Results 16 to 30 of 51
Thread: Η καταδίκη του να είσαι αρσενικό
-
29-07-2006, 18:41 #16
To βρισκω εξαιρετικο το κειμενο ερωτοκριτε. Πιανει ακριβως την ουσια του πραγματος. To συμπερασμα βεβαια ειναι οτι η ολη θεωρια περι ισοτητας των δυο φυλων ειναι μυθος και αιωνια ουτοπια. Εχω κανει ακριβως την ιδια συζητηση με καποιες γυναικες εδω μεσα, προσπαθωντας να τους εξηγησω πως ειναι θυματα καποιων επιτηδειων ανδρων που απλα ξερουν να παιζουν καλα το παιχνιδι. Ματαιος κοπος βεβαια, καθως οι γυναικες δεν μπορουν ή δεν θελουν να δουν την ξεκαθαρη αληθεια.
- 29-07-2006, 19:10 #17
Φίλε Τάσο
Η πραγματική αλήθεια είναι μία \"η γυμνή αλήθεια\" από κει και πέρα ο καθένας μας μπορεί να της βάζει ότι ρούχα θέλει...άλλος απλά ένα κυλοτάκι, άλλος παρεό, άλλος χειμωνιάτικά ρούχα και παλτό, άλλος ροζ,μπλέ πράσσινο κτλ κτλ...
Σημασία έχει να κρατήσουμε ένα: \" τους ρόλους \"που χάθηκαν στο όνομα του φεμινισμού, του φόβου και της ανασφάλειας...και μετά ...το ένα φέρνει το άλλο...και έπεται η γνωστή συνέχεια που χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα και η παραλίες,οι δρόμοι, τα κλάμπς , τα καφέ γεμίζουν από
-ζευγάρια που αδιαφορούν ο ένας για τον άλλο γιατί ζουν μέσα στο ψέμα της σχέσης που έχουν και φλερτάρουν δεξιά κι αριστερά
-μοναχικούς και μοναχικές
-γυναικοπαρέες και ανδροπαρέες που όλο και μεγαλώνουν που όπως πάνε ...φεύγουν...απογοητευμένοι και από το άλλο φύλο και από τη βραδυά τους ή τη βόλτα τους...
Τι χρειάζεται να γίνει ?
Μπορεί να είμαστε ίσοι με ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις σ αυτή τη ζωή τα δύο φύλα, αλλά ο Θεός δεν έφτιαξε ένα φύλο αλλά δύο και δε τους έδωσε μόνο μια και μοναδική διαφορά που είναι το \"όργανο\" αλλά πάρα μα πάρα πολλές που καλό θα είναι να αναζητήσουμε σε βάθος...τους έδωσε όμως από κοινού τον ίδιο παράδεισο για να ζήσουν και αυτό είναι το πιο σημαντικό
01-08-2006, 17:37 #18
Ίσως κάτι δεν κατάλαβα κάλα. Ερωτόκριτε λές οτι οι γυναίκες διαλέγουμε άντρες και γενίκα έχουμε μια άλφα συμπεριφορά βάση μιας γενετικής πληροφορίας που κουβαλάμε στο DNA μας? Δεν είναι λίγο απλοικο όλο αυτό και ίσως λίγο άδικο.
04-08-2006, 10:43 #19
Το κείμενο όπως είπα δεν είναι δικό μου απλά το μετέφερα χωρίς καμία αλλαγή όπως το διάβασα πριν από πολύ καιρό και αν εξαιρέσει κανείς τα προσωπικά σχόλια αυτού που το έγραψε με βρίσκει σύμφωνο 100%.
Βέβαια απορρώ πως δε καταλαβαίνετε ότι οι επιλογές μας τις περισσότερες φορές στηρίζονται πολύ περισσότερο στο ασυνείδητο μας βάσει των πληροφοριών που έχει αυτό από τα αισθητήρια όργανά μας ( συνολικό πακέτο,μυρωδιά κτλ) και κυρίως από τα βιώματά μας και όχι συνειδητά...Ειδικά εσείς οι γυναίκες μια και σ εμάς πολλές φορές λειτουργούν με μεγάλη βαρύτητα και ορισμένα άλλα (λανθασμένα 100%) κριτήρια..
Επίσης οι περισσότεροι (για να μη πω όλοι) που δεν έχουμε δουλέψει με τον εαυτό μας βαθύτερα θέματα εσωτερικά που έχουν να κάνουν με την αυτογνωσία,διαλέγουμε και τραβάμε συγκεκριμένο τύπο ανθρώπων (και τα δύο φύλα φυσικά),ανακυκλώνοντας και ξαναβιώνοντας τις ίδιες ιστορίες με παραλλαγές και ανακαλύπτουμε μετά από καιρό ότι τελικά το ασυνείδητό μας και οι επιλογές μας ήταν λάθος γιατί απλά σήμερα οι σχέσεις δε΄γίνονται μόνο για επιβίωση, αναπαραγωγή και καλοπέραση (ο νοών νοείτο..)
Βέβαια οι παρόντες εξαιρούνται...ενοείται αυτό...
04-08-2006, 11:54 #20
Αν και αποδέχομαι τη ύπαρξη του ασυνείδητου, διαφορετικά φανταζομαι δε θα μου άρεσε και η ψυχολογια σαν επιστήμη (θεωρώ οτι είναι θεμελιώδης όρος της ψυχολογιας), μήπως τελικά γινόμαστε λίγο έρμαια του, με φοβίζει αυτο ίσως και για αυτό μου είναι δυσκολο να το αποδεχτώ. Απο την άλλη είναι αυτό που λές οτι μπορούμε να ξεφύγουμε εαν δουλέψουμε με τον εαύτο μας (πρέπει να αισθάνεται πολυ υπερήφανος όποιος το έχει καταφέρει αυτό). Πάντως δεν έχω εξακριβώσει ακομα αν διαφέρουμε (αντρες - γυναικες) τόσο πολύ όσο πιστευεις, ναι διαφέρουν οι οπτικές μας γωνίες αλλα πόσο; Όταν κοιτάμε ένα νόμισμα απο όποια πλευρα και να το δούμε πάντα νόμισμα θα είναι. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε αυτό που θέλω να πω, ίσως και να μην είμαι αρκετα σαφης.
13-08-2006, 01:40 #21
Ο \"καλος\" και ο \"κακος\"!
Υπαρχει μια γενικη κατανοηση αναμεσα σε αντρες που δεν εχουν τη θεση την οποια θελουν στη ζωη των γυναικων οτι οι αντρες τους οποιους οι γυναικες θελουν ειναι \"κακοι\", \"ψευτογοηδες\", \"εκμεταλευτες\" η δεν ξερω και εγω τι.
Ενω αυτοι που δεν κανουν σεξ και δεν αναβουν τις γυναικες ειναι \"καλοι\", \"ηθικοι\" και \"ανωτεροι\" αλλα καποιο προβλημα εχουν οι γυναικες που θελουν τους \"κακους\".
Συνηθως ο ορος \"κακος\" εχει να κανει με αντρες που εχουν γερη προσωπικοτητα, αυτοπεποιθηση, κοινωνικες δεξιοτητες και ανεξαρτησια. Ειναι λογικο οτι τετοιοι αντρες θα τραβουν τις γυναικες. Εστω και αν καποιοι υποκρινονται.
Ο ορος \"καλος\" απο την αλλη συνηθως εχει να κανει με αδυναμους αντρες, κοινωνικα απροσαρμοστους σε διαφορους βαθμους, χωρις αισθηση του εαυτου τους που ζουν τη ζωη τους υποταγμενοι σε αντιληψεις, πιστευω και πλαισια.
Η καταδικη του να εισαι αρσενικο δεν γνωριζω τελικα ποια ειναι. Οτι πρεπει να προσποιεισαι οτι εισαι \"κακος\" η οτι τελικα σε εχουν ευνουχισει και δεν μπορεις να εισαι ο εαυτος σου.
Just a thought... ;)
13-08-2006, 12:40 #22
Originally posted by Roomstolet
Συνηθως ο ορος \"κακος\" εχει να κανει με αντρες που εχουν γερη προσωπικοτητα, αυτοπεποιθηση, κοινωνικες δεξιοτητες και ανεξαρτησια. Ειναι λογικο οτι τετοιοι αντρες θα τραβουν τις γυναικες. Εστω και αν καποιοι υποκρινονται.
Ο ορος \"καλος\" απο την αλλη συνηθως εχει να κανει με αδυναμους αντρες, κοινωνικα απροσαρμοστους σε διαφορους βαθμους, χωρις αισθηση του εαυτου τους που ζουν τη ζωη τους υποταγμενοι σε αντιληψεις, πιστευω και πλαισια.
-Οι γυναικες παντρευονται διανοουμενους και τεκνοποιουν με <<επιβητορες>> (λογοκριμενη αποδοση)
Αν αναλυσετε χωρις προστυχη προκαταληψη παρα την υψηλη διανοηση που κατεχει παμπολες απο αυτες θα παρατηρησετε οτι χωρις σκεψη ακολουθουν τις επιταγες των κανονων αναπαραγωγης της φυσης, ασχετα με το τι περιγραφουν σε σχεση με καλους και κακους........
εχω την αισθηση οτι στο συγκεκριμενο θεμα καμια γυναικα δεν μπορει να απαντησει. Πρεπει να ορισει την θεση της, και, δεν θα το κανουν ποτε !!!
Προσωπικη αποψη συμφωνω με την ουσια των προλαλλησαντων.
camfora
04-09-2006, 12:51 #23
...
Κινδυνευοντας να φανω μαζοχας θα σου πω οτι οι γκομενες, και γενικοτερα οι ανθρωποι, που σε κανουν να αμφισβητεις τον εαυτο σου ειναι πολυ χρησιμοι. Ενταξει, δεν βρισκεις γκομενα για να ζοριζεσαι αλλα αμα φτασεις να αμφισβητεις τον εαυτο σου και να νιωθεις ανασφαλεια εχεις ακομη περιθωρια για εξελιξη. :D
04-09-2006, 14:58 #24
...
Δεν αναφερομαι σε σχεσεις μονο.
04-09-2006, 15:19 #25
Γκρρρρρ!!! Μου τη δινει η λεξη \"κοπελες\"...!
04-09-2006, 16:26 #26
...
Εγω τις λεω \"κοπελλλιες\" με εμφαση στο \"λλλ\"! :D
05-09-2006, 11:57 #27
Εν τελει, ποιο ειναι το συμπερασμα, μετα απο ολη αυτη την παραθεση αποψεων? Πως ολοι ειμαστε εν δυναμει θυτες και θυματα την ιδια στιγμη? Πως μπορεις να κατηγορησεις καποιον που υποτασσεται σε ενα ενστικτο που δεχεσαι οτι ειναι συνυφασμενο με την ιδια την υπαρξη του? Απο την αλλη τον κατηγορεις και για το οτι θα μπορουσε να το αγνοησει και να θεσει δικους του κανονες, πραγμα το οποιο κρινεις οτι μπορει να επιτυχει μετα απο σοβαρη δουλεια (εγω θα το ελεγα διαπραγματευση) με τον εαυτο του. Ειναι τελικα τοσο δυσκολο πραγμα το να εχεις κατασταλαξει σε τι αναζητας σε μια σχεση και στο τι προτιθεσαι να κανεις προκειμενου να την κανεις να λειτουργησει ικανοποιητικα? (να αποδωσει δηλαδη σε ευτυχια)
Δεν πιστευω οτι φταιει η φυση (την οποια μπορεις και να ελεγξεις!), αλλα οι επιλογες σου οι οποιες αναλογως των περιστασεων, μπορεις να τις κανεις μετα απο ωριμη σκεψη και λαμβανοντας υπ οψιν τα υπερ και τα κατα της, ή τελειως ασυνειδητα, δηλαδη χωρις οποιαδηποτε σκεψη, αφηνοντας τον εαυτο σου να παρασυρθει απο το οποιο επιφανειακο και στιγμιαιο συναισθημα σου προκαλει το συγκεκριμενο ατομο. Τελικα, κατα τη γνωμη μου, δεν εχει σημασια το πως θα κανεις την επιλογη σου, αλλα το να τα εχεις, σε καθε περιπτωση, καλα με τον εαυτο σου. Με λιγα λογια, αποδεχεσαι το ρισκο να πληγωθεις , αλλα και αναλαμβανεις την ευθυνη σου για τα λαθη που σιγουρα θα κανεις, χωρις να κατηγορεις τους αλλους γι αυτα. Το να προσεχεις να μην πληγωσεις το συντροφο σου, ή με άλλα λογια και σε ιδανικες περιπτωσεις, να προσπαθεις συνεχως να τον κανεις ευτυχισμενο, ειναι ενα προσθετο δωρο. Αυτο σε κανει εναν \"καλο ανθρωπο\", και δε χρειαζεται να το διαφημισεις για να γινεις αποδεκτος, διοτι οι αλλοι καλοι ανθρωποι, αυτοι που ειναι συμβατοι μαζι σου, θα το αναγνωρισουν και θα σε πλησιασουν. Κι εσυ θα βρεις εναν αξιο συντροφο.
Οσο για τους άλλους, τους ψευτοδανδηδες και φαμφαρονους,αν μπορεις να τους αναγνωρισεις, μπορεις και να τους αποφυγεις. Γιατι, \"ουδεν κρυπτον υπο τον ηλιο\" και επισης \"ο ψευτης και ο κλεφτης τον πρωτο χρονο χαιρονται\". Κι οταν πεφτουν οι μασκες, (διοτι αυτο το τελος ειναι αναποφευκτο, αφου δεν υπαρχει κατι το ουσιαστικο, κατι το στερεο για να διαρκεσει για παντα) το μονο που τους απομενει ειναι η μοναξια, και η ερημος της ψυχης τους.
ΥΓ: ειμαι της αποψης πως το ρητο που λεει \"κυλισε ο τεντζερης και βρηκε το καπακι\" δεν ειναι καθολου τυχαιο!
05-09-2006, 16:54 #28
Κύριοι,θα ήθελα να εκφράσω κι εγώ την προσωπική μου άποψη... :)
Καλά όλα αυτά με το ζωικό βασίλειο που τα θυληκά ψάχνουν τα πιο δυνατά αρσενικά, δεν μπορώ να πω ήσαστε πολύ παραστατικοί.
Και καταλαβαίνω ότι σε ένα βαθμό ισχύουν...
αλλά δεν μπορώ να καταλάβω ότι ένα αρσενικό θεωρείται δυνατό μόνο όταν είναι μαλάκας.
Για μία γυναίκα ένα αρσενικό μπορεί να θεωρείται δυνατό όταν έχει λεφτά, για μία άλλη όταν είνια μπρατσαράς για μία άλλη όταν είναι έξυπνος και εύστροφος ή μορφωμένος για μία άλλη όταν είναι δουλευταράς και χιουμορίστας. Δεν καταλαβαίνω γιατί δυνατός σημαίνει για σας κατανάγκην ψεύτης, γόης και με αμέτρητες κατακτήσεις.
Σαφώς και βλέπω καθημερινά πολλά παραδείγματα γυναικών που πέφτουν θύματα τέτοιων ανδρών, δε λέω είναι άκρως γοητευτικοί, ίσως να έχω πέσει κι εγώ κάποια στιγμή στο τρυπάκι αυτό...
Αλλά από την άλλη πόσα παραδείγματα ανδρών έχω δει που να τους σέρνει από τη μύτη μια γυναίκα; Η οποία μπορεί να παίζει τους άντρες σαν κομπολόι; Τότε πως εξηγείται αυτό; Οι άνδρες αυτοί γιατί γοητεύονται από τέτοιες γυναίκες και όχι από τις \"καλές\" γυναίκες που δεν έχουν αυτοσκοπό την κατάκτηση ενός λεφτά για να περνούν καλά και όταν τελειώσει ο ενθουσιασμός να ψάξουν για άλλον λεφτά; Ή αν τον ξαναθυμηθούν να τον έχουν καβάτζα; Αυτοί οι άνδρες οι υπνωτισμένοι ψάχνουν το ισχυρό ή το ασθενές φύλο τελικά; Τι είναι γραμένο στο DNA τους;
Εγώ αυτό που πιστεύω τελικά είναι ότι και τα 2 φύλα γοητεύονται από κάποιον που είναι ιδιαίτερα γοητευτικός/ή και όταν τους δείξει το ενδιαφέρον του (πραγματικό ή φανταστικό) πετάνε τη σκούφια τους, νιπώθουν τόσο όμορφα που θέλουν να τον κατακτήσουν και αυτοί. Πάντως βλέπω να γίνεται αυτό αρκετά συχνά αυτό στα 2 φύλα: όσο τον φτύνεις τον άλλο τόσο κολλάει!
Το άπιαστο είναι πολύ γοητευτικό και για τους 2...Τουλάχιστον στην αρχή...Μετά εξαρτάται από τον αυτοσεβασμό και το ρεαλισμό του κάθε ανθρώπου να καταλαβαίνει που είναι τα όρια του \"φτυσίματος\"...
ΥΓ. Θυμάται κανείς το τραγούδι του Καρρά που λέει \"τα καλά κορίτσια δεν τα αγαπάμε, για μια σκάρτη αγάπη πάντα τα πουλάμε, παντά δίνουμε σε αυτές που δεν τ\' αξίζουν ...κτλ\";;; ʼλλωστε και τα τραγούδια βγαίνουν από τη ψυχή κάποιου... Μάλλον τα ίδια παράπονα έχουν και τα 2 φύλα...
05-09-2006, 19:38 #29
Ως ανθρωπος πάνω απο όλα και έπειτα σαν άντρας,αυτο που κατάλαβα είναι οτι όλα ξεκινούν απο τισ πρώτες κοινωνικέσ επαφες(φίλοι,οικογένεια).Το περιβάλλον που ζούμε είναι αυτο που καθορίζει το πωσ βλέπουμε το κόσμο γυρω μας,έστω και αν η προσωπικοτητα που εχουμε δεν μασ βοηθα να επικοινωνουμε ανετα με το υπολοιπο κοινωνικο συνολο.Δε θα ξεχάσω τη πρώτη αποπειρα που εκανα να μιλησω σε μια κοπελα τελειωσ αγνωστη σε εμενα,απετυχα πανηγυρικα,λεγωντάς μου αν κοιτάχτηκα στο καθρέφτη εκεινο το πρωινο.στην αρχη πιστεψα οτι ημουν ασχημοσ αλλα οταν ειδα φιλουσ μου να πλησιαζουν με ενα πιο ευχαριστω τροπο τισ γυναικεσ και να πετυχαινουν το σκοπο τουσ,δε κοιταξα αν ηταν ποιο ομορφοι απο εμενα απλα καταλαβα οτι ηταν ο τροποσ,στην επομενη αποπειρα του να μιλησω σε μια κοπελα ηταν ποιο οργανωτικοσ,θυμηθηκα πωσ επρεπε να τη πλησιασω με ενα τρόποανετο και οχι να είμαι σφιγμένοσ,ιδρωσα και γέμισα αμφιβολίεσ για το τι προκειται να ακολουθήσει,πιστεψα σε εμένα και γεμισα ελπίδεσ οταν την εκανα να γελασει καθωσ με ειδε να σκονταφτω( επειτηδεσ) πλησιαζωντασ την.
Την γνωρισα και την επομενη μερα στο ραντεβου μασ τη φίλησα.Ενιωσα αυτη μου τη νικη σαν τη μεγαλυτερη,το σχεδιο μου ειχε πετυχει,ημουν και εγω ενας κυνηγωσ,θέλω να νιωω παντα την επιτυχια μιασ γνωριμιασ με ξεχωριστω παντα τροπο.τωρα μετα απο χρονια τα πραγματα ειναι πιο ευκολα απο τοσεσ αποτυχεις και επιτυχεις αποπειρεσ.μου αρεσει να βλεπω τισ γυναικεσ να περιμενουν τη κινηση μου,νιωθω πωσ εγω εγω εχω το πρωτο ρολο σε μια γνωριμια.
Παντα νιώθω πωσ πρέπει να είμαι ο δυνατοσ σε μια στιγμη κακη(θανατοσ ,χωρισμοσ)χωρισ αυτο να σημαινει οτι δε θα κλαψω στο χωρισμο γιατι πανω απο ολα ειμαι ανθρωποσ και οχι ο αντρασ ο βαρυσ που οι κοινωνια και οι ρυχοι ανθρωποι εχουν δημιουργησει.
05-09-2006, 19:41 #30
Ως ανθρωπος πάνω απο όλα και έπειτα σαν άντρας,αυτο που κατάλαβα είναι οτι όλα ξεκινούν απο τισ πρώτες κοινωνικέσ επαφες(φίλοι,οικογένεια).Το περιβάλλον που ζούμε είναι αυτο που καθορίζει το πωσ βλέπουμε το κόσμο γυρω μας,έστω και αν η προσωπικοτητα που εχουμε δεν μασ βοηθα να επικοινωνουμε ανετα με το υπολοιπο κοινωνικο συνολο.Δε θα ξεχάσω τη πρώτη αποπειρα που εκανα να μιλησω σε μια κοπελα τελειωσ αγνωστη σε εμενα,απετυχα πανηγυρικα,λεγωντάς μου αν κοιτάχτηκα στο καθρέφτη εκεινο το πρωινο.στην αρχη πιστεψα οτι ημουν ασχημοσ αλλα οταν ειδα φιλουσ μου να πλησιαζουν με ενα πιο ευχαριστω τροπο τισ γυναικεσ και να πετυχαινουν το σκοπο τουσ,δε κοιταξα αν ηταν ποιο ομορφοι απο εμενα απλα καταλαβα οτι ηταν ο τροποσ,στην επομενη αποπειρα του να μιλησω σε μια κοπελα ηταν ποιο οργανωτικοσ,θυμηθηκα πωσ επρεπε να τη πλησιασω με ενα τρόποανετο και οχι να είμαι σφιγμένοσ,ιδρωσα και γέμισα αμφιβολίεσ για το τι προκειται να ακολουθήσει,πιστεψα σε εμένα και γεμισα ελπίδεσ οταν την εκανα να γελασει καθωσ με ειδε να σκονταφτω( επειτηδεσ) πλησιαζωντασ την.
Την γνωρισα και την επομενη μερα στο ραντεβου μασ τη φίλησα.Ενιωσα αυτη μου τη νικη σαν τη μεγαλυτερη,το σχεδιο μου ειχε πετυχει,ημουν και εγω ενας κυνηγωσ,θέλω να νιωω παντα την επιτυχια μιασ γνωριμιασ με ξεχωριστω παντα τροπο.τωρα μετα απο χρονια τα πραγματα ειναι πιο ευκολα απο τοσεσ αποτυχεις και επιτυχεις αποπειρεσ.μου αρεσει να βλεπω τισ γυναικεσ να περιμενουν τη κινηση μου,νιωθω πωσ εγω εγω εχω το πρωτο ρολο σε μια γνωριμια.
Παντα νιώθω πωσ πρέπει να είμαι ο δυνατοσ σε μια στιγμη κακη(θανατοσ ,χωρισμοσ)χωρισ αυτο να σημαινει οτι δε θα κλαψω στο χωρισμο γιατι πανω απο ολα ειμαι ανθρωποσ και οχι ο αντρασ ο βαρυσ που οι κοινωνια και οι ρυχοι ανθρωποι εχουν δημιουργησει.
Κουράστηκα…
27-08-2025, 07:05 in Κατάθλιψη - Δυσθυμία