Results 1 to 15 of 16
-
23-11-2011, 13:02 #1
Ληψη φαρμακων μπροστα σε αλλους...!
Γεια σας..!Πριν 3 χρονια ειχα ενα ψυχωσικο επεισοδιο και απο τοτε λαμβανω θεραπευτικη αγωγη!Παιρνω 30 mg abilify 3 mg riperdal 200 mg seroquel ημερισιως..!Θα τυχει να παω εκδρομη με καποια ατομα σε τρικλινο ξενοδοχειο τα οποια δεν μου ειναι πολυ οικεια και αρα δεν μπορω να τους πω οτι πασχω απο ψυχωση και ρωτω..!Τι κανουμε σε αυτην την περιπτωση...??
1Τους λεω οτι ειμαι ψυχωτικος και οτι τα παιρνω...??(Δεν νομιζω)
2Τους λεω οτι εχω ταχα μου προβλημα στο στομαχι και παιρνω μια αγωγη...??
3Δεν λεω τιποτα...!Παω στο μπανιο με ενα μπουκαλι νερο και τα παιρνω κρυφα...!
4Λεω οτι παιρνω αγχολυτικα(δηλ ελαφρυνω λιγο την σοβαροτητα του πρροβληματος...)???
Τι απο ολα αυτα να κανω??
Επισης τι δικαιολογια λεμε για το να μην πινουμε αλκοολ...μιας και δεν κανει...!
1Δεν λεω τιποτα...!Παιρνω μια μπυρα μιας και δεν εχει πολυ αλκοολ...??
2Λεω οτι παιρνω αντιβιωση για το στομαχι και αρα δεν κανει να πινω...??
κλπ...!
Περιμενω τις προτασεις η οτι αλλο προτεινετε για το πως θα διαχειριστω αυτο το θεμα....
- 23-11-2011, 13:16 #2
Παίρνεις μια αγωγή για το στομάχι κ τελείωσε, πρέπει να δίνουμε λογαριασμό στο τί έχουμε δλδ?
23-11-2011, 15:41 #3
Καλησπέρα σου. Δε διαφωνώ καθόλου με τον Κων/νο, αλλά αν λαμβάνεις και τα τρία φάρμακα ταυτόχρονα, έ κάντο στο μπάνιο κι από 'δώ πάν' κι οι άλλοι... μπορεί, που λέει ο λόγος να κάνεις εκδρομή πάνω από μια φορά με τα ίδια άτομα, οπότε μια ερώτηση του τύπου " μα και την προηγούμενη φορά πρόβλημα με το στομάχι σου είχες..." να σου δημιουργήσει άγχος. Χεσμεντέν, μπούκα στο μπάνιο και πάρτα...:)... το θέμα αλκοόλ;... χμμ, σε μένα που είχα θέμα εξάρτησης, όταν μου πρήζουν τα κακαλάκια μου για να πιω, άνθρωποι που δε με γνωρίζουν - σε κανά ταβερνείο συνήθως - η απάντηση είναι "δε μου αρέσει καθόλου το αλκοόλ κύριε, ευχαριστώ". Στις ελάχιστες φορές που κάποιοι ήταν επίμονοι, τους την είπα πιο χοντρά και τέλος. Για σένα φίλε μου θα πρότεινα το " άχ, όχι ευχαριστώ. Σιχαίνομαι το αλκοόλ από μικρό παιδί"... και επίσης από 'δώ πάν 'κι οι άλλοι... μη δίνεις βάση σε αυτά. Κοίτα την υγεία σου και μη σε νοιάζει τί θα σκεφτούν οι άλλοι.
23-11-2011, 16:08 #4
για τα χαπια , προτεινω στο μπανιο.
γενικα, η λογικη μου ειναι, να μην το πεις μονο εξαιτιας του τρικλινου, εφοσον δεν σκοπευες να το πεις ετσι κι αλλιως.
για το αλκοολ προτεινω να πεις κατι με υγεια , για να μην προσπαθουν να σε πεισουν να πιεις, οπως οτι και με ενα ποτηρακι σε τρελαινει το στομαχι σου.
ετσι, αν επιμεινει καποιος να πιεις μιση γουλιτσα μονο, δεν θα παθεις και τιποτε..
23-11-2011, 16:08 #5
Εγώ θα σου πω τι θα έκανα στη θέση σου.
Θα έλεγα πως παίρνω αγωγή γιατί περνάω μια δύσκολη φάση αλλά το παλεύω και θα έπαιρνα τα χάπια μόνη μου και όχι απαραίτητα μπροστά τους.
Αλλά θα έλεγα κάποια αλήθεια. Ξέρεις, το σημαντικο είναι να μας αποδέχονται οι άλλοι γι' αυτό που είμαστε και όχι γι' αυτό που θέλουμε να πιστεύουν πως είμαστε.
Το παίζεις 50-50. Αν πέσεις σε μλκες στ' @@ σου. Αν όμως πέσεις σε σοβαρά άτομα, τότε θα νιώσεις καλύτερα και με σένα και στην εκδρομή.
Από κει και πέρα, δεν θα έχεις να απολογηθείς ούτε για το ποτό, ούτε για τίποτα.
Και φυσικά ΔΕΝ θα πιεις μπύρα. Μπορεί να έχει λίγο αλκοολ, αλλά έχει και ίσως σου φέρει τίποτα ανεπιθύμητες παρενέργειες.
23-11-2011, 16:18 #6
Αν αισθάνεσαι έτοιμος για απολογία, μην απολογηθείς. Αν αισθάνεσαι κάτι να χρωστάς στον κόσμο, τότε σκέψου, γιατί το χρωστάς δηλαδή? Θέλεις να δώσεις εξηγήσεις? Δώσε. Δε θέλεις? Μη δίνεις. Αν δε σου είναι οικεία τα άτομα γιατί να το πεις πάντως, θα σου έλεγα πως για να ρωτάς σου χρειάζεται λίγο τσαμπουκαλίκι. Στην ανάγκη κάνε και λιγάκι χαβαλέ, τι έχεις και παίρνεις χάπια? Σκορβούτο και βουβωνική πανώλη. Αν ξαναρωτήσεις σου υπόσχομαι να σε φιλήσω άμεσα.;P
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
23-11-2011, 16:48 #7
Σιγά μην δώσεις και λογαριασμό.
Παίρνε τα στην τουαλέτα, οποιαδήποτε τουαλέτα (ξενοδοχείου, μπαρ ή όποιου μέρους κι αν βρίσκεσαι).
Όσο για το αλκοόλ, πες ότι δεν πίνεις ποτέ (δεν αποτελείς εξαίρεση, αρκετοί άνθρωποι δεν πίνουν αλκοόλ) γιατί έχεις ευαίσθητο στομάχι. Κι αν δεν θες να φανείς ξενέρωτος, παίρνε ένα ποτήρι κρασί και πίνε λίγο για το "στην υγειά σου":Ρ, δεν θα πάθεις τίποτα με τόσο λίγη ποσότητα.
Μην κάθεσαι και σκας για τέτοια ζητήματα. Καλά να περάσεις :)
23-11-2011, 17:27 #8
εγω εβγαλα ολοκληρο στρατο με το να πηγαινω καθε πρωι στο μπανιο κ να τα παιρνω κ απο ποτο πιθεσ μια μπυρα κ πεσ οτι φουσκωσεσ η οτι σε πειραξε κατι που εφαγεσ
25-11-2011, 15:57 #9
Φιλε μην την πολυψαχνεις κ το κουραζεις αδικα ενω το θεματακι ειναι απλο κ ψαχνεις αιτια κ αποτελεσματα κι εγω οταν χρειαζεται κ ειμαι σε κοσμο στο μπανιο παω κ τα παιρνω δεν χρειαζεται να δινεις λογαριασμο τι κ πως κ παραπως εκτος κ αν νιωθεις εσυ την αναγκη οτι πρεπει να το κανεις οσο για το ποτο μπορεις να παραγγειλεις μια μπυρα η κρασι κ να πιεις λιγο η να κανεις οτι πινεις επισης να εισαι ανετος χαλαρος κ ακομπλεξαριστος κ δεν χρειαζεται να δινεις αναφορα κ εξηγησεις σε κανεναν παρα μοναχα αμα σε ρωτησουν αυτα απο μενα!
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
25-11-2011, 17:17 #10
ειναι ευκολο να παιρνεις το μπουκαλακι το νερο μεσα στο μπανιο καθε βραδυ ή αν παιρνεις και ενδιαμεσα οταν μπορει να μεινεις 2-3 βραδιες στον ιδιο χωρο με αλλους;αυτο δεν δημιουργει καποιες υποψιες οταν δεν θελει καποιος να αναφερει οτι παιρνει αγωγη;γιατι μπορεις να πεις παιρνω καποια χαπια για το στομαχι και τα παιρνεις μπροστα σε ολους αφου τα εχεις βγαλει πρωτα απο τα κουτια.
25-11-2011, 19:06 #11
κ εγω νομιζω οτι δε χρειαζεται να δινεις αναφορα τι κανεις.
26-11-2011, 01:26 #12
ελα ομως που θα σε ρωτησουν και φυσικα δεν θελεις να δωσεις αναφορα.
26-11-2011, 01:42 #13
ρε παιδια δεν νομιζω οτι ειναι τοσο συνθετα τα πραγματα!
στο μπανιο του ξενοδοχειου πολλες φορες υπαρχουν ποτηρια, εχε ενα ποτηρι στο μπανιο. ή πιες νερο με τη φουχτα σου!
ειναι απολυτα φυσιολογικο να θες να πιεις στο δωματιο νερο στο μπανιο!
αν πας στην τουαλετα καφετεριας ή καποιου μπαρ, μπορεις να εχεις στην τσαντα σου κ ενα μπουκαλακι νερο, αλλωστε εκδρομη πατε, λογικο ειναι να εχετε μαζι σας κ νερα! κ τα παιρνεις εκει.
κ εγω ειμαι της γνωμης οτι δεν ειναι καθολου αναγκη να δωσεις λογαριασμο, αν δεν το αισθανεσαι. επισης δεν ειναι κ αναγκη να πεις ψεματα. η λυση του μπανιου μου φαινεται η καλυτερη.
οσο για το ποτο, συμφωνω κ εγω γι αυτα που σου ειπαν ηδη.
η παρε ενα ελαφρυ ποτο κ πιες λιγο κ αν σε ρωτησουν πες οτι δεν σου αρεσει πολυ το ποτο κ πινεις ισα ισα για την παρεα.
η μην παρεις καθολου ποτο, παρε κατι αλλο, χυμο, αναψυκτικο, ή ζεστη σοκολατα, κ πες ο,τι δεν σου αρεσει καθολου το ποτο κ δεν πινεις, ή οτι σου καιει τον οισοφαγο, ή ο,τι σε πειραζει στο στομαχι ή κατι τετοιο.
26-11-2011, 15:33 #14
βασικα μια μπανανα να εχει πανω του (δεν εννοω το φρουτο, αλλα το σακιδιο ξερετε αυτο το μικρο που το δενεις γυρω απο τη μεση) χωραει κ τα χαπια τα οποια μπορει να τα εχει σε αλλη θηκη (πχ εγω τα βαζω σε θηκη μεικαπ αυτος μπορει να τα βαλει σε θηκη ξερω γω κολονιας) κ το μπουκαλακι το μικρο το μεγεθος οποτε no problem εδω εχω παει σε τουαλετα με ολοκληρη τσαντα
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
26-11-2011, 15:39 #15
Εγω εαν θελω να παρω το χαπι μου μπροστα σε κοσμο το εχω βαλει στο στομα χωρις να με δουνε ειτε στο μπανιο ειτε οχι και απλως παω και πινω ενα ποτηρι νερο. Οσο για το αλκοολ δεν ειναι αναγκη να πιεις. Πολυς κοσμος δεν πινει αλκοολ και χωρις να παιρνει χαπια.
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]