Ρομαντική φιλία υπάρχει; - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 34 of 34
    Senior Member
    Βλέπω ότι συμφωνείς για το \"μέσο όρο\", ήτοι διαβαθμίσεις. Άνετα θα δεχόμουν και να μην συμφωνείς. Εξάλλου δεν \"κρίνω\", ούτε προσπαθώ να σε πείσω. Ο καθένας είναι ελεύθερος να είναι αυτό που θέλει ή μπορεί.

Για τον χαρακτήρα έχω και \'γω παραδείγματα που δείχνουν το αντίθετο από αυτό που λες, σε ό,τι αφορά την ευτυχή συνύπαρξη, που είναι και το ζήτούμενο νομίζω.

Επειδή πιο πριν αναφέρθηκες σε σεξουαλική αυτοπεποίθηση, έχω πρόσφατο ένα παράδειγμα με ένα γνωστό πολύ \"συνεσταλμένο\", πολύ \"ευγενικό\" και πάρα πολύ \"υποτακτικό\", πλήρως υπό τον έλεγχο της συζύγου του και θα τον χαρακτήριζα, τον συγκεκριμένο, ανεύθυνο, εφυσηχασμένο στην εξουσία και τον έλεγχο της γυναίκας του.

Ο γάμος διάρκεσε μερικά χρόνια και πρόσφατα έμαθα τι συνέβαινε. Ο γνωστός λοιπόν για αυτά τα χρόνια του γάμου είχε ουσιαστικά \"ευνουχιστεί\". Δεν μπορούσε να κάνει έρωτα με την γυναίκα του. Οι λόγοι ήταν ψυχολογικοί, δεν έπασχε από κάτι οργανικό.

Η απόδειξη, περίτρανη συνέβη πριν από λίγες εβδομάδες όταν έκανε εξωσυζυγική σχέση, ο γάμος διαλύθηκε και ο συγκεκριμένος άντρας τώρα χαίρεται άφθονο και... ζωηρό σεξ μετά από χρόνια...! Με την κοπέλα, τη νέα, έχουν απλά ισότιμη σχέση.

Κατά την άποψη μου πρέπει να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και οι δύο να μπορούν κάλλιστα να σταθούν στα δικά τους πόδια αυτόνομα. Αλλά αποφασίζουν να είναι μαζί.

Για μένα, προσωπικά κι από ό,τι έχω δει ο παρόμοιος χαρακτήρας είναι πολύ σημαντικός και σίγουρα δεν περιορίζεται σε κάποιον να είναι \"υποτακτικός\" και κάποιος \"κυρίαρχος\" ή τούμπαλιν. Η μακροβιώτερη σχέση μου για παράδειγμα ήταν τέτοια.

Και πάλι μιλάω για μένα. Ο καθένας έχει διαφορετικές απόψεις κι εν τέλει είναι τι κάνει χαρούμενο τον καθένα. Θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο να είναι κάποιος χαρούμενος όντας \"υποτακτικός\", άντρας ή γυναίκα. Αλλά αυτό αφορά εμένα και όσα έχω δει. Δεν σε \"κρίνω\" απλά λέω την άποψη μου.

Τέλος να πω και κάτι άλλο. Κι έχω χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι (εννοείται μόνο εκεί) κι έχω φωνάξει κι έχω \"υποτάξει\". Αλλά σε τέτοιες σχέσεις πάντα κάτι έλειπε... Είμαι εδώ και λίγο καιρό σε μια σχέση που μου θυμίζει πάρα πολύ την πρώτη μου... και μακρωβιότερη. Δεν έχω κανένα έναυσμα να κάνω κάτι \"επιθετικό\". Αν το κάνω κάτι πάει στραβά. Ίσως από την δική σου πλευρά, αν έχεις τη διάθεση να κάνεις κάτι \"υποτακτικό\" κάτι πάει στραβά στη δική σου σχέση.

Senior Member
    Originally posted by alexandros3
    Είμαι εδώ και λίγο καιρό σε μια σχέση που μου θυμίζει πάρα πολύ την πρώτη μου... και μακρωβιότερη. Δεν έχω κανένα έναυσμα να κάνω κάτι \"επιθετικό\". Αν το κάνω κάτι πάει στραβά. Ίσως από την δική σου πλευρά, αν έχεις τη διάθεση να κάνεις κάτι \"υποτακτικό\" κάτι πάει στραβά στη δική σου σχέση.
    Μα εγώ δεν είμαι σε κάποια σχέση. Δεν έχω ανάγκη να δοκιμάσω κάτι υποτακτικό, έτσι είναι η φύση μου, δεν οργίζομαι με τις γυναίκες, δεν τους σηκώνω χέρι, έτσι έχω μάθει. Δεν συμφωνώ ότι μου λείπει κάτι και ότι προσπαθώ να δοκιμάσω να κάνω και κάτι \'\'υποτακτικό\'\', γιατί αυτό δεν είναι ρόλος για μένα, είναι στάση ζωής και φιλοσοφία απέναντι στο άλλο φύλο η οποία δεν διαμορφώθηκε από ανάγκη ή φυγή αλλά από αληθινά βιώματα. \'Ετσι ήταν όλοι οι άντρες προγονοί μου, κι όμως ήταν πολύ ενεργητικοί στις σχέσεις τους. Δεν σημαίνει ότι κάθεσαι και ζεις με μια γυναίκα σαν φυτό ή σαν άβουλο ζώο.

Senior Member
    Originally posted by Mοναξιά
    Originally posted by alexandros3
    Ελπίζω πάντως να μην βλέπεις μόνο τα δύο άκρα. Υποτακτική - κυριαρχική.... Υπάρχουν και διαβαθμίσεις.Συμφωνώ όπως επίσης συμφωνώ ότι μια γυναίκα που θέλει τον έλεγχο του άντρα σε σημείο να του στερεί την προσωπική άποψη και ελεύθερη έκφραση της προσωπικότητας του αισθάνεται ανασφάλεια ίσως με μια ισότιμη σχέση...Είμαι και εγώ υπέρ της ισότιμης σχέσης..... Προσωπικά πιστεύω στην ισότιμη σχέση, ούτε υποτακτική ούτε κυριαρχική. Αυτή είναι η δική μου άποψη. Μέσω βιωμάτων κι εμένα... Με περνάς 5 χρόνια αλλά έχω ζήσει πέντε πράγματα κι εγώ... :)
    Επίσης αντίθετα με σένα, πάλι, νομίζω ότι μια σχέση δουλεύει όταν υπάρχουν πολλά κοινά. Ιδίως στον χαρακτήρα.
    Νομίζω ότι αυτό ισχύει για τα ενδιαφέροντα, όχι για τον χαρακτήρα. Κοινά ενδιαφέροντα. Καλή ιδέα αυτή Σ\'αυτό συμφωνώ και μ\'έχει απασχολήσει πολύ. Αλλά όχι χαρακτήρες. Είμαι πια κάτι παραπάνω από βέβαιος ότι ένας συνεσταλμένος άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει παρέα με μια επίσης συνεσταλμένη γυναίκα. Δεν θα μπορεί να ανοιχτεί εύκολα ο ένας στον άλλο. \'Ενας οξύθυμος επίσης δεν μπορεί να τα καταφέρει με μια που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της. Θα τρώγονται όλη την ώρα. -Χαχα...Πόσο συμφωνώ......Μάλλον όμως δεν είναι θέμα οξυθυμίας αλλά κατάσταση μη υποχωρητικότητας,ανάγκη και από τους δύο για επιβολή απόψεων..Μια ανταγωνιστική σχέση.Μεγάλη πίκρα....Πάντως πιστεύω ότι ο αποφασιστικός δυναμικός χαρακτήρας ναι μεν αρέσκεται στην αρχή στην πιο υποτακτική και αναποφάσιστη φύση αλλά στο τέλος εκνευρίζεται...Πιστεύω σε αυτό που έλεγε ο παλιός μου γιατρός για τις ιδανικές σχέσεις.....Ότι είναι καλό να έχουν κοινό μέσα αλλά διαφορετικό έξω....Κοινό μέσα:Να είναι και οι δύο συναισθηματικοί,ή και οι δύο λογικοί κ.τ.λ...Διαφορετικό έξω:Ο ένας εξωστρεφής,ο άλλος εσωστρεφής.....Αυτό που δείχνει να είναι καταλύτης σε μία σχέση ενός υποτακτικού και ενός δυναμικού είναι η δυνατότητα του υποτακτικού να επιβάλλεται πιο ήρεμα και διπλωματικά...Η ικανότητά του να ελίσσεται και να αποσυμφορεί μία τυχούσα ένταση...Και πάλι δεν πιστεύω ότι υποτάσσεται αλλά ότι επιβάλλεται με διαφορετικό τρόπο....Η ψυχίατρός μου έλεγε :Η ήρεμη δύναμη...Και άλλα πολλά παραδείγματα. Για τις διαβαθμίσεις που λες συμφωνώ.

Senior Member
    Δεν ξέρω ρε παιδιά... τα βλέπω διαφορετικά τα πράγματα. Δεν νομίζω ότι κάποιος \"πρέπει\" να είναι υποτακτικός και κάποιος κυριαρχικός. Σχέση με ανθρώπους ίδιου χαρακτήρα για μένα είναι κατά πολύ μακροβιότερες και απείρως πιο ευτυχισμένες. Κάπου είχα διαβάσει ότι ψάχνουμε για τα \"όμοια\" μας... δηλαδή ψηλός με ψηλή, όμορφος με όμορφη, μορφωμένος με μορφωμένη, δυναμικός με δυναμική... κτλ
    Η έρευνα, αν θυμάμαι καλά, έλεγε ότι έτσι νοιώθουμε ασφάλεια γιατί είναι αυτό που γνωρίζουμε. Συμφωνώ με τα αποτελέσματα της έρευνας αλλά επίσης νοιώθεις και ΚΑΛΑ! Το πιο σημαντικό. Αλλά ο καθένας μπορεί να ψάχνει διαφορετικό πράγμα. Και κάθε άνθρωπος επίσης σου βγάζει διαφορετικό πράγμα. Δεν πιστεύω ότι κανείς είναι από τη φύση του υποτακτικός... (υποτακτικός δεν είναι αυτός που δεν σηκώνει χέρι... έτσι όλοι υποτακτικοί είμαστε, ελπίζω!) Προσωπική μου άποψη. Ακόμα και η λέξη άνθρωπος δεν σημαίνει αυτός που κοιτάει ψηλά;

Page 3 of 3 FirstFirst 123