σχετιζεται η υπερκαταναλωση σοκολατας με την αμνησια?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 10 of 10
    Senior Member

σχετιζεται η υπερκαταναλωση σοκολατας με την αμνησια?

οπως πολλοι απο εμας γνωριζουμε η υπερκαταναλωση σοκολατας σχετιζεται με την κατα8λιψη αλλα υπαρχει σχεση και με την απωλεια μνημης? τελευταια τρωω μεγαλες ποσοτητες σοκολατας και εχω παρατηρησει οτι τις τελευταιες μερες ξεχναω πολλα πραγματα ενω ειμαι συγκεντρωμενη. Π.χ χ8ες παρακολου8ησα το μα8ημα στο πανεπιστημιο και σημερα δεν θυμαμαι τιποτα απο οτι ειπε παρ'ολο που τον προσεχα και συμμετειχα στο μα8ημα..

Senior Member
    Οτιδηποτε σε υπερβολικο βαθμο βλαπτει αλλα εγω εχω ακουσει οτι η μαυρη σοκολατα κανει καλο στην καταθλιψη τωρα για αμνησια δεν νομιζω προφανως αυτα που ελεγε ο καθηγητης ηταν βαρετα εδω εγω ξεχναω στο διλεπτο τι λεει ο καθηγητης ασχετα οτι σπανια παρακολουθω αν νομιζεις οτι σε βλαπτει ελλατωσε την ποσοτητα δλδ ποσες σοκολατες την ημερα τρως?
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Senior Member
    Εγώ πάντως όταν τρώω σοκολάτα φτιάχνει η διάθεσή μου μεν αλλά παθαίνω μια ψιλουπερένταση από το κακάο... (καθότι έχει καφείνη!!)

Senior Member
    ε..4 σοκολατες η πολλα μπισκοτα με σοκολατα και μετα και αλλες σοκολατες..
    αστε αστε τις εχω ξεσκισει..και το κακο ειναι οτι σχετιζεται και με την κατα8λιψη και φοβαμαι ολιγον..

Senior Member
    Ισα ίσα, κάνει καλό και στην κατάθλιψη αλλά και στην μνήμη. Ειδικά η μαύρη. Αλλά 4 την ημέρα; λολ Έλεος!
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Senior Member
    4 την ημερα ειναι πολλες πραγματι, σε πρωτη φαση μπορεις να τις ελαττωσεις κ σε δευτερη φαση τις κοβεις κ τρως μια φορα τη βδομαδα περιπου οπως εκανα εγω παλια, αλλα κι εγω εχω ακουσει οτι βοηθαει στην καταθλιψη αλλα μετρον αριστον..

Senior Member
    Η επιστήμη εξερευνά τον πιθανό ρόλο της σοκολάτας στους νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου σεροτονίνη και ντοπαμίνη, ουσίες που είναι υπεύθυνες για την αίσθηση ευεξίας που μας δημιουργείται. Βρέθηκε λοιπόν, πως η σοκολάτα περιέχει φαινυλαιθυλαμίνη (ουσία υπεύθυνη για συναισθήματα ενθουσιασμού) και τρυπτοφάνη, μια ουσία από την οποία συντίθεται η σεροτονίνη
    Η μεγάλη ανάγκη για σοκολάτα από τις γυναίκες λίγο πριν από την έμμηνο ρύση ίσως εξηγείται από την περιεκτικότητά της σε μαγνήσιο , το οποίο ‘απαλύνει’ την ένταση που νιώθει κανείς.

η περιεκτικοτητα σε καφεινη ειναι πολυ μικρη οποτε ειναι μυθος πως προκαλει υπερενταση, (εκτος αν φας ενα κιλο)

αρα ο οργανισμος σου ισως ξεσπαει και θες σοκολατα επειδη περνας περιοδους εντασης. η πολυ απλα ισως σου πεφτει ο σιδηρος και πρεπει να το κοιταξεις
    I m a Good Person With Bad Attitude

Senior Member
    η σοκολατα περιεχει κακαο που ειναι διεγερτικο κ ανεβαζει τισ επιδοσεισ μιση ωρα αφου την φασ στη συνεχεια μετα απο κανα 2 ωρο περναει η ενεργεια τησ κ πεφτεισ οπωσ οτιδηποτε κι αν κανεισ που ανεβαζει τον οργανισμο μετα οταν περασει η ενεργεια του ο οργανισμοσ ειναι σε χειροτερο σημειο απο αυτο που ηταν πριν το παρεισ συνηθωσ αυτοι που εχουν αγχοσ τρωνε πολλα γλυκα γιατι οταν ανεβαινει η αδρεναλινη λογω αγχουσ καιγεται γλυκοζη κ η σοκολατα σου δινει γλυκοζη αρα μαλλον πολυ αγχοσ εχεισ κ τρωσ σοκολατα προτιμησε τον καφε εμενα ο εσπρεσσο ειναι η καλυτερη μου απο τα διεγερτικα η σοκολατα μου φερνει ταση προσ αφοδευση

Senior Member
    ναι,σχετιζεται.
    μετα την δευτερη σοκολατα, τα ξεχνας ολα:ΡΡΡΡ

Senior Member
    Quote Originally Posted by pad View Post
    η σοκολατα περιεχει κακαο που ειναι διεγερτικο κ ανεβαζει τισ επιδοσεισ μιση ωρα αφου την φασ στη συνεχεια μετα απο κανα 2 ωρο περναει η ενεργεια τησ κ πεφτεισ οπωσ οτιδηποτε κι αν κανεισ που ανεβαζει τον οργανισμο μετα οταν περασει η ενεργεια του ο οργανισμοσ ειναι σε χειροτερο σημειο απο αυτο που ηταν πριν το παρεισ συνηθωσ αυτοι που εχουν αγχοσ τρωνε πολλα γλυκα γιατι οταν ανεβαινει η αδρεναλινη λογω αγχουσ καιγεται γλυκοζη κ η σοκολατα σου δινει γλυκοζη αρα μαλλον πολυ αγχοσ εχεισ κ τρωσ σοκολατα προτιμησε τον καφε εμενα ο εσπρεσσο ειναι η καλυτερη μου απο τα διεγερτικα η σοκολατα μου φερνει ταση προσ αφοδευση
    χαχαχαχαχαχα ρε παντ δεν υπαρχεις αυτο με τις 2 ωρες ειναι σωστο μας το λεγαν κ στο σχολειο οταν διναμε πανελληνιες να μην φαμε επειδη οι εξετασεις ειναι 3ωρες οσο για καφε προτιμω καπουτσινο