Results 1 to 7 of 7
-
16-11-2011, 02:23 #1
κάποιος να με κατευθύνει - ΚΑΤΑΘΛΗΨΗ-
Γεια σας είμαι καινούργιο μέλος.Διάβασα κάποια απο τα άρθρα όμως δεν έχω το χρόνο να διαβάσω περισσότερα για να πάρω τις πληροφορίες που θέλω.Αυτό που με απασχολεί είναι ότι ένας δικός μου άνθρωπος έχει κατάθληψη.Βασικά η μάνα μου μου το ανέφερε μια μέρα.Και από τότε ούτε έχω μιλήσει μαζί της . Βασικά δεν με έπερνε τηλεφωνο και εγώ δεν είχα χρόνο με τα διαβάσματα να κανονίσω.Τέλος πάντων να μην σας πολυφωρτώνω..η κοπέλα ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή δεν γνωρίζω πολλά.το πως είναι και όλα αυτα και ποτέ δεν μου μίλησε για αυτή την καταστασή της.
θα ήθελα αν μπορείτε να με κατευθύνετε πάνω στο θέμα κατάθληψη.Είναι τόσο χάλια?και εγώ τι μπορώ να κάνω?και πως να την βοηθήσω?και κατα την γνώμη σας καλό είναι να μιλήσω μαζί της για το πρόβλημα της .τι προτείνετε να κάνω?και πόσο σοβαρή μπορεί να είναι η κατάσταση?και η κατάθληψη μπορεί να φύγει δηλαδή και σε κανα μήνα?εννοώ τώρα που γράφω να ναι καλά?επίσης έχει σημασία το ότι δεν εποικοινωνούμε ?δεν με πέρνει τηλεφωνο.(η κοπέλα είναι 25 κάπου)
περιμένω απάντηση σας (ελπίζω να μην σας ζάλισα)
ευχαριστω
- 16-11-2011, 03:31 #2
Γεια σου Sunday. Η κατάθλιψη είναι μια δύσκολη και ψυχοφθόρα ασθένεια. Αυτό είναι δεδομένο. Και φυσικά δεν περνάει σ' έναν μήνα αν όντως πρόκειται για κατάθλιψη. Εσύ πως γνωρίζεις ότι πρόκειται όντως για κατάθλιψη εφόσον δεν έχετε στενή επαφή? Τι είδους σχέση έχεις με την κοπέλα;
έτσι γιατί περίεργα την είδα...
16-11-2011, 06:46 #3
sunday, καλημερα.
ρίξε μια ματια εδω
http://www.mazi.org.gr/Κατάθλιψη/Τι-είναι-κατάθλιψηhttp://www.mazi.org.gr/
16-11-2011, 09:12 #4
Δε μου φαίνεται και τόσο "δικός σου" άνθρωπος να σου πω την αλήθεια. Τα δεδομένα που δίνεις δε δείχνουν προς αυτό το συμπέρασμα. Επίσης βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα. Το ότι ένας άνθρωπος έχει μια εποχή κατάθλιψη δε σημαίνει ότι μας δίνει την άδεια να μπούμε στο θέμα του αν δε μας ανοίξει την πόρτα.
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
16-11-2011, 15:24 #5
Λοιπόν η κοπέλα είναι η κοπέλα του ξαδέρφου μου ..η σχέση μας δεν είναι σαν να είμαστε αυτοκόλλητες .είμαστε φίλες(δεν έχουμε στενή επαφή-όμως έχουμε καλή επαφή)(βέβαια εγώ είμαι 15 και η κοπέλα είναι 25-οπότε καταλαβένετε)..δεν την συναντάω συχνά γιατί μένουμε σε διαφορετικές περιοχές.Όποτε δεν συναντιόμασταν μιλούσαμε στο τηλέφωνο.απλά εδώ και καιρό (όπως σας είπα και πιο πάνω)δεν μιλάμε.
Όπως σας εξήγησα η μητέρα μου μου είπε πως έχει κατάθληψη η κοπέλα..αυτό έχει ένα μήνα που μου το είπε.πριν από εκείνο το διάστημα ήταν για δουλειές σε άλλη πόλη και μιλήσαμε από κινητό πολύ λίγο όταν την πήρα γιατί είχε δουλειά.Δεν με πήρε από τότε.Εγώ γνωρίζωντας ότι έχει δουλειές δεν την πήρα.Και μετά έμαθα ότι είχε κατάθληψη .Απλά θέλω να καταλάβω αν αυτός ήταν ο λόγος στο ότι δεν με 3αναπήρε είτε να μιλήσουμε είτε να συναντηθούμε.Και όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται είναι δικός μου ανθρωπος.Απλά είμαι στην φάση που δεν ξέρω αν θα ήταν καλό να το συζητούσα μαζί της.Δεν ξέρω πως θα αντιδρούσε.Αν νόμιζεε πως την αντιμετοπίζω σαν να έχει πρόβλημα ή κάτι τέτοιο.Για αυτό ζήτησα και την γνώμη σας.
Δεν είπα πως επειδή έχει κατάθληψη πρέπει να μου ανοίξει την πόρτα της.Σας λέω τι θα ήταν καλύτερο για αυτήν.Αν είναι καλύτερα, να μην μιλήσω για το θέμα αυτό μαζί της.Last edited by sunday; 16-11-2011 at 15:46.
16-11-2011, 15:46 #6
Τέλος πάντων δεν πειράζει,..ούτως ή άλλως δεν μπορώ να σας ανοιχτώ παραπάνω και δεν θέλω κιόλας.ευχαριστώ.δεν χρειάζεται να απαντήσετε άλλο.θα της μιλήσω και το θα βρώ μόνη μου.
16-11-2011, 17:59 #7
Sunday, αν εσύ είσαι 15 και η κοπέλα 25 είναι λίγο δύσκολο να την βοηθήσεις δεδομένου ότι είστε σε εντελώς διαφορετική φάση της ζωής σας. Ωστοσο είναι όμορφο και μόνο που νοιάζεσαι. Θα μπορούσες να την κάνεις φίλη σου.
έτσι γιατί περίεργα την είδα...