Το computer ή Εγώ!!!!! - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 46 to 56 of 56
    Member
    Απλα πρεπει να συνειδητοποιησετε οτι και οι αντρες εχουν αναγκη να ασχοληθουν με κατι \"ανοητο\".Οπως οι γυναικες μπορει να βλεπουν χαζο-σηριαλ στην τηλεοραση ή να πηγαινουν για ψωνια συνεχεια ή να διαβαζουν ενα βιβλίο και να μη θελουν κανεναν να τις ενοχλει το ίδιο και οι αντρες.Βεβαια ολα με μετρο.Δηλαδη απο τη στιγμή που αφιερωνει χρονο και στην κοπελα του,γιατι να μην εχει το δικαιωμα και αυτός να ασχοληθει με κατι που του αρεσει?Μπορει σε καποιες να φαινεται χαζο σαν χομπυ, αλλα ο καθενας εχει δικαιωμα να εχει λιγο χρονο για τον εαυτο του και να τον περναει οπως θελει.

Junior Member
    Originally posted by demi
    Πάντως θεωρώ ότι πολλές κοπέλες πρέπει να έχουν προβληματιστεί με παρόμοιο θέμα...Είτε πρόκειται για ποδόσφαιρο,για ψάρεμα,κυνήγι....
    Πολλοί άνθρωποι...έχουν προβληματιστεί..
    Άποψή μου είναι, επειδή έχω βιώσει παρόμοια κατάσταση, ότι όταν ο/η άλλος/η αφιερώνει ανέξοδα χρόνο σε όλα αυτά με τα οποία ασχολείται και περιορίζει τον χρόνο που περνάει μαζί σου, απλά δεν ενδιαφέρεται κ τόσο για σένα...
    Δεν ξέρω αν επικρατούν οι εγωισμοί και τα ρητά του τύπου: \"είναι πολύ σημαντικό για μένα\", \"μαθαίνω καινούρια πράγματα\", κλπ., πάντως αυτό που εγώ ένιωσα ήταν ότι ο άλλος απλά έπαιρνε την κατάσταση μεταξύ μας δεδομένη, δεν χρειαζόταν να προσπαθεί και ιδιαίτερα για τίποτα...αφού εγώ παρά το φορτωμένο μου πρόγραμμα φρόντιζα να θυσιάζω τα πράγματα που κάνω...οπότε γιατί να αγχωθεί??
    Επίσης, δεν ξέρω αν είναι σωστό να παραιτηθείς από μια σχέση. Πρέπει να προσπαθήσεις αρκετά και όταν η κατάσταση δεν πάει άλλο, κατ\' εμέ ούτως ή άλλως απλά τελειώνει από μόνη της...

Υ.Γ. Μόλις ολοκληρώναμε μια ερωτική επαφή, έπρεπε να σηκωθεί αμέσως να δει εάν έχει γραφτεί τίποτα καινούργιο στα φόρα τα οποία παρακολουθεί, μη χάσει κάτι....αν αυτό δεν είναι τραβηγμένο, τι είναι???

Member
    Μαλλον πρεπει να ευχαριστω τον Θεο που ποτε δε κολλησα ετσι οπως διαβαζω εδω βλεπετε ειχα εναν πολυ απλο κανονα με οποιον και να επαιζα οτι και να καναμε αν κανονιζοταν κατι ελεγα γεια σας .....αλλα και γω γνωρισα πολλα ατομα εκει μεσα που παιζαν με τις ωρες ατομα που τους εβρισκες παντα ονλαιν .......αλλα πραγματικα δε μπορω να το καταλαβω εγω το κανα σε καποιες στιγμες μοναξιας πως μπορεις να παιζεις παραπανω απο το κανονικο οταν εχεις ζωη ....διαβασα πολλα απο τα ποστ με φιλους να προσπαθουν να το δικαιολογησουν και κοπελες φυσικα να μη καταλαβαινουν ....οπως παντα το ξερετε καλυτερα απο μενα η αληθεια βρισκεται στη μεση ...γιατι φιλαρακια οσο εθιστικο και αν ειναι οσο φυσιολογικο και αν φαινετε για τον κοσμο του παιχνιδιου οταν ενα τετοιο παιχνιδι σε σπρωχνει να παιξεις πανω απο 2 ωρες συνεχομενες τη μερα ε κατι δε παει καλα......Παντως αν το παιχνιδι ειναι ο μονος λογος που σε κανει να σκεφτεσε τον χωρισμο δωσε λιγο χρονο πιστευω θα ξεκοψει ολοι καποια στιγμη βαριουνται

Senior Member
    Originally posted by neve
    [
    Υ.Γ. Μόλις ολοκληρώναμε μια ερωτική επαφή, έπρεπε να σηκωθεί αμέσως να δει εάν έχει γραφτεί τίποτα καινούργιο στα φόρα τα οποία παρακολουθεί, μη χάσει κάτι....αν αυτό δεν είναι τραβηγμένο, τι είναι???

τι άλλο θ ακούσουν τα ματάκια μας και θα δούν τ αυτιά μας ...
    πλάκα κάνεις φαντάζομαι έτσι;
    Dum spiro spero (?)

Senior Member
    Μπα, δε νομίζω να κάνει πλάκα. Το καταλαβαίνω γιατί κι εμένα με πιάνουν μανίες. Π.χ. μπορεί να με πιάσει μανία για κάποιο διάστημα με ένα φόρουμ, άλλη περίοδο με το να παίζω escape room, άλλη με το να διαβάζω βιβλία κλπ.
    Το αγόρι μου μου γνώρισε το WoW και παίζουμε μαζί. Γενικά αυτό το διάστημα η ζωή μας περιστρέφεται από το παιχνίδι με την έννοια ότι μπορεί να μας πούνε να βγούμε έξω αλλά εμείς να διαλέξουμε να κάτσουμε να παίξουμε. Το ωραίο είναι ότι εγώ είμαι χειρότερη από αυτόν. Πρώτη θα πω να κάτσουμε σπίτι. Μου αρέσει ακόμα και να κάθομαι απλά δίπλα του να τον βλέπω να παίζει. Αλλά αυτό που μας αρέσει περισσότερο είναι ότι είμαστε μαζί σε όλο αυτό. Άλλα ζευγάρια έχουν άλλες συνήθειες, π.χ. να βλέπουν ταινίες, να πηγαίνουν ταξίδια (μανιωδώς και μη σας κάνει εντύπωση, ξέρω τέτοιο ζευγάρι).
    Ευτυχώς δεν το έχω εγκαταστήσει στο δικό μου σπίτι γιατί τότε θα είχα πρόβλημα. Ήδη ασχολούμαι με άλλα πράγματα που δε θα έπρεπε.
    Το ιδανικό θέλω να πω είναι να έχουμε παρόμοια ενδιαφέρονται μέσα στη σχέση. Δε ξέρω πως θα μου φαινόταν αν δεν ήμουν κι εγώ έτσι ή ο άλλος είχε μία συνήθεια που του έτρωγε όλο το χρόνο και είχε αντίκτυπο στις δικές μας επαφές. Νομίζω ότι αυτό που θα έκανα θα ήταν να το συζητούσα μαζί του, να του δείξω ότι με επηρεάζει και να προσπαθήσουμε να βρούμε μαζί λύση όπως αναφέρεται προηγουμένως. Αν ένιωθα ότι δεν λυνόταν το θέμα και με ενοχλούσε τόσο πολύ απλά θα χώριζα.
    Πάντως είναι λίγο αστείο και τραγικό σε αυτό το παιχνίδι να βλέπεις όχι μόνο ζευγάρια να παίζουν αλλά ολόκληρες οικογένειες. Στο guild μου έχουμε δύο οικογένειες που παίζουν μαμά, μπαμπάς και παιδιά. Έχω δει φωτογραφία από το σπίτι ενός που έχει 6 υπολογιστές για να παίζει ο καθένας. Όπως σε όλα απλά χρειάζεται μέτρο (κάτι που εγώ δυσκολεύομαι να το κρατήσω όταν με πιάσει η μανία, ευτυχώς όμως μπουχτίζω κάποια στιγμή και τα παρατάω)

Junior Member
    Originally posted by Helena
    τι άλλο θ ακούσουν τα ματάκια μας και θα δούν τ αυτιά μας ...
    πλάκα κάνεις φαντάζομαι έτσι;
    Κ όμως δεν κάνω πλάκα....:(

Originally posted by Aphelia
    Το αγόρι μου μου γνώρισε το WoW και παίζουμε μαζί. Γενικά αυτό το διάστημα η ζωή μας περιστρέφεται από το παιχνίδι με την έννοια ότι μπορεί να μας πούνε να βγούμε έξω αλλά εμείς να διαλέξουμε να κάτσουμε να παίξουμε. Το ωραίο είναι ότι εγώ είμαι χειρότερη από αυτόν. Πρώτη θα πω να κάτσουμε σπίτι. Μου αρέσει ακόμα και να κάθομαι απλά δίπλα του να τον βλέπω να παίζει. Αλλά αυτό που μας αρέσει περισσότερο είναι ότι είμαστε μαζί σε όλο αυτό.
    Αυτό είναι άλλο...όταν όμως έχεις διαφορετικά ενδιαφέροντα με τον άλλον, δεν λέω όλο κ κάτι καινούριο θα μάθεις που μπορεί κ να σου αρέσει, αλλά δεν μπορείς πάντα να μοιράζεσαι τα κολλήματα...

Originally posted by Aphelia
    Νομίζω ότι αυτό που θα έκανα θα ήταν να το συζητούσα μαζί του, να του δείξω ότι με επηρεάζει και να προσπαθήσουμε να βρούμε μαζί λύση όπως αναφέρεται προηγουμένως.
    Ας θεωρήσουμε ότι μετά από κάποιες συζητήσεις, με μεγάλη προσπάθεια αλλάζει κάτι... στη όμως συνέχεια \"υποτροπιάζει\"... Μάλλον αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο υπολογιστής σχετίζεται τόσο πολύ με τα γενικά του ενδφέροντα που αν μπορούσε με κάποιο τρόπο να τον εγκαταστήσει στον εγκέφαλό του θα ήταν ευτυχισμένος που δεν θα είχε επαφή με τον έξω κόσμο, ή μάλλον με τον κόσμο που δεν σχετίζεται με αυτά που του αρέσουν να κάνει, με αυτά που θεωρεί σημαντικά.

Originally posted by ApheliaΑν ένιωθα ότι δεν λυνόταν το θέμα και με ενοχλούσε τόσο πολύ απλά θα χώριζα.
    Ναι, υπάρχει κ αυτή η λύση...καθόλου εύκολη επιλογή όμως...

Senior Member
    Ξέρω ότι πονάει, αλλά συμφωνώ με αυτά που έγραψες στο προηγούμενο ποστ. Αν ο άλλος δε δείχνει να θέλει να περνάει χρόνο μαζί μου γιατί να είμαι μαζί του; Θα περίμενα ένα διάστημα να δω αν είναι παροδικό γιατί γνωρίζω ότι μας πιάνουν κάποιες φάσεις να κλεινόμαστε κλπ, αλλά αν έβλεπα ότι συνεχίζεται η κατάσταση τότε η λογική θα μου υπαγόρευε να χωρίσω για να μη συνεχίσω να στενοχωριέμαι. Αυτό βέβαια είναι πιο εύκολο αν είναι πρόσφατη η σχέση. Φαντάζομαι ότι θα είχα μεγαλύτερη υπομονή σε μία μακροχρόνια σχέση ή σε ένα γάμο και θα προσπαθούσα περισσότερο γιατί για να έχουμε φτάσει εκεί θα σήμαινε ότι αξίζει να προσπαθήσω.

Senior Member
    Να απαντήσω λίγο λακωνικά στο αρχικώς τεθέν ερώτημα?
    Για όσους λοιπόν διαβάζουν αυτό το μύνημα (και ναι ΧΩΡΙΣ εξαιρέσεις και συμπεριλαμβανομένου του ευατού μου) η απάντηση θα έπρεπε να ξεκινάει:
    Για τώρα το computer. Για μετά ..... (τα έχετε ήδη συμπληρώσει έκαστος)

Δεν είναι εξυπνάδα ούτε και ανακάλυψα την Αμερική με αυτό που λέω. Απλά τονίζω πώς τουλάχιστον τώρα ασχολούμαστε με το computer.
    Και καταλήγω : Είναι διέξοδος το ρημάδι το pc από όποια πλευρά και αν το δείς. Όμως η ζωή μετά το pc μετράει. Αυτή είναι το real thing. Οι cyber κάθε είδους εκφάνσεις (α ρε με έχει επηρεάσει ο don) της ζωής μας θα πρέπει να είναι μόνο διέξοδος και όχι υποκατάσταση της πραγματικής μας (συναισθηματικής, κοινωνικής) ζωής.

Senior Member
    Originally posted by demi
    Τι κάνεις όταν η αγάπη σου παίζει στον ελευθερό του χρόνο παιχνίδια στο pc (δλδ ένα συγκεκριμένο) και αν βγείτε μια βόλτα ή βρεθείτε γενικότερα, νιώθετε πως σας κάνει χάρη??

Ουφ!Κουράστηκα να τον διεκδικώ συνέχεια από ένα παιχνίδι,από την τηλεόραση...

Τόσο αδιάφορη του είμαι?

Είμαστε 7 χρόνια μαζί..

Πάντα έτσι ήταν..

Όταν δε μπαίνει το παιχνίδι ανάμεσά μας είναι τρυφερός γλυκός...

Το μοναδικό που τον εξιτάρει αυτή την περίοδο είναι αυτό το πράγμα!!!!

Μιλά μόνο γι αυτό!!Ακόμα κ όταν βγαίνουμε με τους φίλους μας!

Σήμερα δεν πήγαμε σε μια γιορτή γιατί είχε ραντεβού στο παιχνίδι με άλλους!!(είναι on line βλέπετε!)

Έχει μπει αναμεσά μας!

Μου ζητά να κάνω υπομονή λίγο καιρό μέχρι να καταφέρει κάποια πράγματα που θέλει..

Είναι δυνατόν???

Εγώ σαν κλασσική γυναίκα μουτρώνω..Αρχίζουν τα Τι Έχεις,λες κ δεν ξέρει...

Μα να χωρίσω γι αυτό??

Γιατί αυτός καλά τον έχει δέσει τον γαιδαρό του!

Ουφ ξανά...

Κι όλο μ\'αφήνεις να σ\'αφήσω.........

Θέλω τις απόψεις σας!Ευχαριστώ....
    Στην αίτηση διαζυγίου σκέφτηκες τι θα γράψεις;;Μοιχεία με ηλεκτρονική συσκευή......Εκδικάσιμη υπόθεση μετά από....10 χρόνια!!!!Ελπίζω τα πράγματα να είναι καλύτερα...

Senior Member
    Εγώ λέω να του πεις όσο πιο όμορφα μπορείς οτι πρέπει να πάει για αποτοξλινωση και δεν κάνω πλάκα. Όταν κάτι τέτιοι μπαίνει εμπόδιο στη δουλειά σου και στις κοινωνικές σου επαφές, είναι πλέον εθισμός. Πλέον δεν τίθεται μόνο το θέμα της σχέσης αλλά και της υγείας του. Αφού είστε 7 χρόνια μαζί αν του πεις να πάει θα μετρήσει η γνώμη σου! Όχι αμέσως, μπορεί να του πάρει καιρό αλλά θα προβληματιστεί ειδικά και αν λόγω αυτής του της αδράνειας σε άλλους τομείς του συμβούν κάποια δυσάρεστα γεγονότα-αναμφισβήτητα θα συμβούν...- Βέβαια μπορεί ο εθισμός του να τον κάνει να απενεχοποιήσει το παιχνίδι αλλά εσύ θα επιμένεις να ζητήσει βοήθεια. Μίλα και με κάποιον δικό του. Καλά οι γονείς του ατάραχοι είναι?

Senior Member
    Και γιατί πρέπει να είστε διαρκώς μαζί? Τις ώρες που εκτελεί τα ενδιαφέροντά του μπορείς να παίξεις με τα δικά σου ενδιαφέροντα, μπορείς π.χ να ανοίξεις ένα βιβλιαράκι, να πας βόλτα με τους φίλους σου , να πας γυμναστήριο, με λίγα λόγια να κάνεις τα δικά σου. Μπορείς επίσης με 7 χρόνια σχέσης πίσω σου, να του θέσεις όριο στο να βλέπεστε, πχ, μια φορά την εβδομάδα αρκεί.Κάνε έτσι τη ζωή σου ώστε να λείπει ο ένας στον άλλον. Αυτό είναι κατόρθωμα και όχι να γκρινιάζεις επειδή παίζει και να χαλάς και τη ζαχαρένια σου.

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234