Results 16 to 30 of 40
Thread: Ντροπαλός κτλ
-
17-12-2011, 00:37 #16
Ναι, το πρώτο που λες, ότι οταν έδειχνες ενδιαφέρον εσύ, το έχανε η άλλη, είναι κάτι που συμβαίνει, πιθανόν επειδή μέχρι τότε ή έλλειψη ενδιαφέροντος απ' την πλευρά σου να ήταν αυτό που την τραβούσε και την κρατούσε απασχολημένη μαζί σου.
- 17-12-2011, 01:15 #17
χμμμ λες οτι ντρεπεσαι να μιλησεις στις κοπελες και δεν φοβασαι την απορριψη ,αμα ειναι ετσι τι σε κραταει πισω και δεν τολμας τι ειναι αυτο που φοβασαι δηλαδη?
17-12-2011, 01:31 #18
Δεν ξέρω, αυτό είναι που έλεγα και στο κείμενο του θέματος μου, ότι δεν καταλαβαίνω για ποιόν λόγο συμβαίνει ότι συμβαίνει.Μου συμβαίνει πολύ αυθόρμητα, δεν μπορώ να το ελέγξω ιδιαίτερα και συνήθως την ιδία στιγμή κάνω σκέψεις του τύπου "τι πάει στραβά;Δεν συνέβη κάτι που να με κάνει να αγχώνομαι, να κοκκινίζω κτλ, προς τι αυτή η ψυχολογική αλλαγή τότε;".Απάντηση δεν δίνω ωστόσο.
17-12-2011, 01:35 #19
Βασικά, η απόρριψη είναι μια προχωρημένη κατάσταση, έχεις κάνει ήδη την κίνηση, η οποία απαιτεί την ψυχολογική προετοιμασία, κι αν στην συνέχεια δεν πάνε καλά τα πράγματα, καταλήγεις στην απόρριψη.Οκ, αυτό δεν θα το σκεφτώ ιδιαίτερα τώρα που δεν έχω κάνει πρώτα το α και το β, είναι κάτι "μακρυνό" κι επίσης δεν θα κολλούσα εκεί.
17-12-2011, 01:42 #20
να σε ρωτησω θεωρεις οτι ειναι κακο να πλησιαζεις κοπελες που σου αρεσουν?σε νοιαζει τι θα πουν οι αλλοι αμα σε δουνε να το κανεις?
17-12-2011, 01:42 #21
δηλαδη, θεωρεις οτι καποια θα ενδιαφεροταν για σενα , μονο αν ειχατε ιδια στοιχεια χαρακτηρα?
αν δηλαδη εισαι δυναμικος, μονο μια δυναμικη γυναικα θα εκτιμουσε το χαρακτηριστικο σου αυτο? συνηθως , το αντιθετο συμβαινει.ψαχνουμε στοιχεια που μας συμπληρωνουν, οχι τα ολοιδια μας..
στην απαντηση σου βλεπω οτι ετεροκαθοριζεσαι υπερβολικα, κι αυτο εχει μεγαλη σχεση με αυτο που σου εχουν πει κι οι φιλοι σου, οτι φοβασαι την απορριψη δηλαδη..
περιμενεις να σε επιλεξουν για στοιχεια που ουτε καν μπορεις να εκτιμησεις ποια ειναι...
η καποια μπορει να ζηταει οτι θελει.
εσυ ομως εισαι ο Κωστας (παραδειγμα) και εισαι μετριου αναστηματος, αθλητικος, εξυπνος, ετοιμολογος, δυναμικος, ενδιαφερεσαι για την τεχνη, τον αθλητισμο, την επιστημη σου, εισαι ηρεμος, υπομονετικος, ενθουσιωδης, κλπ κλπ κλπ. αυτα τα ΟΠΟΙΑ στοιχεια εχεις , που σε κανουν αυτο που εισαι, ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ?
17-12-2011, 01:56 #22
Χμ, δεν έγραψα κάπου ότι μου έχουν πει οι φίλοι ότι φοβάμαι την απόρριψη.Δεν ξέρω τι εννοείς.
Σ' ότι αφορά το άλλο που λες, πράγματι ετεροκαθορίζομαι κι δεν δίνω τόσο σημασία σε αυτά που μας συμπληρώνουν.Εάν εγώ π.χ. είμαι ρομαντικός, προτιμώ κάποια ρομαντική, εάν εγώ είμαι εσωστρεφής, κάποια εσωστρεφή παρά εξωστρεφή.Το αντίθετο δεν πιάνει, το έχω τσεκάρει.
Στοιχεία χαρακτήρα είναι πο έχουν σημασία, όχι ενδιαφέροντα, αν εγώ ασχολούμαι με αγώνες με μηχανές, δεν θα 'θελα και μια κοπέλα να κάνει το ίδιο, λολ.
Αυτα που με απασχολούν κατά κύριο λόγο είναι το θέμα της ντροπαλότητας και της αντικοινωνικότητας κυρίως, τα υπόλοιπα στοιχεία μου μου αρέσουν, ναι.Δεν δίνω συγκεκριμένη απάντηση στον προηγούμενο ερώτημα σου, επείδη δεν ήταν συγκεκριμένο.Με ρωτας αν στην αλλή θα ήμουν σε θέση να προσφέρω αυτά που θα ήθελε, απλά το θέμα είναι τι ακριβώς θα ήθελε.Αν 'ηθελε πχ μια υπερπολυτελή ζωή, για να φέρω ένα παράδειγμα, δεν θα ήμουν σε θέση να της την προσφέρω.
17-12-2011, 02:04 #23
Κακό όχι, από ποιά άποψη θα μπορούσε να είναι κακό κάτι τέτοιο;Αυτό που με μπλοκάρει δεν είναι αποτέλεσμα σκέψεων, είναι κάπως απότομο και οργανικό(?).Πχ με κάποια που με ενδιέφερε ιδιαίτερα, κάθε φορά που την έβλεπα με έπιανε ταχυκαρδία, έχανα την ανάσα μου κτλ.
Για το δεύτερο, ναι οι άλλοι με μπλοκάρουν, η ιδέα δηλαδή ότι κάνοντας μία κίνηση κάποιος παρακολουθεί και γίνονται σχόλια.Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι όμως για αυτό, βρίσκεις κάποια στιγμή που η άλλη είναι σε μέρος χωρίς πολύ κόσμο, ή το κάνεις με τέτοιο τρόπο να μην μοιάζει σαν προσέγγιση.Το θέμα είναι ότι δεν φτάνω εκεί.
17-12-2011, 02:13 #24
17-12-2011, 02:15 #25
17-12-2011, 02:26 #26
Πως ακριβώς καταλήγεις σε αυτό το συμπέρασμα;Εγω θεωρώ, έστω και θεωρητικά μιάς και δεν έχω κάνει κάποια κίνηση παραπάνω, ότι δεν χάθηκε κι ο κόσμος με μία απόρριψη, με την ιδέα του ότι δεν με δέχτηκε ή ότι θα στενοχωρηθώ κτλ.Άλλωστε αρκετές φορές αισθάνομαι και απόλυτη σιγουρία, ξέρω ότι σίγουρα θα πετύχω αλλά και πάλι δεν το κάνω.
Εκτιμώ την προσωπικότητά μου, αλλά αν η περίπτωση αφορούσε κάποιαν που δεν ταιριάζουμε, αντικειμενικά δεν έχει κάτι η προσωπικοτητά μου επειδή δεν την ενδιαφέρει, όπως εμένα δεν με ενδιαφέρει η δική της.Λογικό είναι να μην ταιριάζουμε με τους πάντες, και για πολλούς οι προσωπικότητά μας να μην λέει κάτι, και για άλλους να λέει πάρα πολλά.Σε άτομα παρόμοιου τύπου, θα μπορούσα να ανταποκριθώ πολύ καλά, δεν έχω τέτοια ανασφάλεια, αντιθέτως θα μου άρεσε να προβάλλω τα χαρακτηριστικά μου, εφόσον αυτό έχει νόημα.
17-12-2011, 02:34 #27
αντιλαμβανομαι οτι ειναι οργανικο και αυτοματο. το θεμα ειναι τι κρυβεται απο πισω και συμβαινει αυτο το ...οργανικο.
και η αντιδραση των "αλλων" γιατι σε ενδιαφερει ΤΟΣΟ πολυ, ωστε να σε σταματαει απ το να κανεις αυτο που θελεις?
για να μην σχολιασουν αρνητικα, προφανως. για να μην σε απορριψουν δηλαδη....
και δεν φτανεις "εκει", γιατι και η κοπελα, στους 'αλλους" ανηκει,....
γιατι δεν προσπαθεις με κοπελες που εισαι πιο εξοικειωμενος, που ειναισ τις παρεες σου πχ, οποτε τους μιλας πλεον ανετα και θα τις πλησιαζες, πιο ευκολα?
17-12-2011, 02:35 #28
να συμπληρώσω επίσης με το εξής: μπορεί να είμαι σε μία τράπεζα ας πούμε, να στέκονται δίπλα μου μεσήλικες και ξαφνικά να κάθεται δίπλα μου μια ωραία κοπέλα και να αισθάνομαι μία αμηχανία, μία διστακτικότητα να την κοιτάξω.Εδώ, απ' όσο μπορώ να καταλάβω, δεν τίθεται θέμα απόρριψης, διότι δεν είναι ότι σκέφτομαι να κάνω κάποια κίνηση.Μοιάζει σαν να είναι ανασφάλεια για το εαυτό μου, αλλά από ποια άποψη;Δεν είμαι άσχημος, δεν είμαι κακοντυμένος, παράξενος κτλ και λογικά η άλλη ουτέ καν μπαίνει σε κάποια διαδικασία να κρίνει.Δεν καταλαβαίνω γιατί συμβαίνει δηλαδή.
17-12-2011, 02:38 #29
συμβαινει, γιατι θα μπορουσε "εν δυναμει" να κρινει...
θα μπορουσε δλδ θεωρητικα να βρισκεται στην θεση, μιας οποιασδηποτε κοπελας που θα ηθελες να πλησιασεις και θα δισταζες.
κι αν δεν ειχες αυτες τις αναστολες, οντως θα μπορουσες να πλησιασεις ακομα και μια κοπελα που θα καθοταν διπλα σου στην τραπεζα, ειτε να ανταλλαξετε πεντε κουβεντες, ειτε να της προτεινεις να πατε για κανεναν καφε.. γιατι οχι?
17-12-2011, 02:39 #30
διπλο μηνυμα
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή