Results 16 to 30 of 89
-
06-11-2006, 08:27 #16
Όλοι οι γονείς έτσι είναι. Νομίζουν οτι αν σε κάνουν σκουπίδι θα σε πιάσει το \"φιλότιμο\"...
Συμπέρασμα: Οι γονείς είναι οι πλέον αναρμόδιοι για να μεγαλώσουν παιδιά.
Το αλκοόλ δεν είναι η λύση πάντως. Έχεις δοκιμάσει LSD, ηρωϊνη και τέτοια;
χαχαχα αστιεύομαι βεβαίως βεβαίως! Δε θες να πας απο το κακό στο χειρότερο. Έτσι δεν είναι;
Οπότε βρες κάτι πιο υγειές για να ξεσπάς. Μια βόλτα στη θάλασσα. Μια φωτιά στο τζάκι.
- 06-11-2006, 09:08 #17
Originally posted by nutcase
Το αλκοόλ δεν είναι η λύση πάντως. Έχεις δοκιμάσει LSD, ηρωϊνη και τέτοια; χαχαχα αστιεύομαι βεβαίως βεβαίως!
06-11-2006, 09:14 #18
Originally posted by Tασος
Το αλκοόλ δεν είναι η λύση πάντως. Έχεις δοκιμάσει LSD, ηρωϊνη και τέτοια; χαχαχα αστιεύομαι βεβαίως βεβαίως!
06-11-2006, 09:26 #19
Nutcase, το γνωρίζω πως το αλκοόλ δεν είναι λύση.Απλά είναι πολύ συχνό φαινόμενο να καταφεύγεις σε ουσίες όταν δεν είσαι καλά.Φαντάζομαι το ξέρεις αυτό.
Μαίρηhttp://www.mazi.org.gr/
06-11-2006, 14:38 #20
Προσωπικά δε κατέφυγα ούτε σε αλκοόλ, ούτε σε ουσίες όταν δεν ήμουν καλα...
Κατανοώ οτι πολλοί το κάνουν, αλλα δε μπορώ να το καταλάβω. Δε μπορώ να μπω στη θέση τους.
Προτειμούσα να φύγω κάπου μόνος μου και να έρθω κοντά στη φύση. Αυτό με ηρεμούσε και με έκανε να βρώ τι λύση.
06-11-2006, 16:29 #21
Όλοι οι γονείς έτσι είναι. Νομίζουν οτι αν σε κάνουν σκουπίδι θα σε πιάσει το \"φιλότιμο\"...
Συμπέρασμα: Οι γονείς είναι οι πλέον αναρμόδιοι για να μεγαλώσουν παιδιά.
Το αλκοόλ δεν είναι η λύση πάντως. Έχεις δοκιμάσει LSD, ηρωϊνη και τέτοια;
χαχαχα αστιεύομαι βεβαίως βεβαίως! Δε θες να πας απο το κακό στο χειρότερο. Έτσι δεν είναι;
Οπότε βρες κάτι πιο υγειές για να ξεσπάς. Μια βόλτα στη θάλασσα. Μια φωτιά στο τζάκι.
07-11-2006, 00:12 #22
Το κατά πόσο οι σημερινοί γονείς είναι πλέον αναρμόδιοι να μεγαλώνουν τα παιδιά τους πιστεύω ότι είναι λάθος να το καλουπώνουμε σε γενικά συμπεράσματα βάση προσωπικών μεμονωμένων εμπειριών στο σύνολο..... χωρίς να γίνει πρώτα μια γενικευμένη και αντικειμενική εκτίμηση- ώστε οι απόψεις αυτές να γίνουν πάγια κοινωνικά πορίσματα
Ασυνενοησία, λεκτικές συγκρούσεις, διαφορές , μερική πόλωση μπορεί να καλλιεργηθεί με τους γονείς στον ίδιο βαθμό που μπορεί να προκληθεί και σε μια οποιαδήποτε άλλη σχέση συνύπαρξης (εργασιακή, κοινωνική, ερωτική κτλ)......
Υπάρχουν νέοι σε ηλικία γονείς άκρως υπεύθυνοι και τυγχάνει να τους γνωρίζω σε προσωπικό επίπεδο - που όχι μόνο κατανοούν και δικαιολογούν τις όποιες αδυναμίες στα παιδιά τους, αλλά κάνουν ότι μπορούν για να τα στηρίξουν με τρόπο που κυριολεκτικά ζηλεύω......δεδομένου ότι μεγάλωσα με έναν αλκοολικό πατέρα που όχι μόνο δεν τον βάραινε η ιδιότητα του ως γονέα για να αντιμετωπίσει πρώτα το δικό του πρόβλημα , αλλά ήταν και ο βασικός υπαίτιος των όποιων ψυχολογικών προβλημάτων δημιούργησε στα υπόλοιπα μέλη.....
Παρόλ\'αυτά ούτε για μία στιγμή στη ζωή μου δεν βγήκα σε συμπέρασμα ότι όλοι οι πατεράδες λειτουργούν κατά τον ίδιο τρόπο........
Όσων αφορά την άρνηση που έχουν μερικοί γονείς στα ψυχολογικά προβλήματα που εμφανίζουν τα παιδιά τους , μη θέλοντας να αποδεχτούν ότι το δικό τους παιδί είναι άρρωστο το βίωσα προσωπικά και εγώ......
Η μητέρα μου με αγαπάει έντονα μιας και όλο το βάρος του σπιτιού ανέκαθεν το έχουμε μοιραστεί οι δυο μας , οπότε δέθηκε πιο πολύ με εμένα από ότι τα αδέρφια μου. Όταν της ανακοίνωσα ότι έχω κατάθλιψη και ο τρόπος που αντιδρώ έξω οφείλεται στην αγοραφοβία και τις κρίσεις πανικού αρνήθηκε να το δεχτεί με τη μία. Η αγάπη της για μένα λειτούργησε ως ανασταλτικός παράγοντας στα συναισθήματά της για να αποδεχτεί εύκολα ότι είχε πάθει ζημιά η ψυχολογία μου από τα βιώματα και δεν ήθελε να δεχτεί ουσιαστικά ότι κάτι που θεωρούσε ότι προστάτευε απόλυτα με την αγάπη της αρρώστησε .....λες και ξαφνικά γέμισε ενοχές η ίδια για ότι έπαθα και ότι με κάποιον τρόπο θα μπορούσε να το είχε αποτρέψει........
Χρειάστηκε λίγος χρόνος και διάλογος από εμένα για να της εξηγήσω τί ακριβώς συμβαίνει και μετά όλα ηρέμησαν.......
Με τις ουσίες δε που αναφέρετε (αλκοόλ, ναρκωτικές ουσίες) σίγουρα πολλοί τις βρίσκουν κατά καιρούς ώς μαξιλάρι , ή σαν παράθυρο διαφυγής από κάποια άσχημη κατάσταση που έχουν βρεθεί......Δεν έχω ακούσει κανέναν όμως να λέει ότι πχ με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ βρήκε την υγειά του και έλυσε τα προβλήματά του....... Πάλι μετά από κάποιο διάστημα επιστρέφουν εκεί που ήταν πριν αρχίσουν την κατάχρηση και μάλιστα σε χειρότερο σημείο από ότι ήταν......
Οι ουσίες δεν έχουν τη δύναμη ούτε να εξαγοράζουν υγεία - ούτε να υπόσχονται ευτυχία.....Αν ήταν έτσι όλοι θα είχαμε ριχτεί σε ποτά και ηρωίνη ........και δεν θα αναλώναμε τις ώρες μας σε προσωπική ενδοσκόπιση, ψυχανάλυση, φαρμακευτικές προσεγγίσεις και εναλλακτικές θεραπείες...... Όλα μετά από τα αποτελέσματα που συγκεντρώνουν, θετικά και αρνητικά δείχνουν πια είναι η καλύτερη οδός για να ακολουθήσεις......
Φίλη μου Arktos, κατανοώ απόλυτα το τί περνάς δεδομένου και των βιωμάτων που έχω περί αλκοόλ (ακόμα και αν δεν καταναλώνω εγώ......) , αλλά εύχομαι το παρελθόν να σε έχει ήδη διδάξει ότι δεν θα ισορροπίσεις ούτε με την υποτροπή σου σε αυτό, αλλά ούτε και με την παραίτησή σου από τον αγώνα που δίνεις. Ξέρω ότι είναι δύσκολο μιας και με τη μητέρα σου δεν έχεις αρμονικές σχέσεις , αλλά αν ισορροπίσεις εσύ ίσως θα είναι ακόμα πιο εύκολο να επιβάλεις την ίδια ισορροπία και στην μητέρα σου!
Το να παρατήσεις τον εαυτό σου είναι εύκολο.....
Άντε και τον παρατάς........
Δεν νομίζεις ότι σκέφτεσαι εγωιστικά πρώτα για εσένα , μιας και στερείς στον εαυτό σου όλες εκείνες τις μελλοντικές στιγμές που μπορεί να δημιουργήσεις κάτι προσωκά ως arktos, χαρίζοντας πρώτα σε εσένα την ικανοποίηση της προσωπικής δημιουργίας ?
Εκτός των άλλων όλα εκείνα τα άτομα που σε έχουν γνωρίσει και αναμένεται να σε γνωρίσουν για να μοιραστούν μαζί σου συναισθήματα και εμπειρίες είναι δίκαιο με την παραίτησή σου να σε αποτρέπουν από ένα θετικό κίνητρο να βρεις πάλι τον εαυτό σου???
Κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολο......Αντιθέτως πρώτη εγώ κατανοώ ότι ο αγώνας είναι τρομερά δύσκολος , ιδιαίτερα όταν πέφτεις σε υποτροπή- κάτι που το ξέρω από πρώτο χέρι μιας και το βίωσα πρόσφατα.....
Απογοητεύτηκα αλλά προσπάθησα και ισορρόπισα πάλι......
Ξέρω ότι σου είναι δύσκολο, αλλά προσπάθησε να μην αφήσεις τη δουλειά.......( η εργασιοθεραπεία σε αποτρέπει από αρνητικές σκέψεις και καταχρήσεις.......) και αύξησε τώρα που νιώθεις ανάγκη τις επαφές με το γιατρό σου.....
Μπόρα είναι .......Την έχεις ξεπεράσει αρκετές φορές και βαθιά μέσα μου πιστεύω ότι θα την ξεπεράσεις και τώρα!!!
Υπομονή και επιμονή!!!!!!!!!! Η παραίτηση πάντα είναι πιο εύκολη αλλά στο τέλος γίνεται πικρή.............
07-11-2006, 08:39 #23
Καλημέρα σας!
Όλγα συνφωνώ σε όλα όσα λες για το αλκοόλ και τις ουσίες.
Τώρα για τους γονείς, νομίζω οτι το πρόβλημα εστιάζεται σε κάποιες γενιές και σε όχι όλες. Όπως λες υπάρχουν πολλοί καλοί γονείς αλλα συνήθως είναι νέοι άνθρωποι, συνήθως με κάποια μόρφωση (όχι μεγάλη απαραίτητα) αλλα πάνω απ\'όλα είναι άνθρωποι με παιδεία!
Και εγώ και η γυναίκα μου, έχουμε να λέμε για τα λάθοι των γονιών μας. Απο το τσόκαρο που έχω φάει στο κεφάλι για να μάθω τη προπαίδεια μέχρι το κλείδωμα της γυναίκας μου στο δωμάτιο για να μη βγεί έξω.
Και βλέπω οτι όλοι μας έχουν ζήσει άσχημες καταστάσεις και είμαστε σε θέση να κρίνουμε τη στάση των γονιών μας.
Προσωπικά έχω λύπη μέσα μου για κάποιες στιγμές που μου έχουν χαρακτεί στη μνήμη μου, αλλα τελικά, μέσα απο όλο αυτό το κλίμα, βγήκα δυνατός, αυτοδύναμος και ανεξάρτητος. Θυμάμαι όμως τα λάθη των γονιών μου, και όπως οι φίλοι σου - καλοί γονείς, κάνουν, έτσι πιστεύω οτι θα κάνω κι εγώ. Θα γίνω όσο μπορώ καλός γονέας και θα σεβαστώ τις προσωπικότητες των παιδιών μου. Αυτό δεν έγινε με μένα και τους γονείς μου.
Συνοπτικά, νομίζω οτι οι νέοι γονείς είναι πιο υπεύθυνοι απο τις παλαιότερες γενιές αν και πάλι με αυτά που ακούω στη τηλεόραση (στις ειδήσεις κυρίως) αμφιβάλω ως ένα βαθμό.
07-11-2006, 23:08 #24
Φίλε μου nutcase επειδή οι γνώσεις μου σίγουρα δεν είναι ολοκληρωμένες
(όπως και όλων των ανθρώπων πάνω στον πλανήτη μας.....) και διαρκώς συμπληρώνονται........ υπάρχουν έγκυρα δεδομένα από μελέτες που να υποστηρίζουν τα όσα μας απάντησες? Δηλαδή ότι το πρόβλημα με τους γονείς εστιάζεται σε κάποιες γενιές όπως λες και όχι σε όλες?
Παρακαλώ δημοσίευσέ μας τις πηγές αυτές , για να μάθουμε και ποιές είναι.....Ειλικρινά θα με ενδιέφερε αν όντως υπάρχουν επιστημονικά και διασταυρωμένα στοιχεία που να βγάζουν τα όσα λες ώς πάγιο επαγωγικό συμπέρασμα......... Για να μας δημοσιεύεις κάτι τέτοιο φαντάζομαι ότι θα μπορείς να μας αναφέρεις και τις ενδιαφέρουσες πηγές από όπου άντλησες τα στοιχεία αυτά. (περιμένω με αγωνία.......)
Σχετικά με το δεύτερο σκέλος της απάντησής σου χαίρομαι αφάνταστα που νέοι άνθρωποι προσπαθούν ώς οικογενειάρχες να είναι αντικειμενικοί και δίκαιοι στα παιδιά τους..... Χαίρομαι που κρατάς αυτή τη στάση με τη γυναίκα σου και σου εύχομαι την καλύτερη οικογενειακή γαλήνη που μπορείς να δημιουργήσεις , ώστε και τα παιδιά σας να αναπτυχθούν σωστά σε όλα τα εξελικτικά τους επίπεδα....
Λάθη θα υπάρξουν και είναι ανθρώπινα.........απλώς προσπαθήστε και οι δύο για το καλύτερο δυνατό!
08-11-2006, 09:45 #25
Γειά σου Όλγα!
Όχι δεν έχω επιστημονικά και διασταυρωμένα στοιχεία όπως λες, αλλα φαντάζομαι οτι αυτό το ήξερες ήδη! χεχεχε
Βλέπω τι γίνεται γύρω μου Όλγα μου. Σαν άνθρωπος είμαι πολύ κοινωνικός έχω πολλούς φίλους και πολλοί με εμπιστεύονται. Ακούω λοιπόν και διαβάζω! Λίγοι είναι εδω μέσα που έχουν πρόβλημα με τους γονείς τους;
Πιστεύω οτι αν εδω μέσα κάναμε ένα δημοψήφισμα, το 75-80% θα έλεγαν οτι φταίνε και οι γονείς τους για τα ζόρια που τραβάνε!
Επίσης, οι προηγούμενες γενιές, έχουν μεγαλώσει στη φτώχια. ¨Εχουν μεγαλώσει στο βασικά. Δεν υπήρχαν πολυτέλειες. Πολλοί έχουν μεγαλώσει σε κάποιο χωριό της επαρχίας παρέα με τα 6 τους αδέρφια που κοιμόντουσαν μαζί σε 50 τ.μ. σπίτι! Έχουν ίσως βρεί το δρόμο προς τη μεγαλούπολη και κατάφεραν κάτι απο μόνοι τους! Είναι αυτοί που αυτοδημιουργήθηκαν και δε χοράνε αντιρρήσεις σε αυτά που λένε! Είναι οι αρχηγοί της οικογένειας και ο αυταρχισμός πηγάζει απο τα βιώματά τους αλλα και τις επιτυχίες τους.
Ούτε για τα παραπάνω έχω αποδείξεις... μακάρι να κάνει κάποιος έρευνα! Δε νομίζω οτι πέφτω πολύ έξω!
Οι νέες γενιές λοιπόν, που γίνονται και καλυτεροι γονείς, δεν έχουν μεγαλώσει με τόσες στερήσεις. Έχουν μεγαλώσει όμως με τις παραξενιές των γονέων τους, με τα λάθη των γονεών τους και σίγουρα (κατα ένα ποσοστό) δε θα γίνουν σαν τους γονείς τους. Δε θα το πετύχουν 100% και θα πλασάρουν και αυτοί λάθοι απο το σόϊ αλλα τουλάχιστον είναι άνθρωποι μορφωμένοι (περισσότερο) με κάποιοα παιδεία.
Αιδιόδοξη είσαι και καλά κάνεις και να συνεχίσεις! Η κοινωνία μας στηρίζεται σε άτομα σκεπτόμενα! Φιλιά!
09-11-2006, 01:10 #26
nutcase καλησπέρα! Δεν αμφισβητώ τις απόψεις σου , αλλά καλό είναι να μην δημοσιεύουμε προσωπικά συμπεράσματα σε ευρύ κοινό, αν δεν υπάρχουν σχετικές έγκυρες έρευνες...........
Πάντως ειλικρινά πίστευα ότι κάτι είχες μιας και το δημοσίευσες.......γι\'αυτό και στο ζήτησα.........
Δεν πέφτεις πολύ έξω, αλλά το τί ισχύει παγκοσμίως με το τί πιστεύουμε , μπορεί και να έχει απόκλυση........ Οι σημερινοί γονείς άλλωστε μπορεί όντως να μην έχουν βιώσει φτώχεια...........έχουν όμως άλλους ανασταλτικούς εφιάλτες στη δράση τους.......
Όλα τελικά είναι σχετικά....Εγώ πιστεύω ότι κάθε γενιά γονέων έχει τα δικά της βάρη...........εξού και τα προβλήματα επικοινωνίας με τα παιδιά.........
ΦΙΛΙΑ!
09-11-2006, 11:55 #27
καλησπέρα Όλγα και φιλιά επίσης!
Η ελευθεροτυπία πριν δυο μέρες νομίζω είχε πρωτοσέλιδο την επιστολή ενός 13χρονου μαθητή προς τους γονείς.
Έτυχε μήπως να τη δείς η να τη διαβάσεις;
09-11-2006, 11:58 #28
«Οσο υπάρχουν παιδιά σαν τον Αλέξανδρο, τα οποία με μια γεμάτη αγάπη ματιά κρίνουν την ελληνική κοινωνία και με μια γεμάτη αγωνία κραυγή προσπαθούν να ξυπνήσουν εμάς τους ενήλικες, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ»
Βαγγέλης Ηλιόπουλος, συγγραφέας, εκπαιδευτικός και πατέρας
100 μαθητές ενός σχολείου συζητούν σήμερα την επιστολή
«Σε μια κατάσταση κοινωνικής και εκπαιδευτικής απορρύθμισης, η παραβατικότητα γίνεται για τους νέους παιχνίδι και παράσημο τιμής»
Σωτήρης Χτούρης, καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
«Ο λόγος του μικρού Αλέξανδρου αντανακλά εικόνες της κοινωνικής πραγματικότητας που παρουσιάζονται μέσα από τα ΜΜΕ»
Δέσποινα Σακκά, αναπληρώτρια καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
«Υπάρχει και η άλλη Ελλάδα, η παράλληλη, που αποτελείται από ανθρώπους που έχουν πράγματι αξίες»
Γιώργος Γραμματικάκης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
«Αν καταφέρουμε να βρούμε λίγο χρόνο για να κοιτάξουμε με προσοχή τα πρόσωπα των παιδιών, θα διαβάσουμε στα απορημένα, βουρκωμένα ή πεισμωμένα μάτια τους πολλά ακόμα σιωπηλά \"κατηγορώ\"»
Ευγένιος Τριβιζάς, εγκληματολόγος - συγγραφέας
«Αυτό το συμπαθητικό παιδί, που όλοι κάποτε υπήρξαμε, είπε την αλήθεια που επίσης όλοι -τώρα που μεγαλώσαμε-αποφεύγουμε: είμαστε ημιθανείς»
Διονύσης Σαββόπουλος, μουσικός
«Δεν αντιδρούμε ούτε ως άτομα μήτε ως ομάδες στις εφαρμογές μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Δεν σκεφτόμαστε ως πολίτες, αλλά ως οπαδοί»
Μάνος Κοντολέων, συγγραφέας
«Τι θα πω στην κόρη μου; Θα της πω πόσο προσπάθησα να κοιμάμαι όσο το δυνατόν λιγότερο για να μπορώ να τη βλέπω...»
Γιώργος Καλαμπάκας, πατέρας
«Γιατί πιστεύουμε ότι 13χρονα παιδιά είναι έτοιμα για βιασμούς και δολοφονίες και όχι
να γράφουν τέτοια πράγματα;»
Χρυσάλκηστη Μπαλαμούτη, σπουδάστρια δημοσιογραφίας
«Ο χρόνος που δεν αφιερώνεται στα παιδιά, η υποκουλτούρα που αντικατέστησε τον πολιτισμό, η τηλεόραση που αποξενώνει και κατευθύνει ολόκληρες γενιές»
Φίλιππος Πλιάτσικας, μουσικός
«Οταν είσαι γονιός, αυτές οι σκέψεις ενός παιδιού σε φορτώνουν ενοχές»
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, μουσικός, πατέρας
«Ως κοινωνία έχουμε βάλει τη διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς στον αυτόματο πιλότο»
Αθανάσιος Γκότοβος, καθηγητής Παιδαγωγικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
«Το έχουμε πάρει απόφαση για τους γονείς μας»
Κουβέντα σε μια καφετέρια
«Διαφωνώ με τον Αλέξανδρο, οι γονείς δεν είμαστε σαλταρισμένοι»
Μαρία Μανιδάκη, σπουδάστρια δημοσιογραφίας και μητέρα
«Τα παιδιά είμαστε εμείς οι ίδιοι, το παιδί μου είναι ό,τι κάνω εγώ ως μητέρα του και η υπόλοιπη οικογένειά του μέσα στο σπίτι»
Βάσω Παπασωτηρίου, μητέρα
09-11-2006, 12:08 #29
Και ένα link για το θέμα των γονέων και των παιδιών τους.
(Βρήκα έγκυρες πηγές Όλγα!!! χεχεχε)
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=77628588,85715500,81906204,8561116,896746 52,2775132,23632428
09-11-2006, 12:12 #30
Ωωωωω διάβασε κι αυτό!
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=2775132
Xanax και Ναρκωτεστ!
20-07-2025, 20:57 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή