Για ποιο λόγο θα εξαφανιστεί η θρησκεία - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 12 FirstFirst ... 45678 ... LastLast
Results 76 to 90 of 179
    Quote Originally Posted by arktos View Post
    να σου τη στείλω να γινετε 2 θεές?
    :)))))

...σόρι για το οφ τόπικ.....

Senior Member
    Quote Originally Posted by arktos View Post
    ναι.....γιατί?
    από περιέργεια ρώτησα.
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Senior Member
    δεν καταλαβα ;
    ποιος εβγαλε την ετυμηγορια οτι η θρησκεια θα εξαφανιστει ?
    και αμεσως βαλθηκαμε να βρουμε και τον λογο της εξαφανισης ???
    μηπως εγινε καποιο 'λαθος στη μεταφραση' ?,, μεταφορικα και κυριολεκτικα δηλαδη...

Member
    Μία απλοϊκή σε σχέση με τις προηγούμενες αναλύσεις άποψη.
    α) όλοι μέσα μας έχουμε τη τάση να πιστεύουμε σε κάτι ανώτερο σε κάτι θείο, το τι είναι αυτό εξαρτάται από το καθένα μας πως θα το βαφτίσει.
    β) η θρησκεία σαν έννοια δεν θα πάψει να υπάρχει όσο υπάρχουν και οι άνθρωποι
    γ) υπάρχει μεγάλη διαφορά στη θρησκεία και στη φιλοσοφία ζωής που προέρχεται από άτομα που πέρασαν τη ζωή τους με το διαλογισμό
    δ) υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε έναν θρήσκο άνθρωπο και σε έναν θρησκόληπτο γιατί όσοι ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία είναι υπεύθυνοι και για τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας
    ε)η πορεία των θρησκειών του σήμερα δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη ή ανάλυση για το που θα καταλήξει όταν αυτό που πρεσβεύουν αλλοιώνεται από την υποκρισία, τοις παρεμβολές και τον φαρισαϊσμό των εκπροσώπων τους
    ζ) τέλος η θρησκεία είναι ένα από τα μεγαλύτερα όπλα χειραγώγησης των λαών και η σημερινή της μορφή προέρχεται από γεγονότα όπως στο Βυζάντιο όταν ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος που τον έχουμε κάνει και άγιο πρόσεξε ότι οι στρατιώτες που ήταν χριστιανοί πολεμούσαν πιο γενναία από τους υπόλοιπους οπότε και επισημοποίησε τον χριστιανισμό σαν θρησκεία. Τυχαίο δεν νομίζω

Senior Member
    Εαν ορισουμε την θρησκεια σαν την πιστη σε κατι ανωτερο , δεν νομιζω οτι θα εξαφανιστει ποτε. Ακομα και μεις ανθρωποκεντρικα πιστευω προσπαθουμε να φτασουμε σε ενα ιδεατο εαυτο , καλυτερο απο αυτο που ειμαστε την παρουσα στιγμη.

Μπορει να παψει να υπαρχει ο homo sapiens , μπορει να εξελιχθουμε σε μια ανωτερη μορφη ζωης κλπ. και να αλλαξει ριζικα ο τροπος σκεψης μας...ισως τοτε.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Παρατηρείτε και το ακόλουθο, στις δύσκολες στιγμες να προστρέχουν στη θρησκεία και να ελπίζουν στο Θεό άτομα που δεν είχαν καμια σχεση με θρησκεια ή την έβριζαν.
    Φαίνεται η καταφυγη στη θρησκεια ξεκινα εκεί όπου έξαντλούνται οι ανθρώπινες δυνάμεις και ιδίως σε άτομα χωρίς μεγάλες ψυχικές αντοχές.
    γιάννης

Senior Member
    οντως Γιαννη, πολλες φορες οι ανθρωποι στρεφονται στο Θεο για να καταθεσουν την αδυναμια τους να ανταπεξελθουν σε καποια απο τις προκλησεις της καθημερινοτητας.
    ομως γιατι να ειναι τοσο αρνητικο να αναγνωριζει ο ανθρωπος κ να παραδεχεται την αδυναμια του;
    ειμαστε τελικα τοσο δυνατοι οσο θα θελαμε;
    πολλα γεγονοτα στη ζωη αποδεικνυουν το αντιθετο.
    ενα ξαφνικο εμφραγμα, ενα εγκεφαλικο, ενα τροχαιο, ενας θανατηφορος σεισμος, μας δειχνουν κ τα ανθρωπινα ορια.
    κ αυτο ειναι απλα μια ρεαλιστικη απεικονιση της ζωης!
    Last edited by Lou!; 26-11-2011 at 01:31.

Banned
    Ο ΘΕΟΣ υπαρχει , και οι πιο πολλοι ανθρωποι πιστευουν , απλα πρεπει να πιστευεις για να σε βοηθησει! οσο για τον ιδιο τον Θεο , μην ξεχναμε οτι ειναι δεξιος και συντηρητικος ! ασε που παει με γυναικες ,τις κανει παιδια και παραμενουν παρθενες!!
    εκει που τελειωνει η λογικη αρχιζει ο ΘΕΟΣ! εξου και "πιστευε και μη ερευνα"1 ξερεις κανα προβατο που να αναρωτήθηκε γτ. το πανε και δεν παει?
    Οι ανθρωποι χρειαζεται να πιστευουν στο θεο για παρηγορια ,γιατι ο Θεος ειναι η τελευταια ελπιδα τους! γιατι ειναι ανικανοι οι ιδιοι να αντιδρασουν και αφηνουν το "δικαιο" στην μεταθανατο ζωη! εκει ο κακος θα βραζει στα καζνια , αρΑ "δεν ειναι αναγκη να τρεχουμε τωρα εμεις να κανουμε επανασταση !! αστονα μωρε! θα τον κανΟνησει ο ΘΕΟΥΛΗς ΜΑς !"

Banned
    Λένε πως αν έχεις καθαρή καρδιά δεν έχεις να φοβηθείς κάτι. Οι υπόλοιποι πάνε στην κόλαση. Η κόλαση είναι εδώ, ο θάνατος είναι γαλήνη αλλά κανείς δεν θέλει να πεθάνει εκ του φυσικού του. Σκέψου πόσο πιο αξιοπρεπές είναι το να πεθάνει κάποιος προτού μεταμορφωθεί σε σκοτεινό διεφθαρμένο υποκείμενο σαν τους background κυβερνώντες παρά από την στιγμή που θα πέσει να κυλάει μέχρι τέλους στο σκοτάδι. Έτσι δεν είναι; Σκέψου όμως να υπάρχει τιμωρία μετά, εκεί τι κάνεις, τον κούκο πάλι; Κι αν δεν πιάσει στον Θεοδούλη η παράσταση του κούκου; Τι κάνεις εκεί;

Senior Member
    υπαρχει το "πιστευε, και μη ερευνα"
    υπαρχει το "πιστευε και μη, ερευνα"
    υπαρχει κ το "ερευνατε τας γραφας"

Banned
    Δεν υπάρχει τίποτα μόνο αιώνια γαλήνη απλά η τιμωρία θα είναι η ανυπαρξία του ανθρώπου στο μέλλον γιατί χαλάει τα σχέδια της φύσης, τόσο απλό όσο φαίνεται και όσοι δεν γουστάρουν την αλήθεια αλλά τα χουχουχου είναι επειδή δεν βλέπουν τίποτα πέρα από τον εαυτό τους. Σόρρυ που μας το παίζεις και θρήσκα αλλά είσαι εκτός.

Quote Originally Posted by dead_member View Post
    Σόρρυ που μας το παίζεις και θρήσκα αλλά είσαι εκτός.
    ...πότε κατάλαβες κιόλας πως μας το παίζει θρήσκα?

Senior Member
    Quote Originally Posted by dead_member View Post
    Σόρρυ που μας το παίζεις και θρήσκα αλλά είσαι εκτός.
    αν με τον ορο "θρησκα" εννοεις καλος ανθρωπος, εναρετος, οτι αγαπαω και αποδεχομαι τους παντες κ γινομαι θυσια για ολους τους αλλους ανεξαιρετως, σορι, αλλα δεν το επαιξα ποτέ καλος ανθρωπος! εχω απενοχοποιηθει απο το να παιζω ρολους ψευτικους που δεν μου βγαινουν εκ του φυσικου μου!
    αν εννοεις οτι πιστευω στην υπαρξη του Θεου, ναι, τοτε ισως να εχεις δικιο!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Lou! View Post
    αν με τον ορο "θρησκα" εννοεις καλος ανθρωπος, εναρετος, οτι αγαπαω και αποδεχομαι τους παντες κ γινομαι θυσια για ολους τους αλλους ανεξαιρετως, σορι, αλλα δεν το επαιξα ποτέ καλος ανθρωπος! εχω απενοχοποιηθει απο το να παιζω ρολους ψευτικους που δεν μου βγαινουν εκ του φυσικου μου!
    αν εννοεις οτι πιστευω στην υπαρξη του Θεου, ναι, τοτε ισως να εχεις δικιο!

Κι εγώ είμαι θρήσκα..και τι έγινε δηλαδή? πρέπει να ΑΠΟΛΟΓΗΘΩ κάπου???
    Προσωπικά νηστεύω, προσεύχομαι, κοινωνώ, απολαμβάνω τα μυστήρια της εκκλησίας και βασικά ψάχνω και για κάποιον καλό πατέρα να συζητήσω για αυτά που με απασχολούν.
    Και εκνευρίζομαι όταν υπάρχει ειρωνία γύρω από το όνομα του θεού που εγώ πιστεύω. Την επομένη φορά που θα δω ατάκα τύπου "ο θεούλης σας" ή διαπιστώσεις σχετικά με τον τρόπο σκέψης ενός θρησκόληπτου (ή θρήσκου ανθρώπου - πείτε το όπως θέτε, αδιαφορώ) θα κάνω αναφορά. Ο σεβασμός στις πεποιθήσεις των άλλων είναι πολύ βασικός όταν γίνεται διάλογος.
    ..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...

Page 6 of 12 FirstFirst ... 45678 ... LastLast