Ποιος είναι ο λόγος που γράφετε εδώ; - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

View Poll Results: Γιατί γράφετε εδώ;

Voters
24. You may not vote on this poll
  • Για να βοηθήσω

    10 41.67%
  • Για να πάρω βοήθεια

    5 20.83%
  • Για επικοινωνία

    7 29.17%
  • Έχει σχέση με το επάγγελμα μου

    0 0%
  • Είμαι φοιτητής (κάνω έρευνα, πτυχιακή εργασία)

    0 0%
  • Άλλο (διευκρινίστε)

    2 8.33%
Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 37 of 37
  1. #31
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,623
    Quote Originally Posted by xrhstos View Post
    πετραν ωραια αυτα που λες σπουδαζεις ψυχολογια?παντως το βιβλιο που μου στειλες ειναι πανακριβο 70 ευρω??????εγω τα κατεβαζω τζαμπα αυτα που λεω για τον φρουντ και σκεφτηκα να τα ανεβασω σε κανα site για να τα κατεβασουν και αλλα παιδια εδω ...αληθεια λες οτι μπορει να κανει κακο να διαβαζεις freud?νταξει εμενα πιο πολυ με ενδιαφερει η ψυχοθεραπεια

    Ωχ, τόσο κάνει? Λολ. Άστο καλύτερα :p Αν το βρεις πουθενά κατέβασε το.


    Για ψυχοθεραπεία...


    Μια σύγχρονη ψυχοδυναμική προσέγγιση (πολύ καλό βιβλίο)


    http://www.skroutz.gr/books/147848.%...%AE%CF%82.html


    Ένα πολύ σημαντικό βιβλίο γνωστικής θεραπείας

    http://www.patakis.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=232052

  2. #32
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Lost Again
    Posts
    254
    Quote Originally Posted by PETRAN View Post
    Για τον Λακάν δεν ξέρω πολλά, δεν έχω πολυ-ασχοληθεί δυστυχώς. Τώρα ο Reich, έχει ενδιαφέρον πολύ σαν συγγραφέας (π.χ. το "άκου ανθρωπάκο") αλλά για μένα είναι πολύ "μεταφυσικός", ιδιαίτερα τα παράπλευρα που είχε πει για την "οργόνη" κλπ. (αν και ασκούνε μια γοητεία δεν είναι επιστημονικά έγκυρα). Από ότι θυμάμαι από την σωματική θεραπεία, περιλάμβανε στην original μορφή της και κάποια ερωτικά/σεξουαλικά στοιχεί…δηλαδή το να προκαλείς οργασμούς στους ασθενείς για να τους "ξεβουλώνεις την ενέργεια" είναι λίγο λολ. Βασικά δεν ξέρω πως είναι στην μοντέρνα μορφή τους οπότε συγχώρεσε με (αν ξέρεις γράψε κάτι).


    Βασικά αυτές οι απόψεις περι κάποιου είδους "βουλωμένης/εγκλωβισμένης" υποτιθέμενης ψυχικής ενέργειας που υποτίθεται ότι φταίει για την ψυχική διαταραχή (επειδή είναι εγκλωβισμένη) και πρέπει να απελευθερωθεί με κάποιο αρχέγονο τρόπο, π.χ. σεξ, ουρλιαχτά και άλλα τέτοια δεν ισχύει πλέον επιστημονικά. Τώρα το σεξ η να ξεδίνεις με γυμναστική είναι ευεργετικό γενικά αλλά όχι απαραίτητα ψυχοθεραπευτικό σε συγκεκριμένες διαταραχές. (π.χ. δεν θα θεραπεύσει κάποιος την οριακή, του πανικούς η την ιδεοψυαναγκαστική έτσι). Αυτά ήταν και εμπνευσμένα από το θερμοδυναμικό μοντέλο της φυσικής που ήταν της μόδας τότε.
    Καλα κανεις και εισαι σκεπτικος με τα μεταφυσικα του Ραιχ περι οργονης κλπ.

    Ομως σε αυτο περι εγκλωβισμενης ενεργειας κλπ πιστευω οτι ειναι αρκετα ευστοχο το σχολιο του Ραιχ και αυτο στο λεω και εμπειρικα μεταξυ αλλων. Στην ουσια καταλυικο ρολο στο 1ο ψυχωσικο επεισοδιο που ειχα επαιξε η συσσωρευση πολλων αρνητικων συναισθηματων και επιθυμιων συν το οτι ημουν κλειδωμενος κατα καποιον τροπο, και το ψυχωσικο ηταν στην ουσια η βιαιη εκτονωση ολων αυτων.

    Επισης δεν μ'αρεσει να περιοριζομαι στο τι ειναι αποδεκτο στην επιστημονικη κοινοτητα ή οχι - που εξαλλου ειναι κατι αρκετα ρευστο, ποσο μαλλον οταν μιλαμε για ψυχολογια- , αλλα προτιμω να επιλεγω βασει του τι δουλευει πανω μου ;)

  3. #33
    Και κάτι άλλο στο θέμα μας! να μη μας γίνει το φορουμ εξάρτηση, γιατί βλέπω εδώ αρκετα μέλη, να ναι για χρονια εδώ και να αφιερωνουν πολλή χρονο στο φορουμ. Δεν ειναι κακό αλλά με μέτρο! Οι λύσεις και οι αλλαγές βρίσκονται στην real life του καθενός.
    γιάννης

  4. #34
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    4,566
    Σας γνώρισα ύστερα από την φρίκη που έζησα με τα προσωπικά μου. Δυστυχώς, απέρριψα κάποιον, που ενώ ήθελα πολύ, δεν ήμουν έτοιμη να κάνω σχέση και στην συνέχεια με πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα! Έχω μετανιώσει, αλλά δεν οφελεί σε τίποτα. Έχω προσπαθήσει, αλλά χωρίς ανταπόκριση. Τουλάχιστον τόλμησα, άσχετα αν δεν βγήκε κάτι.Δεν θέλησε να δώσει καν ευκαιρία. Ωστόσο μ' αρέσει αυτό το φόρουμ και γιατί επικοινωνώ, αλλά και γιατί μπορώ να μοιραστώ τις εμπειρίες μου μαζί σας. Θάθελα να μαθαίναμε μέσα από την χαρά κι όχι απ' τον πόνο.

  5. #35
    Banned
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    395
    εγω πιστευω ευθηνεται η μοναξια μιας και ξεσπαμε οπου βρουμε με τα συναισθηματα μας

  6. #36
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    4,566
    Πες το ψέματα! Τουλάχιστον εγώ είμαι σε μια δύσκολη φάση, που έχω ανάγκη την επικοινωνία κι ευτυχώς που βρήκα αυτό το φόρουμ για να εκφορτώσω. Ελπίζω να μην γίνομαι κουραστική, αλλά να πω και την μαύρη μου αλήθεια δεν με πολυενδιαφέρει αυτό τόσο, όσο να είμαι προσεκτική όσο μπορώ στις καταχωρήσεις.

  7. #37
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    306
    Θα ήθελα να ξεκινήσω να γράφω γιατί μου αρέσει η ψυχολογία ως αντικείμενο. Και μέσα από θέματα όχι μόνο βοηθάς τους άλλους αλλά μπορείς να βοηθηθείς κ συ κ να βρεις μέσα από άλλες καταστάσεις κ λύσεις σε δικά σου θέματα.

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Similar Threads

  1. ποιος ειναι αρρωστος για ξαναπες????
    By BrokeN_DoLL in forum Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια
    Replies: 7
    Last Post: 13-08-2011, 19:59
  2. ποιος είναι τελικά μπερδεμένος;
    By maria3 in forum Σεξουαλικότητα, παρεκκλίσεις, σεξουαλική ταυτότητα
    Replies: 8
    Last Post: 22-02-2010, 10:53
  3. ποιος ειναι ο μεγαλητερος φοβος σας
    By hornet in forum Σωματόμορφες Διαταραχές (Υποχονδρίαση, Αρρωστοφοβία κτλ)
    Replies: 44
    Last Post: 13-02-2010, 00:46
  4. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΤΡΕΛΟΣ
    By tomasliak in forum Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια
    Replies: 11
    Last Post: 09-02-2010, 10:15
  5. Ποιός είναι ψυχολόγος??
    By GreenPeyote in forum Με καφέ και συμπάθεια....
    Replies: 55
    Last Post: 22-09-2008, 10:26

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •