Πρωινό Ξύπνημα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Member
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    42

    Πρωινό Ξύπνημα

    Εδώ και μήνες είμαι ήρεμος και η ζωή μου κυλά όπως και πρώτα, όσοι με γνωρίζετε ξέρετε ότι πριν το καλοκαίρι είχα περάσει κρίσεις πανικού. Τώρα είμαι πολύ καλά (αν μου το έλεγε κανείς αυτό τότε θα γέλαγα), έχω μάθει να πειθαρχώ τον εαυτό μου και αυτό με έχει βοηθήσει, όπως και το πολύ (καθημερινό) διάβασμα περί αγχωτικών διαταραχών.

    Παρατηρώ όμως ότι υπάρχουν στιγμές που νιώθω πολύ μεγάλη κούραση και αυτομάτως μόλις την αντιληφθω αρχίζω να νιώθω τα (ήπια) αγχοτικά συμπτώματα να αρχίζουν να κάνουνε αισθητή την παρουσία τους και να μου αποσπούν την προσοχή.

    Έχω αρχίσει και αντιλαμβάνομαι ότι μία αιτία είναι η έλλειψη ύπνου, δηλαδή αν δεν έχω κοιμηθεί πολύ μία νύχτα τότε νιώθω άσχημα πολυ σωματικα και ψυχικα την επόμενη.

    Ειδικά τα πρωινά, όπως σήμερα για παράδειγμα ξύπνησα άσχημα και με κακή διάθεση και ιδίως αυτός ο καιρός με έκανε τρισχειρότερα μέχρι να πάω στο γραφείο. Άρχισα πάλι να αγχόνομαι για τον κόσμο γύρω μου, πάλι πέρναγαν σκέψεις από το μυαλό μου ότι πως έχω ζήσει τόσα πολλά χρόνια, τόσες πολλές μέρες, έχω βαρεθεί αφάνταστα, πως έχω αντέξει ακόμα, πως ο κόσμος αντέχει και σηκώνεται και κάνει καθημερινά πράγματα, ένιωσα πάλι αυτή την φοβερή κούραση, την "δεν αντέχω άλλο, δεν μπορώ", μία αφόρητη κούραση που πονάει στην ψυχή μου.

    Βέβαια μετά μου πέρασε αφήνωντας όμως κάποια σημεία μέσα μου μέχρι και τώρα το βράδυ.

    Δεν ανυσηχώ, δεν το επιτρέπω στον εαυτό μου δηλαδή να ανυσηχήσει, αλλά πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη σχέση ανάμεσα στην διάθεσή μου και την σωματική μου κατάσταση ειδικά στην κούραση.

    Δεν ξέρω ίσως να είναι το ανάποδο, η κούραση αυτή να είναι αιτιατό της ψυχικής μου διάθεσης, αλλά μετά μπερδέυεται πολύ το θέμα.

    Ξέρω αποδεδειγμένα πως οι σκέψεις μου είναι αυτές που με κάνουν και νιώθω έτσι, αλλά σήμερα το πρωί δεν σκεφτόμουν, απλά ένιωθα την κούραση αυτή και μετά ήρθαν οι σκέψεις.

    Εσείς το πρωί πως αισθάνεστε;

    * Υπόψιν ότι δεν είμαι αγοραφοβικός, αλλά με καταβάλει κυρίως υπαρξιακό άγχος και όλοι μου οι πανικοί ήταν συνέπεια αυτού.

  2. #2
    Member
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    98
    Καλημέρα!

    Η διατροφή σου πως είναι; Έχεις κάποιο πρόγραμμα; Παίρνεις αυτά που χρειάζεσαι; Και δε μιλάω για βιταμίνες κτλ.

    Επειδή κι εγώ ένοιωθα κουρασμένος παλιά, και γενικά δεν είχα όρεξη για τίποτα, επισκεύφθηκα ένα διαιτολόγο.

    Όχι για δίαιτα (που έχασα και μερικά παραπανίσια) αλλα για διατροφή.

    Αυτό λοιπόν που μου έφτιαξε είναι ένα πρόγραμμα ευεξίας και αυτοσυγκέντρωσης!

    Με εξέτση αίματος είδε τι κατάσταση μου και αναλόγως με αυτά που τρώω και τι χρειάζομαι για να νοίωσω καλά, μου έφτιαξε κάποια προγράμματα. Μου έβαλε σε μια τάξη τα γεύματά μου, δίνοντας μου ενέργεια το πρωϊ, καλό μεσημβρινό και φρούτα κτλ το βράδυ. Πέντε γεύματα σύνολο!

    Πλέον ξυπνάω καλά, είμαι ευδιάθετος και συγκεντρωμένος στις απαιτήσεις της ημέρας!

    Οπότε, κατα τη ταπεινή μου γνώμη, το πρόβλημά σου ίσως να μήν είναι ψυχολογικό αλλα καθαρά θέμα διατροφής!

    Καλό μήνα!

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    4,305
    empi, νομίζω πως η έλειψη ύπνου σε κάνει να νιώθεις έτσι.Εγώ πάντως όταν δεν έχω κοιμηθεί αρκετά νιώθω έτσι όπως περιγράφεις.Σίγουρα βέβαια και η διατροφή θα παίζει ρόλο.Αυτά.
    http://www.mazi.org.gr/

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •