Για ποιο λόγο θα εξαφανιστεί η θρησκεία - Page 8
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 8 of 12 FirstFirst ... 678910 ... LastLast
Results 106 to 120 of 179
    Member
    @keep walking αναφερομαι σε ερευνες που ελεγχουν την σχεση θρησκειας και iq..για το αν εξελισσεται χρονικα γραμικα το iq
    το εξηγησα λιγο πανω με βαση τα ερεθισματα...
    αυτο που λες για το βιωτικο επιπεδο,υπαρχει ισχυρη θετικη σχεση μεταξυ αυτου και νοητικου επιπεδου...εχω και ευκαιρες ερευνες
    σ'άυτο..μονο και μονο αν λαβεις αυτη τη μεταβλητη υποψιν σου,του βιωτικου επιπεδου πιστευω οτι ειναι αποδεκτο οτι με τα χρονια βελτιωνεται
    ,οποτε να ενας παραγοντας(ερεθισμα) που εχει επιδραση στο iq..

Banned
    Πιστεύω ότι ανεξαρτήτως με το αν υπάρχει Θεός κάποιος κάποιοι μας ελέγχουν, ελέγχουν όλη την ανθρωπότητα δηλαδή και αυτούς δεν τους βλέπουμε στην τηλεόραση όπως τους πολιτικούς και ότι τελικά όλοι είμαστε ηττημένοι από επιλογή και πιθανώς να μας έχουν βάλει μικροτσίπ πολύ προτού το δημοσιεύσουν. Δεν ξέρω βέβαια αν μας ελέγχουν και με το μιρκοτσίπ εκτός από τα μέντια και λοιπά. Μπορεί και να μην είναι έτσι βέβαια απλά να γίνει έτσι στο μέλλον ώστε να είναι πιο αποτελεσματικός ο έλεγχος.

Senior Member
    Υπαρχει και η προσαρμογη σε ενα διαφορετικο περιβαλλον. Ο Αϊνσταϊν στην ζουγκλα του Αμαζονιου μπορει να μην ηταν παρα ενας χαζος ανθρωπος και οχι μια απο τις μεγαλυτερες σκεψεις που γεννησε η ανθρωποτητα.

Εγω που τα παω καλα με τους υπολογιστες μπορει να ημουν χαζος σαν κυνηγος. Πρεπει να διαχωρισουμε την εξυπναδα απο την προσαρμοστικοτητα και πλαστικοτητα του ανθρωπινου εγκεφαλου. Οσο για το οτι με πιο πολλα ερεθισματα γινεσαι και πιο εξυπνος , μαλλον ετσι ειναι δεν διαφωνησε κανεις. Αλλα πιστευω περισσοτερο βοηθησε το βιωτικο επιπεδο . Οπως το ειπε ο θεματοθετης στην αρχη. Οταν ανεβαινει το βιωτικο επιπεδο χανεις λιγο επαφη με υπερφυσικες δυναμεις που ενιοτε μπορουν να σε βοηθησουν.
    Αυτο παιζει περισσοτερο ρολο πιστευω καθως και η μορφωση φυσικα , οταν δεν πιστευεις οτι ο κεραυνος ειναι οργη θεου πλεον. Λιγοτερο η εξυπναδα σαν iq οπως την οριζουμε , ενας τροπος να την ορισουμε τελος παντων.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Quote Originally Posted by void View Post
    Κι εγώ είμαι θρήσκα..και τι έγινε δηλαδή? πρέπει να ΑΠΟΛΟΓΗΘΩ κάπου???
    Προσωπικά νηστεύω, προσεύχομαι, κοινωνώ, απολαμβάνω τα μυστήρια της εκκλησίας και βασικά ψάχνω και για κάποιον καλό πατέρα να συζητήσω για αυτά που με απασχολούν.
    Και εκνευρίζομαι όταν υπάρχει ειρωνία γύρω από το όνομα του θεού που εγώ πιστεύω. Την επομένη φορά που θα δω ατάκα τύπου "ο θεούλης σας" ή διαπιστώσεις σχετικά με τον τρόπο σκέψης ενός θρησκόληπτου (ή θρήσκου ανθρώπου - πείτε το όπως θέτε, αδιαφορώ) θα κάνω αναφορά. Ο σεβασμός στις πεποιθήσεις των άλλων είναι πολύ βασικός όταν γίνεται διάλογος.
    .................................................. .................................................. ....................................
    Last edited by ανεμος; 27-11-2011 at 15:04.

Senior Member
    Quote Originally Posted by RainAndWind View Post
    Ο σεβασμός στις πεποιθήσεις του άλλου, όταν οι πεποιθήσεις του βοηθούν στην καταπίεση κοινωνικών ομάδων μπορεί να πάει να γαμηθεί και κάνε μου χίλιες αναφορές.
    .................................................. .................................................. .
    Last edited by ανεμος; 27-11-2011 at 15:03.

Senior Member
    Ο σεβασμός στις πεποιθήσεις του άλλου, όταν οι πεποιθήσεις του βοηθούν στην καταπίεση κοινωνικών ομάδων μπορεί να πάει να γαμηθεί και κάνε μου χίλιες αναφορές.
    Εντάξει RainAndWind, η ευγένεια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Όσο για τις πεποιθήσεις μου, νομίζω ότι το ίντερνετ δεν είναι ο κατάλληλος χώρος τόσο για να ξεδιπλωθούν, όσο και για να γίνουν κατανοητές από ανθρώπους που ούτε καν με ξέρουν. Οι δικές σου είναι απόλυτα ξεκάθαρες και συμφωνώ μαζί σου. Βέβαια, οι δικές μου, συνήθως αναλύονται αβίαστα από τους υπόλοιπους καταλήγοντας σχεδόν πάντα σε αυθαίρετα συμπεράσματα.Εγώ νομίζω ότι οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι, πάση θυσία, ανεξάρτητα από το τι λέει ο άλλος, πρέπει να καταθέσουν τη δική τους αποψάρα. Δεκτόν κι αυτό.
    ..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...

Senior Member
    Quote Originally Posted by flowing through View Post
    χωρις διαθεση ειρωνιας...πως θα σου φαινοταν αν εγω πω οτι πιστευω στη μαγια τη μελισσα(της οποιας εχω φτιαξει και ενα εικονισμα και την προσκυναω και νηστευω προς τιμην της),και οτι θα κανω αναφορα σε οποιον τολμησει να μη σεβαστει την πηγη πιστης μου που ειναι η μαγια η μελισσα ή δε ξερω γω πιο αλλο απιθανο πλασμα..

Ό,τι και να πίστευες, ακόμα και στη Μάγια τη μέλισσα και σε ό,τι αυτή εκφράζει μέσα από την ιδέα της, από τη στιγμή που δεν καταπατάς τη δική μου πίστη στο ο,τιδήποτε, θα το σεβόμουν και θα υποστήριζα και το δικαίωμά σου να το πιστεύεις.

πιστευω να καατανοεεις οτι οσες αποδειξεις υπαρχουν για τη μαγια τη μελισσα ,αλλες τοσες υπαρχουν και για το θεο..εννοω κανονικες αποδειξεις και οχι ψευτοχαρτα που φταχτηκαν προς τιμην της δημιουργιας μιας ''αξιας'' για να ελεγχει το λαο και προς τιμην του πιο αιματοβαμμενου πραματος που εχει δημιουργηθει απο καταβολης ανθρωπου... σ αυτο το πραμα ειπαμε πισετυεις?

Και επίσης κατανοείς φαντάζομαι κι εσύ ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις που να αναιρούν την ύπαρξη της Μάγιας. Αλλά ακόμα και να υπήρχαν, θα ήταν δικαίωμα σου να κρατάς τις αποδείξεις που τονώνουν τη δική σου πεποίθηση όπως αυτή έχει σχηματιστεί μέσα σου και θα είχες και την απαίτηση να γίνονται σεβαστές.

''good people do good things,bad people do bad things..for a good person to deo bad things,it takes religion'' ειχε πει καποιος ,και η ιστορια μας το χει αποδειξει..

"Δεν είναι ανεκτός για όλους τους ψυχισμούς ο αληθινός έρωτας έτσι όπως δεν είναι και ο αληθινός Θεός" είχε πει κάποιος άλλος.

Και ναι η θρησκεια ειναι σε μια διαδικασια σταδιακης αποδυναμωσης της και εξαφανισης της μετα απο καποιους αιωνες θεωρω..αυτο συμβαινει γιατι με την παροδο του χρονου το νοητικο επιπεδο του ανθρωπου ακολουθει αποδεδειγμενα μια γραμμικη προοδο...αρα η εξισωση μας λεει οτι θρησκεια και εφυια ειναι ποσα δυσναλογα..

Πάω να τσεκάρω το iq μου. Καλά που έχουμε και τις εξισώσεις να μας λύνουν τις απορίες.

καπου εδω να πω καποια πραματα για την παραπανω σχεση θρησκειας-νοητικου ειπεδου..εχει αποδειχθει ερευνητικα οτι ανθρωποι με διαταραγμενο ιπποκαμπο(ενα μερος του εγγεφαλου που σχετιζεται με την αντιληψη ,και ειναι αρκετα σημαντικο για το νοητικο υποβαθρο του ανθρωπου)
    ηταν ευαλλωτοι στο να πιστευουν σε υπερφυσικες αντιληψεις τυπου θρησκειας κλπ..αμα βρω το λινκ θα το ανεβασω..θυμαμαι και αλλη ερευνα που συνεδεε επιληπτικα ατομα με πιστη σε θρησκευτικα ζητηματα....αυτο που θελω να πω οτι στο χωρο της επιστημης η θρησκεια εχει συνδεθει με αρκετα διαταραγμενα τμηματα του εγγεφαλου..και η επιστημη ειναι κατι που μπορει να αποδειξει τα λεγομενα της ,σε αντιθετη με τη θρησκεια, η οποια εχει διατυπωσει τις θεσεις της εδω και 2000 χρονια και δεν εχει αλλαξει ουτε μια προταση απο τοτε...
    Ενα αλλο που θελω να πω ειναι οτι η θρησκεια εχει αρκετα παρομοια χαρ/κα με το clinical ocd(ιψδ)
    ,αν το καλοσκεφτειτε αποτελειται απο τελετουργικα τα οποια τελουνται στην ουσια χωρις καποιο ουσιαστικο σκοπο σε μια επαναλειψιμοτητα ιδια με της ιψδ...

Και γω πρόσφατα διάβαζα μια έρευνα όπου αποδεικνύεται ότι πραγματικά οι άνδρες είναι πιο έξυπνοι από τις γυναίκες και αυτό ακριβώς δικαιολογεί και το γεγονός ότι οι γυναίκες δυσκολεύονται να ανέλθουν στην επαγγελματική ιεραρχία και καλά να πάθουν επειδή είναι θεόχαζες. η έρευνα τα λέει αυτά. Επίσης εξηγείται επιτέλους και γιατί δεν παρκάρουν με την ίδια ευκολία όπως οι άντρες.

τελος θα ηθελα αν μπορεις να μου δωσεις καποια αποδειξη ,γι αυτο που με τοσο θερμη υποστυριζεις

Σιγά τη θέρμη. Απλά να σεβόμαστε και τη μειοψηφία ζήτησα. Αλλά εντάξει, δε θα βάλω και το γάτο μου να κλαίει εάν δεν εισακουστώ.

και μην αρχισεις τα γραφικα με τις γραφες,πειστηρια θελω και το επομενο δευτερολεπτο θα πειστω και γω..

Όχι δεν αρχίζω τα γραφικά. Αν και γουστάρω γενικά γραφικότητα. Αλλά και πειστήρια δεν παραθέτω..σιγά μη φέρω και πραγματογνωμοσύνη, που είμαστε, σε κανά λαϊκό δικαστήριο? ή πιστεύεις με ενδιαφέρει να πείσω κάποιον?

Η θρησκεια στις μερες μας συντηρειται ακομα μονο και μονo εξαιτιας ενος πραματος που στην ψυχολογια ονομαζεται ''κοινωνικη συμμορφωση''...συμφωνα με αυτη ενας ανθρωπος ακομα και αν κατεχει την αντικειμενικη αληθεια,η την αληθεια που προσεγγιζει την πραγματικοτητα, αν αυτη αντιτιθεται στη γνωμη των πολλων και της πλειοψηφιας τοτε ασπαζεται τη γνωμη της πλειοψηφιας για να μη εκτεθει σε αυτη και να μη στιγματιστει ως παραξενος,ιδιατερος εμ την κακη εννοια..καλα βεβαια υπαρχει και η κινητηρια δυναμη του φοβου ,που θεωρω ειναι αντιληπτο απο ολους για το ποσο ρολο παιζει ωστε να υπαρχουν θρησκειες

Εγώ πάλι γιατί νιώθω ότι ανήκω στη μειοψηφία?
    εύλογησον τέκνον μου
    ..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...

Senior Member
    ... το "ευλόγησον τέκνον μου" είναι απ' τις αγαπημένες μου ατάκες. Κι όχι μόνο σε χιουμοριστικό επίπεδο. Μ' άρεσε η απάντησή σου Void, και αφορά την πίστη σου. Καλή και η επιχειρηματολογία του Φλάουερ, αλλά αφορά τη θρησκεία. Χρήζει και ανάλυσης, αλλά βαριέμαι. Γιες!

Senior Member
    Quote Originally Posted by ανεμος View Post
    .................................................. .................................................. .
    Δίχως επιχειρήματα, μόνο με κάτι τελίτσες που θέλουν να αποδείξουν τι τέρας ρε παιδί μου είναι αυτή η ρέιν, γελάω και δε θεωρώ ότι προσέφερες τίποτε ούτε σε μένα ώστε να έχεις την παραμικρή επίδραση πάνω μου, ούτε στη συζήτηση και στο θέμα.

Για δε ρε κάτι πράματα που ζητάνε και οι άθεοι, αποδείξεις λέει για να ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ, επιχειρήματα σου ζητάει η κουφάλα...

κι όμως, στην κοινωνία του παραλόγου, πρέπει να ΣΕΒΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ, γιατί έτσι λένε οι κανόνες της καλής συμπεριφοράς, έτσι είναι το πολίτικαλι κορέκτ, έτσι είμαστε πολιτισμένοι. Ρε άι λέμε. Δε σέβομαι όποιον υποτιμά τη νοημοσύνη μου, δε σέβομαι θεσμούς που γαμάνε κοινωνίες ολόκληρες και άτομα για κέρδος στεγνά, γιατί έτσι μου δίδαξαν στο σχολείο ότι πρέπει, στην οικογένεια ότι είναι το σωστό, στο παπαδαριό ότι βοηθάει κοινωνικά και στο κράτος ότι είμαι καλή πολίτης. ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, και σέβομαι και επηρεάζομαι και διαπραγματεύομαι. Με το έτσι θέλω, έτσι πρέπει, έτσι γιουβέτσι, ΤΣΟΥ.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Τι είναι ο άνθρωπος. Ένα τίποτε. Ένα θύμα του θυμικού του. Έτσι, γιατί κόλλαγε και το γράφω... λολ
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    καθε φορα που διαβαζω τον τιτλο αυτου του ποστ, μου ρχεται να απαντησω:
    "γιατι θα μας καψει ο θεος"

(ειρωνικα, ομολογω... χοχοχοχοχο)

Senior Member
    Δίχως επιχειρήματα, μόνο με κάτι τελίτσες που θέλουν να αποδείξουν τι τέρας ρε παιδί μου είναι αυτή η ρέιν, γελάω και δε θεωρώ ότι προσέφερες τίποτε ούτε σε μένα ώστε να έχεις την παραμικρή επίδραση πάνω μου, ούτε στη συζήτηση και στο θέμα.

Για δε ρε κάτι πράματα που ζητάνε και οι άθεοι, αποδείξεις λέει για να ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ, επιχειρήματα σου ζητάει η κουφάλα...

κι όμως, στην κοινωνία του παραλόγου, πρέπει να ΣΕΒΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ, γιατί έτσι λένε οι κανόνες της καλής συμπεριφοράς, έτσι είναι το πολίτικαλι κορέκτ, έτσι είμαστε πολιτισμένοι. Ρε άι λέμε. Δε σέβομαι όποιον υποτιμά τη νοημοσύνη μου, δε σέβομαι θεσμούς που γαμάνε κοινωνίες ολόκληρες και άτομα για κέρδος στεγνά, γιατί έτσι μου δίδαξαν στο σχολείο ότι πρέπει, στην οικογένεια ότι είναι το σωστό, στο παπαδαριό ότι βοηθάει κοινωνικά και στο κράτος ότι είμαι καλή πολίτης. ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, και σέβομαι και επηρεάζομαι και διαπραγματεύομαι. Με το έτσι θέλω, έτσι πρέπει, έτσι γιουβέτσι, ΤΣΟΥ.
    ηρθε κανας παπας να σου χτυπησει την πορτα κ να σου πει να πας να παρακολουθησεις τη λειτουργια με το ζορι;

γιατι εγω δεν το χω ακουσει να γινεται αυτο, κ νομιζω οτι οι θρησκευομενοι στην ελλαδα σημερα ειναι η μειοψηφια.
    οπως επισης νομιζω οτι οι ουσιαστικα πιστοι ανθρωποι ειναι μια τραγικη μειοψηφια.

τελικα πρεπει να εισαι πολυ καταπιεσμενο κ ανασφαλες ατομο για να αντιδρας συνεχεια ετσι κ να συμπεριφερεσαι λες κ οι παπαδες σε καταδιωκουν!!!

τί αλλο μπορει να κρυβεται κατω απο μια εμπαθη κ αντιδραστικη συμπεριφορα, αν οχι η ανασφαλεια κ ο φοβος;

χαλαρωσε, δε θα σε αναγκασει κανείς να πιστεψεις με το ζορι! καλυτερα τωρα;
    Last edited by Lou!; 29-11-2011 at 15:44.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Lou! View Post

γιατι εγω δεν το χω ακουσει να γινεται αυτο, κ νομιζω οτι οι θρησκευομενοι στην ελλαδα σημερα ειναι η μειοψηφια.
    οπως επισης νομιζω οτι οι ουσιαστικα πιστοι ανθρωποι ειναι μια τραγικη μειοψηφια.

Xμ εγώ είχα διαβάσει ότι στην Ελλάδα οι πιστοί είναι το 95% (τώρα δεν ξέρω πόσοι από αυτούς είναι ουσιαστικά πιστοί). Είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε ποσοστά πιστών, μαζί με την Τουρκία (που δεν είναι Ευρώπη).

Στην βόρεια Ευρώπη τα ποσοστά χριστιανών είναι ελάχιστα (καλά αυτοί ποτέ δεν εκχριστιανίστηκαν μάλλον) με πολλούς αγνωστικιστές και άτομα που έχουν κάποια abstract "πνευματικότητα" (γύρω στο 50-60% νομίζω).

ΜΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ!!!

http://cdn3.hark.com/images/000/006/637/6637/original.0

Senior Member
    Μου κάνει εντύπωση πώς μία γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της μπορεί να ασπάζεται κάποια θρησκεία που την θεωρεί υποδεέστερη του άντρα. Αυτό και μόνο.
    Και δε μιλάω για τον ισλαμισμό. Για τον χριστιανισμό μιλάω.

Senior Member
    Quote Originally Posted by PETRAN View Post
    Xμ εγώ είχα διαβάσει ότι στην Ελλάδα οι πιστοί είναι το 95% (τώρα δεν ξέρω πόσοι από αυτούς είναι ουσιαστικά πιστοί). Είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε ποσοστά πιστών, μαζί με την Τουρκία (που δεν είναι Ευρώπη).

Στην βόρεια Ευρώπη τα ποσοστά χριστιανών είναι ελάχιστα (καλά αυτοί ποτέ δεν εκχριστιανίστηκαν μάλλον) με πολλούς αγνωστικιστές και άτομα που έχουν κάποια abstract "πνευματικότητα" (γύρω στο 50-60% νομίζω).

ΜΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ!!!
    η πληροφορηση αυτη που εχεις διαβασει, εχει προκυψει απο την μεθοδευση της εκκλησιας να αναγραφεται στις ταυτοτητες το θρησκευμα, μεχρι προτινος.
    ξερεις πολλους αθεους που η ταυτοτητα τους δεν εγραφε χριστιανος ορθοδοξος?
    οποτε δεν μιλαμε καν για τυποις η στην ουσια πιστους, μιλαμε για μια δηλωση που την εγραφαν σχεδον μονοι τους στα αστυνομικα τμηματα εκτος αν τραβουσες κανενα ζορι να δηλωσεις αλλη πιστη..

Page 8 of 12 FirstFirst ... 678910 ... LastLast