Results 1 to 15 of 34
Thread: Ρομαντική φιλία υπάρχει;
-
15-12-2006, 14:28 #1
Ρομαντική φιλία υπάρχει;
Χαίρετε! Είμαι γεννηθής το 1979 και είχα δαγκώσει τη λαμαρίνα για μιά φοιτήτρια γεννηθείσα το 1986. Την γνώρισα εντελώς τυχαία σε λεωφορείο όπου και ανοίξαμε συζήτηση. Δεν της ζήτησα το τηλέφωνο όμως πήγα και την βρήκα στο πανεπιστήμιο μετά μια εβδομάδα και μου το έδωσε λέγοντάς με ότι θα πάμε για καφέ μετά από 1 μήνα λόγω εξεταστικής. Τρελάθηκα. Μετά έναν μήνα έμαθα ότι τελείωσε η εξεταστική και την πήρα τηλέφωνο. Συναντηθήκαμε και αργότερα την συνοδέψα στο σπίτι της με τα πόδια. Λίγο με έννοιαξε το αν ήθελε ή όχι! Στο τέλος την ρώτησα αν θα πάει την επόμενη μέρα
στην εκκλησία για την ονομαστική της εορτή και απάντησε καταφατικά. Ωραία, της λέω, θα έρθω να ψάλλω (καθότι τυχαίνει να γνωρίζω βυζαντινή μουσική). Το έκανα και χάρηκε πολύ ωστε με κάλεσε στην γιορτή της σε μια καφετέρια. Εδώ είμαστε λέω! Της αγοράζω ένα beachwear με τον ΤΑΖ-ΜΑΝΙΑ και της το δίνω. Το άνοιξε μπροστά στους άλλους όπως και τα άλλα δώρα και της άρεσε πολύ. Κύλισε ο χρόνος και τσουπ ! να σου 3 παλλικάρια στην ηλικία της. Δυστυχώς ναι, ο ένας ήταν ο δικός της όπως και η ίδια μου είπε αφού φυσικά το είχα ήδη καταλάβει από τις ερωτικές τους εκδηλώσεις (φιλιά κτλ). Δεν μπορώ όμως να την βγάλλω από το μυαλό μου και σε μια εβδομάδα πάμε για καφέ και πετυχαίνουμε παρέα μου. Επέμενε να μείνουμε με αυτούς (ίσως κάτι να διαισθάνθηκε). Στο τέλος την συνοδεώ στο σπίτι της και ήθελα να της πω πόσο μου αρέσει αλλά η συνείδησή μου μου το απαγόρευε.
Μετά από 3 μήνες την ξανασυναντώ και βλεπόμασταν στα πεταχτά στο πανεπιστήμιο αφού πήγαινα εκεί με διάφορες προφάσεις. Μου λέει μετά από κανα μήνα : ξέρεις χώρησα! Φλάσαρα και της δίνω μία συλλογή με ερωτικά ποιήματα που έγραψα για αυτήν. Την άλλη μέρα σκάω μύτη με λουλούδι και της το δίνω. Έμεινε! Με παίδεψε 2 1/2 εβδομάδες για να συναντηθούμε και να μου πει ότι ήδη τα είχε φτιάξει με άλλον και ότι δεν μπορεί να με δει σαν σχέση. Της ζήτησα να συζητήσουμε και δέχτηκε. Μιλήσαμε για τα πρωσωπικά, οικογενειακά, ψυχολογικά μας. Έφυγα ευτυχής που είχα μια φίλη και είχε ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Την άνοιξη όμως συναντιώμαστε μόνοι και μου λέει ότι χώρισε. Άναψαν πάλι οι πόθοι! Με χάιδεψε και τα μαλλιά. Άναψα. Μιλήσαμε τα είπαμε σε φιλικό επίπεδο και χωρίσαμε. Την άλλη μέρα την βρίσκω και της λέω ότι δεν μπορώ να την δω σαν φίλη. Μου είπε ότι δεν γίνεται
να με δει αλλιώς οπότε ξεκόψαμε. Στην γιορτή της της έστειλα μύνημα και το δέχτηκε. Αργότερα μετά απο κανα μήνα της στελνω μύνημα και της λέω ότι απλά την θυμήθηκα και της ζήτησα συγνώμη για την επικοινωνία. Ήταν πολύ δεκτική και αφού ομολόγησα ότι πρέπει να ξεπεράσω επιτέλους τις εικασίες μου μου έκανε πρόταση να πάμε σε συναυλία με την αδελφή της. Έτσι κι έγινε. Ξαναβρεθήκαμε για καφέ σαν "φίλοι" πλέον.Την επομένη της αποστέλλω ένα 3σέλιδο και τις εξηγώ την ψυχολογία της και πως θα ξεπεράσει τα εσωτερικά της προβλήματα (κρίσεις πανικού, ανασφάλεις κτλ). Την συναντάω τυχαία και μου λέει ότι ήταν πολύ εύστοχα τα όσα της έγραψα. ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ με τη σειρά της ένα φύλλο χειρόγραφο όπου μιλούσε για το ενδιαφέρον της για μένα σαν φίλη και με παρότρυνε να ξεπεράσω τα εσωτερικά μου προβλήματα με διάφορα λεκτικά σχήματα. Μεταξύ των άλλων έγραφε:
* Μαζί κάναμε τον τέλειο κύκλο που έχει αρχή και δεν θα έχει ποτέ τέλος.
* Η διαφορετικότητα έιναι που κάνει να ενώνονται οι καρδιές...
Εξέλαβα το γράμμα της σαν εμπαιγμό για τα κρύφια ερωτικά μου αισθήματα προφασιζόμενη φιλία. Τελικά παρεξηγηθήκαμε γιατί της είπα ότι το γραμμα της αποπνέει ερωτισμό σε γραπτό μύνημα¨:
(μπλα μπλα). . . το γραμμα σου αποπνέει ... ... ... ... ερωτισμό!...! :))))))))
Θέλησε και διακόψαμε την επαφή
Εσείς τι λέτε; Μπορεί να υπάρξει ρομαντική φιλία;
- 15-12-2006, 14:39 #2
Ρομαντική φιλία;
15-12-2006, 15:12 #3
Εννοώ μπορεί να υπάρχει φιλία η οποία να περιέχει το στοιχείο του ρομαντισμού;
Το λέω γιατι αυτή κάπως έτσι έβλεπε την φιλία μας κατι που εγώ το θεώρησα σαν ερωτισμό.
Π.χ. στα γραφόμενά της :
Μαζί καναμε το τέλιο κύκλο . . .
Η διαφορετικότητα είναι που κάνει τις καρδιές να ενώνονται . . .
είναι φράσεις που δεν θυμίζουν φιλία αν και στο γράμμα επναλαμβάνει πολλές φορές αυτή τη λέξη.
15-12-2006, 15:34 #4
Φιλικά στα γράφει βρε! Και σου έχει ξεκαθαρίσει ξανά και ξανά ότι σε βλέπει σαν φίλο. Αν υπάρχει ρομαντική φιλία ναι, αλλά αυτό που έχεις είναι μάλλον κάτι άλλο από την πλευρά σου αφού τη θέλεις για κοπέλα σου :)
15-12-2006, 16:16 #5
Εμένα,απ\'αυτά που διάβασα,μου φαίνεται οτι σαν να ήθελε να επιβεβαιώσει οτι είναι ελκυστική,επιθυμητή από ένα αγόρι με το οποίο έχουν 13 χρόνια διαφορά ηλικίας.Και ούτε φιλική είναι αυτή η σχέση γιατί ξεκόψατε ούτε ερωτική ήταν...ίσως στο μυαλό σου να υπάρχει ρομαντική φιλία...είσαι \'\'κολλημένος\'\' μαζί της και πρέπει να \'\'ξεκολλήσεις\'\' γιατί η κοπέλα δεν ενδιαφέρεται για σένα.
15-12-2006, 18:32 #6
Originally posted by comaus
Εμένα,απ\'αυτά που διάβασα,μου φαίνεται οτι σαν να ήθελε να επιβεβαιώσει οτι είναι ελκυστική,επιθυμητή από ένα αγόρι με το οποίο έχουν 13 χρόνια διαφορά ηλικίας.Και ούτε φιλική είναι αυτή η σχέση γιατί ξεκόψατε ούτε ερωτική ήταν...ίσως στο μυαλό σου να υπάρχει ρομαντική φιλία...είσαι \'\'κολλημένος\'\' μαζί της και πρέπει να \'\'ξεκολλήσεις\'\' γιατί η κοπέλα δεν ενδιαφέρεται για σένα.
Η απορία μου comaus και alex είναι αν αυτή είχε απέναντί μου ρομαντική φιλία. Γιατί εγώ δεν πιστεύω σε ρομαντικές φιλίες!
15-12-2006, 20:07 #7
Τότε έγραψες λάθος τις χρονολογίες.Και θα μείνεις μ\'αυτή την απορία εφόσον δεν έχετε επαφές.Τι ψάχνεις τώρα...κι αν είχε κι αν δεν είχε...αφού δεν βλέπεστε πια...βγάλ\'την απ\'το μυαλό σου...
15-12-2006, 23:42 #8
Δεν είχε ερωτικό ενδιαφέρον για σένα αν αυτό εννοείς, στο έκανε σαφές. Κι επειδή όπως την έσπρωχνες δεν της άρεσε σου\'πε τζους.
16-12-2006, 15:02 #9
Originally posted by alexandros3
Δεν είχε ερωτικό ενδιαφέρον για σένα αν αυτό εννοείς, στο έκανε σαφές. Κι επειδή όπως την έσπρωχνες δεν της άρεσε σου\'πε τζους.
16-12-2006, 15:04 #10
Thanks παιδιά;
Αλέξη3 πως αντιλαμβάνεσαι γενικά την <<ρομαντική φιλία>>;
Θα ήθελα τη γνώμη σου.
16-12-2006, 20:29 #11
Τώρα που το σκέφτομαι ούτε ξέρω τι θα μπορούσε να είναι η \"ρομαντική φιλία\" όπως την είπες. :)
17-12-2006, 13:08 #12
Ναι,7 χρόνια...Φταίει ο έρωτας για ό,τι μου συμβαίνει :D
05-01-2007, 16:23 #13
Ανδρόνικε, θα σου πω τι σημαίνει ρομαντική φιλία, αλλά για μένα.Δεν έχω ιδέα τι μπορεί να εννοεί η κοπελιά.
Για μένα, λοιπόν, ρομαντική ή όπως μ\'αρέσει να το λέω εγώ, αισθηματική φιλία είναι η σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε δύο άτομα που τρέφουν ο ένας για τον άλλο αισθήματα λίγο πτο θερμά από ό, τι μια απλή φιλία. Κατά βάση είναι η φιλία που τους ενώνει αλλά εκτός από τη φιλία, το ένα από τα δύο ή και τα δύο άτομα μπορεί να αισθάνεται και κάτι πιο ερωτικό ή ρομαντικό για το άλλο άτομο αλλά και να βλέπει και τη σχέση κάπως έτσι.
Η διαφορά της ρομαντικής φιλίας από την ερωτική σχέση, είναι οτι για κάποιο λόγο τα δύο αυτά άτομα δεν μπορούν να δημιουργήσουν ερωτική σχέση.
Μιλάω από την εμπειρία μου σε μια τέτοια σχέση. Ξεκίνησε σαν φιλία άλλά σύντομα μετατράπηκε σε ερωτική σχέση. Όμως, τα θέλω μας από μια ερωτική σχέση ήταν τόσο διαφορετικά, που δεν μπορούσε κανένας μας να καταλάβει γιατί ο άλλος συμπεριφερόταν όπως συμπεριφερόταν. Έφτασε ένα σημείο όπου η ερωτική σχέση απειλούσε τη φιλία. Έτσι αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε μια αισθηματική φιλία που ήταν και είναι αυτή η μορφή όπου μπορούμε να συνυπάρξουμε και να συννενοηθούμε καλύτερα, χωρίς όμως να αρνηθούμε και τα πιο τρυφερά αλλά και ερωτικά αισθήματα που τρέφει ο ένας για τον άλλο.Μάκια...
27-08-2007, 01:27 #14
Originally posted by raphsssodos
Ρομαντική φιλία;
Ναι...Φαντάζομαι τρως υπό το φως των κεριών με τους φίλους σου,πάτε ρομαντικά πικ-νικ,μοιραζόσαστε μια Λάκτα.....
27-08-2007, 01:43 #15
Mόνο σε ρομαντικές φιλίες έχω νοιώσει ευτυχισμένος κατά βάθος. \'Ηξερα ότι μου κρατούσαν το χέρι γυναίκες που δεν κρατούσαν ένα μαχαίρι με το άλλο χέρι. \'Ενοιωθα όμορφα όταν έζησα τέτοιες σχέσεις μια δυο φορές. Είχαμε μεγάλη διαφορά ηλικίας, εγώ ήμουν μικρότερος. \'Ηξερα ότι το \'\'σε αγαπάω\'\' και \'\'σε νοιάζομαι\'\' ήταν ειλικρινές και αθώο. Με ήθελε και την ήθελα γι\'αυτό που ήμασταν, κάποια στιγμή έγινε ερωτικό, μετά ξανά φιλικό, αλλά πάντα είχε ένα ερωτικό στοιχείο που δεν γινόταν χυδαίο. Είμαι τόσο κουρασμένος και πληγωμένος που πιστεύω ότι μόνο μια ερωτική ή μια ρομαντική φιλία μπορώ να ζήσω αυτή τη στιγμή. Δεν έχω ακόμα γερά πόδια και γερά χέρια για να ζήσω τις αληθινές σεξουαλικές μου επιθυμίες και φαντασιώσεις όπως τις έζησα παλιότερα. \'Οταν τις έζησα πόνεσα και τώρα είμαι πολύ προσεκτικός. Προτιμώ τις ρομαντικές φιλίες, ίσως γιατί μόνο έτσι πιστεύω ότι θα γνωρίσουν πρώτα τον άνθρωπο κι ύστερα τον άντρα, κι αυτό είναι που με ενδιαφέρει περισσότερο, να νοιάζονται για τον άνθρωπο κι όχι για τον άντρα.
τοξικοι φιλοι η προδότης εγω?
21-06-2025, 03:35 in Σχέσεις και Επικοινωνία