ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟ - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 24 of 24
  1. #16
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    SlaughterHouse
    Posts
    4,135
    διαβαστε εδω τα συμβολα που χρησιμοποιουν παιδεραστες ωστε να αναγνωριζονται μεταξυ τους

    http://hamomilaki.blogspot.com/2009/...pedofilia.html
    I m a Good Person With Bad Attitude

  2. #17
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    SlaughterHouse
    Posts
    4,135
    Βεβαίως, πριν μιλήσουμε για τα πιθανά αίτια, είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε την παιδοφιλία από την παιδεραστία. Παιδόφιλος μπορεί να χαρακτηριστεί κάποιος που διεγείρεται σεξουαλικά από ανήλικα παιδιά, έχει ερωτικές φαντασιώσεις που περιλαμβάνουν παιδιά και όλα όσα αναφέραμε στον γενικότερο ορισμό της παιδοφιλίας. Από τη στιγμή όμως που το εν λόγω άτομο ασελγήσει πάνω σε ανήλικο τότε θεωρείται και παιδεραστής και όχι απλά παιδόφιλος. Με δυο λόγια η διαφορά του ενός χαρακτηρισμού από τον άλλο είναι ότι ο όρος “παιδοφιλία” δεν περιλαμβάνει απαραίτητα την προσπάθεια σεξουαλικής επαφής με ανήλικο, ενώ ο πιο ειδικός όρος “παιδεραστία” αναφέρεται ακριβώς στην σεξουαλική πράξη. Από όσο γνωρίζω στην αγγλική γλώσσα ο όρος “pederast” και “pederastic” αναφέρεται σε ομοφυλοφιλική σχέση μεταξύ ανδρός και μικρού αγοριού. Δεν γνωρίζω που οφείλεται η διαφορά στο εννοιολογικό περιεχόμενο της λέξης μεταξύ ελληνική και αγγλικής γλώσσας. Αν κάποιος/α από εσάς γνώριζε θα του/της ήμουν αν μου έδινε καποιες σχετικές πληροφορίες. Στην συνέχεια θα επικεντρωθούμε πιο πολύ στην παιδεραστία, μιας και τα ερωτήματα που υπάρχουν σχετικά με την συγκεκριμένη σεξουαλική διαταραχή σχετίζονται συγκεκριμένα με την παιδεραστία και όχι με το γενικότερο πλαίσιο της παιδοφιλίας.

    Πιθανά αίτια παιδεραστίας
    Για άλλη μια φορά, όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις ψυχικές διαταραχές όσον αφορά την αιτιολογία τους, παρατηρούμε το γνωστό δίπολο “Φύση VS Περιβάλλον”. Φυσικά τις περισσότερες φορές είναι πραγματικά δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς που είναι τα όρια της φύσης και που του περιβάλλοντος, όπως επίσης δύσκολο είναι και να οριστεί ο τύπος της συσχέτισής τους. Με δεδομένες αυτές τις δυσκολίες, αξίζει να αναφερθούμε σε κάποιες πρόσφατες έρευνες που έδειξαν ότι υπάρχουν διαφορές στις εγκεφαλικές συνδέσεις μεταξύ των παιδεραστών και ατόμων από τον μέσο πληθυσμό (βλ. Pedophilia May Be The Result Of Faulty Brain Wiring). Συγκεκριμένα η έρευνα αυτή υποστηρίζει ότι οι εγκέφαλοι των παιδεραστών έχουν λιγότερη λευκή ουσία (white matter) από τους “κανονικούς” εγκεφάλους. Με τον όρο λευκή ουσία ονομάζουμε όλες εκείνες τις περιοχές του εγκεφάλου στις οποίες υπάρχουν κυρίως οι άξονες και οι δενδρίτες των νευρικών κυττάρων (τα “καλώδια σύνδεσης” και “επικοινωνίας” μεταξύ των νευρικών κυττάρων και των εγκεφαλικών περιοχών γενικότερα).

    Λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας, αλλά και άλλων ερευνών που έδειξαν ότι οι παιδεραστές έχουν χαμηλότερο IQ, είναι 3 φορές πιο πιθανό να είναι αριστερόχειρες αλλά και πιο… κοντοί(!) από τον μέσο πληθυσμό, τότε μπορούμε να πούμε πως ίσως τελικά η παιδεραστία να οφείλεται και σε συγκεκριμένη εγκεφαλική ανάπτυξη και άρα ίσως να υπάρχει προδιάθεση για την συγκεκριμένη διαταραχή.

    Επίσης το περιβάλλον του παιδεραστή , ιδιαίτερα κατά την παιδική ηλικία, φαίνεται πως παίζει μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξη αυτής της σεξουαλικής διαταραχής. Συγκεκριμένα, έρευνες έδειξαν (βλ. σχετικό άρθρο στο archive.gr) πως έως και το 67% των παιδεραστών έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά κατά την παιδική τους ηλικία (προσοχή στην παρερμηνεία! Το 67% των παιδεραστών έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά, όχι το 67% των σεξουαλικά κακοποιημένων παιδιών γίνονται παιδεραστές κατά την ενηλικίωση). Κάποιος θα περίμενε πως εφόσον το παιδί έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά, αυτό θα λειτουργούσε ανασταλτικά. Δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά όμως ότι τέτοιου είδους πράξεις δεν λειτουργούν ανασταλτικά. Διαφορετικά όλα τα κακοποιημένα παιδιά θα είχαν γίνει παιδεραστές. Αυτό που μπορούμε να υποθέσουμε με σχετική σιγουριά όμως είναι ότι φαίνεται πως για μερικά παιδιά αντιδρούν αλλιώς στην σεξουαλική τους κακοποίηση. Νιώθουν ότι αυτά είναι οι υπαίτιοι για την αποτρόπαια αυτή πράξη. Εφόσον ενστερνιστούν κάτι τέτοιο είναι πολύ πιο εύκολο να προσπαθήσουν να επαναλάβουν το ίδιο μοντέλο σε άλλα παιδάκια που “πάνε γυρεύοντας”.

    Όσον αφορά το ερώτημα του αν τελικά η παιδοφιλία (κ άρα και η παιδεραστία) γιατρεύεται, η απάντηση μάλλον τείνει να είναι αρνητική, χωρίς ποτέ να αποκλείονται οι εξαιρέσεις. Η συγκεκριμένη διαταραχή είναι σεξουαλική, γι’ αυτό και είναι βαθιά ριζωμένη μέσα στον ψυχισμό του ατόμου, όπως όλες οι σεξουαλικές επιθυμίες και συνήθειες των ανθρώπων. Επιπλέον, αν η φύση είναι πράγματι ένας σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη της παιδοφιλίας τότε η πιθανότητα να “γιατρευτεί” η παιδοφιλία σαφώς και μειώνεται ακόμη περισσότερο.

    Από την άλλη πλευρά βεβαίως, όπως ήδη αναφέραμε, η παιδεραστία έχει έντονα περιβαλλοντικά αίτια τα οποία έχουν τραυματίσει τον ψυχισμό του ατόμου. Αυτό σημαίνει πως αν μέσω κάποιας ειδικής ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας το άτομο καταφέρει να επουλώσει τις πληγές αυτές, τότε ίσως μπορεί και να αφήσει πίσω του και την διαταραχή που σε αυτές τις περιπτώσεις αποτελεί σύμπτωμα άλλων βαθύτερων προβλημάτων στον ψυχισμό του παιδόφιλου.

    Χρήσιμα επιπλέον στοιχεία
    Οι περισσότεροι παιδεραστές έχουν παρανοϊκές ιδέες, όπως ότι τα παιδιά που κακοποίησαν ήθελαν να συμμετέχουν στην πράξη με τη θέλησή τους, ότι η εμπειρία αυτή θα είναι χρήσιμη για τα παιδιά, ότι τα παιδιά δεν θυμούνται τίποτα γιατί δεν κατάλαβαν τι έγινε κτλ. Φυσικά αυτές οι ιδέες δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από μηχανισμούς άμυνας του “Εγώ” του παιδεραστή που ενεργοποιούνται σε μια προσπάθεια να προστατέψουν τον ήδη διαταραγμένο ψυχισμό του ατόμου.
    I m a Good Person With Bad Attitude

  3. #18
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    SlaughterHouse
    Posts
    4,135
    <script src='http://img685.imageshack.us/shareable/?i=2ko41a.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>http://img685.imageshack.us/img685/954/2ko41a.jpg</noscript>


    Γελούσε δίπλα στον δολοφόνο του

    ΣΕ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ θα έκλεινε τα δέκα. Και δεν ήθελε να τον αντιμετωπίζουν πλέον ως μωρό. Το πρωί της περασμένης Πέμπτης, λοιπόν, είπε στη μητέρα του: «Τώρα που είμαι μεγάλος, μπορώ να γυρίσω μόνος μου από το σχολείο;» Εκείνη του απάντησε θετικά. Δεν ήθελε να τον στεναχωρήσει - άλλωστε το σχολείο απείχε μόνο δύο στάσεις με το τραμ από το σπίτι. Το απόγευμα λοιπόν, μετά το σχολείο, ο μικρός επιβιβάστηκε μόνος του στο τραμ. Αλλά δεν κατέβηκε στη στάση μπροστά ακριβώς από το σπίτι του. Κατέβηκε τρεις στάσεις μετά. Και δεν ήταν μόνος: ήταν μαζί με έναν 43χρονο Γερμανό, τον Ούβε Κόλμπιγκ, ο οποίος τον κακοποίησε σεξουαλικά και τον στραγγάλισε. Το πτώμα του μικρού βρέθηκε το Σάββατο σε έναν λαχανόκηπο που χρησιμοποιούσε ο Κόλμπιγκ, στα περίχωρα της Λειψίας. Περισσότεροι από 100 αστυνομικοί, εξοπλισμένοι με ειδικούς σκύλους και ένα ελικόπτερο με υπέρυθρους αισθητήρες, έχουν ριχτεί στο κατόπι του 43χρονου, ο οποίος είχε καταδικαστεί το 1998 σε δύο χρόνια φυλάκιση για απόπειρα σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου.
    Με κάποιον τρόπο, ο Κόλμπιγκ κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του μικρού: στις 16.49 ακριβώς, το απόγευμα της Πέμπτης, η κάμερα ασφαλείας του τραμ κατέγραψε τον εννιάχρονο να κάθεται δίπλα στον μελλοντικό δολοφόνο του γελαστός και ανέμελος...
    I m a Good Person With Bad Attitude

  4. #19
    Senior Member
    Join Date
    May 2011
    Location
    Γαλαξίας Ανδρομέδα
    Posts
    4,434
    Είναι κάτι τέτοιες στιγμές που θα ήθελα να σκοτώσω.
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

  5. #20
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    SlaughterHouse
    Posts
    4,135
    να δειτε καλα τα συμβολα παιδια....θα τα ποσταρω και στο αλλο θεμα για να το δουνε γονεις
    I m a Good Person With Bad Attitude

  6. #21
    Banned
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    6,851
    καλα αυτο με τα συμβολα ειδικα παιζει να ειναι ακυρο! στη ταινια Hancock με τον Will Smith πχ εχουν τη καρδουλα, λες να ειναι λογο παιδοφιλιας κρυφο μηνυμα ? δε νομιζω...

  7. #22
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Αθηνα
    Posts
    312
    Οχι μονο,ειναι πολυ "γκει" αυτα τα συμβολα! Δηλαδη αν καποιος γουσταρει κοριτσακια κυκλοφορει με ροζ καρδουλα κρεμαστο και αν γουσταρει και αγορακια και κοριτσακια χτυπαει tatoo στο μπρατσο με την πεταλουδιτσα?

  8. #23
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    SlaughterHouse
    Posts
    4,135
    ρε δεν ειναι σωνει κ καλα να τα χει πανω του μπουφαν σοβαρευτειτε λιγοοοοο
    I m a Good Person With Bad Attitude

  9. #24
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Αθηνα
    Posts
    312
    Broken_DoLL

    χαχαχχα πλακα εκανα,ε μα δε μπορεσα ρε συ σορρυ... δε φταις εσυ αλλα ειναι γελιοι οι τυποι,τι συμβολα ειναι αυτα?

    Παντως νομιζω τον παιδοφιλο δεν τον αναγνωριζεις τοσο ευκολα,σιγουρα κανει τα παντα για να κρυφτει... Απλα οι εποχες που τα παιδακια παιζαν ανεμελα στις αλανες περασαν... Τωρα πολυ προσοχη...

    Εγω ρε Μπροκεν σιχαινομαι τους γερους... Μικρη μου την επεφταν συνεχεια πολλοι,θυμαμαι καθαρα εναν που με ειχε στριμωξει κιολας μαζι με την ξαδερφη μου και μας γλιτωσε το γεγονος οτι ειμασταν κοντες και γρηγορες και περασαμε κατω απο τα ποδια του . και μαλλιστα ενας θειος μου (αξιοσεβαστος στην οικογενεια και πολυ αγαπητος) με χουφτωνε συνεχεια σε καθε ευκαιρια.. Ευτηχως δε μου αφησαν τραυματα ολα αυτα. Δηλαδη εχω φτασει σε σημειο να βλεπω γερους στο δρομο και να μου ερχεται εμετος.. Σκεφτομαι οταν κανω παιδι δε θα εμπιστευομαι κανεναν απο την οικογενεια γερο,ουτε καν τον πατερα μου,που λεει ο λογος..

    Ασε που οταν πιανουμε συζητηση με κοπελες για τετοια ολες σχεδον εχουν κατι να πουν,απο την παιδικη τους ηλικεια,με γερους...

    Αληθεια τι παθαινουν οι γεροι ρε παιδια και τους γυρναει στην παιδοφιλια?? Γιατι γινονται τοσο σιχαμενοι στα γεραματα ενω πριν μπορει να ηταν φοβερα τυπακια??

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Similar Threads

  1. ζω έναν εφιάλτη
    By elirene in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 11
    Last Post: 04-10-2022, 22:13
  2. πώς θα βρω έναν καλό γιατρό?
    By simone in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 0
    Last Post: 26-08-2010, 13:44
  3. Η ζωή με εναν καταθλιπτικό
    By valia40 in forum Κατάθλιψη - Δυσθυμία
    Replies: 20
    Last Post: 11-08-2010, 15:38
  4. Τι αξιζει σε εναν ανθρωπο;
    By Empneustns in forum Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια
    Replies: 44
    Last Post: 04-12-2009, 19:54
  5. ΕΝΑΝ ΓΙΑΤΡΟ!
    By Marley in forum Εμπειρίες Ψυχοθεραπείας - Ψυχολογική & Ψυχιατρική Υποστήριξη
    Replies: 27
    Last Post: 09-09-2008, 19:09

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •