Είμαι απελπισμένος με το σχολείο!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 24
    Junior Member

Είμαι απελπισμένος με το σχολείο!

Γεια σε όλους! Συγνώμη που κάνω κι άλλο θέμα, αλλά είναι ανάγκη. Όπως ξέρετε, εδώ κ κάτι μέρες έχουν ανοίξει τα σχολεία. Έχω πρόβλημα λοιπόν με τους συμμαθητές μου. Με ενοχλούν συνέχεια κ κάποιες φορές μου "πετάνε" υπονοούμενα.... Πάω Β' Λυκείου κ στην τάξη δυστυχώς, είμαστε μόνο αγόρια. Δεν ξέρω τί θα κάνω μ' αυτήν την κατάσταση. Θέλω ΟΠΩΣ+ΔΗΠΟΤΕ να παρατήσω το σχολείο, γι' αυτόν τον λόγο. Εν τω μεταξύ δεν έχω θάρρος να τους αγριέψω, κ δεν φωνάζω γιατί η φωνή μου δεν είναι κ τόσο "βαριά" κ θ' αρχίσουν αμέσως την καζούρα. Την 2η μέρα κιόλας, είχα τρελαθεί κ δεν ήξερα τί να κάνω. Παρέα φυσικά, δεν κάνω με κανέναν κ ούτε θέλω. Είπα της μητέρας μου για πλάκα ότι θα το παρατήσω να δω την αντίδρασή της κ φυσικά ήταν αρνητική. Μου είπε ότι μόνο αν βρω δουλειά θα το σταματήσω. Κ γι' αυτό θα προσπαθήσω πολύ να βρω πρωινή δουλειά. Δεν αντέχω εκεί μέσα (στο σχολείο). Νιώθω ότι είμαι φυλακή! Είμαι απελπισμένος. Σας παρακαλώ, βοηθήστε με! Ευχαριστώ!

Senior Member
    Κοίτα λίγο το δικό μου θέμα και τις απαντήσεις που έχουν δωθεί
    εδώ

Δεν είναι το ίδιο ακριβώς αλλά ίσως σε βοηθήσει κάπως...

Γενικά όσο κρατάς παθητική στάση τόσο περισσότερο θα σε ενοχλούν...
    Για εμένα καλύτερα θα ήταν να αντιμετωπίσεις αυτά τα άτομα,όχι να τραπείς σε φυγή...
    Αν πιστεύεις πως αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή έχεις την ψυχική δύναμη να το κάνεις τότε κάντο...
    Αν πιστεύεις πως δεν μπορείς να τα καταφέρεις ψάξε για δουλειά και συνέχισε σχολείο νυχτερινό ;)

Senior Member
    Δημητρη γεια σου!! Οντως δυσκολο το προβλημα που εχεις, αλλα οχι δυσεπιλυτο, θα προσπαθησω να σου πω καποια πραγματα..
    Καταρχην (αν κ δεν το αναφερεις) πηγαινεις σε ημερησιο σχολειο, ετσι ?? Αμα πιασεις δουλεια, θα πρεπει ο εργοδοτης σου να σου κολλαει ενσημα για να μπορεις να πηγαινεις στο νυχτερινο.. διπλη κουραση δλδ, αν κ το νυχτερινο ειναι πιο "βατο", αλλα φαντασου να δουλευεις 8ωρο, να εχεις απογευμα να πας σχολειο, ενδεχομενως καποιο φροντιστηριο η ενισχυτικη κ να διαβασεις κ απο πανω !! ειναι too much κ εξαντλητικο να μπεις απο τωρα σε εργασιακο κλιμα κ νοοτροπια... Γνωμη μου ειναι σε καμια περιπτωση μην παρατησεις το σχολειο... μπορει προσωρινα να ανακουφιστεις, αλλα μακροπροθεσμα δεν θα ειναι ο,τι καλυτερο, μιας κ δεν θα εχεις ουτε ενα τυπικο απολυτηριο για να σε προσλαβει καποιος σε δουλεια, ουτε τι να κανεις ολη μερα κ θα μιζεριαζεις... Δευτερα λυκειου εισαι, μια χρονια εμεινε, κανε υπομονη λιγο ακομα, να το παρεις το χαρτι (το απολυτηριο) κ μετα εισαι ελευθερος κ ωραιος να κανεις ο,τι θες !! Δυστυχως οι καιροι που ζουμε ειναι απαιτητικοι κ η ανεργια μαστιζει, κ το απολυητριο ειναι απαραιτητο !! Μην κανεις τη χαρη σε κανεναν μαλακα να προχωρησει στη ζωη του κ να μεινεις πισω εσυ !!
    Κοιτα, ειναι νομιζω μια βδομαδα που ανοιξατε, οποτε ακομα το κλιμα (διαπροσωπικο κ μη) δεν εχει διαμορφωθει εξ ολοκληρου... περιμενε ειναι νωρις ακομα για να εξαγεις συμπερασματα.. μπορει στην πορεια να γνωρισεις καποιο παιδι που να ταιριαζετε κ να κανετε καλη παρεα... με αυτους μην ασχολεισαι κ αν επιμενουν βαλ τους στη θεση τους οσο ειναι καιρος, γιατι μετα θα σου παρουν τον αερα κ θα ειναι ακομη πιο δυσκολα... προσπαθησε κι εσυ απ την πλευρα σου να κανεις καποια προσπαθεια προσεγγισης φιλων, αν εχεις εντοπισει πιο φιλικα κ σωστα "παιδια" που θα μπορουσαν ενδεχομενως να γινουν φιλοι σου... στη χειροτερη των περιπτωσεων μπορεις να ζητησεις μετεγγραφη κ να αλλαξεις σχολειο... αλλα ο,τι κ να κανεις μην το παρατησεις, θα ειναι τραγικο λαθος κ θα ψαχνεσαι αργοτερα !!
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Junior Member
    Densoulew, αυτό ακριβώς σκοπεύω να κάνω, να πάω αργότερα σε νυχτερινό. Δεν έχω κ ούτε θα έχω την ψυχική δύναμη να τους αντιμετωπίσω.

Lacrymosa, θέλω να πιάσω δουλειά μόνο κ μετά σκοπεύω να πηγαίνω νυχτερινό. Δεν πάω φροντιστήριο. Εφ' όσον είμαστε στην αρχή, τότε λέμε 2 χρονιές. Ξέρεις τί σημαίνει αυτο? 8+8 μήνες, δηλ. 400+ μέρες! Δεν θα αντέξω! Κ μετά ακολουθεί μεγαλύτερη ταλαιπωρία, καθώς είναι κ ο στρατός άλλα 2 χρόνια (γιατί είμαι δεύτερο αγόρι). Δεν θα πάρω ανάσα.. Ήδη μου έδειξαν τί μα**κες είναι κ δεν θέλω να κάνω παρέα με κανέναν τους.. Κ μετεγγραφή να κάνω (που δεν παίζει) θα έχω άλλους που θα μου κάνουν τα ίδια. Κάποιες φορές με απασχολεί όλη την ώρα. Δεν πρόκειται να ανεχτώ αυτήν την κατάσταση.

Senior Member
    Δημητρη μην προτρεχεις κ μην βιαζεσαι... Κανεις αρνητικα σεναρια στο μυαλο σου, τα ακυρωνεις ολα κ σκεφτεσαι πολυ αρνητικα κ απαισιοδοξα, κ δεν ειναι καλο αυτο, στο λεω τελειως φιλικα..
    Φυσικα κ δεν προκειται να ανεχτεις αυτην την κατασταση κ τα νταηλικια του καθε μαλακα κ κομπλεξικου... πρεπει οσο ειναι νωρις, οσο κ αν πιστευεις οτι εισαι αδυναμος (που πιστευω δεν εισαι) να βρεις εναν τροπο να τους βαλεις στη θεση τους.. δεν εννοω να δωσετε ξυλο, αυτο δεν θα λυσει τιποτα αλλα αντιθετως θα δημιουργησει αλλα προβληματα, αλλα να βρεις εναν τροπο ωστε να δειχνεις οτι τους εχεις γραμμενους κ δεν δινεις δεκαρα τι λενε, κ μετα απο λιγο θα σταματησουν... αν δεν σταματανε μπορεις να το προωθησεις το θεμα κ σε καποιον καθηγητη η στον λυκειαρχη, να φανε μια ωραιοτατη επιπληξη κ μια 3ημερη αποβολη κ μετα να δουμε αμα θα ξανακελαηδησουν... αλλα προτου φτασεις ως εκει πιστευω πρεπει να βρεις τροπο να το λυσεις μονος σου το θεμα κ να μπουν στη θεση τους.. συνηθως τετοια ατομα ειναι "ψευτομαγκες", οσο δεν απαντας παιρνουν αερα, οταν ομως τους την μπεις τους κοβεται ο αερας γιατι τους ερχεται αιφνιδιαστικα..
    μην σκεφτεσαι κ μετρας μερες ρε συ, ετσι αγχωνεσαι περισσοτερο!! επικεντρωσου στο τωρα, στο αμεσο παρον, κ ασε τι θα γινει σε 2 χρονια κ στο στρατο κτλ, πολλα μπορει να αλλαξουν ως τοτε, μην προτρεχεις οπως σου ειπα!
    Που το ξερεις οτι αμα κανεις μετεγγραφη θα εχεις τα ιδια ?? Αφου εκει θα εισαι με αλλα ατομα !!
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Senior Member
    Quote Originally Posted by dimitris_19 View Post
    Γεια σε όλους! Συγνώμη που κάνω κι άλλο θέμα, αλλά είναι ανάγκη. Όπως ξέρετε, εδώ κ κάτι μέρες έχουν ανοίξει τα σχολεία. Έχω πρόβλημα λοιπόν με τους συμμαθητές μου. Με ενοχλούν συνέχεια κ κάποιες φορές μου "πετάνε" υπονοούμενα.... Πάω Β' Λυκείου κ στην τάξη δυστυχώς, είμαστε μόνο αγόρια. Δεν ξέρω τί θα κάνω μ' αυτήν την κατάσταση. Θέλω ΟΠΩΣ+ΔΗΠΟΤΕ να παρατήσω το σχολείο, γι' αυτόν τον λόγο. Εν τω μεταξύ δεν έχω θάρρος να τους αγριέψω, κ δεν φωνάζω γιατί η φωνή μου δεν είναι κ τόσο "βαριά" κ θ' αρχίσουν αμέσως την καζούρα. Την 2η μέρα κιόλας, είχα τρελαθεί κ δεν ήξερα τί να κάνω. Παρέα φυσικά, δεν κάνω με κανέναν κ ούτε θέλω. Είπα της μητέρας μου για πλάκα ότι θα το παρατήσω να δω την αντίδρασή της κ φυσικά ήταν αρνητική. Μου είπε ότι μόνο αν βρω δουλειά θα το σταματήσω. Κ γι' αυτό θα προσπαθήσω πολύ να βρω πρωινή δουλειά. Δεν αντέχω εκεί μέσα (στο σχολείο). Νιώθω ότι είμαι φυλακή! Είμαι απελπισμένος. Σας παρακαλώ, βοηθήστε με! Ευχαριστώ!
    Δημήτρη σε καταλαβαίνω.. Τα ίδια ζόρια είχα περίπου κι εγώ (λόγο εμφάνισης). Η βλακεία μου είναι πως τους άφηνα να με επηρεάζουν, με αποτέλεσμα να μην διαβάζω να μην πιστεύω στον εαυτό μου και να τα παρατάω όλα με την πρώτη δυσκολία με το ζόρι συνέχισα το σχολείο. 3 φορές αποπειράθηκα να το παρατήσω. Έφαγα το ξύλο μου τότε και το συνέχισα. Πράγμα που μετανιώνω ακόμα γιατί δεν διάβαζα μου ήταν αδύνατο με όλο το συναισθηματικό φορτίο έχασα την ευκαιρία μου να περάσω σε μια σχολή και αργότερα να κάνω ένα επάγγελνα που θα με συντηρεί. Είναι σκληρή η ζωή στο σχολείο. Μην τους αφήνεις να σε ρίχνουν, είναι δύσκολο. Δώσε όλη σου την ενέργεια στο διαβασμα έτσι ώστε να κάνεις αυτό που θα σε συντηρήσει αργότερα. Είναι η βάση το σχολείο. Παρέες θα βρεις κάποια στιγμή (πολύ πιθανόν στα φοιτητικά σου χρόνια) όποιο κι αν είναι το ελάτωμα σου θα βρεις. Εδώ βρήκα εγώ στη θεσσαλονίκη που πιο ιδιότροπος άνθρωπος από εμένα δεν υπάρχει :Ρ . Σου εύχομαι να βρεις αυτό που σου ταιριάζει.
    [COLOR="#800080"][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][B]Honey, nobody ever gonna love you
    The way I try to do.[/B][/FONT][/SIZE][/COLOR]

Senior Member
    Πάνω κάτω όπως σου τα είπανε....
    Δεν είναι και η καλύτερη επιλογή να παρατήσεις το σχολείο...
    Μην βλέπεις το θέμα της μεταγραφής αρνητικά,με το να πας σε ένα νέο σχολείο θα σου δώσει την ευκαιρία να κάνεις μια νέα αρχή...
    Μαζί με αυτή τη νέα αρχή ξεκίνα κ ένα γυμναστήριο ή μια πολεμική τέχνη (αν έχεις την οικονομική δυνατότητα) και όταν τουμπανιάσεις λιγάκι θα δεις που θα κάθονται όλοι σούζα...
    Κ ο άγιος φοβέρα θέλει...στα σχολεία το 80% των αγοριών είναι μαγκία κλανιά το 15% ήσυχα άτομα και το άλλο 5% αν μπλέξεις μαζί τους θα έχεις κακά ξεμπερδέματα...
    Οπότε με το να τουμπανιάσεις λιγάκι όλο αυτό το 80% θα σε αφήσει στην ησυχία σου και αν το υπόλοιπο 5% δεν σου κολλάει θα έχεις την δυνατότητα να συνεχίσεις το σχολείο σου,να περάσεις σε μια σχολή,να κάνεις νέες παρέες,να αναζητήσεις πραγματικούς φίλους κτλ κτλ...

Για αυτό μην βιάζεσε να παρατήσεις το σχολείο....βρίσκεσε σε μια άσχημη φάση,αυτό είναι όλο...

Από εκεί και πέρα αν δεν θέλεις να κάνεις μια τέτοια προσπάθεια μπορείς να παραιτηθείς επειδή συνάντησες κάτι @@ που σου κάναν την ζωή δύσκολη και να συνεχίσεις σε ένα σχολείο δεύτερης ευκαιρίας...

Junior Member
    Lacrymosa, νομίζω πως μάλλον δεν είμαι κ τόσο αδύναμος, απλά όπως ξαναείπα, δεν έχω θάρρος. Είμαι κιόλας χαμηλών τόνων. Αν προωθήσω αυτό το θέμα σε καθηγητή ή διευθυντή θα γίνουν πολύ εχθρικοί μαζί μου κ θα είναι χειρότερα τα πράγματα. Μπορεί κάποιοι να είναι "ψευτομάγκες". Ξέρω πως αν πάω αλλού, θα γίνονται τα ίδια γιατί σε όποιο σχολείο έχω πάει απ' το Δημοτικό μέχρι τώρα, αυτά γίνονται.

BloodyKate, ευχαριστώ!

Densoulew, μέχρι να τουμπανιάσω ξέρεις πόσος καιρός θα έχει περάσει.. ?! Δεν ξέρω κιόλας πόσο κοστίζει το γυμναστήριο. Σε κάποιους η φοβέρα δεν κάνει τπτ. Φοβάμαι να αγριέψω. Κάθε μέρα σκέφτομαι "Αύριο έχω σχολείο" κ με πιάνει άγχος.
    Πρόκειται να δω ψυχολόγο για όλο αυτό το θέμα.

Senior Member
    δημητρη εχεις πολυ δικιο να εισαι τοσο στρεσαρισμενος.
    τα παιδια στο σχολειο ειναι πολυ σκληρα. και στο δικο μου σχολειο συνεβαιναν τετοια περιστατικα και παντου νομιζω.
    δεν θα ξεχασω ενα παιδι που ηταν παιδικος μου φιλος στο δημοτικο και ειχε ανεκαθεν συμπεριφορα θηλυπρεπη, απο μικρο παιδι.
    στο δημοτικο δεν θυμαμαι κατι τραγικο απο καζουρα, αλλα πρεπει να σου πω οτι ειχαμε μια πολυ δεμενη παρεα με καποιες φιλες μου κι αυτο το αγορι κι οταν εισαι σε παρεα που σε στηριζει δεν ειναι ευκολο να σε πειραξουν γιατι τα ακουνε απο τους πιο ψυχραιμους (ο παθων συνηθως ειναι συντετριμμενος και δεν απανταει...)
    παντα υπαρχουν παιδια που διαφωνουν με αυτες τις συμπεριφορες και ειναι ετοιμα να στηριξουν τον αδικημενο.
    γι αυτο εχω να σου προτεινω να αναθεωρησεις στο θεμα της φιλιας. αν υπαρχουν συμπαθητικα παιδια που δειχνουν να σε συμπαθουν, επεδιωξε να κανεις παρεα μαζι τους. θα ειναι ετσι πολυ πιο δυσκολο να σε πλησιασουν αλλα θα σε πειραζουν λιγοτερο οι επιθεσεις γιατι θα συζητας με αυτα τα παιδια και θα απομυθοποιεις τον τρομερο κινδυνο...
    αν δεν σε δενει τπτ με αυτο το σχολειο, επεδιωξε να μεταγραφεις σε μικτο.
    συνηθως τα κοριτσια ειναι πιο πολιτισμενα και ειδικα σε αυτο το θεμα και πιστευω οτι θα βρεις στηριξη. εκτος αυτου ομως, τα αγορια μπροστα σε κοριτσια ειναι λιγοτερο καγκουρες...

Το σίγουρο είναι ότι δε θα εγκαταλείψεις για τον κάθε αλήτη το σχολείο ούτε θα επιτρέψεις αυτή η κατασταση να επηρεάσει αρνητικά, δλδ να ρίξει την απόδοση σου στα μαθήματα. Ούτε συζήτηση φίλε για κάτι τετοιο και βάλε το σοβαρά στο κεφάλι σου!!!! Θα σου βαζα τις φωνες γι αυτες σου τις σκεψεις αν σε είχα μπροστα μου!! όμως για το καλό σου μην πάθεις αυτά που κάποτε έπαθαν άλλοι και τωρα που μετανοιωσαν είναι ήδη αργά!

Δε θα αφήσεις το σκηνικό αυτό να σταθεί εμπόδιο στα όνειρα σου για τις σπουδες που θες να ακολουθήσεις και το επαγγελματικό σου μέλλον. Αν δεν υπάρχει ευχέρεια να αλλάξεις τάξη, κι αυτό πρέπει να το επιδιώξεις αν επιτρεπεται/να το ζητήσεις δλδ, τότε θα πρέπει να πάψεις να είσαι ανεκτικός, όσο μένεις απαθής αυτοί θα συνεχίζουν και εσύ θα υποφέρεις. Να βρεις τις δυνάμεις να τους δείξεις ότι δεν ανέχεσαι, δεν σου λέω να πέσει ξύλο, να τους δείξεις με το ύφος, τον τόνο της φωνής και τα λόγια να καταλάβουν ότι δεν ανέχεσαι. Θα πρέπει να ρθεις δλδ πρόσωπο με πρόσωπο μαζί τους. Μην κομπλάρεις και μη φοβάσαι να το κάνεις ούτε να βαζεις στο μυαλό σου καταστροφικές συνέπειες για το αν θα το κάνεις. Όταν ήμουν μαθητης και καποιοι μου χαν κανει αυτα που παιρνας εσύ τωρα, εκανα αυτό που σε συμβουλεύω να κάνεις και η συμπεριφορά τους άλλαξε ριζικα, με σέβονταν, δεν με ενοχλούσαν και καποιοι ξεκξινησαν να με κανουν παρεα.

Δες το παράδειγμα της BloodyKate πιο πάνω. Παρόμοια με την BloodyKate πέρασα και γω, όμως δεν ακολούθησα το δικό της δρόμο, δλδ δεν άφησα καθόλου την κατάσταση αυτη να ρίξει την απόδοση μου και το ενδιαφερον μου για τα μαθήματα και έτσι τα κατάφερα!
    γιάννης

Junior Member
    Γιάννη, ξέρω πως είναι σωστά αυτά που μου λες, αλλά πού να βρω το θάρρος να το κάνω?!?! Φοβάμαι! Εξάλλου βλέπω ότι με έχουν πάρει για χαζό κ αν το κάνω αυτό δεν θα με πάρουν στα σοβαρά. Θ' αρχίσουν να γελάνε κ να με κοροϊδεύουν! Ελπίζω να βρω τη δύναμη να τους μιλήσω έτσι, αν κ μου είναι δύσκολο.. !

Junior Member
    Δεν αντέχω! Δεν μπορώ να αντέξω αυτή την κατάσταση. Πριν λίγο το συζητούσα με την κολλητή μου κ έκλαιγα... Δεν θέλω να με απασχολεί όλη τη μέρα μέχρι να κοιμηθώ. Δεν μπορώ δηλ. να ευχαριστηθώ τη μέρα μου. Ζω σε μία κόλαση! Κ σκέφτομαι "γιατί εγώ που δεν έχω κάνει τπτ κακό κ είμαι καλός άνθρωπος???". Δεν θέλω να συνεχίσει έτσι η χρονιά μου... Είναι πραγματικά μαρτύριο για μένα! :(

Senior Member
    Δημήτρη μου, τα παιδιά μπορούν να γίνουν πολύ σκληρά. Εσύ πρέπει να προσπαθήσεις να τα αφήσεις πίσω σου όλα αυτά, και να κοιτάξεις να συνεχίσεις το σχολείο σου. Δούλεψε με τα θετικά στοιχεία που έχεις ως χαρακτήρας, και άσε τους υπόλοιπους να λένε ο,τι θέλουν. Εστίασε στο διάβασμά μου. Προχώρησε. Εχεις πολλά θετικά στοιχεία, είσαι ήπιων τόνων, είσαι καλό παιδί, αυτά αγάπη μου είναι προτερήματα. Δεν έχεις εσύ το πρόβλημα, αυτοί το έχουν.

Junior Member
    Δίκιο έχεις. Όμως δεν μπορώ να το έχω άγχος όλη μέρα, κάθε μέρα! Σήμερα ήμουν έτοιμος να πάω στο γραφείο.. Μου λέει η κολλητή μου να χαμογελάσω κ της λέω πως μου είναι δύσκολο... Με έχει επηρεάσει πολύ στην ψυχολογία μου κ φοβάμαι ότι θα με επηρεάσει ακόμα χειρότερα...

Senior Member
    Τι σου κάνουν πια κάθε μέρα αυτά τα παιδιά;;;; Δεν είπες ότι θα το συζητήσεις με ψυχολόγο; Θα δεις ότι θα μπορέσεις να εστιάσεις εκεί που πρέπει, και όχι σε ανόητα ανώριμα σχόλια.

Page 1 of 2 12 LastLast