Έμ, έλα που δε θέλω...
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 48
    Senior Member

Έμ, έλα που δε θέλω...

Καλησπέρα. Είναι τρεις μέρες που θέλω να γράψω, αλλά ένεκα τα... γεγονότα, λολ! Το ένστικτό μου μου λέει πως μάλλον θα μου ήταν χρησιμότερες οι απόψεις τελείως αγνώστων σε μένα ανθρώπων. Αλλά και πάλι, δεν είμαι και πολύ σίγουρη για το αν θα εκθέσω τον προβληματισμό μου στη συνέχεια σε συγγενικά πρόσωπα και φίλους... έχω την αίσθηση πως αν το κάνω, θα έρθω σε ρήξη με δικά μου πρόσωπα και δεν έχω καμιά μα καμιά όρεξη για κάτι τέτοιο.
    Είναι αρκετός καιρός που έβαλα όρια πολύ συγκεκριμένα. Και σε αυτό με διευκόλυνε το ότι εγκατέλειψα τους ρυθμούς της πόλης. Θα με κούραζε πολύ να επανέλθουν "δριμείς" κάποιοι άνθρωποι στο προσκήνιο, γιατί θέλω την ησυχία μου. Κι αν τους εκμυστηρευτώ αυτά που θα γράψω εδώ, δε θα τη... γλυτώσω.
    Κόπιασα πολύ όμως για αυτή την ηρεμία και μάλλον θα μείνουν όλοι απ' έξω. Ναι, είμαι πολυλογού... λοιπόν. Εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο είμαι σε μια σχέση. Οταν αυτή δημιουργήθηκε, εγώ την είχα ήδη κοπανίσει. Όλα είναι μια χαρά. Δεν είναι μόνο το ότι υπάρχει αγάπη ανάμεσά μας. Είναι πως υπάρχουν και κάποια άλλα στοιχεία πολύ σημαντικά για μένα...
    Είναι ένας άνθρωπος που δε θέλει παιδιά ή γάμο, πράγμα που έτσι κι αλλιώς ξεκαθαρίστηκε και απ' τη μεριά μου κάποια στιγμή στην εξέλιξη της σχέσης μας. Και κυρίως, αποδέχεται την ιδιαιτερότητά μου, ως ένας άνθρωπος που έχω επιλέξει να ζω με ζώα - και μάλιστα πολλά - καθώς και το ότι επέλεξα την "δύσκολη" ζωή στη φύση, ας το πω κάπως έτσι...

Senior Member
    Κι εδώ θα κάνω μια παρένθεση... πρόσφατα είπα σε μια χρήστρια για το πόσες φορές μου έχει έρθει το στοιχείο του απρόβλεπτου στη μάπα μέχρι τα τώρα στη ζωή μου. Και το γαμώτο είναι το εξής. Με κούρασε το απρόβλεπτο. Κι αυτή τη στιγμή έρχεται και με βρίσκει πάνω σε μια φάση πολύ ευχάριστη από πλευράς δημιουργικότητας για μένα, και πραγματικά πολύ ήσυχη.
    Κάτι που επιθυμούσα διακαώς τα τελευταία χρόνια λόγω εξάντλησης... συνεχίζω... κάποια στιγμή, ο άνθρωπος αυτός θα έφευγε επίσης απ' την πόλη και θα ερχόταν να ζήσουμε μαζί. Είναι κάτι που έχει ήδη δρομολογηθεί. Εννοείται πως δε το κάνει για μένα. Απλά η απόφασή του θα επισπευστεί λόγω της γνωριμίας μας και θα την κοπανίσει κι αυτός μόλις "τελειώσει" με εκκρεμότητες.
    Κι είναι αυτές οι στιγμές που βγάζεις βόλτα το σκύλο σου ή κρατάς τα γατιά αγκαλιά και... τολμάς να σκεφτείς με ένα αμυδρό χαμογελάκι στη μούρη σου... "ρε συ, τα πράματα πάνε κατ' ευχήν", κάτι που ποτέ δε σου συνέβαινε δηλαδή...
    Και να η κατραπακιά που στην έχει φυλαγμένη μη τυχόν και σκάσει λίγο το χειλάκι σου αδερφέ μου... εκεί που τό 'στρωσες μετά από τόσες φουρτούνες, που τα κατάφερες μόνος σου, που ξεκίνησες απ' το μηδέν, που δε την έκανες "φορτωτική" σε κανέναν φίλο ή συγγενή... που ρισκάρισες κάποια χρήματα που είχες και ξεκίνησες μια δουλειά με την ψυχή στο στόμα...

Και να η μπόμπα, σκάει σα πυροτέχνημα... ο σύντροφός μου έχει μια αδερφή που ζει σ' ένα νησί... δε την έχω γνωρίσει... και μέσα σε δυο μέρες μαθαίνω πως είναι έγκυος, δεν υπάρχει σύζυγος/σύντροφος και η ίδια δεν έχει πάνω από ένα χρόνο ζωής...

Αυτό έμαθα την πρώτη μέρα και σαφώς στεναχωρέθηκα... μία παραπάνω γιατί το θέμα της έχει να κάνει με το ΚΝΣ και μου θύμισε δικά μου παλιά... λημέρια.
    Αλλά το κερασάκι στην τούρτα ήρθε την επομένη... της υποσχέθηκε πως θα υιοθετήσει αυτός το μωρό... και τέτοιες υποσχέσεις, όταν είναι η τελευταία και μεγαλύτερη επιθυμία του άλλου, δεν αθετούνται...

Κι εγώ τί κάνω τώρα;... που βρέθηκα με πρόταση γάμου και παιδί που είναι στο δρόμο και θα σκάσει μύτη προτού προλάβεις να πεις "κύμινο";... τί σκατά κάνω που μαμήθηκα να φτιάξω αυτό το σπιτάκι και το χωραφάκι μου;... που γουστάρω εδώ στας εξοχάς αλλά μόνο με μας και τα ζωάκια μου,
    κι όχι με ένα δίποδο ζωντοβολάκι ανάμεσά μας;...

Τί κάνω που κατάφερα να ξαναγαπήσω έναν άνθρωπο, να εισπράξω το ίδιο από αυτόν εκεί που θεωρούσα δεδομένο πως δεν υπάρχει περίπτωση να ξανακάνω σχέση;...

Γιατί μέγα αγαθό η Αγάπη... αλλά όταν έχεις και πολύ ανάγκη από μια πολύ ήσυχη ζωή που μόνος σου την έφτιαξες και με τεράστιο προσωπικό κόστος... τί σκατά κάνεις άραγε;...

Όσοι προαιρείσθε, απαντήστε... προς το παρόν, είμαι σε… ενδιαφέρουσα κατάσταση… και νά 'ρθει και ο Απρόβλεπτος ρε παιδάκι μου να τον τρατάρω τσάϊ... είμαι ευγενικό παιδί... πρώτα θα τον φιλέψω και μετά θα του σπάσω τα μούτρα... αλίμονο!...

Senior Member
    Δεν είναι και πολύ ωραίο να εκθέσεις έτσι έναν άνθρωπο που σου έκανε πρόταση γάμου, να το γράφεις σε φορουμ ψυχολογίας και να είναι και αρνητική η απάντηση. Συνήλθε, ολόκληρη γυναίκα είσαι.

Πρώτα οι άνθρωποι και μετά τα ζώα! Κρατάς τώρα δυο ανθρώπους στα χέρια, ο ένας ήδη σε αγαπά κι ο άλλος σίγουρα θα σε αγαπήσει και θα τον αγαπησεις επίσης (αυτο βγαζω απ την ιστορία). Να βρεις τον τρόπο να συνδυάσεις την οικογενειακή ζωή με τη συμβίωση με ζώα τα οποία τόσο πολύ αγαπάς. Το να επιλέξεις ζωη στη φύση με ζωα για συντροφιά αποκλειστικα, τωρα μπορεί να γεμίζει, δεν είναι απόλυτο ότι θα ισχύει το ίδιο και στο μακρυνό μέλλον όταν δλδ θα ναι ήδη αργα για άλλες επιλογές. Άμα επιλέξουμε ανθρώπους που μας αγαπάνε απίθανο κάποτε να αλλάξουμε γνωμη που τους επιλέξαμε αντι για καποιο άλλο τροπο ζωής. Κι απ τα γραφομενα σου βγάζω ότι κατα βαθος είσαι πολύ ευτυχισμένη με το πως σου ηρθαν τα πράγματα. Απλά θα πρέπει να βρεις τη χρηση τομή, ανάμεσα στην συμβιωση μ αυτους που σ αγαπούν και τη στοργη και φροντίδα για τα ζώα. Πιστευω είναι πολύ εφικτό.
    Χαιρετίσματα απ το γατούλη:) συμφωνεί μαζι μου:) έχει ξεπεράσει το πρόβλημα σχεδόν πλήρως, μιλάμε για κάτι απίστευτο μετα την περιπέτεια του!!
    γιάννης

Senior Member
    Λοιπον κουκλα,παρατας τους γαμους και τις βλακειες,δεν ειναι αναγκη να εισαι παντρεμενη για να εισαι με καποιον.

Οσο καλος ανθρωπος κι αν εισαι,ειναι πολυ υπερβολικο να βρεθεις με το μωρακι ξαφνικα.. γιατι ειναι μωρακι,δεν ειναι ουτε σκυλακι,ουτε γατακι. αν δεις ποσο φροντιδα θελει στο τελος δε θα θες ουτε δικο σου να κανεις. Και σιγουρα εχει συγγενεις που θα του φερθουν καλυτερα.

Απλα του λες "Εγω γαμο δεν κανω τωρα,αν μετα απο καποια χρονια ειμαστε μαζι και θελουμε τοτε το ξανασυζηταμε."
    και φυσικα του λες "να βοηθησω με το μωρακι σε λογικα πλαισια αλλα οχι να τρεχω σαν μανα του" ΑΥΤΟΣ μαζι με τουσ συγγενεις του θα το αναλαβει κι εσυ θα βοηθας.

Και μετα που ξερεις μπορει να θελεις και γαμο και παιδι κι απ'ολα. Αλλα δεν χρειαζεται να αγχωνεσαι απο τωρα.

Senior Member
    .........εγω θα το ηθελα παντως το μωρακι....... :)

Senior Member
    Αν πιστεύεις ότι μπορείς να το αγαπήσεις...πάρ'το το μικράκι, μόνο καλό θα σουβγει από αυτή την ιστορία! Όταν δίνουμε σε ανθρώπους, και μάλιστα που έχουν ανάγκη/που δεν έχουν κάποιιον άλλο να τους δώσει, τότε... μόνο ευτυχία σε περιμένει στη γωνία κοπελιά! Και να δεις που θα το αγαπήσεις όσο δεν περίμενες, έτσι νομίζω... Άντε, καλώς τα δέχτηκες!! :)

Senior Member
    αν το διαβαζαν οι αδερφοι GRIMM, θα γινοσαντε GREEN απο την ζηλεια τους :)
    ευχομαι μια καλη εκβαση.. γενικοτερα...

Member
    Μπερδεμενα τα πραγματα :/
    Εχω την εντυπωση πως οσοι επιλεγουν να μην κανουν παιδια το μετανιωνουν οταν μεγαλωσουν αρκετα.
    Βεβαια ο καθενας δικαιουται να ζησει τη ζωη του συμφωνα με τις δικες του επιλογες.
    Δυσκολη αποφαση πολυ..

Senior Member
    Ρε παιδιά... σας ευχαριστώ όλους και πολύ ευχαρίστως να το συζητήσω το θέμα γιατί προχτέ τα είχα πάρει στην κράνα - για όσους με διάβασαν... αλλά υπάρχει κάτι που παρέλειψα επίτηδες.
    Θα το περάσω στο "γρήγορο"... έχω κάνει γάμο και είχα παιδί. Δεν έχω πια. Εξού και δε θέλω. Επίσης σημαντικό και το εξής. Και να ήθελα, δε μπορώ να ξανακάνω. Αλλά δε θέλω.
    Ξέρω, γίνεται δυσκολότερο το θέμα μου έτσι. Αλλά έχω σαλτάρει ειλικρινά.

Επίσης σημαντικό. Επειδή δε μπορώ να κάνω παιδιά, δε του έχω μιλήσει για τον βίο και την πολιτεία μου. Δε βρίσκω λόγο. Θα έβρισκα σε περίπτωση που υπήρχε η βιολογική δυνατότητα μόνο. Αν έχετε κάτι και πάνω σε αυτά, πολύ ευχαρίστως να σας ακούσω. Μερσί.
    Το μυαλό μου είναι λίγο σούπα... κάτσε να σας ξαναδιαβάσω... Γιάννη χαίρομαι για τον γατούλη!...

Member
    Τι εννοεις δεν του εχεις μιλησει για το βιο κ την πολιτεια σου???
    Δε νομιζω πως ο λογος που μοιραζομαστε πραγματα με τον ανθρωπο μας ειναι η βιολογικη δυνατοτητα μονο.
    Παντως μετα απο αυτα αντε να πιστεψεις πως δε σου παιζει παιχνιδια η ζωη.
    Ειναι φυσικο να γινει ανω κατω το μυαλο σου.

Senior Member
    Ίσως τώρα γίνομαι πιο κατανοητή. Ξέρω πως θα αγαπήσω το παιδάκι. Εννοείται. Και η συμβίωση με παιδιά και ζώα είναι μαγική. Αλλά δεν έχω ούτε τη διάθεση, ούτε το κουράγιο... εξού και δε θα το συζητήσω με δικά μου πρόσωπα. Πραγματικά δε θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία... τώρα θα μου πει κανείς, "γιατί έβαλες το θέμα καλέ;"... έ, γιατί την έχω κάνει λαχείο με τη γκαντεμίτιδά μου μάλλον... δλδ, βρέθηκε άνθρωπος που με γουστάρει με τον τρόπο ζωής μου, δε θέλει οικογένεια αλλά να είμαστε μαζί... και όμως, προκύπτει το σενάριο "επιστημονικής φαντασίας" που τελικά είναι της διπλανής πόρτας... έ, να μη λαλίσω και λίγο;...
    Last edited by RockElCasbah; 07-12-2011 at 18:42.

Senior Member
    Θέλω να πω Babel πως εφόσον ούτως ή άλλως δε μπορώ να τεκνοποιήσω, ποιός ο λόγος να μάθαινε τον ατυχή έγγαμο βίο μου;... με αυτή την έννοια. Επειδή με τα χρόνια όντως δεν ένιωσα να θέλω παιδιά, του είπα ένα απλό "δε θέλω να κάνω παιδιά" και πέρασε στην ιστορία χωρίς πολλά - πολλά... είχα τους λόγους μου... μοιάζουν λίγο με αυτούς της κοπέλας που έβαλε θρεντ για το βιασμό της... μη πω πως είναι και πανομοιότυποι δηλαδή...

Senior Member
    Να κάνεις αυτό που νιώθεις. Αν έχεις έστω και την παραμικρή αμφιβολία για τον άνθρωπο αυτό καλύτερα να του το ξεκαθαρίσεις.

Senior Member
    Αν ήμουν θετικά προσκείμενη σε κάτι, θα ήταν μάλλον κάτι σαν αυτό που λες εσύ Καρίσα... απ' την άλλη, το να μεγαλώσει ένα παιδί με 800 άτομα νομίζω πως είναι άστοχο... και Στρείδι, έχεις δίκιο. Εγώ δεν έχω τις αντοχές και μάλλον δε θα το ρισκάρω. Ρισκάρισα ήδη με την απόφαση που πήρα να την κάνω μακριά... είναι πολλές οι δυσκολίες αλλά το ήθελα πολύ. Εδώ δεν έχω να κάνω με ένα σπίτι - αντικείμενο - ή ένα χωράφι - πάλι αντικείμενο -. Λες, "οκ", κι αν αποτύχω θα ξανασηκωθώ κάποια στιγμή... εδώ έχω να κάνω με ένα παιδί και εφόσον δε το θέλω ιδιαίτερα, το ρίσκο θα οδηγήσει σε αποτυχία... σούπα - σούπα, να πώς βοηθούν οι άλλοι όταν μπλοκάρει ο μυαλός!...

Page 1 of 4 123 ... LastLast