Results 46 to 60 of 118
-
27-11-2011, 03:17 #46
επειδη δεν ξερεις τιποτε για τους ανθρωπους, μας λες παπαγαλια το μαθημα σου για τα νευρικα κυτταρα.
εγω δεν σου ειπα οτι διαφωνω καπου σε αυτα που ειπες περι νευρικων κυτταρων.
ειπα απλα οτι ειναι ασχετα με το θεμα μας εδω.
εδω δεν μιλαμε για χημικες ουσιες αλλα για ανθρωπινες σχεσεις,
η απαντηση σου στον πατερα δεν μπορει να ειναι τι επαθαν τα νευρικα κυτταρα του γιου , αλλα πως θα μπορουσε να συμπεριφερθει.
οσα και να διαβασεις για νευροδιαβιβαστες, ουτε τις σχεσεις σου με τους ανθρωπους θα βελτιωσεις , ουτε θα μπορεσεις να τους βοηθησεις στα προβληματα τους , αν δεν καταφερεις να αντιληφθεις τι σου λενε για τις σχεσεις τους και πως λειτουργουν οι ανθρωπινες σχεσεις...
δεν μου ειπες αν διαβασες την απαντηση του πετραν
την καταλαβες?
διαφωνεις σε κατι?
- 27-11-2011, 03:20 #47
Καλά τώρα θα πάμε σε μπούμε σε πολύ φιλοσοφικούς δρόμους. Βασικά το ένα δεν αποκλύει το άλλο. Όλα δείχνουν ότι η ψυχή είναι η λειτουργία του εγκεφάλου. Αυτή την στiγμή πoυ γράφουμε ενεργοποιούνται εκατομμύρια νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο μας. Από την ανάγνωση αυτού του κειμένου μέχρι τα συναισθήματα που ένιωσες την στιγμή που τα διάβασες είναι επειδή κάποια νευρωνικά δίκτεια πειροδοτήθηκαν με συγκεκριμένο τρόπο. Αύριο που θα θυμάσαι αυτήν την συζήτηση θα είναι επειδή κάποιες εκατομμύρια συνάψεις στον εγκέφαλο σου θα έχουν υπωστεί κάποιο είδος μόνιμης αλλαγής (αυτό θα είναι η "βιωματική σου μνήμη").
Ο κάθε άνθρωπος όμως είναι μοναδικός. Ο χ θα ξινίσει με αυτά που γράφω ενώ του ψ θα του αρέσουν. Ο καθένας έχει διαφορετικές "διατάξεις" νευρώνων και βάση αυτών (από προηγούμενες εμπειρίες) θα ερμηνεύει και θα αισθάνετε με διαφορετικό τρόπο αυτό που γράφω. Υπο αυτήν την έννοια "η ψυχή" και ο "εγκέφαλος" ταυτίζονται. Η ψυχοθεραπεία-η οποιαδήποτε καλή συμβολή που θα κάνει το "κλικ" στον κάθε άνθρωπο- θα πιάσει επειδή θα αλλάξει το "νευρωνικό" του υπόστρωμα με τον κατάλληλο τρόπο. Δηλαδή η "ψυχή" και το "σώμα" δεν είναι δύο διαφορετικά πράγματα αλλά όψεις του ίδιου νομίσματος τα οποία δεν ακυρώνουν το ένα το άλλο αλλά ούτε "υποβιβάζουν" τον άνθρωπο σε κάτι λιγότερο από ότι είναι.
Βέβαια η κλινική νευροψυχολογία είναι μια ειδικότητα της ψυχολογίας με συγκεκριμένο θέμα. Κυρίως έχει να κάνει με την ψυχομετρική αξιολόγηση των γνωστικών λειτουργιών-δηλαδή της προσοχής, αντίληψης, γλώσσας/λόγου, μνήμης, σκέψης, επιτελικών λειτουργιών (ο σχεδιασμός της συμπεριφοράς) αλλά και των συναισθημάτων και της προσωπικότητας- σε άτομα με νευρολογικές, φυσιατρικές η νευροχειρουργικές καταστάσεις (π.χ. κρανιοεγκεφαλική κάκωση, εγκεφαλικό επεισόδιο, ΣΚΠ, νευροεκφυλιστικά νοσήματα όπως alzheimer, parkinson κλπ.) η σε νευροαναπτυξιακά (μαθησιακές δυσκολίες, ΔΕΠ-Υ, αυτισμός κλπ.). Τώρα τελευταία ο τομέας "χώνεται" και σε πιο ψυχιατρικά/ψυχική υγεία όπως στις ψυχώσεις, διπολική ,μετατραυματικό άγχος κλπ. όπου όλο και εμφανίζονται νέα δεδομένα για τις γνωστικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κάποιες περιπτώσεις. Με βάση το "ψυχομετρικό προφίλ" μπορεί να γίνει κάποια αποκατάσταση μετά. Π.χ. αν το άτομο έχει δυσκολία στο να θυμάται νούμερα και λέξεις μπορεί να εκπαιδευτεί με έναν άλλο αισθητηριακό μέσο απομνημόνευσης (π.χ. εικόνες). Η αν διασπάται η προσοχή του ατόμου συνέχεια και δεν μπορεί να τελειώσει τίποτα από τους στόχους μπορεί με ένα εντατικό συμπεριφορικό τρόπο εκπαίδευσης να μάθει σταδιακά να συγκεντρώνεται όλο και πιο πολύ-καθώς και με διάφορα βοηθήματα. Φυσικά και κοιτάμε τον άνθρωπο σαν άνθρωπο. Επειδή ο εγκέφαλος του έχει πρόβλημα δεν πάει να πει ότι τον κοιτάμε σαν ένα πάκο τραυματισμένων νευρώνων :P
27-11-2011, 03:24 #48
δε διαφωνω σε αυτα που λες...εγω για κυταρα δ σου μιλησα απο μονος μου..σου απαντησα στα εξης ποστ..
την απαντηση του petran τη διαβασα, και συμφωνω στα περισσοτερα,αλλα συνεχιζω να πιστευω οτι αν δεν δεχθει οικειοθελως
να ακολουθησει ψυχοθεραπεια,δε θα εχει καποιοα ουσιαστικη καταληξη η δυζητηση...εγω οσα εγραψα,τα εγραψα υπο την προυποθεση
οτι διαγνωσθει τελικα με ocd και δεχθει να επισκευθει θεραπευτη..
27-11-2011, 03:31 #49
αυτο ειναι ακριβως αυτο που λεω, χωρις να διαφωνω σε τπτ με τα υπολοιπα.
οπως και το πολυ απλο: οταν ενας ανθρωπος σου μιλαει για τις σχεσεις του και τα συναισθηματα του, δεν μπορεις να του απαντας για τους νευρωνες του....
οσο για το περι ερεθισματων και νευρωνων, το οτι γινονται καποιες χημικες αντιδρασεις με καποιο ερεθισμα, το "κλικ" που λες, συμβαινει για λογους ανεξιχνιαστους ακομα. δεν ξερεις τι θα κανει κλικ σε καποιον ανθρωπο κι αν θα του το κανει, οσο κι αν εχεις μελετησει τον οργανισμο του.
αρα, η γνωση η επιστημονικη ειναι ελλειπης . αυτο που ονομαζουμε "ψυχη" μπορει να ειναι βιοχημεια, αλλα αφου δεν μπορουμε να την ορισουμε ακομα και να την κατευθυνουμε, μενει μονο το συναισθημα για να την προσσεγγισουμε επι της ουσιας. το συναισθημα και η εμπειρια.
η γνωση η επιστημονικη επιτης βιοχημειας του νευρικου συστηματος, ειναι εμβρυακη
27-11-2011, 03:32 #50
+1000..εγραψα μια περιληψη και παραπανω...
ως προς την τελευταια προταση που εγραψες συμφωνω ,γι αυτο αλλωστε υπαρχουν και οι συμπεριφορικες-γνωστικες προσεγγισεις...
αλλα τελευταια εχει αρχισει και υποτιμαται απο ανιδεους ο ρολος του κεντρικου νευρικου συστηματος που στην ουσια ειναι η βαση και μου
τη δινει απισυευτα αυτο το πραμα...αν δεν ηταν η βαση προφανως και δε θα υπηρχαν ολα τα φαρμακα..
27-11-2011, 03:34 #51
27-11-2011, 03:41 #52
παλι καλα που εχουμε και τη remedy να κρινει την επιστημη ως ελλιπης..οσο για αυτο που λες για ερεθισματα και νευρωνες ακομα δεν καταλαβες τιποτα,, στην πλειψηφια των περιπτωσεων (οσο μιλαμε για ψυχικες διαταραχες) οι χημικες αντιδρασεις ειναι το αιτιο και οχι το αποτελεσμα που θα πυροδοτησει καποιες συμπεριφορες..αυτο με το κλικ θεωρω οτι αναφερεσαι στο γονοτυπο και στο γεννετικο υποβαθρο που τον οριζει....το οτι συμβανει αυτο,δλδ οτι ο γονοτυπος καθιστα ιδιατερο καθε ανθρωπο σσε συγκεκριμενες συμπεριφορες ή παθησεις,δεν καιστα την επιστημη ελλιπης..αυτο ελειπε ,να ξεραμε απ την αρχη της γεννησης του ανθρωπου ολες τις συμπεριφορες και το τι προκειται να αναπτυξει..και επισης παλι το εχασες,,,ψυχη aka συναισθηματα-συμπεριφορες= γονοτυπος(νευροβιολογια γενικοτερα) +ερεθισματα...
και οχι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ εμβρυακη η επιστημη.... αυτο ειναι ακομα ενα εξωφρενικο συμπερασμα που εβγαλες λογω αμαθειας και αλλων πραγματων που δε θα επεκταθω..
27-11-2011, 03:44 #53
27-11-2011, 03:57 #54
αυτο περι φιλοσοφικων συζητησεων ,ειναι κλασικη αστακα οποιουδηποτε δεν εχει ιδεα σε καποιο τομεα,και προτιμα να κατευθυνει τη συζητηση σε φιλοσοφικα μονοπατια...
πιστεψε με εσυ,δενν εχεις ιδεα για το που βρισκεται η επιστημη,αν δεν ηταν εδω που ειναι και ολοι ηταν σαν εσενα τοτε ο σχιζοφρενης θα ηταν ακομα δαιμονισμενος και ο ψυχαναγκαστικος θα ταν ενα προιον παλης του ΕΓΩ με το υπερεγω και επιστροφης του στο πρωκτικο σταδιο,λοοολ...μια χαρα ειναι η επιστημη,πριν 50 χρονια ουτε στα πιο
τρελα μας ονειρα δεν υπηρχε η σημερινη πραγματικοτητα...παψε να ασχολεισαι με θεματα που εισαι μακρινα νηχτωμενη remedy(μεγαλη????,λολ αν εισαι μεγαλυτερη απο μενα και λες τετοια πραματα ακομα,μαλλον κατι δεν αναπτυχθηκε σωστα εκει πανω,ε?)..
27-11-2011, 04:03 #55
μιλας σαν οπαδος, οχι σαν επιστημονας.
και σαν 8χρονο επισης γιατι ελλείψει γνωσεων και επιχειρηματων, δεν σταματας να βριζεις.
και δεν καταλαβαινεις και τι διαβαζεις
οι επιστημονες ξερουν και τα επιτευγματα και τις ελλειψεις της επιστημης
ΦΥΣΙΚΑ και ειναι σε καλυτερο επιπεδο απο 50 χρονια πριν!!!
αλλα δεν εχει λυσει τα προβληματα, ουτε εχει θεραπευσει τις ασθενειες,ουτε εχει μαθει ολους τους μηχανισμους.
ΑΥΤΟ ΕΙΠΑ. ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΕΙΠΗΣ, ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ.
βγες απο τον φανατισμο σου και μαθε να καταλαβαινεις τι λεει ο αλλος.
κι αν νομιζεις οτι η φιλοσοφια δεν εχει σχεση με την επιστημη, εισαι ακομα πολυ πισω στις σπουδες σου.
27-11-2011, 04:15 #56
απο τα ποστ σου και τα ποστ μου αυτο καταλβες? προφανως βρισκεσαι σε συγχυση,too much cortisole
and catecholamines i guess....δεν εχεις ιδεα για τι μιλας,ο συνειρμος και ο λογος σου ειναι ασυνδετος,απαντας
ακυρα πραματα και γω δε μπορω να ασχολουμαι με ατομα ''λιγα'' για την ανθρωποτητα σαν εσενα..δεν ειμαι φανατικος,σου ειπα καποια δεδομενα,
εσυ αδυνατεις να κατανοησεις αυτα τα δεδομενα....η φιλοσοφια οπως την εννοεις εσυ δεν εχει ΚΑΜΙΑ δουλεια στη συζητηση...η αναλυση της συμπεριφορας σε γνωστικο και συμπεριφορικο υποβαθρο παλι εχει..αλλα μεχρι εκει..αφου δεν κατανοεις τι λεμε και σιγουρα θα γελανε μαζι ζου οι υπολοιποι,μη το συνεχιζεις...ειπαμε θα παχυνεις,αστο:D..
27-11-2011, 04:21 #57
εγω δεν βρισκομαι σε καμια συγχιση.
εσυ δεν εχεις καταλαβει απο την αρχη αυτου του ποστ το αντικειμενο της συζητησης κι εβρισες κι ολους οσους το καταλαβαν,γιατι τους ζηλευεις.
καλα που εμφανιστηκε κι ο πετραν για να διαπιστωσεις τελικα οτι συμφωνεις μαζι μας, μιας και ειπε τα ιδια με ολους τους προλαλησαντες.
δεν μας ειπες ακομα γιατι μας εβρισες ομως....
27-11-2011, 04:30 #58
χαχα.εξηγησε μου σε παρακαλω το παραπανω απλα και κατανοητα να μπω λιγο στην Α-λογικη σου..
καταλαβα και εξηγησα μια χαρα τι εννοουσα και σε ποιες περιπτωσεις αναφερονταν οι συμβουλες μου..
οταν λες σας εβρισα τι εννοεις? επειδη αμισβητησα(oh lord) το πολυ ''φυσιολογικο'' δικαιωμα του να
μη δινει συμβουλες θεραπυετικες κλπ καποιος που εχει τοση σχεση με το αντικειμενο οσο ο εχει ο μπακαλη
ς της γειτονιας με την κβαντικη μηχανικη?
σωπα βρε remedy,αμφισβητησα αυτο το κατοχυρωμενο δικεωμα σου?
δε καταλαβαινω που ειναι παραλογο αυτο το πραμα?και δε πας ειπες ακομα τι επαγγελεσαι και εχεις αυτο το θρασος
να μιλας και να αμφισβητεις με τοση μεγαλη ανεση?
27-11-2011, 04:38 #59
μα ουτε κι εσυ εχεις σχεση με το αντικειμενο!
το οτι σπουδαζεις νευροψυχολογια, δεν σε κανει ουτε ψυχολογο και πολυ περισσοτερο δεν σε κανει θεραπευτη.
οποτε δεν μπορεις να μιλας για ασχετους γιατι εισαι εξισου ασχετος, αλλα ετσι κι αλλιως εδω ειναι φορουμ ασχετων!
αρα εισαι στο σωστο μερος.επομενως δεν μπορεις να σχολιαζεις την ασχετοσυνη των αλλων. μπορεις να σχολιαζεις τις αποψεις . οι αποψεις μας ηταν σωστες, απλα λογω αγνοιας δεν ησουν σε θεση να το καταλαβεις.
το λαθος σου ηταν ο αγενης και επιθετικος σου τονος, οπως και το οτι η κριτικη σου προς τις συμβουλες μας ηταν απολυτα λανθασμενη.
σε παραπεμπω στο ποστ του πετραν που του ειπε τα ιδια με μας.
ακομα, εβρισες κανονικοτατα (εχουν γινει αναφορες φυσικα)
27-11-2011, 04:50 #60
το αν ειμαι ασχετος ασε να το κρινει ο βαθμος του πτυχιου,οπως και το γεγονος οτι ασχολουμαι με ερευνα καθημερινα γιατι doctorate=research...
αν επισης σου πω οτι στο μελλον θα εχω δημοσιευση ,προφανως αυτο δε σου λεει κατι γτ ειπαμε εισαι ο ορισμος του ασχετου ατομου στο χωρο της επιστημης,οποτε σου επιτρεπω να ζησεις στο δικο σου μεσαιωνα..συνεχιζεις να λες οτι δεν εχω σχεση με το αντικειμενο και να εκτιθεσαι αλλα αν θες μπορω να σε βρω κατιδειαν(ανατριχιασα..) και να σου δειξω ποιος εχει χαρτια ή οχι...πραγματικα με κουρασες γτ καταληγουμε στα ιδια ως χαμηλο νοητικα-γνωστικα ατομο που εισαι..εχω καθημερινα επαφη με κανονικους επιστημονες και να μου λειπουν οι σουρρεαλιστικοι διαλογοι με την επιτομη της κακομοιρας του νετ..
τελος αυτο που ειπες για τις αναφορες πραγματικα με τρομαξε..τοσο πολυ που ετοιμαζομαι να φαω μια παστα για να το ξεπερασω!
24/7 στο νετ και δη εδω μεσα δε κανουν καθλου καλο,get a life πραγματικα..να σιυ ξανααναφρω επισης οτι που εφυγαν 10 ml ιδρωτα μολις τωρα απ την απειλη με τις αναφορες..