Results 211 to 225 of 278
-
09-12-2011, 00:48 #211Senior Member
Που είδες να λέω για "ξένο" δάχτυλο ? Που ακριβώς μίλησα για συνομωσιολογία ?
Ειλικρινά προσπαθώ να καταλάβω πόσο ένα απλό γεγονός μνήμης για αντίσταση στην αλαζονεία της εξουσίας και στις μεθόδους χειραγώγησης των πολιτών , με όπλα, δακρυγόνα, εξευτελισμούς, κακοποίηση, "ζαρντινιέρες", προβοκάτσιες, μπορεί σαν νόημα να αλλοιωθεί ενώ που να πάρει ο διάολος , οι θέσεις μου είναι κρυστάλλινες και δεν κρύβουν νοήματα από πίσω...
Στη σαφήνεια των λόγων, αντιπαρατίθεται ένα συνεχές ήξεις αφήξεις που υποβιβάζει το επίπεδο του διαλόγου και φυσικά αποτρέπει οποιαδήποτε συνέχιση του κι αυτό είναι λυπηρό.
Ευχαριστώ όπως και νάχει όσους συμμετείχαν στη συζήτηση και μου κάνανε την τιμή να συνομιλήσουν μαζί μου....[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
- 09-12-2011, 01:10 #212Banned
Πάνω στὸ χῶμα τὸ δικό σου λέμε τ᾿ ὄνομά μας.
Πάνω στὸ χῶμα τὸ δικό σου σχεδιάζουμε τοὺς κήπους
καὶ τὶς πολιτεῖς μας
Πάνω στὸ χῶμα σου εἴμαστε. Ἔχουμε πατρίδα.
Ἔχω κρατήσει μέσα μου τὴ ντουφεκιά σου.
Γυρίζει μέσα μου ὁ φαρμακερὸς ἦχος τοῦ πολυβόλου.
Θυμᾶμαι τὴν καρδιά σου ποὺ ἄνοιξε,
κ᾿ ἔρχονται στὸ μυαλό μου
κάτι ἑκατόφυλλα τριαντάφυλλα
ποὺ μοιάζουνε
σὰν ὁμιλία τοῦ ἀπείρου πρὸς τὸν ἄνθρωπο
-ἔτσι μας μίλησε ἡ καρδιά σου.
Κ᾿ εἴδαμε πὼς ὁ κόσμος εἶναι μεγαλύτερος,
κ᾿ ἔγινε μεγαλύτερος γιὰ νὰ χωρᾷ ἡ ἀγάπη.
Τὸ πρῶτο σου παιγνίδι: Ἐσύ.
Τὸ πρῶτο σου ἀλογάκι: Ἐσύ.
Ἔπαιξες τὴ φωτιά. Ἔπαιξες τὸ Χριστό.
Ἔπαιξες τὸν Ἀη-Γιώργη καὶ τὸ Διγενῆ.
Ἔπαιξες τοὺς δεῖκτες τοῦ ρολογιοῦ ποὺ κατεβαίνουνε
ἀπ᾿ τὰ μεσάνυχτα.
Ἔπαιξες τὴ φωνὴ τῆς ἐλπίδας, ἐκεῖ ποὺ δὲν ὑπῆρχε φωνή.
Ἡ πλατεῖα ἦταν ἔρημη. Ἡ πατρίδα εἶχε φύγει.
Ἦταν καιρός! Δὲ βάσταξε ἡ καρδιά σου περισσότερο
ν᾿ ἀκοῦς κάτω ἀπ᾿ τὴ στέγη σου τ᾿ ἀνθρώπινα μπουμπουνιτὰ τῆς Εὐρώπης!
Ἄναψες κάτω ἀπ᾿ τὸ σακκάκι σου τὸ πρῶτο κλεφτοφάναρο...
Καρδιὰ τῶν καρδιῶν! Σκέφτηκες τὸν ἥλιο, καὶ προχώρησες...
Ἀνέβηκες στὸ πεζοδρόμιο κ᾿ ἔπαιξες τὸν ἄνθρωπο!
ν.βρεττακος
09-12-2011, 03:59 #213Senior Member
09-12-2011, 04:23 #214Senior Member
Οκ, προσωπικά δεν θα έλεγα "κρυστάλλινες τις θέσεις σου" στο συγκεκριμένο θέμα sabb (και αυτό το λέω από εντελώς προσωπική άποψη, άλλος μπορεί να μην το βλέπει έτσι) γιατί όταν μιλάς για "αντίσταση στην αλαζονεία της εξουσίας" και "μέθοδος χειραγώγησης των μαζών" μπορεί ο άλλος να καταλάβει 1000 πράγματα και προσωπικά μου θυμίζουν τις γεμάτες-στόμφο-ατάκες από συγκεκριμένα πολιτικά γκρουπ που είναι πολύ γενικές έτσι ώστε να εξεγείρουν το συναίσθημα από συγκεκριμένες ομάδες που θα πάρουν την γραμμή τους.
Π.χ. με το "αντίσταση στο αλαζονεία της εξουσίας" τι πρέπει να καταλάβει κάποιος? Να κάνει αντίσταση στις αδικίες της δημόσιας διοίκησης που προσλαμβάνουν όποιους θέλουν? Να κάνει αντίσταση στους ίδιους τους μπάτσους και σε όλους τους μπάτσους γενικά? (μπάτσοι γενικά=εξουσία?) Να κάνει αντίσταση που? Ανάλογα πως θα το ερμηνεύσει ο καθένας μπορεί να καταλάβει πολύ διαφορετικά πράγματα και βασικά το καθε ένα από αυτά έχει τα δικά του διαφορετικά προβλήματα. Δεν είναι το ίδιο η αστυνομικοί, η αστυνομική διοίκηση, το σύστημα που τους προσλαμβάνει και τους οργανώνει, οι πολιτικοί και τα κόμματα και οι εξωτερικές πολιτικές δυνάμεις. Δεν είναι τα ίδια όλα αυτά ούτε και διέπονται από τα ίδια προβλήματα για να τα βάλεις όλα αυτά μαζί στο ίδιο τσουβάλι. Με τέτοιες φράσεις μπορείς να βγάλεις πολύ γενικά συμπεράσματα και να τα ερμηνεύσει κάποιος όπως θέλει.
Π.χ. ένας αγανακτισμένος με το σύστημα μπορεί να λάβει το «αντίσταση...της εξουσίας» σαν «κάντε διαμαρτυρίες στην κυβέρνηση για το ποιους θα προσλαμβάνει στο μέλλον και για να οργανωθούνε και να μην είναι το δημόσιο και η Ελλάδα ξέφραγκο αμπέλι». Άλλος αναρχικός-χουλιγκαν