Τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη - Page 16
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 16 of 19 FirstFirst ... 61415161718 ... LastLast
Results 226 to 240 of 278
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Θεοφανία View Post
    ...σαμπ είναι πραγματικά βαρετό αυτό που γίνεται τόσες σελίδες, από άσκοπη αμπελοφιλοφοσία.
    Το θέμα είναι ένα: ειναι ή δεν είναι ο Αλέξης ήρωας?
    Για σένα είναι, για μένα δεν είναι. Εκεί βρίσκεται όλο το ζουμί. Το αν το παιδί χαρακτηριστηκε, δεν σημαίνει πως αυτόματα χάνεται η σημασία του θανάτου ενός 15χρονου παιδιού. Δεν είμαστε τέρατα, άνθρωποι είμαστε και έχουμε χάσει ανθρώπους για να ξέρουμε την απώλεια.
    Αυτό όμως δεν χρήζει κάποιον με τόση ευκολία ήρωα, ούτε τον κάνει λάβαρο στις καταστροφές που έγιναν τις ημέρες της επετείου του θανάτου του.
    Μπαι δε γουει, κάποια στιγμή πρέπει να ανοιχτεί ένα θέμα συζήτησης για τη "διαμαρτυρία" όσων καίνε την Αθήνα σε τέτοιου είδους επετείους και ποιους εξυπηρετούν τελικά.
    Θεοφανία, μάλλον το κάνεις επίτηδες, δεν εξηγείται αλλιώς ....
    Το θέμα σας είναι αν είναι ή όχι ο Αλέξης ήρωας ????????
    Καλά δεν το συνεχίζω...
    Και στο τελευταίο μου ποστ γράφω πως τα πρόσωπα αδικούνται να ηρωοποιούνται όταν δεν επιζητούνε να είναι ήρωες...
    Δεν υπάρχει κανενός είδους ηρωισμός στο να τρως μια σφαίρα κατακούτελα στα καλά καθούμενα. Υπάρχει ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στο γιατί συνέβη. Στο πως. Στο να μην ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ ΠΟΤΕ ΠΙΑ...

Δεν ξέρω, αλλά δεν μπορώ να πω σαφέστερα αυτό που λέω. Ο Αλέξης δεν ήταν ήρωας για κανέναν..
    Εσύ λες αυθαίρετα πως για μένα ήταν...
    Σε παραπέμπω σε όλα μου τα πόστ...
    Αν μου δείξεις έστω κι ένα που να λέω πως ο Αλέξης ήταν ήρωας , θα αναλάβω την ευθύνη της αμετροέπειας μου....

Μπορείς ?
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

Quote Originally Posted by sabb View Post
    Θεοφανία, μάλλον το κάνεις επίτηδες, δεν εξηγείται αλλιώς ....
    Το θέμα σας είναι αν είναι ή όχι ο Αλέξης ήρωας ????????
    Καλά δεν το συνεχίζω...
    Και στο τελευταίο μου ποστ γράφω πως τα πρόσωπα αδικούνται να ηρωοποιούνται όταν δεν επιζητούνε να είναι ήρωες...
    Δεν υπάρχει κανενός είδους ηρωισμός στο να τρως μια σφαίρα κατακούτελα στα καλά καθούμενα. Υπάρχει ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στο γιατί συνέβη. Στο πως. Στο να μην ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ ΠΟΤΕ ΠΙΑ...

Δεν ξέρω, αλλά δεν μπορώ να πω σαφέστερα αυτό που λέω. Ο Αλέξης δεν ήταν ήρωας για κανέναν..
    Εσύ λες αυθαίρετα πως για μένα ήταν...
    Σε παραπέμπω σε όλα μου τα πόστ...
    Αν μου δείξεις έστω κι ένα που να λέω πως ο Αλέξης ήταν ήρωας , θα αναλάβω την ευθύνη της αμετροέπειας μου....

Μπορείς ?
    ...σαμπ, πάλι παίζεις με τις λέξεις.
    Η διαφωνία μου μαζί σου είναι το παρακάτω ποστ που στο βάζω για δεύτερη φορά ΚΑΙ σου ξαναλέω: η άδικη δολοφονία του Αλέξη δεν έχει να κάνει με τίποτα από τα παρακάτω. Αυτό είναι η άποψη μου, σεβάσου τη ακόμη και αν διαφωνείς μαζί της! Αλλά προς Θεού! (του δικού μου γιατί απ' όσο ξέρω δεν πιστεύεις). Μη πας να μου κάνεις το παράλογο-λογικό υποστηρίζοντας πως με το παρακάτω ποστ δεν ηρωποιείς τον Αλέξη και όσο -υποστηρίζεις-πως πρεσβεύει η δολοφονία του.

Γιατί ταυτίζετε μια πολιτική δολοφονία ενός 15χρονου με ένα τροχαίο ? Πως ταυτίζεται η εκούσια πράξη μ' ένα συμβάν ακούσιο ? Και ποιος Αλέξης διεκδίκησε ο ίδιος ή οι τραγικοί γονείς του , τον ρόλο του ήρωα ? Γιατί τέτοια βεβήλωση στο πρόσωπο ενός νέου παιδιού που δολοφόνησε η αλαζονεία της εξουσίας, οπλίζοντας το χέρι ενός λακέ της σε προσπάθεια καταστολής μιας λαϊκής κινητοποίησης ? Κωλόπαιδο ? Αναρχοκομμουνιστής ?
    Αν μη τι άλλο οι νεκροί - όποιοι κι αν είναι αυτοί - δεν αξίζουν χαρακτηρισμούς ανεπίτρεπτους και με λύπη μου διάβασα αυτά που διάβασα....
    Οι άνθρωποι που δολοφονούνται από την εξουσία, ο Αλέξης, o Carlo Giuliani στη Τζένοβα το 2001, ο Δ. Κομνηνός στο Πολυτεχνείο, είναι θύματα παιδιά κι αποτελούν φάρους μνήμης, σύμβολα αντίστασης των απλών ανθρώπων, σκοτώθηκαν για να μας θυμίζουν ποιους έχουμε απέναντι μας.

Δυστυχώς , είμαστε αμνήμονας λαός κι ίσως αυτό να είναι και η αιτία των δεινών μας. Όταν δεν διδάσκεσαι από την Ιστορία, το μέλλον θα σε βρίσκει πάντα αδιάβαστο.

Καταλαβαίνεις τώρα που διαφωνώ ή πρέπει να το αναλύσουμε και αλλο?

Senior Member
    ...σαμπ, πάλι παίζεις με τις λέξεις.
    Η διαφωνία μου μαζί σου είναι το παρακάτω ποστ που στο βάζω για δεύτερη φορά ΚΑΙ σου ξαναλέω: η άδικη δολοφονία του Αλέξη δεν έχει να κάνει με τίποτα από τα παρακάτω. Αυτό είναι η άποψη μου, σεβάσου τη ακόμη και αν διαφωνείς μαζί της! Αλλά προς Θεού! (του δικού μου γιατί απ' όσο ξέρω δεν πιστεύεις). Μη πας να μου κάνεις το παράλογο-λογικό υποστηρίζοντας πως με το παρακάτω ποστ δεν ηρωποιείς τον Αλέξη και όσο -υποστηρίζεις-πως πρεσβεύει η δολοφονία του.

Καταλαβαίνεις τώρα που διαφωνώ ή πρέπει να το αναλύσουμε και αλλο?
    Ναι, δεν καταλαβαίνω που διαφωνείς ... Ένα τροχαίο = με την δολοφονία του Αλέξη ? Εκούσιο = Τυχαίο ? Αν ναι για σένα, σόρι, αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω...
    Το να σκοτώνεις κάποιον μια μέρα κινητοποιήσεων = το να σκοτώνεις ένα πρεζάκια που σου βγάζει μαχαίρι στη τρούμπα ?
    Οκ, σύμφωνοι...
    Δεν έχουμε να πούμε άλλα .
    Η απολίτικη αντιμετώπιση ενός βαθιά πολιτικού συμβάντος , δεν μπορεί να με βρει με τίποτε σύμφωνο...

Τώρα εσύ θέλεις για να το ευχαριστηθείς να κάνουμε το ωμέγα , άλφα...

Επειδή βαρέθηκες έτσι κι αλλιώς - κατά τα λεγόμενα σου να αμπελοφιλοσοφείς - γιατί δεν παραμένεις ασφαλής στην μικροαστική σου αντίληψη πως ο κόσμος πάει από το καλό στο καλύτερο και δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τίποτε ?
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

Ναι, δεν καταλαβαίνω που διαφωνείς ... Ένα τροχαίο = με την δολοφονία του Αλέξη ? Εκούσιο = Τυχαίο ? Αν ναι για σένα, σόρι, αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω...
    Το να σκοτώνεις κάποιον μια μέρα κινητοποιήσεων = το να σκοτώνεις ένα πρεζάκια που σου βγάζει μαχαίρι στη τρούμπα ?
    Οκ, σύμφωνοι...
    Δεν έχουμε να πούμε άλλα .

..που ειπα εγώ πως είναι το ίδιο η δολοφονια του Αλέξη με τη δολοφονία ενός πρεζάκια που σου βγάζει μαχαίρι στην τρούμπα? (Εκεί μιλάμε για αυτοάμυνα άλλωστε).
    Εγώ είπα πως ένας μεθυσμένος όταν χτυπάει ένα μηχανάκι με δυο ανήλικα πάνω και τα σκοτώνει, είναι δολοφονία.
    Για μένα είναι δολοφονία το να πουλούν πρεζα σε ανήλικα- και όχι μόνο-στην Ομόνοια, μπροστά στα μάτια αστυνομικών. Όπως επίσης να αφήνουν ανθρώπους να πεθαίνουν στα νοσοκομεία επειδή δεν έχουν λεφτά για φακελάκι. (Αυτές είναι πολιτικές δολοφονίες και όχι του Αλέξη).
    Για μένα όλα αυτά έχουν την ίδια και ίσως μεγαλύτερη βαρύτητα. Δεν είδα όμως κανένα να κάνει διαδηλώσεις γι αυτά, που είναι ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ περιστάτικά.
    Δεν είναι υποκριττικό να "κλαίμε", να αναστενάζουμε, να κουνάμε με στόμφο αποδοκιμαστικά το κεφάλι μας κάθε 6 Δεκέμβρη για τον Αλέξη και όλη την υπόλοιπη χρονιά, (μη ξεχάσω το αθάνατο Πολυτεχνείο), να γυρνάμε σίγουροι πως κάναμε το καθήκον μας, στην πραγματικότητα?

Η απολίτικη αντιμετώπιση ενός βαθιά πολιτικού συμβάντος , δεν μπορεί να με βρει με τίποτε σύμφωνο...

Για μένα δεν υπάρχει πουθενά πολιτικό συμβάν. Ένας ψυχάκιας, (με την κακή έννοια)-κάφρος αστυνομικός σκότωσε ένα αυθάδικο/κακομαθημένο/ανώριμο παιδί που προφανώς τον προκάλεσε, (δεν ξαναχρησιμοποιώ τον όρο κλπαιδο γιατί ακούγεται όντως σκληρό, ενώ εννοούσα τα προηγούμενα), και αυτό το ανήγαγαν κάποιοι στο ΜΕΓΑ πολιτικό γεγονός.

Τώρα εσύ θέλεις για να το ευχαριστηθείς να κάνουμε το ωμέγα , άλφα...

Τι να ευχαριστηθώ? Τη δολοφονία ενός παιδιού? Τι είμαι? Τέρας?
    Απλά δεν μου φαίνεται περισσότερο σημαντική απ' όσες ανέφερα παραπάνω.

Επειδή βαρέθηκες έτσι κι αλλιώς - κατά τα λεγόμενα σου να αμπελοφιλοσοφείς - γιατί δεν παραμένεις ασφαλής στην μικροαστική σου αντίληψη πως ο κόσμος πάει από το καλό στο καλύτερο και δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τίποτε ?

Χμ, κοίτα...αν με όσα έχω γράψει για καθημερινές δολοφονιες 15χρονων από το σύστημα, είναι μικροαστική αντίληψη, η δική σου που μένεις στη δολοφονία του Αλέξη και τη θεωρείς ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΊΑ, για την οποία πρέπει να βγαίνουμε στους δρόμους ΜΟΝΟ στην επέτειο της, τι είναι?

.................................................. .

Banned
    ηθελα να ξερα ρε θεοφανια ησουν μπροστα στα γεγονοτα?ξερεις οτι τον προκαλεσε?(και τι θα πει προκληση αραγε,σηκωνω το οπλο?)
    ηξερες προσωπικα το παιδακι που εκτοξευεις χαρακτηρισμους ανωριμο αυθαδικο και κακομαθημενο?σεβομαι το να διαφωνει καποιος η να εχει την δικη του αποψη,αλλα τωρα να χαρακτηριζεις ενα νεκρο παιδακι ετσι ειναι τουλαχιστον μικροτητα και συναισθηματικη νεκρα!

Quote Originally Posted by dora-agxos View Post
    ηθελα να ξερα ρε θεοφανια ησουν μπροστα στα γεγονοτα?ξερεις οτι τον προκαλεσε?(και τι θα πει προκληση αραγε,σηκωνω το οπλο?)
    ηξερες προσωπικα το παιδακι που εκτοξευεις χαρακτηρισμους ανωριμο αυθαδικο και κακομαθημενο?σεβομαι το να διαφωνει καποιος η να εχει την δικη του αποψη,αλλα τωρα να χαρακτηριζεις ενα νεκρο παιδακι ετσι ειναι τουλαχιστον μικροτητα και συναισθηματικη νεκρα!

...δωρα...απ όλα αυτά που έγραψα αυτό σου έκανε εντύπωση?
    Μάλλον...θα στο θέσω αλλιώς: το γεγονός πως έγραψα τουλάχιστον ΔΕΚΑ φορές πως ήταν αδικη δολοφονία ενός 15χρονου, δεν το είδες?
    Το ότι καταδικάζω το γεγονός και ΠΟΥΘΕΝΑ δεν ρίχνω ελαφρυντικά στον αστυνομικό, ΟΥΤΕ αυτό είδες?
    Το ότι έγραψα πως ο αστυνομικός ήταν καφρος και ψυχάκιας, (με την κακή έννοια), ούτε αυτό το είδες?

Τσ, τσ....... πολύ επιλεκτική σε βρίσκω σε ότι διάβασες τόσες σελίδες.

Senior Member
    διαβαζοντας ολον τον διαλογο απο την αρχη θελω μονο να προσθεσω αυτο που νομιζω οτι παει γαντι με αυτο που συμβαινει στον Ελληνικο λαο...........

Μπρεχτ

«Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής.
    Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος.
    Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός.
    Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου».

Banned
    ...δωρα...απ όλα αυτά που έγραψα αυτό σου έκανε εντύπωση?
    Μάλλον...θα στο θέσω αλλιώς: το γεγονός πως έγραψα τουλάχιστον ΔΕΚΑ φορές πως ήταν αδικη δολοφονία ενός 15χρονου, δεν το είδες?
    Το ότι καταδικάζω το γεγονός και ΠΟΥΘΕΝΑ δεν ρίχνω ελαφρυντικά στον αστυνομικό, ΟΥΤΕ αυτό είδες?
    Το ότι έγραψα πως ο αστυνομικός ήταν καφρος και ψυχάκιας, (με την κακή έννοια), ούτε αυτό το είδες?

Τσ, τσ....... πολύ επιλεκτική σε βρίσκω σε ότι διάβασες τόσες σελίδες.
    δεν ειναι επιλεκτικη αναγνωση ετσι και αλλιως μεσες ακρες τα ιδια ειπες και τις δεκα φορες..δεν ειναι η διαφωνια σου αλλα ο τροπος που μιλας για ενα νεκρο παιδι!δεν θα ασχοληθω με τον συναισθηματικο σου κοσμο!ευχομαι οταν γινεις μανα να μην γεννησεις κανενα αυθαδικο ανωριμο και κακομαθημενο γιατι τοτε συμφωνα με την λογικη σου και το συναισθηματικο σου κοσμο θα ειναι αξιο μιας τετοιας μοιρας!(μιας και θα ειχε προκαλεσει εναν προβληματκο αστυνομικο)

αναρωτιεμαι εφηβη δεν υπηρξες ποτε η εχουν περασει 120 δεκαετιες και το εχεις ξεχασει?

Banned
    Quote Originally Posted by ανεμος View Post
    διαβαζοντας ολον τον διαλογο απο την αρχη θελω μονο να προσθεσω αυτο που νομιζω οτι παει γαντι με αυτο που συμβαινει στον Ελληνικο λαο...........

Μπρεχτ

«Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής.
    Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος.
    Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός.
    Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου».

πολυ πολυ σοφο!

Senior Member
    σεβομαι το να διαφωνει καποιος η να εχει την δικη του αποψη,

χαχαχαχα :O :D :D :D

δεν ειναι επιλεκτικη αναγνωση ετσι και αλλιως μεσες ακρες τα ιδια ειπες και τις δεκα φορες..δεν ειναι η διαφωνια σου αλλα ο τροπος που μιλας για ενα νεκρο παιδι!δεν θα ασχοληθω με τον συναισθηματικο σου κοσμο!ευχομαι οταν γινεις μανα να μην γεννησεις κανενα αυθαδικο ανωριμο και κακομαθημενο γιατι τοτε συμφωνα με την λογικη σου και το συναισθηματικο σου κοσμο θα ειναι αξιο μιας τετοιας μοιρας!(μιας και θα ειχε προκαλεσει εναν προβληματκο αστυνομικο)

αναρωτιεμαι εφηβη δεν υπηρξες ποτε η εχουν περασει 120 δεκαετιες και το εχεις ξεχασει?
    ...χμ...αν θυμάμαι καλά έχουμε την ίδια ηλικία, οπότε μάλλον άκυροτο σχόλιο.
    Επίσης, στην ηλικία του Αλέξη, αρκεί να σου πω, πως ήμουν ότι χειρότερο έχει δει γονιός σε έφηβη/ο.
    αυτό όμως δεν με εμποδίζει να βλέπω τα πράγματα καθαρά και όχι δήθεν συναισθηματικά.
    Όσο για το μάνα, απ όσο θυμάμαι δεν είσαι ούτε εσύ για να μου κάνεις μάθημα.

Banned
    Quote Originally Posted by PETRAN View Post
    χαχαχαχα :O :D :D :D
    αυτα κανει η ταχυτητα..εσυ δεν μου ειπες κανενα πελατη τσιμπησες η καταλαβαν ολοι ποσο επιστημονας εισαι?ψυχολογε μου εσυ..δεν ξανακανεις το γκαρσονι λεω εγω?αν κ εγω ουτε στο καφενειο μου δεν θα σε επαιρνα.

χαχαχαχαχα ελα να γελασουμε μαζι τωρα!

Banned
    Επίσης, στην ηλικία του Αλέξη, αρκεί να σου πω, πως ήμουν ότι χειρότερο έχει δει γονιός σε έφηβη/ο.
    αυτό όμως δεν με εμποδίζει να βλέπω τα πράγματα καθαρά και όχι δήθεν συναισθηματικά.
    ιδια ηλικια δεν εχουμε μακαρι να φτασω εκει που εισαι..αλλα να μην ειμαι σαν εσενα ομως!μαθηματα δεν παραδιδω σε κανεναν ο καθενας καταθετει το ποιον του εδω μεσα.

ιδια ηλικια δεν εχουμε μακαρι να φτασω εκει που εισαι..αλλα να μην ειμαι σαν εσενα ομως!μαθηματα δεν παραδιδω σε κανεναν ο καθενας καταθετει το ποιον του εδω μεσα.
    λολλλλ....ε, όχι δωράκι μου....μη λέμε και ότι θέλουμε..(τουλάχιστον μεταξύ μας).
    Τώρα, φυσικά και δεν θα είσαι σαν και μένα και ούτε θα γίνεις ποτέ.
    Απ' όσο θυμάμαι έχουμε πολλές διαφορές και δεν είναι μόνο αντιλήψεων αλλά και προτιμήσεων...;-)
    Όσο για το ποιον μας, (ή το πύον μας), ασε να το κρίνει κανένας άλλος.....

Banned
    πραγματικα το να λες ενα νεκρο 15χρονο αυθαδικο και κακομαθημενο(λες και το ηξερες προσωπικα)δηλωνει εναν ανθρωπο που βλεπει τα πραγματα καθαρα!το μήνυμα τροποποιήθηκε για παραβίαση όρων χρήσης
    Last edited by Idella; 10-12-2011 at 00:29.

Page 16 of 19 FirstFirst ... 61415161718 ... LastLast