Results 1 to 15 of 80
-
27-11-2011, 21:07 #1
Άνθρωποι. Έρμαια του θυμικού τους?
Ti είναι αυτή η βλακεία των ανθρώπων μερικές φορές που ότι τους πλασάρουν στο ιντερνετ (η έξω) με μια συναισθηματική εικόνα αμέσως όλοι απαντάνε σαν λυσσασμένοι με κεφαλαία χωρίς καν να τσεκάρουν για την εγκυρότητα από αυτό που τους πλασάρουνε. Ποστάρει ο-όποιος-να-ναι- μια φωτογραφία με κάτι που φαίνεται σαν ένα τραυματισμένο σκυλάκι με το statement "αυτό το σκυλάκι το σύρανε με νταλίκα για 8 ώρες και μετά 4 κανίβαλοι του φάγανε τα παΐδια και το άφησαν εκεί" και αμέσως όλοι τρελαίνονται από κάτω και γράφουν hate-posts χωρίς καν να αναρωτηθούνε για το αν αυτό που λέει ο καθένας στέκει, αν η Φώτο είναι αλήθεια. Δηλαδή το μόνο που έχεις είναι μια φώτο, ούτε πως, τι, γιατί, αν το σκυλάκι το μακιγιάρανε, αν η φώτο είναι photoshop, αν το σκυλάκι έπαθε κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που γράφει ο κάθε μανιασμένος προβοκάτορας… wtf
Πρόσφατα είδα ένα ποστ έκτρωσης που δείχνει μια ζωγραφιά-δήθεν ρεαλιστική απεικόνιση της έκτρωσης- που δείχνει το χέρι του χειρουργού να βγάζει τα χέρια και τα πόδια από ένα μωρό ενώ βρίσκεται στην μίτρα σε κατάσταση όπως είναι τα μωρά την στιγμή που γεννιούνται. Χέ*τε με! Πότε υποτίθεται ότι είναι έτσι η έκτρωση τον 8ο μήνα!? Κανονικά η έκτρωση γίνεται τον πρώτο καιρό και το έμβρυο είναι σε φάση μπάλας από κύτταρα-δεν έχει σχηματιστεί καλά καλά. Και όμως αυτές τις Φώτο τις χρησιμοποιούνε όλοι οι θερμοκέφαλοι ταλιμπάν θρυσκόληπτοι pro-life για να αποδείξουνε την "δαιμονικότητα" της έκτρωσης και το ότι η έκτρωση είναι του σατανά. Δηλαδή πραγματικά, δεν μπορούν με τίποτα κάποιοι να ελέγξουν το θυμικό τους και να αναλογιστούν για μια στιγμή πόσο στέκει αυτό που τους πλασάρουν?
To ίδιο ακριβώς συμβαίνει και έξω. Στην Ελλάδα δηλαδή το έχουμε πάρα πολύ αυτό το σπορ της; παρορμητικής ψευδο-μανίας και πλήρης απουσίας κριτικής σκέψης. Όπου και να κοιτάξεις έξω-από τους συνδικαλιστές μέχρι ακρο-δεξιές και ακρο-αριστερές αντιλήψεις βλέπεις αυτό το πράγμα. "Οι πολιτικοί είναι προδώτες εβραιομασσώνοι του έθνους και η δημοκρατία απέτυχε, Γουδί και φέρτε πίσω τον παπαδόπουλο!" "Η παρούσα κατάσταση είναι αποτέλεσμα του σαθρού χρηματοπιστωτικού συστήματος και του καπιταλιστικής μπουρζουαζίας που πίνει το αίμα του λαού, ελευθεριά στο προλεταριάτο φέρτε πίσω τον στάλιν!" Δεν λέω παντού υπάρχουν ακραία στοιχεία αλλά σε αυτή την χώρα η μακακία πάει σύννεφο με το συμπάθιο (συγχωρέστε τον συναισθηματισμό μου!). Όλοι απαιτούν "άμεση ικανοποίηση-εδώ και τώρα" από τους "μπαμπάδες πολιτικούς" όπως τα μωρά χωρίς να διερευνήσουν λίγο το οικονομικό και πολιτικό σύστημα και να αρχίζουν οι ίδιοι να σκέφτονται κριτικά, δημιουργικά και να προτείνουν αλλαγές. Είπαμε "παθιασμένοι μεσογειακοί" αλλά το να καταλήγεις "θερμοκέφαλος ηλίθιος" είναι άλλο πράγμα!
Φαντάζομαι ότι αυτό αποτελεί την βάση του οργισμένου άμυαλου όχλου που πάει σαν μια ομογενής μάζα ορμώμενη από τα ένστικτα της χωρίς να αναλογιστεί καν τι και πως. Το ζώο στον άνθρωπο. Πρόσφατα διάβασα και μια έρευνα που λέει ότι τα παιδιά που μπορούν να καταστείλουν τις παρορμήσεις τους και να καθυστερήσουν την πράξη να αρπάξουν μια καραμέλα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνουν επιτυχημένοι σαν μεγάλοι από τα παιδιά που δεν μπορούν να το κάνουν αυτό και αρπάζουν άμεσα την καραμέλα. Φαντάζομαι τον Ελληνικό λαό να μην έχει πολύ επιτυχία σε αυτή την ψυχολογική δοκιμασία σαν παιδιά λολ. Άρε άτιμο λιμβικό σύστημα τι ζημιά κάνεις… :P
/end rant (αχ τα βγαλα από μέσα μου! Τώρα μπορείτε να αρχίσετε το flaming ελεύθερα! :P)Last edited by PETRAN; 27-11-2011 at 21:24.
- 27-11-2011, 22:01 #2
no flaming at all. αυτο που εγω ονομαζω πιο απλα προβατοποιηση/κατσικοποιηση/μπε. οταν ο ανθρωπος δεν εχει μυαλο δεν εχει και προσωπικοτητα. και πως να εχει οταν δεν εχουν δει τιποτα τα ματια του, και δεν εχει μαθει να επεξεργαζεται ? φυσικο ειναι τοτε να παραπλανειται πιστευωντας τον καθενα και να ασχολειται με μαλακιες χανωντας τον χρονο του. οπως καναν και με μενα τελευταια εδω, που ενω ειπα απλα οτι ζηλευω και θελω να σπασω καποιου τα δοντια, πεσαν ολες πανω μου να με φανε και να με κρινουν αρνητικα λες και με ξερουν κι απο χτες, και στο τελος μου ζητουσαν και συγνωμη (προφανως δε ξεραν γιατι με βριζαν). αλλα αυτα ειναι για γελια, τα *******κια οπως ξερουμε κλανουν οταν μιλαν (γενικα αυτο δεν αναφερομαι σε καμια συγκεκριμενα), αδυναμα ανθρωπακια προσπαθουν να γαντζωθουν απο καπου να μας φερουν κατω γιατι φοβουνται που ξεχωριζει το διαφορετικο. αλλα οργη λαου = οργη θεου λενε. το διαφορετικο συχνα μας ειναι κι αγνωστο, το αγνωστο παλι μας φοβιζει, και ελεησον ημας και τη κληρονομια μας!
27-11-2011, 23:36 #3
Καλά ΚΕΝΟ... το ότι μπόρεσες να συνδέσεις πάλι τον εαυτό σου με αυτό το θέμα είναι απίστευτο :Ρ
Δες το λίγο και αλλιώς: ότι εσύ δεν έχεις ζήσει πολλά πράγματα (ίσως λόγω του αντικοινωνικού σου χαρακτήρα όπως ο ίδιος έχεις πει) και κρίνεις παρορμητικά σε σημείο που πολλές φορές παρερμηνεύεις φανερά τα λεγόμενα των άλλων κατά τρόπο που βολεύει την σκέψη σου, πράγμα που ίσως κάνεις και ασυνείδητα.
Στο θέμα μας... δεν ξέρω αν είναι ελληνικό φαινόμενο αν και ως Έλληνες έχουμε τέτοια στοιχεία. Είμαστε έντονες προσωπικότητες (sic) :Ρ και λειτουργούμε πολλές φορές παρορμητικά χωρίς δεύτερη σκέψη.
Η κριτική σκέψη όμως καλλιεργείται με την ενεργητική μάθηση που δυστυχώς δεν προάγεται από τις εκπαιδευτικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται στο παραδοσιακό σύστημα εκπαίδευσης της χώρας μας (τουλάχιστον μέχρι και το λύκειο). Χμ..τυχαίο?
28-11-2011, 00:14 #4
σε συγκριση με σενα παντα, δε ξερω, εχεις ζησει καθολου βια ? εχεις μπλεξει με παρεες ? με συμμοριες ? χουλιγκανια ? σου χουνε πεταξει μεστη μαπα γκανια ? οι αλλοδαποι ? οι μπατσοι ? οι τσατσοι ? οι ΕΛΑΜιτες ? ποσο μακρια εχεις φτασει για γκομενα ? τι εκανες μετα απο χωρισμο ? ποσες αποπειρες μετρας ? αλκοολ ? ναρκωντικα ? δε μου ρχεται κατι αλλο τωρα. δε ξερω και την ηλικια σου βασικα. το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση όρων χρήσης. πραγματικα δεν εχω ιδεα με τι ειδους ανθρωπους μιλω, απλα βλεπω που ολοι ασχολουνται μαζι μου και γελω!
28-11-2011, 00:27 #5
Καλησπερα ΚΕΝΟ! Λυσε μου σε παρακαλω μιαν απορια... Εφοσον δεν θελεις να ασχολουνται μαζι σου, να σου απαντανε, να συνομιλεις... Για ποιο λογο γραφεις στο φορουμ? Για να μιλας με τον εαυτο σου ή να εκτοξευεις υβρεις ως μεσω εκτονωσης? Ακομα κι οταν καποιος γραψει κατι θετικο για σενα (για να μη λες οτι ολοι σε κατακρινουν), εσυ απαντας με εκφρασεις του τυπου "δεν μπορεις να λες πραγματα για μενα γιατι δε με γνωριζεις..."
Τελος, στο συγκεκριμενο thread παρατηρησα οτι το μελος iberis δεν εκφραστηκε με προσβλητικο τροπο προς εσενα οπως αντιθετα εσπευσες να κανεις εσυ:
Ξερεις... ειναι αλλο πραγμα ο αυθορμητισμος και η ειλικρινεια και αλλο πραγμα η χυδαιοτητα!Last edited by Idella; 28-11-2011 at 00:45.
Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.
28-11-2011, 00:39 #6
28-11-2011, 00:42 #7
Τα flames ήρθαν γρήγορα
http://mistakablypremier.files.wordp...if?w=222&h=150
28-11-2011, 00:43 #8
28-11-2011, 00:45 #9
28-11-2011, 00:49 #10
καλησπερα ALIA! αυτη τη στιγμη οπως μπορεις να διαπιστωσεις ειναι βραδυ και περιμενω να με παρει ο υπνος, βαριεμαι και μπαινω απλα να περασω την ωρα μου. ο λογος που εγινα μελος εδω μεσα αρχικα ηταν για να μοιραστω καποιες σκεψεις και προβληματισμους μου διαβαζωντας περισσοτερες αποψεις, χωρις να εχω κατι να με απασχολει (εκτος της ανεργιας κι αντικοινωνικοτητας οπως ειναι γνωστο) ή φυσικα να παιρνω φαρμακα. ομως η συμπεριφορα των αλλων απεναντι μου ηταν πολυ ασχημη, ειδικα ορισμενων χρηστριων μεγαλυτερων σε ηλικια, κι αυτο με εκανε να μη τις παιρνω καθολου σοβαρα, και να μη τις σεβομαι. πλεον ουτε θεματα δικα μου δεν γουσταρω να ανοιξω εδω μεσα, γιατι εκμεταλλευονται τα προσωπικα δεδομενα, και μετα τα πετανε σαν αρνητικο για να μειωσουν αυτον που τσακωνονται. αυτα που εγραψα στο πανω ποστ δε τα εγραψα ΜΟΝΟ για την iberis, γιατι δεν εχω απολυτως κανενα προβλημα μαζι της. τα εγραψα για να δω σε ποια κατηγορια ανθρωπων ανηκει, γιατι εγω με τις συγκεκριμενες κατηγοριες δε θελω να κανω διαλογο πλεον! θεωρω οτι ημουν πολυ ανεκτικος στο φορουμ, οποτε οταν καποιος που ανηκει σε αυτες τις κατηγοριες μου το παιζει εξυπνακιας ή παει να βγει απο πανω, κανω κατευθειαν ignore και τον αφηνω να μιλαει μονος του. δε χρειαζεται να χαραμιζουμε το χρονο μας και να καταστρεφουμε ολα τα θεματα με καβγαδες...
κι οσο για το τελευταιο πραγματικα I couldn't care less! ειναι απλα αλλη μια αποψη, ενος μελος που αμφιβαλλω αν μπορει να με κρινει αντικειμενικα, αφου και μαζι σου ειχαμε αντιπαραθεσεις στο παρελθον. δοξα το Θεο δε θα χρειαστει να σας γνωρισω εξω για να σας ανεχομαι περισσοτερο. :)
a Narcissistic Cannibal σαν το τραγουδι των Korn! :D
28-11-2011, 00:51 #11
Last edited by Remedy; 28-11-2011 at 01:01.
28-11-2011, 01:02 #12
Θερμοκέφαλοι Έλληνες πάλι μαλώνετε? Με έχετε κουράσει με τις συναισθηματικές παρορμήσεις σας, την γκρίνια και την γκίνια φωνακλάδες! Θα φύγω ρε θα πάω Σουηδία (αλλά αφού το προσχεδιάσω! Όχι παρορμητισμούς!). Και θα πάρω και τον ΚΕΝΟ μαζί να γκρινιάζει τις Σουηδέζες μεσήλικες κυρίες (τις μικρές θα τις κρατάω για μένα ΚΕΝΟ σορρυ) Που είναι ο flowing through να σας μοιράσει λίγο από την κριτική και επιστημονική σκέψη του...
Με τρολλιάσατε πάλι αει σιχτίρ
http://gifsforum.com/images/gif/trol...s4xqhk.jpg.gif
28-11-2011, 01:03 #13
Απο τη στιγμη λοιπον που λες οτι μπηκες για να διαβαζεις διαφορετικες και ποικιλες αποψεις πανω στους προβληματισμους σου, θα ηταν συνετο να μην αυτοαναιρεισαι υποβιβαζοντας και προσβαλλοντας οποιον σου εκφραζει τη θεση του προς εσενα. Δεν προσπαθησα να σε κρινω ουτε υποκειμενικα ουτε αντικειμενικα, σου κατεθεσα τη θεση μου. Αν θες κρατα την, αλλιως πετα την πολυ απλα στον καιαδα!
Η αληθεια ειναι οτι ουτε κι εγω θα σε προτιμουσα για παρεα μου, οποτε ειναι αμοιβαια τα συναισθηματα!
Κι επειδη εχω διαπιστωσει κι εγω οτι ειναι βραδυ, να σε καληνυχτησω κι ευχομαι να εχεις μια ομορφη μερα αυριο!Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.
28-11-2011, 01:17 #14
lol lol lol Με πηρε κι εμενα η μπαλα ως θερμοκεφαλη Ελληνιδα!!
Ας μπω ομως λιγακι to the point... Κατανοω την οργη σου και το γεγονος οτι κατεγραψες το θυμο σου σαν οδοστρωτηρας με χειμαρωδη λογο στο πρωτο post του θεματος:)
Θα συμφωνησω σε αρκετα σημεια, εκτος βεβαια απο την εθνικοποιημενη γενικευση! Γενικα κι εγω εκνευριζομαι αφανταστα απο τις κοινωνικες φαρφαρες και ρητοριες μερικων που εκμεταλλευονται την αγνοια με σκοπο την πνευματικη χειραγωγηση, ομως αυτου του ειδους τα φαινομενα λαμβανουν χωρα σ'ενα διεθνες επιπεδο θα ελεγα!
Η αγνοια=θυματοποιηση
Η γνωση=οπλοστασιο
Η ημιμαθεια=συσκοτιση
@ Αν αποφασισετε να πατε Σουηδια, ενημερωστε με μηπως ερθω κι εγω να γνωρισω το κακομοιρο νεους κοσμους και πολιτειες!!Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.
28-11-2011, 01:18 #15
Πανω σε αυτο που ειπε ο Πετραν. Δυστυχως η δραματοποιηση, τραγικοποιηση των γεγονοτων προσφερει "τηλεθεαση" στον εκαστοτε παρατηρητη. Αυτο κανουν αλλωστε και τα ΜΜΕ για να προσελκυσουν κοσμο , αυτο γινεται και στο ΝΕΤ.
Μπορει να φαινεται αθωο αλλα δεν ειναι αν σκεφτουμε πως αυτη η δραματοποιηση των γεγονοτων επηρεαζει την ζωη μας. Εαν βλεπουμε να γινονται συνεχεια γυρω μας για παραδειγμα στυγνα εγκληματα , ζουμε με το φοβο και αλλαζει και ο ρους της σκεψης μας.
Γινομαστε υπερπροστατευτικοι με τα παιδια μας κλπ .κλπ. Ναι στην κριτικη σκεψη που δεν προερχεται μονο απο την γνωση (δεν μπορουμε να ξερουμε ποτε θα μας ξεγελασει καποιος γιατι εχουμε περιορισμενο ευρος γνωσεων ολοι) , αλλα και σε μια ισως διαφορετικη φιλοσοφια ζωης που να μας προστατευει απο τα ΜΜΕ και την μπαρουφολογια.Last edited by keep_walking; 28-11-2011 at 01:34.
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]