Results 91 to 105 of 118
-
27-11-2011, 06:51 #91
Το μηνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.
- 27-11-2011, 06:52 #92
27-11-2011, 06:56 #93
27-11-2011, 06:57 #94
Δεν μου αφήνετε άλλη επιλογή από το...να βγάλω τα ποπ-κορν
:O
(R.I.P Thread)
27-11-2011, 06:58 #95
ο γιός μου πάσχει από ΙΨΔ ...... Βοηθήστε με
Καλησπέρα σε όλη την παρέα του forum …….. νέος στην παρέα σας, όχι σαν ασθενής με ΙΨΔ, αλλά σαν πατέρας με γιό που πάσχει από ΙΨΔ. Πήρα το θάρρος να γράψω, όπως πολλοί άλλοι φαντάζομαι που ψάχνουν βοήθεια στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν .Ο γιός μου είναι σήμερα 16 χρονών και ξαφνικά για μας (οικογένεια), όχι ίσως για αυτόν, στην ηλικία των 14, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ξαφνικά ένα παιδί ζωηρό πριν ……., να μην μπορεί να επικοινωνήσει με τους γύρω του, μόνο καθισμένος σε ένα καναπέ χωρίς να μιλά και μόνο ένα βλέμμα απλανές να τρομάζεις, σταμάτησε να ασχολείται με τον υπολογιστή του να μην μιλά στο msn ή στο φεισμπουκ διέγραψε όλους τους φίλους του (αργότερα έμαθα πως φοβόταν ότι κάποιος τον παρακολουθεί μέσω internet και θέλει να του κάνει κακό και έκρυβε την κάμερα) δεν μπορούσε να μετακινηθεί, τα βήματα του ήταν τόσο αργά που για να πάει από το ένα δωμάτιο στο άλλο μπορεί να έκανε και 5 λεπτά, στεκόταν στην πόρτα και δεν μπορούσε να την περάσει λες και ένα εμπόδιο ήταν μπροστά του δεν μπορούσε να πάει στο σχολείο, να γράψει, να φάει, να κοιμηθεί, ένοιωθε ότι τα παιδιά που ήταν στην ηλικία του, άγνωστα προς αυτόν, ότι θα του κάνουν κακό και πολλά άλλα, το δε σαπούνι στο μπάνιο τελείωνε σε μισή μέρα από το πολύ πλύσιμο των χεριών του. Ζητήσαμε με την γυναίκα μου, βοήθεια αμέσως μέσα στα Χριστούγεννα από παιδοψυχίατρο όπου από τα γεγονότα που εξιστορήσαμε μα ς είπε ότι κατά πάσα πιθανότητα μπορεί να πάσχει από ΙΨΔ (άγνωστη μέχρι τότε για μας) αλλά δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν δεν τον δει. Προσπάθησα να ενημερωθώ περισσότερο μέσο internet για να μπορέσω να τον πλησιάσω περισσότερο και αν μπορούσα να καταλάβω το πρόβλημά του, εκτύπωσα κάποια φυλλάδια που αφορούσαν στην ΙΨΔ και την επόμενη μέρα τον παρακάλεσα να μου μιλήσει, αυτός ανένδοτος ότι δεν πρόκειται ποτέ να μας πει τι έχει γιατί αυτό που έχει δεν θέλει να το ξέρει κανένας, τότε άρχισα να του διαβάζω κάποια συμπτώματα της ΙΨΔ από τις σημειώσεις που είχα όταν ξαφνικά εκεί που διάβαζα τον είδα ενώ ήταν χαμένος πριν, να με ρωτά που τα ξέρω εγώ αυτά ….. που νοιώθει και άρχισε να μου μιλά , μου είπε ότι νοιώθει ότι είναι τρελός ή ότι τρελαίνετε, γιατί κάνει διάφορες σκέψεις που δεν θέλει και ότι του είχε περάσει στο παρελθόν η σκέψη να αυτοκτονήσει (τρελάθηκα) του είπα για την γιατρό και θέλησε να ζητήσουμε βοήθεια και έτσι διαγνώστηκε η ΙΨΔ και χορηγηθήκαν κάποια φάρμακα, μετά από δυόμιση χρόνια με συνεχείς επισκέψεις στην γιατρό του είναι λειτουργικός, τα περισσότερα από αυτά έχουν φύγει αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό και συνεχίζει την φαρμακευτική του αγωγή, αλλά πάλι έχει κάνει μια μεγάλη ανατροπή στις συνήθειες του, δηλ εκεί που ήταν ένας ήπιος χαρακτήρας έχει γίνει πολύ νευρικός έχει παρατήσει το διάβασμα του ψάχνει συνεχεία παρέες όχι μόνιμες απλός παρέες να περνά την ώρα του, ξεκίνησε το κάπνισμα που μέχρι πρίν κάποιους μήνες το απεχθάνονταν, ψάχνει συνέχεια να κάνει πράγματα αλλά μετά από λίγο καιρό σαν κάτι να γίνεται και τα παρατάει, όπως να παίζει κιθάρα ή να κάνει κιγκμπόξινκ και αρκετά άλλα, όπως οι διατροφικές του συνήθειες
Ο λόγος που γράφω είναι ότι μετά από δυόμιση χρόνια κουραστικά για τον ίδιο, αλλά και για μας, ….. μας λέει συνέχεια ότι δεν μπορούμε να τον καταλάβουμε και ποτέ δεν θα καταλάβουμε πως νιώθει μέσα του γιατί δεν πάσχουμε από αυτό που πάσχει αυτός (λέγοντας …. ξέρετε πως είναι να είσαι κουρασμένος και να μην μπορείς να κοιμηθείς), πολλές φορές έχουν γίνει καυγάδες όπως γιατί παρατάει το σχολείο του ή και για την συμπεριφορά του (νεύρα προς εμάς).
Επειδή ο συγκεκριμένος δεν μιλά πολύ και δεν λέει ούτε καν για τον τρόπο που πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε, για να μην υπάρχει αυτήν η ένταση μεταξύ μας, θα παρακαλούσα, από άτομα που γνωρίζουν τι πάει να πει ΙΨΔ, να προτείνουν τρόπους συμπεριφοράς προς εμάς τους γονείς, ώστε να μπορέσουμε να τον καταλάβουμε περισσότερο, να έρθουμε κοντά του ή και να νοιώσουμε πως είναι κάποιος να ζει με ΙΨΔ.
Συγνώμη αν σας κούρασα με το μακροσκελές γραπτό μου, αλλά θα ήθελα την γνώμη σας, που πιστεύω ότι θα βοηθήσει περισσότερο αν ακουστεί από άτομα που βιώνουν το ίδιο πρόβλημα, δηλ. πως θέλουν και πως πρέπει να τους αντιμετωπίζουν οι άλλοι. ……….. Ευχαριστώ πολύ.
θα βοηθησει καποιος να ερθει το προβλημα του θεματοθετη μπροστα ?? και να μη φαινεται δικο μου παρακαλωΤο πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ
27-11-2011, 06:59 #96
εγω να δεις για παμε !
Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ
27-11-2011, 07:00 #97
27-11-2011, 07:01 #98
για παμε εχω και ορεξη
Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ
27-11-2011, 07:02 #99
Το μηνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.
27-11-2011, 07:04 #100
27-11-2011, 07:18 #101
θα βαζω το θεμα μπροστα μεχρι να κουραστουμε ολοι δεν εχουμε στιγμες οπως ο φιλος μας ??
ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ
27-11-2011, 07:19 #102
27-11-2011, 07:20 #103
27-11-2011, 07:22 #104
27-11-2011, 07:23 #105