Τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη - Page 15
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 15 of 19 FirstFirst ... 51314151617 ... LastLast
Results 211 to 225 of 278
    Senior Member
    Quote Originally Posted by PETRAN View Post
    Όχι δεν γελοιοποίησα την συζήτηση. Το γράφω για να καταλάβω ποια είναι η επίσημη θέση σου. Ότι όλα αυτά ήταν υποκινούμενα από «ξένο δάχτυλο»? (όχι?). Αυτό δεν υποστήριξες? Και ότι προφανώς κατεβαίνοντας στους δρόμους κάνουμε αντίσταση στην "νέα τάξη πραγμάτων" που θέλει να έρθει απέξω? (δεν μίλησες για συνομωσίες αλλά όλα αυτά που έχεις πει μέχρι τώρα αυτό λένε?). Αν δεν είναι αυτή η θέση σου συγνώμη. Δεν υποβαθμίζουμε το γεγονός (που είναι όντως αισχρό) με το να λέμε ότι σε όλα αυτά δεν υπήρχε κάποια ανώτερη πολιτική σκοπιμότητα και συνομωσία.
    Που είδες να λέω για "ξένο" δάχτυλο ? Που ακριβώς μίλησα για συνομωσιολογία ?

Ειλικρινά προσπαθώ να καταλάβω πόσο ένα απλό γεγονός μνήμης για αντίσταση στην αλαζονεία της εξουσίας και στις μεθόδους χειραγώγησης των πολιτών , με όπλα, δακρυγόνα, εξευτελισμούς, κακοποίηση, "ζαρντινιέρες", προβοκάτσιες, μπορεί σαν νόημα να αλλοιωθεί ενώ που να πάρει ο διάολος , οι θέσεις μου είναι κρυστάλλινες και δεν κρύβουν νοήματα από πίσω...

Στη σαφήνεια των λόγων, αντιπαρατίθεται ένα συνεχές ήξεις αφήξεις που υποβιβάζει το επίπεδο του διαλόγου και φυσικά αποτρέπει οποιαδήποτε συνέχιση του κι αυτό είναι λυπηρό.

Ευχαριστώ όπως και νάχει όσους συμμετείχαν στη συζήτηση και μου κάνανε την τιμή να συνομιλήσουν μαζί μου....
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

Banned
    Πάνω στὸ χῶμα τὸ δικό σου λέμε τ᾿ ὄνομά μας.
    Πάνω στὸ χῶμα τὸ δικό σου σχεδιάζουμε τοὺς κήπους
    καὶ τὶς πολιτεῖς μας
    Πάνω στὸ χῶμα σου εἴμαστε. Ἔχουμε πατρίδα.
    Ἔχω κρατήσει μέσα μου τὴ ντουφεκιά σου.
    Γυρίζει μέσα μου ὁ φαρμακερὸς ἦχος τοῦ πολυβόλου.
    Θυμᾶμαι τὴν καρδιά σου ποὺ ἄνοιξε,
    κ᾿ ἔρχονται στὸ μυαλό μου
    κάτι ἑκατόφυλλα τριαντάφυλλα
    ποὺ μοιάζουνε
    σὰν ὁμιλία τοῦ ἀπείρου πρὸς τὸν ἄνθρωπο
    -ἔτσι μας μίλησε ἡ καρδιά σου.
    Κ᾿ εἴδαμε πὼς ὁ κόσμος εἶναι μεγαλύτερος,
    κ᾿ ἔγινε μεγαλύτερος γιὰ νὰ χωρᾷ ἡ ἀγάπη.
    Τὸ πρῶτο σου παιγνίδι: Ἐσύ.
    Τὸ πρῶτο σου ἀλογάκι: Ἐσύ.
    Ἔπαιξες τὴ φωτιά. Ἔπαιξες τὸ Χριστό.
    Ἔπαιξες τὸν Ἀη-Γιώργη καὶ τὸ Διγενῆ.
    Ἔπαιξες τοὺς δεῖκτες τοῦ ρολογιοῦ ποὺ κατεβαίνουνε
    ἀπ᾿ τὰ μεσάνυχτα.
    Ἔπαιξες τὴ φωνὴ τῆς ἐλπίδας, ἐκεῖ ποὺ δὲν ὑπῆρχε φωνή.
    Ἡ πλατεῖα ἦταν ἔρημη. Ἡ πατρίδα εἶχε φύγει.
    Ἦταν καιρός! Δὲ βάσταξε ἡ καρδιά σου περισσότερο
    ν᾿ ἀκοῦς κάτω ἀπ᾿ τὴ στέγη σου τ᾿ ἀνθρώπινα μπουμπουνιτὰ τῆς Εὐρώπης!
    Ἄναψες κάτω ἀπ᾿ τὸ σακκάκι σου τὸ πρῶτο κλεφτοφάναρο...
    Καρδιὰ τῶν καρδιῶν! Σκέφτηκες τὸν ἥλιο, καὶ προχώρησες...
    Ἀνέβηκες στὸ πεζοδρόμιο κ᾿ ἔπαιξες τὸν ἄνθρωπο!

ν.βρεττακος

Senior Member
    αυτα τα ποστ με αντιπροσωπευουν μεσες ακρες στις πολιτικες μου θεσεις.

Quote Originally Posted by Boltseed View Post
    Παντως ακομα αναρωτιεμαι, το ηθικο διδαγμα της ιστοριας με τον Αλεξη ποιο ειναι?

α) Να πρεπει να ελεγχονται πιο τακτικα απο ψυχολογους και επιτροπες τα ατομα που κουβαλανε οπλο για την προστασια των πολιτων, να μην κυκλοφορουν ποτε μονοι τους παρα σε ομαδες των 2 (οπως στο εξωτερικο) , να μην κουβαλανε οπλο ισως ακομα(!) και ο ρολος τους να ειναι να καλουν ενισχυσεις με οπλα οταν τα βρουν σκουρα κτλ κτλ

ή μηπως

β) Μπατσοι!! ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ!! ΑΠΑΝΩ ΤΟΥΣ! ΣΠΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟ! ΚΑΨΤΕ ΤΟΥΣ! ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΣΠΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ! ΟΥΥΥΥυαγγκκ ουυυυγκκ αγγγκκ ουυυγκκκ!~

?
    Οκ. Το γεγονός όντως δεν πρέπει να ξεχαστεί από την άποψη η αστυνομία πρέπει να κάνει πολύ καλύτερη δουλειά στο ποιους επιλέγει και βγάζει στους δρόμους. Δεν μπορεί ο κάθε χασάπης να γίνεται "όργανο της τάξης" σε αυτό συμφωνώ. Από την άλλη είναι λάθος και πάλι να γενικεύεις για όλους τους μπάτσους (μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι?) που "λυμαίνονται τους δρόμους". Το λάθος είναι να ρομαντικοποιηθεί το γεγονός με τους συμβολισμούς που πάνε να πλασάρουνε (αλέξης-επανάσταση-μπάτσος-εξουσία). Απλά τα έγραψα επειδή είδα παραλληλισμό με γεγονότα του πολυτεχνείου και αντίσταση που κατ εμέ δεν έχουν καμία σχέση με το συγκεκριμένο γεγονός που δεν ήταν τόσο μεταξύ κάποιας "αντίστασης" και της "εξουσίας" αλλά μεταξύ της εφηβείας και ενός ανάξιου δημόσιου υπαλλήλου που δεν έπρεπε να πάρει ποτέ αυτή την θέση.
    Ποσες κυβερνησεις εχουν πεσει απο διαδηλωσεις? Ποσες κυβερνησεις εχουν αλλαξει νομοθεσια και σταση εξαιτιας διαδηλωσεων?

Ποιος αληθεια πρωτοσκεφτηκε πως ο μονος ουσιαστικος τροπος αντιστασης του λαου ειναι να πολεμαει ενα συστημα μεχρι να το διαλυσει , απο την στιγμη που ανηκει και ο ΙΔΙΟΣ στο συστημα? Ειναι σαν καποιος να βαλει φωτια στο χωραφι του και να το κανει σταχτη, για να ξεφορτωθει τις ακριδες και τα ζιζανια..
    Ναι δηλαδή όλα έγιναν επίτηδες και ήταν προσχεδιασμένα από την κυβέρνηση για να "διαλύσει το κίνημα". Οκ. Μήπως ήταν και οι illuminati η οι εβραιομασσόνοι πίσω από αυτά που ελέγχονται από την τριμερή επιτροπή και τους skull and bones? Το πας πολύ μακριά. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να συνδέσει με όποιο τρόπο θέλει τα πράγματα για να πλασάρει τις πολιτικές του (θρησκευτικές κλπ.) απόψεις. Κάτι που κάνει επανειλημμένα και η ακρα-αριστερά και η ακρα-δεξιά (α ναι και οι θρησκείες) και που το θεωρώ απλά προπαγάνδα και πλύση εγκεφάλου.

Φυσικά δεν θα αλλάξει με ξυλίκι και με μολότοβ! Η βία πάντα φέρνει περισσότερη βία. Γιατί όπου επαναστάτησαν εναντίον των αυτοκρατόρων μετά ακολούθησε η ελεύθερη ειρηνική ουτοπία? Πάντα ένας άκόμα φασιμός ακολούθησε απλά με διαφορετική/-ό χροιά/χρώμα (π.χ. στην γαλλική επανάσταση η στην Λατινική Αμερική). Έλλειψη του κατάλληλου ψυχοκοινωνικού υποστρώματος (όπως στην Ελλάδα που απλά δεν είναι Δανία), το να πάρουν οι πολίτες «τον νόμο στα χέρια» μπορεί να οδηγήσει κάλλιστα σε άτακτη και άμυαλη οχλοκρατία και χάος. Αυτή την τάση βλέπεις έξω και στις συγκεντρώσεις των μπάτσων και διάφορων πολιτικών ομάδων .

Το σύστημα πάντα αλλάζει από μέσα από τον καθένα με την μόρφωση και την ανάπτυξη του ευρύτερου επιπέδου. Δεν είναι το παγκόσμιο σύστημα που η Ελλάδα είναι μπανανία αλλά επειδή εδώ ο καθένας είναι για την πάρτη του, δεν υπολογίζει τον δίπλα, δεν έχει ενσυναίσθηση και είναι να στο πω λαικά «αούγκ». Το βλέπεις αυτό από τα μικρά παιδιά, πως συνωστίζονται όλα για να πάρουν την τυρόπιτα στο σχολείο και ο καλύτερος που νικάει κερδίζει. Αν καλλιεργηθούν κάποια πράγματα, και αναπτυχθεί η ευαισθησία, ο νους κλπ. μειώνονται οι πιθανότητες ο καθένας-μπάτσος η πολίτης-να γίνεται έρμαιο (δες και το άλλο θρεντ μου-άνθρωποι-έρμαια του θυμικού τους :P) των εγωκεντρικών συναισθημάτων του, των οποιοδήποτε πεποιθήσεων κλπ.. Πάντα θα υπάρχουν βέβαια οι διαπροσωπικές διαφορές λόγω βιολογικών παραγόντων αλλά η "βιολογική κανονική κατανομή" μπορεί να αποκτήσει κάποιες τάσεις προς το καλύτερο μέσω της νοοτροπίας και της εκπαίδευσης.
    Για να φτασουμε ομως σε αυτο το σημειο θα χρειαστουμε πολλα-παρα πολλα ατομα με μορφωση-παιδεια-καθως και ικανοτητα να σκεφτονται και λιγο παραπερα απο μονο τον εαυτο τους-για το συνολο δηλαδη.
    Ποιος είπε "κωλόπαιδο" ένα νεκρό παιδί και ο μπάτσος ταυτίστηκε με τον τζων γουέην? Κανείς δεν το είπε αυτό.

Ο τόπος είναι μπανανία λόγω κάποιων που τον κάνουν έτσι. Λόγω των πολιτών του (η έστω αρκετών πολιτών του). Αυτό ακριβώς πρέπει να συνειδητοποιήσει κάποιος για να αλλάξει η κατάσταση, εκεί βρίσκεται το κλειδί. Δεν φταίει για όλα το "σύστημα" σαν να είμαστε εμείς έξω από αυτό, σαν να είμαστε έρμαια του η σαν να ελεγχόμαστε από αυτό. Ούτε θα κερδίσει κάποιος κάτι κατεβαίνοντας σε πορείες, φωνάζοντας χωρίς να έχει ενημερωθεί ο ίδιος για την κατάσταση και να έχει κάποιο σχέδιο, ανακυκλώνοντας την προβληματική νοοτροπία του. Συγνώμη αλλά δεν θα υποστηρίξω τους συνδικαλιστές που έγιναν κράτος εν κράτη λόγω ακριβώς της καλής τους σχέσης με τους «μαγαζάτορες» τους πολιτικούς, ούτε την παπαρρήγα που θέλει να κάνουμε σταλινικό κράτος και όλα να γίνονται μέσω άπειρων δικαιολογητικών. Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες, με την διαφθορά και την ατιμωρησία, αλλά αυτό γίνονταν για τους πιο πολλούς μεσοαστούς και πάνω ανεξαιρέτως από την δεκαετία του 80 και κανένας δεν μιλούσε. Όλοι φάγανε στα 80s και στα 90s. Απλά ανάλογα με το «πόσο υψηλή θέση» είχες τόσο και πιο πολλά έτρωγες. Οι πολίτες ανέθρεψαν αυτό το διεφθαρμένο σύστημα. Απλούστατα η κυβέρνηση αντικατόπτριζε το ευρύτερο επίπεδο του λαού και ο λαός την "επανατροφοδοτούσε".

Τώρα είναι λάθος όλα αυτά να τα συνδέουμε με την δολοφονία του παιδιού, γιατί απλούστατα δεν έχουν καμία σχέση. Ο μπάτσος δεν ήταν συνειδητοποιημένος αγγελιοφόρος αυτής "της διεφθαρμένης τάξης πραγμάτων" ένας άμυαλος μπάτσος ήταν που προσπαθούσε να κάνει την δουλειά του με πολύ λάθος τρόπο. Ο πιτσιρικάς δεν ήταν συνειδητοποιημένος επαναστάτης εναντίον κάποιου κατεστημένου. Δεν θα πρέπει να συγχέεται ένα άσχημο γεγονός με πολιτικές πεποιθήσεις και στάσεις αυτό λέμε, γιατί απλά δεν έχουν σχέση.

Φυσικά κανείς δεν είπε ότι οι Έλληνες σαν "φυλή" βιολογικά "είναι κατώτεροι" (άλλωστε η αυστηρή έννοια της φυλής έχει αμφισβητηθεί). Σε όλο τον πληθυσμό ανα την γη παρουσιάζονται χαρακτηριστικά με την ίδια συχνότητα και ανάλογα με το κοιννωικο-εκπαιδευτικό επίπεδο αυτά μπορούν να αυξηθούν η να μειωθούν αυτό έλεγα.
    Last edited by Lou!; 09-12-2011 at 04:11.

Senior Member
    Quote Originally Posted by sabb View Post
    Που είδες να λέω για "ξένο" δάχτυλο ? Που ακριβώς μίλησα για συνομωσιολογία ?

Ειλικρινά προσπαθώ να καταλάβω πόσο ένα απλό γεγονός μνήμης για αντίσταση στην αλαζονεία της εξουσίας και στις μεθόδους χειραγώγησης των πολιτών , με όπλα, δακρυγόνα, εξευτελισμούς, κακοποίηση, "ζαρντινιέρες", προβοκάτσιες, μπορεί σαν νόημα να αλλοιωθεί ενώ που να πάρει ο διάολος , οι θέσεις μου είναι κρυστάλλινες και δεν κρύβουν νοήματα από πίσω...

Στη σαφήνεια των λόγων, αντιπαρατίθεται ένα συνεχές ήξεις αφήξεις που υποβιβάζει το επίπεδο του διαλόγου και φυσικά αποτρέπει οποιαδήποτε συνέχιση του κι αυτό είναι λυπηρό.

Ευχαριστώ όπως και νάχει όσους συμμετείχαν στη συζήτηση και μου κάνανε την τιμή να συνομιλήσουν μαζί μου....

Οκ, προσωπικά δεν θα έλεγα "κρυστάλλινες τις θέσεις σου" στο συγκεκριμένο θέμα sabb (και αυτό το λέω από εντελώς προσωπική άποψη, άλλος μπορεί να μην το βλέπει έτσι) γιατί όταν μιλάς για "αντίσταση στην αλαζονεία της εξουσίας" και "μέθοδος χειραγώγησης των μαζών" μπορεί ο άλλος να καταλάβει 1000 πράγματα και προσωπικά μου θυμίζουν τις γεμάτες-στόμφο-ατάκες από συγκεκριμένα πολιτικά γκρουπ που είναι πολύ γενικές έτσι ώστε να εξεγείρουν το συναίσθημα από συγκεκριμένες ομάδες που θα πάρουν την γραμμή τους.

Π.χ. με το "αντίσταση στο αλαζονεία της εξουσίας" τι πρέπει να καταλάβει κάποιος? Να κάνει αντίσταση στις αδικίες της δημόσιας διοίκησης που προσλαμβάνουν όποιους θέλουν? Να κάνει αντίσταση στους ίδιους τους μπάτσους και σε όλους τους μπάτσους γενικά? (μπάτσοι γενικά=εξουσία?) Να κάνει αντίσταση που? Ανάλογα πως θα το ερμηνεύσει ο καθένας μπορεί να καταλάβει πολύ διαφορετικά πράγματα και βασικά το καθε ένα από αυτά έχει τα δικά του διαφορετικά προβλήματα. Δεν είναι το ίδιο η αστυνομικοί, η αστυνομική διοίκηση, το σύστημα που τους προσλαμβάνει και τους οργανώνει, οι πολιτικοί και τα κόμματα και οι εξωτερικές πολιτικές δυνάμεις. Δεν είναι τα ίδια όλα αυτά ούτε και διέπονται από τα ίδια προβλήματα για να τα βάλεις όλα αυτά μαζί στο ίδιο τσουβάλι. Με τέτοιες φράσεις μπορείς να βγάλεις πολύ γενικά συμπεράσματα και να τα ερμηνεύσει κάποιος όπως θέλει.

Π.χ. ένας αγανακτισμένος με το σύστημα μπορεί να λάβει το «αντίσταση...της εξουσίας» σαν «κάντε διαμαρτυρίες στην κυβέρνηση για το ποιους θα προσλαμβάνει στο μέλλον και για να οργανωθούνε και να μην είναι το δημόσιο και η Ελλάδα ξέφραγκο αμπέλι». Άλλος αναρχικός-χουλιγκαν μπορεί να το πάρει «κάντε κυριολεκτική βίαιη αντίσταση σε όλους τους μπάτσους ανεξαιρέτως αφού ασκούνε την εξουσία και μην ξεχνάμε μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι».

Αnyway, thanks που πήρες μέρος στο debate.

Senior Member
    Κυβέρνηση -Εκτελεστική , Δικαστική και Νομοθετική εξουσία - Πολιτεία και Μηχανισμοί λειτουργίας ....

Τι απ' όλα είναι δυσνόητο ?
    Κάπου εκεί ανάμεσα είναι κι ο Κορκονέας - Τσαμπουκάς, που κραδαίνει ένα περίστροφο , το σηκώνει και τελικά πυροβολεί εν ψυχρώ έναν άοπλο έφηβο, γιατί η δουλειά του δεν είναι να προστατέψει το παιδί, αλλά ένα σύστημα εξουσίας - ΑΥΤΟ είναι που υπηρετεί κι όχι τον πολίτη.
    Η πλάκα είναι πως υποτίθεται πως η δημοκρατία μας μέσα στα γενικά πλαίσια της ευρωπαϊκής κουλτούρας, είναι ανθρωποκεντρική και δεν είναι η δημοκρατία της wall street...

Το να εξισώσουμε λοιπόν τον Κορκονέα με ένα μοχθηρό μπάτσο στη Γιούτα που βάζει το πιστόλι στον κρόταφο σε μια 80χρονη γιαγιά που οδηγεί μια Φόρντ του 68 στην route 191 γιατί λείπει ένα κομματάκι πλαστικό από την μπροστινή μάσκα , θα μπορούσε και να φέρει γέλια μέχρι δακρύων - αλλά δυστυχώς η εξίσωση αυτή προάγει το αδιέξοδο στη συζήτηση .
    Πρέπει σώνει και καλά να την αποδεχτώ ?
    σαββα τις πολιτικες μου θεσεις τις εκφραζουν τα αποπανω ποστ του μπολτ κ του πετραν (για να μην τα ξαναγραφω κ εγω για πολλοστη φορα).
    ειλικρινα αδυνατω να σε παρακολουθησω.
    κατα τη γνωμη μου γραφεις ασυναρτησιες κ ταυτοχρονα μειωνεις τις θεσεις μας οτι ειναι για να ξερασεις, οτι μειωνουμε το επιπεδο της συζητησης με ρηχα επιχειρηματα, οτι οτι...
    τις θεσεις του πετραν κ του μπολτ τις κατανοησα πολυ καλα, κ συμφωνω. διοτι εκφραστηκαν με σαφηνεια.
    οι δικες σου ποιες ειναι;
    γραφεις με μανουβρες. γραψε ευθεως!
    εξισωσαμε τον κορκονεα με τη γιαγια στη γουτα κ παπαριες.
    σε ρωτησα ποιο ειναι το συστημα κ παλι δεν μου απαντησες.
    μου λες οτι ο κορκονεας δεν προστατευει το παιδι, ολα καλα μεχρι εδω, αλλα υπηρετει το συστημα!
    δηλαδη; εννοεις οτι ειναι υποταγμενος σε καποιους ανωτερους; για να καταλαβω! εννοεις οτι ειναι υποταγμενος στον πρωθυπουργο; εννοεις οτι το συστημα ειναι καποιος άυλος απροσωπος μηχανισμος; τι απο ολα εννοεις επιτελους;

Senior Member
    Κοίτα να δεις που φταίνε όλοι οι άλλοι για την παρανόηση...
    Ειλικρινά διαβάζω κι ερμηνεύω πάρα πολύ καλά τα ελληνικά,

το προβλημα σου δεν ειναι οτι δεν καταλαβαινεις ελληνικα, αλλα οτι δεν θελεις να διαβασεις τι γραφει η αλλη πλευρα.

Η so what αντίληψη είναι πασιφανής στον αντίλογο που αντιπροσωπεύει μια αντίληψη προσκολλημένη σε νοοτροπίες που δεν είναι ανθρωποκεντρικές , αλλά στην διαπίστωση πως αλλού είναι χειρότερα από εδώ και άρα , δεν πρέπει κοντολογίς να μιλάμε.

αυτο ειναι δικο σου συμπερασμα. εγω το γεγονος οτι κ αλλου γινονται παρομοια περιστατικα το ανεφερα για να πω οτι αυτα τα φαινομενα ειναι πανανθρωπινα προβληματα κ δεν συμβαινουν μονο στην ελλαδα. ισως να ηταν ασχετο με τη συζητηση, παντως δεν το ανεφερα για να πω οτι δεν πρεπει να μιλαμε.

Αυτό κατάλαβα εγώ απ' όσα διάβασα κι αυτά επειδή δεν μπορώ να τα χωνέψω, τα ξέρασα..

καταλαβες λαθος
    ...........................
    Last edited by Lou!; 09-12-2011 at 04:48.

Senior Member
    προσωπικα δε θεωρω οτι η συγκεκριμενη υποθεση με τον κορκονεα κ τον αλεξη εχει σχεση με ολα αυτα που ανεφερεις. χειραγωγηση πολιτων, οπλα, δακρυγονα, προβοκατσιες, κλπ.
    η συγκεκριμενη περιπτωση πιστευω οτι ηταν ενα ατυχες περιστατικο συγκρουσης αναμεσα σε εναν παρορμητικο αστυνομικο κ ενα αυθαδη εφηβο.
    προφανως βλεπουμε το θεμα απο διαφορετικες οπτικες γωνιες κ του δινουμε αλλη ερμηνεια κ αλλη βαρυτητα.
    οκ, μπορουμε να διαφωνουμε κ σεβαστο.
    αλλα να χλευαζεις τις τοποθετησεις τις διαφορετικες απο τις δικες σου, να λες οτι δεν ηταν σαφεις, να λες οτι λεμε ψεματα κ οτι "τεχνηεντως αποπροσανατολιζουμε την συζητηση", απο που και ως που;
    ενταξει, εγω αυτα πιστευω, αυτα γραφω. μπορει να κρινω λαθος. αλλα πώς το ξερεις οτι δε γραφω τα πιστευω μου, αλλα οτι τεχνηέντως αποπροσανατολιζω τη συζήτηση;

αυτα. σεβαστο οτι διαφωνουμε, ευχαριστω για το διαλογο.

Senior Member
    Ωχ αμάν με τον Αλέξη, έλεος. Έγινε και εθνικός ήρωας μην χ*σω. Ποιος είναι ο καραισκάκης και πολέμησε για να διώξει την Τουρκιά? Η αντιστασιακός του Β παγκοσμίου πολέμου?

Δηλαδή όλα τα παιδιά που πεθαίνουν καθημερινά αλλού δεν μας πειράζει τώρα ο Αλέξης μας πείραξε που έγινε και εθνικός ήρωας επειδή έτυχε να είναι μπροστά σε έναν τρελό μπάτσο που άρχιζε να τον βρίζει. Όλα τα παιδιά που δεν έχουν κάνει και τίποτα και πεθαίνουν/τα εκμεταλεύονται καθημερινά δεν μιλάει κανείς. Η υποκρισία στο φουλ. Αλλά βέβαια στην Ελλάδα-μπανανία ο καθένας που πέφτει στο "παιδείο της μάχης με τα ματ" γίνεται εθνικός ήρωας βίβα μπανανία

Θα σου λεγα τι θα τιμήσω τώρα...
    πετράν γιατί γίνεσαι σκληρός; ψυχολογος είσαι μη χ*σω.
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Quote Originally Posted by Lou! View Post
    προσωπικα δε θεωρω οτι η συγκεκριμενη υποθεση με τον κορκονεα κ τον αλεξη εχει σχεση με ολα αυτα που ανεφερεις. χειραγωγηση πολιτων, οπλα, δακρυγονα, προβοκατσιες, κλπ.
    η συγκεκριμενη περιπτωση πιστευω οτι ηταν ενα ατυχες περιστατικο συγκρουσης αναμεσα σε εναν παρορμητικο αστυνομικο κ ενα αυθαδη εφηβο.
    ...συμφωνώ απόλυτα...
    Αυτό ακριβώς λέω από την αρχή.
    Δεν υποστήριξε κανείς πως δνε γίνονται πολιτκά εγκλήματα, χειραγώγηση, προβοκάτσιες κλπ.
    Αυτόδεν ήταν τέτοιο, έλεος!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Gypsy Cello View Post
    πετράν γιατί γίνεσαι σκληρός; ψυχολογος είσαι μη χ*σω.

Τι σχέση έχει αυτό με την πολιτική πτυχή του θέματος? Και τι, οι ψυχολόγοι πρέπει να είναι όλοι μέσα στα μέλια δεν μπορούν να εκφράζουν τις κοινωνικές και πολιτικές τους απόψεις πιο κάθετα? Ίδιο με το στερεότυπο ότι οι νταλικέρηδες είναι σκληροί και ασήκωτοι κλπ. Άλλο ο ατομικός χαρακτήρας και άλλο η επιστήμη της ψυχολογίας (που έχει πολλές πτυχές π.χ. από ερευνητής σε εργαστήριο μέχρι εργασιακός ψυχολόγος σε εταιρεία που κάνει επιλογή προσωπικού)

Senior Member
    Εγω που ειμαι υδραυλικος επιτρεπεται να βριζω χυδαια? ουαο!!

Senior Member
    Εγω που ειμαι υδραυλικος επιτρεπεται να βριζω χυδαια? ουαο!!

lolol

Εντάξει και εγώ έχω κάνει και γκαρσόνι και αυτό με έκανε πιο σκληρό :D :D

Senior Member
    Δεν επιθυμώ να συνεχίσω κατά βάση μια συζήτηση που εγκλωβίζεται σε μια στείρα αντιπαράθεση, έτσι όπως έχει εξελιχθεί. Μετά τα τελευταία πόστ, νιώθω ωστόσο την ανάγκη να βάλω κάποια πράγματα στη θέση τους για να τα έχω καλά τουλάχιστον με την συνείδηση μου.

1. Αντιτίθεμαι σε κάθε είδους χαρακτηρισμούς για ένα νεκρό παιδί . Τους θεωρώ αν μη τι άλλο αήθεις και η αντίδραση μου αυτή δεν οφείλεται σε αυξημένη ευαισθησία λόγω προσωπικών γεγονότων και καταστάσεων. Διάβασα πως ήταν ένα κωλόπαιδο, αναρχοκομμουνιστής (!), αυθάδης.... Κρίμα...Όταν χαρακτηρίζουμε έναν άνθρωπο που δεν ζει πια, πρέπει να τεκμηριώνουμε αυτούς τους χαρακτηρισμούς - μια και παραγνωρίζουμε την ηθική υπόσταση του "τεθνεώς δεδικαίωται" και αντιμετωπίζουμε τον νεκρό σαν κάποιον που μπορεί να ανταπαντήσει. Από που κι ως που γνωρίζουμε πως ήταν κωλόπαιδο που αυθαδίαζε ? Μ' αυτό το τρόπο, δημιουργούμε στους αναγνώστες την ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΕΠΙ ΣΚΟΠΩ εντύπωση, πως ο νεκρός "τάθελε και τάπαθε" , είχε συνυπευθυνότητα σε ότι του συνέβη, κατά το λαϊκότερο "τα ήθελε ο κώλος του"....
    Όλοι ξέρουμε πως δεν ήταν έτσι...
    2. Επικεντρώνεται ο αντίλογος στα πρόσωπα της τραγωδίας, όταν ξεκαθαρίστηκε ευθύς εξ αρχής πως τα πρόσωπα, είτε εδώ είτε στο Μέιν σημειολογικά δεν είναι παρά ο θύτης και το θύμα. Το γεγονός αυτό καθ ' εαυτό θα μπορούσε να εκληφθεί σαν ένα τυχαίο περιστατικό παράβασης καθήκοντος, αν δεν συνέβαινε εν μέσω γενικής αναταραχής, εξέγερσης, διαμαρτυρίας, μαζικής κινητοποίησης. Η σφαίρα στον νεαρό Αλέξη , σκότωσε εκτός από ένα παιδί , και το δικαίωμα να βρίσκεται εκεί που βρισκόταν. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό... Το παιδί χάθηκε και δεν γυρνά πίσω - δυστυχώς για το ίδιο και για τους γονείς του και όσους το γνώρισαν στο πέρασμα του από τον κόσμο. Δεν πρέπει να ξαναγίνει αυτό. Αυτό θέλουμε να θυμόμαστε. Αν ενοχλεί μια αστική φασίζουσα αντίληψη το δικαίωμα στη μνήμη, τουλάχιστον μην υποτιμάτε / απαξιώνετε ένα τέτοιο δικαίωμα.
    3. Ο Αλέξης δεν είναι ήρωας. Είναι το τραγικό θύμα μιας παραβατικής συμπεριφοράς ενός μπάτσου, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του - εκείνων που εγώ προσπαθώ να κάνω κατανοητό πως έχουν πολιτικό background - και φυσικά δεν έχουν σχέση με παραλληλισμούς γκανκστερικών / χολιγουντιανών / απολιτίκ επεισοδίων ανά την υφήλιο, μεταξύ κοπς , καλών - κακών, σε μια μετα-ντόνατ αντίληψη της πρόληψης του εγκλήματος. Αλλά ο Αλέξης δεν εγκλημάτισε ...Απλά ήταν εκεί που δεν έπρεπε....
    Για να έχουμε λοιπόν το δικαίωμα να είμαστε εκεί που εμείς θέλουμε, χωρίς φόβο, οφείλουμε να μην περάσουμε το γεγονός στο ντούκου, να μην το υποβαθμίσουμε, να μην το εξισώσουμε με περιστατικά σεριφίστικα αλλά να το αντιμετωπίσουμε με ασπίδα τις αξίες της δημοκρατίας , που μια σφαίρα , μέσα σε μια στιγμή έκανε κουρέλι .

Φυσικά δεν έχω απαίτηση οι δικές μου αξίες να ταυτίζονται με εκείνες των άλλων. Και δεν ψάχνω την δικαίωση στο αυτονόητο....

Άλλωστε κι η ζωή του Αλέξη δεν ήταν τίποτε άλλο παρά δυο ημερομηνίες στην επιτύμβια πλάκα....
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

...σαμπ είναι πραγματικά βαρετό αυτό που γίνεται τόσες σελίδες, από άσκοπη αμπελοφιλοφοσία.
    Το θέμα είναι ένα: ειναι ή δεν είναι ο Αλέξης ήρωας?
    Για σένα είναι, για μένα δεν είναι. Εκεί βρίσκεται όλο το ζουμί. Το αν το παιδί χαρακτηριστηκε, δεν σημαίνει πως αυτόματα χάνεται η σημασία του θανάτου ενός 15χρονου παιδιού. Δεν είμαστε τέρατα, άνθρωποι είμαστε και έχουμε χάσει ανθρώπους για να ξέρουμε την απώλεια.
    Αυτό όμως δεν χρήζει κάποιον με τόση ευκολία ήρωα, ούτε τον κάνει λάβαρο στις καταστροφές που έγιναν τις ημέρες της επετείου του θανάτου του.
    Μπαι δε γουει, κάποια στιγμή πρέπει να ανοιχτεί ένα θέμα συζήτησης για τη "διαμαρτυρία" όσων καίνε την Αθήνα σε τέτοιου είδους επετείους και ποιους εξυπηρετούν τελικά.

Banned
    Αν και το θεμα αυτο δεν εχει να κανει καμια σχεση με το φορουμ, δεν εχει σχεση με την ψυχικη υγεια πραμα δλδη που ασχολειται το φορουμ.
    Παρολα αυτα μπραβο σου ΚΑΤ711! μπραβο για την ευαισθησίασου , μπραβο για την τιμη στην μνημη του μικρου Αλεξη!Τωρα για οσους -οσες αμαυρωνουν τον 15χρονο Αλεξη κι ταυτοχρονα δικαιολογουν το δολοφονο τι ν πω!? δεν υπαρχει λογος να μπω σε κουβεντα με φασιστικα κι απανθρωπα πλασματα! πως να κουβεντιασεις με ανθρωπους που το μισος και η κακια ειναι βαθια μεσα τους! Δυστυχως για αυτους το προβλημα ειναι μεγαλο, αφου ουτε πραγματιους φιλους εχουν ,ουτε μπορουν να νιωσουν το θεικο αισθημα της αγαπης ! ειναι για κλαματα δλδη η ζωουλα τους !
    Ο Αλεξης ηταν ενα ακομα θυμα του παρακρατους που υπαρχει στην Ελλαδα , ηταν ενα παιδι οπου ετυχε σε λαθος τοπο , λαθος χρονο κι λαθος συγκιριες. Ουτε ηταν επαναστατης ουτε ηταν ηρωας ,ενα παιδι ηταν οπου κι ειχε αραξει με φιλους του σε ενα πολυ συχναστο μερος της Αθηνας γεματο απο νεους με καπως πιο ελευθερες αποψεις για τη κοινωνια , μερος που αραζουν νεοι χωρις κομματικες ταυτοτητες .
    Ο Αλεξης θα ειναι στην μνημη του κοσμου και πιο πολυ στα νεα παιδια ,ως ενα ακομα θυμα της αστυνομικης βιας ! δυστυχως τα αλλα θυματα ευκολα ξεχαστηκαν απο τους πολλους , πο τους πολλους ομως γιατι καποιοι δεν θα ξεχασουμε ΠΩΤΕ! τους ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΥ "1980" , ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΟΥΜΗΣ 1980" ,ΤΑΣΟΣ ΜΑΓΛΑΡΙΔΗΣ¨"1980" , ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΛΤΕΖΑΣ "1985" , ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ ΑΚΙΑΡ "1991" . .Αυτοι ειναι καποιοι απο τα θυματα των αστυνομων "καμποιδων" οπου πυροβολαν χωρις ενδιασμους , αφου ξερουν οτι δεν θα παθουν κατι !Δυστυχως ειναι και αλλοι που εχουν χασει την ζωη τους ,δεν μπορεσα να τους θυμηθω ολους.
    Ετσι λοιπον στο 2011 το κρατος οπου παει κατα δυαλου εχει ενα ακομα λογο να αλλαξει και την αστυνομια του , να την κανει πιο σωστη και ανθρωπινη , υπαρχουν πολλα παιδια στην ασρυνομια που ειναι μια χαρα ,που εχουν σεβασμο για την ανθρωπινη ζωη και δεν βαραν οπου και οτι ναναι!! υπαρχουν ομως ακομα κατι γουρουνια που δεν εχουν καμια αξια μεσα τους ,οπου το οπλο ειναι υποκαταστατο του προβληματικου τους σεξουαλικου ιργανου! και ισως ειναι το μονο οργανο που "βαραει" καλα πανω τους!!

Page 15 of 19 FirstFirst ... 51314151617 ... LastLast