Άνθρωποι. Έρμαια του θυμικού τους? - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 6 FirstFirst ... 456
Results 76 to 80 of 80
    Senior Member
    Quote Originally Posted by PETRAN View Post
    ............ ο πλανήτης πλέον έχει περάσει σε μια άλλη φάση. Πλέον μετράει πολύ να αναπτυχθούνε δεξιότητες που χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη τεχνολογίας, επιστήμης, νέων ιδεών, καινοτομιών κλπ. και για αυτό τον σκοπό χρειάζεται μια πιο μεγάλη "νοητική πειθαρχία" IMO και όχι τόσο ο τύπος του "αούα-πολεμιστή" που θα φέρει στο σπίτι το τομάρι της αρκούδας και θα φάει το περιεχόμενο. Φυσικά χρειάζεται και αυτός ο τύπος για πολλά πράγματα (ευτυχώς για εσάς τις γυναίκες :P) αλλά είναι είδος υπο εξαφάνιση αφού στο μέλλον όλο και πιο πολλές χειρωνακτικές εργασίες θα γίνονται από ρομπότ, αυτοματικά συστήματα κλπ. .............
    Φτου φτου φτου.... μακρυα απο τετοιους καγκουρες!!!
    Μ'εσκιαξες βραδιατικα! Θα βλεπω εφιαλτη παλι: "Ο εφιαλτης στο δρομο με τους γοριλανθρωπους" lol Θελω τη μαμα μουου... κλαψ!!
    Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.

Senior Member
    Quote Originally Posted by PETRAN View Post
    Πολιτική και ορθολογισμός πρέπει πραγματικά να υπάρχει μόνο σε ελάχιστες εξαιρέσεις, τουλάχιστον στην Ελλάδα (βασικά σε όλες τις χώρες, απλά εδώ πιο πολύ λόγω της "ευρύτερης" νοοτροπίας). Σκέψου. Οι πιο πολλοί πολιτικοί βγαίνουν με κίνητρα να φέρουν αλλαγές με βάση την λογική, η με κίνητρα προσωπικά, π.χ. ψηφοθηρίας, οικονομικών, επιρροής κλπ.?

Αν και σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχει ένα "interplay" και μια δυναμική αλληλο-επιρροή μεταξύ των δύο (βασικά η "λογική" και το "συναίσθημα" δεν είναι τόσο διαχωρισμένα στην πραγματικότητα καθώς και σε όλες τις περιπτώσεις αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) εδώ πέρα (αλλά και σε άλλες χώρες της νότιας Ευρώπης, berlusconi?) έχουν κυριαρχήσει πολλές φορές τα προσωπικά και μόνο κίνητρα. Μα γιατί έγινε "μπο*ρδέλο" ο τόπος? Γιατί κάποιοι κάναν την κυβέρνηση ουσιαστικά "μαγαζί-για-χάρες" και δημιούργησαν ένα "πλιάτσικο" για να φάνε χρήματα και να έχουν "δύναμη" (ότι και αν σημαίνει αυτό). Σίγουρα υπήρξαν κάποιοι συλλογισμοί, απλά αυτοί δεν γινόντουσαν με βάση Αριστοτέλειες αρχές λολ.

Τώρα για την τεχνολογία, φυσικά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ποικίλους τρόπους αλλά δεν εννοούσα αυτό. Εννοώ ότι ο πλανήτης πλέον έχει περάσει σε μια άλλη φάση. Πλέον μετράει πολύ να αναπτυχθούνε δεξιότητες που χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη τεχνολογίας, επιστήμης, νέων ιδεών, καινοτομιών κλπ. και για αυτό τον σκοπό χρειάζεται μια πιο μεγάλη "νοητική πειθαρχία" IMO και όχι τόσο ο τύπος του "αούα-πολεμιστή" που θα φέρει στο σπίτι το τομάρι της αρκούδας και θα φάει το περιεχόμενο. Φυσικά χρειάζεται και αυτός ο τύπος για πολλά πράγματα (ευτυχώς για εσάς τις γυναίκες :P) αλλά είναι είδος υπο εξαφάνιση αφού στο μέλλον όλο και πιο πολλές χειρωνακτικές εργασίες θα γίνονται από ρομπότ, αυτοματικά συστήματα κλπ.

Πλέον π.χ. οι πιο πολλοί πόλεμοι δεν είναι για "γη-και-ύδωρ" και με όπλα αλλά είναι οικονομικοί (εντάξει γίνονται ακόμα και για πετρέλαιο :P) Σε αυτούς τους πολέμους δεν χρειάζεται να είσαι τόσο ζουλού, όσο πιο σκεπτόμενος. Στην Ελλάδα που έχει ξεμείνει το μοντέλο του ζουλού (λόγω ευρύτερης εκπαίδευσης) κατεβαίνουν όλοι κάτω και είτε ρίχνουν μολότοφ, είτε χτυπάνε με τα γκλοπ, είτε τα σπάνε για τον ΠΑΟΚ κλπ. Σε έναν πλανήτη που αλλάζει και χρειάζεται τις άλλες δεξιότητες κάποιες χώρες μπορεί να «χάσουν» το τρένο και να καταλήξουν απλά τουριστικά θέρετρα των άλλων πιο «ικανών». Αν και στην Ελλάδα υπάρχουν μεμονωμένα κάποιοι πολλοί ικανοί, λόγω ακριβώς του συστήματος είτε φεύγουν προς τα έξω είτε χάνονται μέσα στην ζουλου-λαίλαπα.
    Ρε Πετράν, ακόμα δεν σε πιάνω. Είναι οι Έλληνες αούα, θα τρελαθώ! Απλά, ένα από τα βασικά στοιχεία της ελληνικής ιδιοσυγκρασίας είναι η αντιδραστικότητα. Δεν είμασταν ποτέ πολεμοχαρής λαός. Οι Τούρκοι δηλαδή τι είναι;
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    οσο για την τεχνολογια.
    ειναι βεβαιο οτι εχει επικρατησει, ωστοσο η χρηση της μπορει να χρωματιστει ειστε συναισθηματικα ειτε ορθολογιστικα.
    δεν φταιει το οπλο για τον φονο...
    σας το ειχα ξαναπει νομιζω, ενας κομπιουτερας που γνωρισα σε μια δουλεια, μου ειπε οτι οι υπολογιστες αρρωσταινουν περισσοτερο την ανοιξη, οπως οι ανθρωποι :)
    παντως αυτο που λες ρεμ με την τεχνολογια, το εχω ζησει απο κοντα. ο πρωην μου ηταν πορωμενος κομπιουτερας κ ηταν ερωτευμενος με τα κομπιουτερ!
    οταν κολλησε μια φορα ο υπολογιστης κ θυμωσα κ τον κοπανησα, μου λεει: "μη του μιλας ασχημα! πληγωνεται! γι αυτο κολλησε! θελει να του μιλας τρυφερα!" :D
    Last edited by Lou!; 01-12-2011 at 15:39.

Senior Member
    ζουλουλαίλαπα, χαχααα, πέθανα. τι λέξη, τέλεια! Θα τη χρησιμοποιώ η κλέφτρα.
    Δεν ξέρω, εγώ δεν πιστεύω ότι μου πάει τόση αποστείρωση. Μπορεί να είναι μια βλακεία, αλλά πιστεύω ότι οι αποστειρωμένοι άνθρωποι είναι καταπιεσμένοι και μη αυθόρμητοι. Η αίσθηση πλαστικού που έγραψε κάποτε ο Κηπ και άλλη έκφραση που κράτησα.:P
    Δεν είναι ότι δεν πιστεύω στον ορθολογισμό, αλλά πιστεύω περισσότερο στο ορθολογισμός στο ανάλογο context. Όταν γίνουν οι πάντες non-ζουλουλαιλαπόλαγνοι, τότε θα καταλάβω τον πολιτισμό. Σε μια random ευαισθησίας του κώλου χώρα όπως αυτή που ζω τώρα, ο πολιτισμός αυτός μου φαίνεται ξένος και μακρινός.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Quote Originally Posted by RainAndWind View Post
    ζουλουλαίλαπα, χαχααα, πέθανα. τι λέξη, τέλεια! Θα τη χρησιμοποιώ η κλέφτρα.
    Δεν ξέρω, εγώ δεν πιστεύω ότι μου πάει τόση αποστείρωση. Μπορεί να είναι μια βλακεία, αλλά πιστεύω ότι οι αποστειρωμένοι άνθρωποι είναι καταπιεσμένοι και μη αυθόρμητοι. Η αίσθηση πλαστικού που έγραψε κάποτε ο Κηπ και άλλη έκφραση που κράτησα.:P
    Δεν είναι ότι δεν πιστεύω στον ορθολογισμό, αλλά πιστεύω περισσότερο στο ορθολογισμός στο ανάλογο context. Όταν γίνουν οι πάντες non-ζουλουλαιλαπόλαγνοι, τότε θα καταλάβω τον πολιτισμό. Σε μια random ευαισθησίας του κώλου χώρα όπως αυτή που ζω τώρα, ο πολιτισμός αυτός μου φαίνεται ξένος και μακρινός.

Καλά και εγώ ψηλο-παρορμητικός είμαι κάποιες φορές (παλιά πάρα πολύ. Φταίει και το ADHD :P). Θεωρητικός είμαι πιο πολύ μην νομίζεις λολ

ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΕΙΠΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΡΓΓΚΚΚΚ

Page 6 of 6 FirstFirst ... 456