Ξεφτίλα, μοναξιά, απελπισία - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 31
    Quote Originally Posted by IRENEMARINA View Post
    Με Ιωάννη... πρέπει όσο μπορούμε να μάθουμε να επιλέγουμε ποια άτομα θα έχουμε στη ζωή μας και ποια όχι.... Βασικά διώχνουμε... 1)Όσους χαίρονται με τη στεναχώρια μας και λυπούνται με τις επιτυχίες μας... 2) Όσους μας θάβουν πίσω από τη πλάτη μας... 3) Όσους προσπαθούν να μας εκμεταλευτούν οικονομικά (ενίοτε και συναισθηματικά..) 4) Όσους μας υποτιμάνε.. 5) Όσους δε μας κατανοούν και δε μας συμπαραστέκονται... 6) Όσους μας βρίζουν μας χλευάζουν ή μας ειρωνεύονται... αυτά.. άμα θυμηθώ κι άλλη κατηγορία συναισθηματικών βαμπίρ θα τη γράψω...
    Αυτονόητο ότι συμφωνω μαζί σου. Δυστυχώς αυτο που μου λες δεν το κατανοούν όλοι όπως εσένα και εμενα και κάνουν το λάθος και εξακολουθούν να συναναστρέφονται με τετοιους. Γι αυτό οι ερωτησεις που θετω στο φίλο. Ωστόσο μην μας διαφευγει ότι υπάρχουν άτομα που συναναστρέφονται με τετοιους γιατί δεν έχουν και κανενα αλλο να μιλήσουν - μην το θεωρείς απίθανο αυτό - ή τους έχουν όλη μερα στα πόδια τους πχ στη δουλεια ή συγγενείς. Άρα άμα υπό τις περιστάσεις δεν μπορείς να τους γυρίσεις την πλάτη μαθαίνεις τον τρόπο να τους αντιμετωπίζεις κατάλληλα και να μην λαμβανεις υπόψη τα οσα σου λενε.
    γιάννης

Senior Member
    Προτείνω να κάνεις και μια λίστα (εγώ έχω μία) που να έχει τρεις στήλες... μια πράσινη μια κόκκινη και μια μαύρη λουρίδα... στη πράσινη γράφω τους ανθρώπους που με κάνουν να χαίρομαι, που νιώθω ότι με αγαπούν και περνάω καλά μαζί τους... στην κόκκινη γράφω τους ανθρώπους που δεν είναι τόσο φιλικοί όσο θα ήθελα αλλά που η συμπεριφορά τους απέναντί μου μου είναι ως ένα βαθμό ανεκτή..... στη μαύρη καταχωρώ όλους όσους δε θέλω ούτε να τους βλέπω.... και τους αποφεύγω όπως ο διάβολος το λιβάνι.... βοηθάει να ξεχωρίζεις τους ανθρώπους.... για δοκίμασε το...

Προτείνω να κάνεις και μια λίστα (εγώ έχω μία) που να έχει τρεις στήλες... μια πράσινη μια κόκκινη και μια μαύρη λουρίδα... στη πράσινη γράφω τους ανθρώπους που με κάνουν να χαίρομαι, που νιώθω ότι με αγαπούν και περνάω καλά μαζί τους... στην κόκκινη γράφω τους ανθρώπους που δεν είναι τόσο φιλικοί όσο θα ήθελα αλλά που η συμπεριφορά τους απέναντί μου μου είναι ως ένα βαθμό ανεκτή..... στη μαύρη καταχωρώ όλους όσους δε θέλω ούτε να τους βλέπω.... και τους αποφεύγω όπως ο διάβολος το λιβάνι.... βοηθάει να ξεχωρίζεις τους ανθρώπους.... για δοκίμασε το...
    Δλδ αυτό κάνεις...? εγώ έχω αλλη δική μου μέθοδο χωρίς χαρτια,... η δική σου θυμίζει ρομπότ.
    γιάννης

Senior Member
    Τι χωρίς χαρτιά;;; Ντάξει δε το κάνω συνέχεια αλλά το έκανα μια εποχή που χρειάζοταν να κάνω πέρα μερικούς ανθρώπους που μου τρώγαν τη ζωή.... αλλά αν χρειαζόταν θα το ξανάκανα... ή θα έβρισκα τέλος πάντων ένα τρόπο να ξεχωρίζω τα πρόβατα από τα ερίφια....

Senior Member
    Καλές οι λίστες για τα ψώνια, αλλά και για τους ανθρώπους?
    Είναι δυνατόν να τα έχουμε όλα τόσο τακτοποιημένα, όταν πρόκειται για ανθρώπινες σχέσεις? Είναι άραγε τόσο μονοδιάτατες αυτές οι σχέσεις, ώστε να φτάνει μια λίστα για να τις κατατάξουμε?
    Αν είχα ποτέ τέτοια λίστα, θα μου συνέβαινε κάποιος να πηδάει από τη μια λωρίδα στην άλλη κάθε τόσο. Και είμαι σίγουρη ότι κι εγώ θα βρισκόμουνα πότε εδώ και πότε εκεί στις λίστες των άλλων. Αλλά και στη δική μου.
    Σίγουρα βοηθάει μια λίστα για να ξεχωρίζεις και να κατηγοριοποιείς τους ανθρώπους, δεν ξέρω πόσο βοηθάει να ζεις, να αισθάνεσαι και να επιτρέπεις στον εαυτό σου και στους άλλους να μην είναι τέλειοι.
    Αναρωτιέμαι, τον εαυτό σου σε ποια στήλη τον έχεις καταχωρημένο? Περνάς πάντα καλά μαζί του και σε κάνει να χαίρεσαι, σου είναι απλώς ανεκτός ή δεν θέλεις ούτε να τον βλέπεις?

Senior Member
    Καλά εσύ τι πρόβλημα έχεις με τις λίστες μου;;; άμα δε σ' αρέσει σα μέθοδο μη τη κάνεις... και ναι έχει τύχει ν' αλλάξω και λωρίδα στις λίστες μου σε κάποιους ανθρώπους και για τον εαυτό μου ακόμα... καλά θα ήταν να τον έχω πάντα στη πράσινη λίστα αλλά δε γίνεται... πάντως γι' αυτούς που έχω στη μαύρη λίστα μ' έχει βοηθήσει αρκετά μπορώ να σου πω... ν' αποφεύγω τους τοξικούς ανθρώπους που μου κάνουνε τη ζωή μαύρη... και δε μετανοιώνω καθόλου γι' αυτό.... και ναι στη πράσινη λίστα μου έχω λίγους και καλούς.... και μια λίστα που έγινε κάποτε για κάποιους ανθρώπους έσωσε τη ζωή μερικών εκατοντάδων ανθρώπων από το μένος των Γερμανών... ήταν η λίστα του Σίλντερ... θα 'χεις δει τη ταινία φαντάζομαι... όπως βλέπεις οι λίστες (όταν τις χρησιμοποιείς με μέτρο και σύνεση για να ξεκαθαρίζεις κάποια πράγματα μέσα σου..) είναι μια χαρά πράγμα... όπως λέει και στο "μπροστά στα 30" (εκδόσεις Νίκη - ένα βιβλίο που προτείνω να διαβάσουν όλες οι γυναίκες) και δεν είναι μόνο για τα ψώνια.... λίστες μόνο για ψώνια φτιάχνουν... άσε ας μη πω ποιοι τις φτιάχνουν κατά τη γνώμη μου

Η λίστα που κάνουμε Ιρεναμαρίνα για μένα είναι νοητή, λες αυτός ειναι δικος μου άνθρωπος τον εμπιστευομαι, ο άλλος είναι απλά γνωστός και τιποτα παραπάνω, ο παραδίπλα τον βλεπω κι αλλάζω δρόμο. Για να φτανεις στο σημειο να κάνεις τετοια λίστα - μου φανηκε πολύ παραξενο αυτο - καταλαβαίνω πόσο άσχημα σου έχουν συμπεριφερθει και πόσο αυτο σου εχει στοιχίσει. Τουλάχιστον, απ την άλλη σε βοήθησε αυτό στο να αποκτήσεις τη σοφία να διακρίνεις τους ανθρώπους και να τους αντιμετωπίζεις. Και στην πρασινη λίστα να έχεις τους πραγματικά καλούς!
    γιάννης

Senior Member
    Ιωαννη εννοεις τη μεθοδο αυτη που ειχες στειλει κατα καιρους σχετικα με την αντιμετωπιση των διαστρεβλωμενων-αρνητικων σκεψεων?
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Senior Member
    Καλά εσύ τι πρόβλημα έχεις με τις λίστες μου;;; άμα δε σ' αρέσει σα μέθοδο μη τη κάνεις... και ναι έχει τύχει ν' αλλάξω και λωρίδα στις λίστες μου σε κάποιους ανθρώπους και για τον εαυτό μου ακόμα... καλά θα ήταν να τον έχω πάντα στη πράσινη λίστα αλλά δε γίνεται... πάντως γι' αυτούς που έχω στη μαύρη λίστα μ' έχει βοηθήσει αρκετά μπορώ να σου πω... ν' αποφεύγω τους τοξικούς ανθρώπους που μου κάνουνε τη ζωή μαύρη... και δε μετανοιώνω καθόλου γι' αυτό.... και ναι στη πράσινη λίστα μου έχω λίγους και καλούς.... και μια λίστα που έγινε κάποτε για κάποιους ανθρώπους έσωσε τη ζωή μερικών εκατοντάδων ανθρώπων από το μένος των Γερμανών... ήταν η λίστα του Σίλντερ... θα 'χεις δει τη ταινία φαντάζομαι... όπως βλέπεις οι λίστες (όταν τις χρησιμοποιείς με μέτρο και σύνεση για να ξεκαθαρίζεις κάποια πράγματα μέσα σου..) είναι μια χαρά πράγμα... όπως λέει και στο "μπροστά στα 30" (εκδόσεις Νίκη - ένα βιβλίο που προτείνω να διαβάσουν όλες οι γυναίκες) και δεν είναι μόνο για τα ψώνια.... λίστες μόνο για ψώνια φτιάχνουν... άσε ας μη πω ποιοι τις φτιάχνουν κατά τη γνώμη μου
    Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις λίστες κανενός, ο καθένας έχει το δικαίωμα να ζει σύμφωνα με λίστες, κανόνες και ότι άλλο του αρέσει, όπως έχω κι εγώ το δικαίωμα να λέω τη γνώμη μου σε ένα θέμα. Όσον αφορά τους τοξικούς ανθρώπους ή όπως αλλιώς μπορούμε να ονομάσουμε αυτό που δεν μας κάνει καλό, φυσικά και δεν θεωρώ ότι θα πρέπει να τους ανεχόμαστε ντε και καλά. Ο καλύτερος τρόπος να τους αποφύγουμε, σύμφωνα με τη δική μου εμπειρία, είναι όντας οι ίδιοι μη τοξικοί.
    Όσο για το βιβλίο, δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να είναι καλό, αλλά έχω από καιρό πάψει να βρίσκομαι "μπροστά στα 30". Είναι ήδη πολύ πίσω μου οι προβληματισμοί και οι ανασφάλειες αυτής της ηλικίας.

Quote Originally Posted by Lacrymosa View Post
    Ιωαννη εννοεις τη μεθοδο αυτη που ειχες στειλει κατα καιρους σχετικα με την αντιμετωπιση των διαστρεβλωμενων-αρνητικων σκεψεων?
    Όχι δεν είναι η μέθοδος αντιμετωπισης των διαστρεβλωμενων σκέψεων. Σχολίαζα τη λίστα που κάνει η Ιρεναμαρίνα για τους ανθρώπους, με αυτους που την αγαπουν, αυτους που της δημιουργουν προβληματα κλπ.
    γιάννης

Senior Member
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Όχι δεν είναι η μέθοδος αντιμετωπισης των διαστρεβλωμενων σκέψεων. Σχολίαζα τη λίστα που κάνει η Ιρεναμαρίνα για τους ανθρώπους, με αυτους που την αγαπουν, αυτους που της δημιουργουν προβληματα κλπ.
    Αλλη μεθοδο εννοεις δλδ?? Αυτο με τις λιστες ισως ειναι καλο αλλα μπορει κ να λειτουργει ψυχαναγκαστικα στην τελικη, δεν ξερω.. δλδ να πιεζεις τον εαυτο σου να βγαλει κατι..
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Senior Member
    Το ίδιο πράγμα κάνουμε Γιάννη μου απλώς εγώ έκατσα κάτω και το έκανα και γραπτώς κάποια στιγμή γιατί ήταν όλα κουλουβάχατα κι έπρεπε να κάνω κάποια ξεκαθαρίσματα στις σχέσεις μου... όσο για τη γνώμη σου Μαρία φυσικά και έχεις δικαίωμα να τη πεις αρκεί να μη στήνεις στο τοίχο (τι πρωτότυπο εδώ μέσα..) κάποιον που απλώς είπε μια ιδέα μήπως και βοηθήσει (αυτόν που ξεκίνησε το θέμα...) για το πως αντιμετώπισε ο ίδιος μια παρόμοια κατάσταση.. όσο για το "μπροστά στα 30" δε το συνέστησα σ' εσένα προσωπικά... είπα ότι καλό θα ήταν να το διαβάσουν όλες οι γυναίκες (τουλάχιστον...) του φόρουμ.. και δε μιλάει μόνο για τις ανασφάλειες της συγκεκριμένης ηλικίας αλλά για το πόσο ψεύτικη είναι η εικόνα της επιτυχίας και της δόξας που συνεχώς προβάλλει η εποχή που ζούμε.... εγώ πάντως τώρα που είμαι στα 41 το ξαναδιάβασα πρόσφατα (με άλλο μάτι φυσικά....)

Quote Originally Posted by RainAndWind View Post
    Κι ανάποδα...παλιά αγαπημένη πάντα η Κατερίνα Γώγου. Βασανισμένο πλάσμα, ευαίσθητο, τραυματισμένο, με δυνατό λόγο εν τούτοις και πυρωμένο όραμα. Βλέπεις, δεν είναι ανάγκη το όραμα να ορίζεται από το τραύμα. Είναι ανεξάρτητα αρκετές φορές. Τι λες γι αυτό Λαθρόβιε?
    Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο.... Συμφωνώ. Το όραμα είναι ανεξάρτητο από το τραύμα. Ίσως σε κάποιες περιπτώσεις σε κάνει να αποκτήσεις περισσότερη θέληση.

Banned
    Tα βλεπε απο τον κοσμο των σκληρων ναρκωτικων ομως η γωγου.Μην διαβαζεται γωγου κανει κακο στην υγεια

Banned
    Φιλε Λαθρόβιος η γωγου κανει κακο,μιας που σου αρεσει να διαβαζεις,ριξε μια ματια και εδω
    Μας παγωσε της κοινωνιας το μπετον
    Μας πληγωσε το σιδερο και το ατσαλι και ο φοβος ο πυρηνικος τσεκουρι πανω απο το κεφαλι...
    Που να βρει χωμα και νερο η αγαπη να ριζωσει αυτον τον δυσκολο καιρο χρυσο καρπο να δωσει...
    Κ.φινου αυτο το ξερω απο τα 16 μου που ειδα και ολες τις ταινιες του σταθη ψαλτη και απο εκει το εμαθα,εκεινη την χρονολογια θαυμαζα και εγω την γωγου,ομως
    καταλαβα οτι κανει πολυ κακο,παρα πολυ κακο!!!Και γι'αυτο διαβασα απο τον διογενη τον φιλοσοφο οτι είχε μόνιμη κατοικία του ένα πυθάρι και γυρνούσε στους δρόμους όλη μέρα με ένα φανάρι. Όταν τον ρωτούσαν τι το χρειάζεται το φανάρι την ημέρα, αυτός απαντούσε: "Αναζητώ τον άνθρωπο".
    Η ζωη ειναι μαρτυριο ολοι μας το γνωριζουμε πολυ καλα,αλλα υπαρχουν οι στιγμες που χαιρεσαι για 2 ζωες και για ολους μας υπαρχουν
    απλα υπαρχουν περισσοτερα ασχημα παρα καλα...
    Και σε ρωτω υπαρχει ισορροπια σε αυτον τον κοσμο σε οτιδηποτε?
    Απλα χαμογελα,ζησε!!!!

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast