Results 16 to 21 of 21
Thread: Πως να λετε οχι!
-
30-10-2011, 09:57 #16
ρειν, υπαρχουν πολλοι τροποι να πεις οχι, χωρις να γινεις αγενης.
το να λες "ναι" ομως, ενω εννοεις "οχι", δεν ειναι ενας απο αυτους...
- 30-10-2011, 15:02 #17
Δεν θα γκρεμιστεί καμιά γέφυρα με ένα όχι, άλλωστε ανθρώπινα είναι αυτά εξαρτάται βέβαια και πως θα το θέσεις έτσι?... Όταν δεν θέλω τέλος δεν θέλω και λέω το όχι με επιχηρήματα πάντα. Αν δεν μπορώ να βγω για καφέ δεν θα βγω ;). Αν και παλιότερα στην εφηβεία δεν με θυμάμαι να λέω όχι, ίσως το έκανα από φόβο και ανασφάλεια μην χάσω κάποιον από κοντά μου, χαζομάρες, εκείνος που σε αγαπάει πραματικά θα κάτσει δίπλα σου μέχρι το τέλος, δεν θα φύγει από κοντά σου επειδή είπες ένα "όχι". Απλά πράματα μια απόφαση είναι, λίγο αυτοπεπήθηση σιγουριά και θετική σκέψη θέλει ακόμα και το όχι... ΌΧΙ λοιπόν :ΡΡΡ
[COLOR="#800080"][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][B]Honey, nobody ever gonna love you
The way I try to do.[/B][/FONT][/SIZE][/COLOR]
30-10-2011, 21:45 #18
Καλησπέρα!
Η υποκειμενικότητα της ζωής για τον καθένα είναι διαφορετική. Άρα και τα όχι της. Για παράδειγμα, "θα ήθελες να έρθεις στο σπίτι μου το βράδυ" ρωτάει ένας φίλος μου μια παράφρον σχέση του. Και η κυρία αφού ήταν ανένδοτη στην κάθε τους επικοινωνία, μήνες τώρα, για το "ΟΧΙ δεν θέλω να έχουμε σχέση", πάντα εκεί ήταν. Τώρα τελικά τι έγινε? Η κυρία αυτή είναι ανασφαλής και δεν ξέρει τι πραγματικά θέλει? Φοβούμενη μην τυχόν και τον χάσει για πάντα δεν μπορεί να υποστηρίξει τα ΟΧΙ της? Της αρκεί όλο αυτό που ζει σήμερα και για να το διατηρήσει, ακριβώς έτσι, πρεπει να έχει αυτή την αμυντική στάση? Ή μηπώς γνωρίζει πολύ καλά τι νιώθει και αυτό την φοβίζει? Αβυσσος τα ΟΧΙ των ανθρώπων!!!
Η αλήθεια είναι πως οι περιστάσεις των ¨ΟΧΙ¨ παίζουν ρόλο. Υπάρχουν στιγμές που δεν θα πω όχι και ας βαριέμαι, ίσως στη παρέα μας όταν έχουμε κανονίσει βόλτα (που σπάνια πάμε) και για να μην το χαλάσω μιας και είμαστε συγκεκριμένες θα ακολουθήσω. Έτσι και σε κάποιες άλλες ενδεχομένως περιστάσεις δεν θα πω όχι. Το άτυπο κριτήριο του ΟΧΙ είναι η ζημιά που προκαλεί. Να προσέχουμε δηλαδή και να σκεφτόμαστε παραπάνω πριν να δώσουμε αυτοβούλως λάθος εντυπώσεις... με ένα ψεύτικο ΟΧΙ.
30-10-2011, 21:58 #19
31-10-2011, 15:01 #20
επειδή με καλύπτει η σοφία με αυτα που λεει κ ειδικα το μότο που παραθέτει,
ήθελα να πω μονο πως οσες φορες δν ειπα τα οχι μου, μου βγηκε σε κακό.
αν ο αλλος δν κατανοησει τα οχι σου, δν υπαρχει λογος να βρισκεται στη ζωή σου ή
στον κύκλο σου.
άργησα να το καταλαβω, να το συνειδητοποιήσω κ κυρίως να το εφαρμόσω...
το σίγουρο είναι πως νοιώθω καλυτερα. :rolleyes:http://www.mazi.org.gr/
09-11-2011, 13:07 #21