Results 106 to 120 of 179
-
27-11-2011, 01:02 #106
@keep walking αναφερομαι σε ερευνες που ελεγχουν την σχεση θρησκειας και iq..για το αν εξελισσεται χρονικα γραμικα το iq
το εξηγησα λιγο πανω με βαση τα ερεθισματα...
αυτο που λες για το βιωτικο επιπεδο,υπαρχει ισχυρη θετικη σχεση μεταξυ αυτου και νοητικου επιπεδου...εχω και ευκαιρες ερευνες
σ'άυτο..μονο και μονο αν λαβεις αυτη τη μεταβλητη υποψιν σου,του βιωτικου επιπεδου πιστευω οτι ειναι αποδεκτο οτι με τα χρονια βελτιωνεται
,οποτε να ενας παραγοντας(ερεθισμα) που εχει επιδραση στο iq..
- 27-11-2011, 01:07 #107
Πιστεύω ότι ανεξαρτήτως με το αν υπάρχει Θεός κάποιος κάποιοι μας ελέγχουν, ελέγχουν όλη την ανθρωπότητα δηλαδή και αυτούς δεν τους βλέπουμε στην τηλεόραση όπως τους πολιτικούς και ότι τελικά όλοι είμαστε ηττημένοι από επιλογή και πιθανώς να μας έχουν βάλει μικροτσίπ πολύ προτού το δημοσιεύσουν. Δεν ξέρω βέβαια αν μας ελέγχουν και με το μιρκοτσίπ εκτός από τα μέντια και λοιπά. Μπορεί και να μην είναι έτσι βέβαια απλά να γίνει έτσι στο μέλλον ώστε να είναι πιο αποτελεσματικός ο έλεγχος.
27-11-2011, 01:12 #108
Υπαρχει και η προσαρμογη σε ενα διαφορετικο περιβαλλον. Ο Αϊνσταϊν στην ζουγκλα του Αμαζονιου μπορει να μην ηταν παρα ενας χαζος ανθρωπος και οχι μια απο τις μεγαλυτερες σκεψεις που γεννησε η ανθρωποτητα.
Εγω που τα παω καλα με τους υπολογιστες μπορει να ημουν χαζος σαν κυνηγος. Πρεπει να διαχωρισουμε την εξυπναδα απο την προσαρμοστικοτητα και πλαστικοτητα του ανθρωπινου εγκεφαλου. Οσο για το οτι με πιο πολλα ερεθισματα γινεσαι και πιο εξυπνος , μαλλον ετσι ειναι δεν διαφωνησε κανεις. Αλλα πιστευω περισσοτερο βοηθησε το βιωτικο επιπεδο . Οπως το ειπε ο θεματοθετης στην αρχη. Οταν ανεβαινει το βιωτικο επιπεδο χανεις λιγο επαφη με υπερφυσικες δυναμεις που ενιοτε μπορουν να σε βοηθησουν.
Αυτο παιζει περισσοτερο ρολο πιστευω καθως και η μορφωση φυσικα , οταν δεν πιστευεις οτι ο κεραυνος ειναι οργη θεου πλεον. Λιγοτερο η εξυπναδα σαν iq οπως την οριζουμε , ενας τροπος να την ορισουμε τελος παντων.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
27-11-2011, 14:15 #109
27-11-2011, 14:18 #110
27-11-2011, 18:01 #111
Εντάξει RainAndWind, η ευγένεια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Όσο για τις πεποιθήσεις μου, νομίζω ότι το ίντερνετ δεν είναι ο κατάλληλος χώρος τόσο για να ξεδιπλωθούν, όσο και για να γίνουν κατανοητές από ανθρώπους που ούτε καν με ξέρουν. Οι δικές σου είναι απόλυτα ξεκάθαρες και συμφωνώ μαζί σου. Βέβαια, οι δικές μου, συνήθως αναλύονται αβίαστα από τους υπόλοιπους καταλήγοντας σχεδόν πάντα σε αυθαίρετα συμπεράσματα.Εγώ νομίζω ότι οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι, πάση θυσία, ανεξάρτητα από το τι λέει ο άλλος, πρέπει να καταθέσουν τη δική τους αποψάρα. Δεκτόν κι αυτό.
..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
27-11-2011, 18:33 #112
27-11-2011, 18:49 #113
... το "ευλόγησον τέκνον μου" είναι απ' τις αγαπημένες μου ατάκες. Κι όχι μόνο σε χιουμοριστικό επίπεδο. Μ' άρεσε η απάντησή σου Void, και αφορά την πίστη σου. Καλή και η επιχειρηματολογία του Φλάουερ, αλλά αφορά τη θρησκεία. Χρήζει και ανάλυσης, αλλά βαριέμαι. Γιες!
29-11-2011, 12:45 #114
Δίχως επιχειρήματα, μόνο με κάτι τελίτσες που θέλουν να αποδείξουν τι τέρας ρε παιδί μου είναι αυτή η ρέιν, γελάω και δε θεωρώ ότι προσέφερες τίποτε ούτε σε μένα ώστε να έχεις την παραμικρή επίδραση πάνω μου, ούτε στη συζήτηση και στο θέμα.
Για δε ρε κάτι πράματα που ζητάνε και οι άθεοι, αποδείξεις λέει για να ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ, επιχειρήματα σου ζητάει η κουφάλα...
κι όμως, στην κοινωνία του παραλόγου, πρέπει να ΣΕΒΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ, γιατί έτσι λένε οι κανόνες της καλής συμπεριφοράς, έτσι είναι το πολίτικαλι κορέκτ, έτσι είμαστε πολιτισμένοι. Ρε άι λέμε. Δε σέβομαι όποιον υποτιμά τη νοημοσύνη μου, δε σέβομαι θεσμούς που γαμάνε κοινωνίες ολόκληρες και άτομα για κέρδος στεγνά, γιατί έτσι μου δίδαξαν στο σχολείο ότι πρέπει, στην οικογένεια ότι είναι το σωστό, στο παπαδαριό ότι βοηθάει κοινωνικά και στο κράτος ότι είμαι καλή πολίτης. ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, και σέβομαι και επηρεάζομαι και διαπραγματεύομαι. Με το έτσι θέλω, έτσι πρέπει, έτσι γιουβέτσι, ΤΣΟΥ."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
29-11-2011, 12:47 #115
Τι είναι ο άνθρωπος. Ένα τίποτε. Ένα θύμα του θυμικού του. Έτσι, γιατί κόλλαγε και το γράφω... λολ
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
29-11-2011, 12:51 #116
καθε φορα που διαβαζω τον τιτλο αυτου του ποστ, μου ρχεται να απαντησω:
"γιατι θα μας καψει ο θεος"
(ειρωνικα, ομολογω... χοχοχοχοχο)
29-11-2011, 15:16 #117
ηρθε κανας παπας να σου χτυπησει την πορτα κ να σου πει να πας να παρακολουθησεις τη λειτουργια με το ζορι;
γιατι εγω δεν το χω ακουσει να γινεται αυτο, κ νομιζω οτι οι θρησκευομενοι στην ελλαδα σημερα ειναι η μειοψηφια.
οπως επισης νομιζω οτι οι ουσιαστικα πιστοι ανθρωποι ειναι μια τραγικη μειοψηφια.
τελικα πρεπει να εισαι πολυ καταπιεσμενο κ ανασφαλες ατομο για να αντιδρας συνεχεια ετσι κ να συμπεριφερεσαι λες κ οι παπαδες σε καταδιωκουν!!!
τί αλλο μπορει να κρυβεται κατω απο μια εμπαθη κ αντιδραστικη συμπεριφορα, αν οχι η ανασφαλεια κ ο φοβος;
χαλαρωσε, δε θα σε αναγκασει κανείς να πιστεψεις με το ζορι! καλυτερα τωρα;Last edited by Lou!; 29-11-2011 at 15:44.
29-11-2011, 15:55 #118
Xμ εγώ είχα διαβάσει ότι στην Ελλάδα οι πιστοί είναι το 95% (τώρα δεν ξέρω πόσοι από αυτούς είναι ουσιαστικά πιστοί). Είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε ποσοστά πιστών, μαζί με την Τουρκία (που δεν είναι Ευρώπη).
Στην βόρεια Ευρώπη τα ποσοστά χριστιανών είναι ελάχιστα (καλά αυτοί ποτέ δεν εκχριστιανίστηκαν μάλλον) με πολλούς αγνωστικιστές και άτομα που έχουν κάποια abstract "πνευματικότητα" (γύρω στο 50-60% νομίζω).
ΜΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ!!!
http://cdn3.hark.com/images/000/006/637/6637/original.0
29-11-2011, 22:55 #119
Μου κάνει εντύπωση πώς μία γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της μπορεί να ασπάζεται κάποια θρησκεία που την θεωρεί υποδεέστερη του άντρα. Αυτό και μόνο.
Και δε μιλάω για τον ισλαμισμό. Για τον χριστιανισμό μιλάω.
29-11-2011, 23:07 #120
η πληροφορηση αυτη που εχεις διαβασει, εχει προκυψει απο την μεθοδευση της εκκλησιας να αναγραφεται στις ταυτοτητες το θρησκευμα, μεχρι προτινος.
ξερεις πολλους αθεους που η ταυτοτητα τους δεν εγραφε χριστιανος ορθοδοξος?
οποτε δεν μιλαμε καν για τυποις η στην ουσια πιστους, μιλαμε για μια δηλωση που την εγραφαν σχεδον μονοι τους στα αστυνομικα τμηματα εκτος αν τραβουσες κανενα ζορι να δηλωσεις αλλη πιστη..