίσουν από προσώπου γης.
03-02-2012, 11:46 #41
- Ναυταθλητικός Όμιλος Ποδηλατών Βάρκιζας "Ο Βουκεφάλας
http://www.rwf.gr/2110
"................................................. ..
Η Γερμανία όμως δεν έκανε αυτό. Μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επιτέθηκε,
αύξησε τα επιτόκια περίπου 2,5 φορές πάνω από τον πληθωρισμό,
το οποίο ουσιαστικά χτυπούσε και την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία, γιατί;
Γιατί όταν υπάρχει πληθωρισμός 2,5% στο ευρώ και κάνεις τα επιτόκια 4, 4.5, 5, ουσιαστικά τι κάνεις;
Αυξάνεις το κόστος του χρήματος, τα δάνεια για τον Έλληνα επιχειρηματία , τον Ιταλό, τον Πορτογάλο.
Στην προσπάθεια λοιπόν εσύ να εξυπηρετήσεις τα δικά σου συμφέροντα,
κάνεις μια Ευρώπη πανάκριβη, που ζει κάτω από μια πίεση που στην πραγματικότητα δεν μπορεί να αντέξει για πολύ..."
(δικό μου: να το κάνω τάληρα; εννοώ να το εξηγήσω.)
Αυξάνοντας η Γερμανία τα επιτόκια δανεισμού, γιατί ελέγχει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
-ακόμα κι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την τράπεζα δανείζονται,
το ξέρετε καλά από τον εαυτό σας ή από κάποιο συγγενή ή φίλο που το μαγαζάκι του φαλήρησε- οδήγησε τους μικρομεσαίους σε απόγνωση, με αποτέλεσμα να κλείνουν οι μικρές επιχειρήσεις και πολλοί ιδιοκτήτες να οδηγούνται στην αυτοκτονία.
Τι κέρδισε η Γερμανία;
Για να δανείσουν εμάς οι Γερμανοί, δανείζονται πρώτα εκείνοι από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με επιτόκιο κάπου 1,5% και μετά αυτά τα ίδια χρήματα μας τα δανείζουν με επιτόκιο 6% ή και 8%.
Θέλει πολύ εγκέφαλο για να καταλάβεις ποιος κερδίζει;
Ποια λεφτά τους θα πάνε χαμένα; Μην τρελαθουμε κιόλας.
Eίναι οι μόνοι που βγάζουν μ' εμάς να πληρώνουμε υπέρογκα επιτόκια.
03-02-2012, 11:46 #42
03-02-2012, 11:50 #43
Θα χάσουνε οι τράπεζες! Θα σκοτωθώ! Θα πηδηχτώ απ' το παράθυρο! 'Ωι μάν'αμ, θα πτωχεύσει εξαιτίας μου της ανίκανης και αθλίας κορασίδος η Μέρκελ? Γιατί δεν είμαι εντάξει η ελληνίς? Την καραμπίνα να πετάξω τα μυαλά στον τοίχο (όχι τα δικά μου, έχω κάνει πρόσφατα μιζανπλί, τι, τσάμπα καθόμουν δυο ώρες και άκουγα ΤΙΣ μαλακίες στο κομμωτήριο?)
*σήμερα δε θα κάνω σοβαρό ποστ που να κολοχτυπιέται το σύμπαν.;D"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
03-02-2012, 11:52 #44
Δεν έχω διαβάσει εκτενή οικονομική ανάλυση (και βασικά δεν είμαι οικονομολόγος) για να ξέρω όλα τις λεπτομέρειες και τα twists του οικονομικού συστήματος. Σίγουρα κάποιοι εκμεταλεύονται και βγάζουν κέρδος από την κατάσταση, αλλά αυτό το κάνουν, γιατί οι Έλληνες ήταν απλά τόσο ανίκανοι να αναπτυχθούν και να ανταπεξέλθουν σε κάποια βασικά πράγματα, που βρήκαν το κατάλληλο θύμα. Δεν είπα εγώ ότι οι Γερμανοί ασκούνε ανθρωποκεντρική οικονομική πολιτική αλλά και οι Έλληνες εδώ και δεκαετίες ασκούνε την πιο ηλίθια πολιτική. Ε φυσικά, κάποιοι (τοκογλύφοι) θα διαπιστώσουν ότι είσαι χαζός και ότι δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις και θα εκμεταλευτούν την δύσκολη κατάσταση σου.
03-02-2012, 11:57 #45
Δεν με κατάλαβες! Δεν πρόκειται για γενίκευση, αλλά μια και τόφερε η κουβέντα, θα σου πω π.χ. για την ταμοξιφένη, που αποδεδειγμένα και σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ, προκαλεί μεταστάσεις στα γεννητικά όργανα κι εντούτοις συνεχίζει να χορηγείται.
Αυτο εννοώ φαρμακογενείς, όπως βέβαια υπάρχουν και οι ιατρογενείς δεν λέω!