Οι ευρύτερες διαστάσεις των αντιψυχωτικών φαρμάκων - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 60
    Senior Member
    Καλή ιδέα θα ήταν οι θεραπευτικές κοινότητες (να ήταν σαν χωριά) αλλά έως τώρα παρόμοια προγράμματα δεν είχα μεγάλη επιτυχία και τελικά κατέληγαν κάτι σαν «ψυχιατρική κλινική» με το γνωστό χάος, απλά σε σπιτάκια και όχι σε στυλ νοσοκομείου.

Πάντως μερικές σύγχρονες ψυχ. κλινικές είναι πολύ κυριλέ. Π.χ. στο 414 που ήμουν στην στρατιωτική μου θητεία για ένα μήνα σαν εκπαιδευόμενος ομάδας ψυχοκοινωνικής υποστήριξης μου φάνηκε αρκετά κυριλέ (για το λίγο τουλάχιστον που ήμουν εκεί). Λίγα δωμάτια για λίγους νοσηλευόμενους, καλές υποδομές, επαρκές προσωπικό. Έτσι είναι και μερικές ψυχ. κλινικές γενικών νοσοκομείων. Τελικά το καλύτερο για τις οξείς φάσεις μάλλον είναι να έχεις ένα μέρος με λίγα δωμάτια, λίγους νοσηλευόμενους και επαρκές ανθρώπινο (με όλη την σημασία της λέξης) προσωπικό που να μπορεί να ασχοληθεί με τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, για όσο τουλάχιστον χρειαστεί. Όσο γίνεται πρέπει να πάμε μακριά από το παλιό μοντέλο των "τεράστιων ασύλων" που χάνονταν η μπάλα από όλους.

εγω απο το αλλοπεριντιν ημουνα συνεχεια ξαπλωμενος γιατι η παραμικρη κινηση ηταν ανυποφορα κουραστικη.δεν μπορουσα να σηκωσω το τσιγαρο σε τετοιο βαθμο παθανα μυικη δυσκαψια(τα λεγομενα εξωπυριδιμικα φαρμακα)

κοιτα αν το ψυχιατρειο τηρουσε μερικους κανονες θα ηταν καλο και θα μας βοηθουσε.αλλα θα επρεπε να ειχε καθαρο και καλο φαη,με τους κανονες που λες εσυ,και καθαριοτητα και κυριως θα επρεπε να μιλανε με το σεις και το σας και οχι οπως ειναι τωρα που βλεπουν οτι εχουν εξουσια.και να ειχε και ψυχολογους που πραγματικα να βοηθουσαν

Quote Originally Posted by Lacrymosa View Post
    ρε συ ασε γυριζαν οι κορες των ματιων μου πανω, ζαλιζομουν, ειχα ασταθεια, μου ερχοταν σαν μπουκωμα να κλαψω κ δεν μπορουσα, τρεμαν τα χερια μου κ τα ποδια μου, ερχοντουσαν οι γονεις μου στο επισκεπτηριο να βγουμε βολτα κ σερνομουνα κ με βασταγανε, ειχα διπλωπια, λιποθυμισα κιολας ενα βραδυ επεσα στο πατωμα χωρις να το καταλαβω
    κοιτα τα βοδια τι φαρμακα σου δωσαν και εσενα σε εβλεπαν να σερνεσαι και δεν το αλλαζαν αλλα να ξερεις τους φαινονταν ακριβο το αμπιλιφαυ

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΔΗΜΗΤΡΗΣ17817 View Post
    κοιτα αν το ψυχιατρειο τηρουσε μερικους κανονες θα ηταν καλο και θα μας βοηθουσε.αλλα θα επρεπε να ειχε καθαρο και καλο φαη,με τους κανονες που λες εσυ,και καθαριοτητα και κυριως θα επρεπε να μιλανε με το σεις και το σας και οχι οπως ειναι τωρα που βλεπουν οτι εχουν εξουσια.και να ειχε και ψυχολογους που πραγματικα να βοηθουσαν

Ναι Δημήτρη, έχεις απόλυτο δίκιο. Εγώ γενικά βλέπω (πολλές φορές) σε πολλά νοσοκομεία (κυρίως κρατικά) να έχουν άθλια συμπεριφορά προς νοσηλευόμενους. Π.χ. το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι η γιαγιά μου που χρόνια έκανε αιμοκάθαρση και πάντα υπήρχε μια νοσοκόμα που την κακοποιούσε λεκτικά (χωρίς πλάκα) ενώ η γιαγιά μου ήταν πάρα πολύ καθώς-πρέπει γυναίκα και δεν είχε δώσει ποτέ αφορμή/δικαιώματα. Γενικά είναι αρκετά συχνά αυτά στο ΕΣΥ μου φαίνεται. Το όλο Ελληνικό σύστημα υγείας είναι για τα μπάζα. Και μετά σου λέει γιατί αυτοί που έχουν λεφτά πάνε μόνο στις μεγάλες ιδιωτικές. Χαζοί είναι.

Senior Member
    Παιδια το πρωτο κατα τη γνωμη μου που θα επρεπε να καταργηθει ειναι η μηχανικη καθηλωση (δεσιμο δλδ).. δυστυχως ακομα εφαρμοζεται σε πολλα νοσοκομεια... επισης να υπαρχει σεβασμος της αξιοπρεπειας του ασθενους.. πανω απ ολα δεν παυει να ειναι ανθρωπος..
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Senior Member
    κοιτα τα βοδια τι φαρμακα σου δωσαν και εσενα σε εβλεπαν να σερνεσαι και δεν το αλλαζαν αλλα να ξερεις τους φαινονταν ακριβο το αμπιλιφαυ
    ναι ρε συ μου διναν 2000 μγ ντεπακιν λαργκακτιλ που ειναι της εποχης του προπαππου μου κ 2 νοζιναν το βραδυ, ειδικα το νοζιναν θα πρεπε να χρησιμοποιειται για ναρκωσεις κ ως αναισθητικο παρα να δινεται ακομα απορω πως τα κυκλοφορουνε ακομα αυτα τα χοντροκομμενα απολιθωματα-φαρμακα

Senior Member
    ναι ρε συ μου διναν 2000 μγ ντεπακιν λαργκακτιλ που ειναι της εποχης του προπαππου μου κ 2 νοζιναν το βραδυ, ειδικα το νοζιναν θα πρεπε να χρησιμοποιειται για ναρκωσεις κ ως αναισθητικο παρα να δινεται ακομα απορω πως τα κυκλοφορουνε ακομα αυτα τα χοντροκομμενα απολιθωματα-φαρμακα

Από ότι έχω καταλάβει, αυτά τα βαριά ηρεμιστικά/κατασταλτικά τα δίνουν για να έχουν όλους τους ασθενείς σε κοντρόλ και ήρεμους. Επειδή αυτά τα φάρμακα έχουν γρήγορα και έντονα αποτελέσματα, τα χορηγούν κατευθείαν για να επιφέρουν ηρεμία. Από την άλλη τα άτυπα-εκτός του ότι είναι ακριβά- δεν έχουν τόσο έντονες κατασταλτικές ιδιότητες και κάνουν αρκετό καιρό να δράσουν (ένα μήνα?). Οπότε μάλλον δεν θα μπορούσαν να έχουν άτομα με πολύ μεγάλη ευερεθιστότητα και παραλήρημα, η συμπεριφορές αυτοτραυματισμού, η οτιδήποτε άλλο σε ένα χώρο για ένα μήνα+

Ίσως το καλύτερο να ήταν να μην υπήρχε καν κλινική και να γίνονταν η αντιμετώπιση στο σπίτι του ασθενούς, (ίσως με την υποστήριξη νοσηλευτή και με τακτές επισκέψεις ψυχιάτρου, ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού) εκτός και αν-τόσο πια- ο άνθρωπος γινόταν πάρα πάρα πολύ επικίνδυνος για τον εαυτό του η άλλους. Αλλά αυτό το μοντέλο δεν θα συνέφερε οικονομικά μάλλον. Στις βόρειες χώρες γίνεται αρκετά πάντως αυτό.

ρε συ ασε γυριζαν οι κορες των ματιων μου πανω, ζαλιζομουν, ειχα ασταθεια, μου ερχοταν σαν μπουκωμα να κλαψω κ δεν μπορουσα, τρεμαν τα χερια μου κ τα ποδια μου, ερχοντουσαν οι γονεις μου στο επισκεπτηριο να βγουμε βολτα κ σερνομουνα κ με βασταγανε, ειχα διπλωπια, λιποθυμισα κιολας ενα βραδυ επεσα στο πατωμα χωρις να το καταλαβω
    τι περασες και εσυ καλο μου...και αυτοι οι βλακες συνεχιζαν να στα δινουν αυτα τα φαρμακα.καλυτερα εξω με το αμπιλιφαυ μας και το ρισπενταλ μας παρα μεσα με αυτα τα δηλητηρια 100φορες

Senior Member
    τι περασες και εσυ καλο μου...και αυτοι οι βλακες συνεχιζαν να στα δινουν αυτα τα φαρμακα.καλυτερα εξω με το αμπιλιφαυ μας και το ρισπενταλ μας παρα μεσα με αυτα τα δηλητηρια 100φορες
    ναι κ με κανανε κ ενεσεις στεντον, ειχα στην αρχη κ για 3 μερες ορο κ με δυσκολευε πολυ στις κινησεις.. με ειχαν βαλει να κανω κι ενα τεστ που απαντουσες 500κατι ερωτησεις κ κοιμομουν ορθια.. εσυ ειχες ορο?

ορο δεν ειχα αλλα το τεστ που μου βαλανε τους εγραψα και το απαντησα στην τυχη

Senior Member
    ορο δεν ειχα αλλα το τεστ που μου βαλανε τους εγραψα και το απαντησα στην τυχη
    lol τι τεστ σου κανανε? αυτο με τις καρτες που σου δειχνει 10 καρτες κ λες με τι μοιαζει η το αλλο που απαντας ναι η οχι σε 500 ερωτησεις?

ναι αυτα ta testakia

Senior Member
    ναι αυτα ta testakia
    μαλακιες ειναι να πουν οτι καναν κ κατι περα απο τα φαρμακα

μαλακιες ειναι να πουν οτι καναν κ κατι περα απο τα φαρμακα
    ναι ετσι ειναι.το αλλο το ξερεις οτι στην σταυρουπολη γιατροι και νοσοκομοι αφηνουν καποιο τροφιμο να κανει κουμαντο?δλδ να ειναι ο αρχηγος των τροφιμων

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast