Πολλές σκέψεις
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 27
    Senior Member

Πολλές σκέψεις

Καλησπέρα, ύστερα από αρκετά καιρό γράφω πάλι για ένα θέμα που με απασχολεί πάρα πολύ και ουσιαστικά είναι αυτό στο οποίο όταν βρω λύση θα ξέρω τι να κάνω.
    Το θέμα μου λοιπόν είναι το εξής
    Σκέφτομαι πολύ το μέλλον τι θα κάνω όταν μεγαλώσω επαγγελματικά, με τι θέλω να ασχολούμαι. Πριν από μερικούς μήνες ήμουν προσκολλημένη στο παρελθόν, αυτόν τον καιρό στο μέλλον. Ενώ γνωρίζω ότι τίποτα δεν μένει στάσιμο, ότι ακόμα και να επιλέξω επαγγελματικά να κάνω τώρα δεν θα είναι μόνιμο, αυτό που θέλω να κάνω είναι πάρω σωστές αποφάσεις. Και όταν λέω σωστές αποφάσεις εννοώ ότι θέλω να ανταποκρινόνται στις δικές μου ανάγκες και επιθυμίες, θα εξηγήσω παρακάτω ποιες είναι και κυρίως αυτό που θέλω είναι να επιλέξω και να ασχοληθώ με κάτι που εμένα με εκφράζει. Στο σημείο αυτό υπεισέρχεται και ο οικονομικός παράγοντας. Ανεξαρτησία οικονομική και να κάνεις ταυτόχρονα και αυτό που αγαπάς δεν γνωρίζω τις πιθανότητες να ισχύουν και οι δύο προυποθέσεις.
    Αλλά ακόμα και να ισχύουν το θέμα που έχω είναι ότι ψάχνω πάρα πολύ να βρω πληροφορίες και όλα αυτά έχουν μπλοκάρει το μυαλό μου. Αισθάνομαι ότι δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο, δεν έχω νέες ιδέες. Ίσως χρειάζομαι ένα διάλειμμα, όμως και πάλι θα σκέφτομαι την επαγγελματική μου πορεία.
    Όσον αφορά τις ανάγκες και τις επιθυμίες μου δεν είμαι σίγουρη απόλυτα το μόνο πράγμα που αισθάνομαι είναι η ανάγκη για ελευθερία, ανεξαρτησία. Ειλικρινά θα ήθελα πολύ να έκανα παύση από όλα, να βρισκόμουν σε ένα μέρος μακριά από όλα και να είχα χρόνο να σκεφτώ χωρίς καμία παρεμβολή και υποχρέωση.

Senior Member
    Οχτω στισ δεκα επειχηρησεισ δεν μπορει να βρει καταλληλο προσωπικο αυτο γινεται γτ οι νεοι τα παρατατε ευκολα μια μαλακια να σασ πουν σηκωνετε τα χερια το θεμα ειναι οτι τωρα ειναι πιο ευκολη η δουλεια απο τοτε που ειμασταν εμεισ οποτε δουλεψε αυτο το κομματι και το πτυχιο θα το παρεισ μην ανυσηχεισ για το πτυχιο
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Ρωτας για να το θεσουμε πιο λιανα, αν πρεπει να επιλεξεις το "βολικο" επαγγελμα η αυτο που γουσταρεις επειδη δεν συμπιπτουν; Γνωμη μου ειναι να εστιασεις σε αυτο που σου αρεσει, που σου ταιριαζει και που σε εκφραζει...και θα στο στοιχειοθετησω με ακριβεια με ποια λογικη στο λεω. Εγω οταν επελεξα το τι θα σπουδασω και κατ'επεκταση τι επαγγελματικη πορεια θα ξεκινησω, το εκανα με κριτηριο την οικονομικη ανεξαρτησια οπως λες και με βαση καποιες προοπτικες που υποτιθεται οτι υπηρχαν τοτε για τον κλαδο. Ημουν και αρκετα καλη σε αυτο που επελεξα...ηταν η αυτονοητη, δεδομενη για μενα επιλογη. Η "λογικη" επιλογη.
    Μου αρεζε; Οχι. Απερριψα πραγματα που μου αρεζαν περισσοτερο. Για ηλιθιους λογους...απο φοβο οτι δεν θα μπορουσα να ανταπεξελθω σε αυτο που μου αρεζε, επειδη μου πιπιλησαν το μυαλο οι δικοι μου για το πρεστιζ, επειδη δεν ειχε επαγγελματικη εξασφαλιση, κλπ...και εχω καταληξει χρονια μετα στο οτι δεν μου ταιριαζει αυτο που διαλεξα τελικα. Για αυτο και δεν καταφερα να ορθοποδησω στον κλαδο που επελεξα ουτως η αλλως (εκτος του οτι πλεον και αυτος ειναι αρκετα κορεσμενος). Σε καθε κλαδο την δουλεια την παιρνει αυτος που την κανει καλα, και ας υπαρχουν δουλειες να φαν κι οι κοτες στον συγκεκριμενο κλαδο. Αμα δεν γουσταρεις, παλι απ'εξω θα μεινεις...η δεν θα τη παλευεις. Βλεπω ομως παλιους συμφοιτητες που τους αρεζε πραγματικα και το επεδιωξαν και τα πηγαινουν θαυμασια...προκοβουν στον κλαδο μου. Εγω παλι συνειδητοποιησα οτι δεν το γουσταρω και μετανιωσα που δεν επελεξα τον δυσκολο δρομο...γιατι ουτως η αλλως αλλα αντ'αλλων κατεληξα να κανω. Ας ειχα σπουδασει τουλαχιστον κατι που γουσταρα.

Αυτο ισχυει σε λογικα πλαισια παντα βεβαια...νταξει ωραια και η ιστορια της ζαμπονοτυροπιτας, ισχυει ομως οτι δυσκολα θα σου χρησιμευσει καπου. Απο εκει και περα ομως αμα σου αρεσει και αυτη πια τοσο πολυ παλι δεν εχει σημασια. Το πιο σημαντικο πραγμα για την επαγγελματικη σου πορεια δεν ειναι το τι θα σπουδασεις...ειναι 1)το τι χαρακτηρας εισαι και το τι βγαζεις, να μπορεις να κανεις δημοσιες σχεσεις και ας μην εχεις εξαρχης κονε 2) το αν εχεις κονε 3) η απλη κωλοφαρδια, η τυχη και 4) Να ψαχνεσαι και να αρπαζεις ευκαιριες.
    Εγω αν ημουν ξανα στη θεση σου γνωριζοντας οσα ξερω τωρα θα επελεγα οτι γουσταρα λοιπον και δεν θα επαιρνα την επιλογη μου πολυ σοβαρα...σιγουρα μπορεις να τα ζυγισεις καπως ομως και να βρεις εναν συμβιβασμο σχετικα ικανοποιητικο.

Αν θες να συζητησεις πιο συγκεκριμενα τις επιλογες σου στειλε π.μ.

Senior Member
    Σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας.
    Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι ότι ακόμα και τον δύσκολο δρόμο να επιλέξω δεν ξέρω που θα βγάλει. Δεν έχω πρόβλημα να επιλέξω τον δύσκολο δρόμο, απλώς με όλα αυτά που καταλαβαίνω ότι συμβαίνουν γυρω μου, προβληματίζομαι. Στην πρώτη επιλογή γνωρίζω ότι δεν με εκφράζει το περιβάλλον από την άλλη στο άλλο καθημερινά προσπαθείς χωρίς να γνωρίζεις που θα βγάλει όλο αυτό. Γενικά δεν το έχω και πολύ με τις δημόσιες σχέσεις και αγχώνομαι σε αυτό.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Tania96 View Post
    Σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας.
    Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι ότι ακόμα και τον δύσκολο δρόμο να επιλέξω δεν ξέρω που θα βγάλει. Δεν έχω πρόβλημα να επιλέξω τον δύσκολο δρόμο, απλώς με όλα αυτά που καταλαβαίνω ότι συμβαίνουν γυρω μου, προβληματίζομαι. Στην πρώτη επιλογή γνωρίζω ότι δεν με εκφράζει το περιβάλλον από την άλλη στο άλλο καθημερινά προσπαθείς χωρίς να γνωρίζεις που θα βγάλει όλο αυτό. Γενικά δεν το έχω και πολύ με τις δημόσιες σχέσεις και αγχώνομαι σε αυτό.
    Γιατι αμα επιλεξεις το βολικοτερο νομιζεις ξερεις που θα σε βγαλει; Λολ.
    Τι σου λεω, εμενα αλλου για αλλου με εβγαλε.
    Δεν μπορεις να ξερεις που θα σε βγαλει οποιαδηποτε επιλογη σου.
    Μπορεις να παρεις μια αποφαση που θεωρεις οτι εχει περισσοτερες πιθανοτητες να σε βγαλει εκει που θελεις με βαση τη λογικη σου εκεινη τη στιγμη, αλλα απο εκει και περα το παιρνεις ενα βημα τη φορα. Σιγουρο αποτελεσμα, δεν υπαρχει. Ειναι σπαστικο αλλα ετσι ειναι. Κι εγω δυσκολευομαι στο να παιρνω αποφασεις για τον ιδιο λογο που δυσκολευεσαι εσυ. Αλλα δεν γινεται αλλιως. Σκεψου οτι στο κατω κατω της γραφης και να μη σε βγαλει εκει που νομιζεις οτι θα σε βγαλει η θελεις να σε βγαλει ενας δρομος θα εχεις μαθει στη πορεια πεντε πραγματα, τι λειτουργει και τι οχι και η επομενη αποφαση σου θα βασιστει σε περισσοτερη εμπειρια, και ισως τα διαχειριστεις καλυτερα τα πραγματα...αυτο απλα ειναι ενα σκεπτικο για να παρηγορηθουμε φυσικα που δεν ξερουμε τι μας ξημερωνει αυριο. Αλλα και παλι, δεν μπορεις να μενεις παγωμενη και να μην παιρνεις καθολου αποφασεις εξαιτιας αυτου...
    Λιγο πολυ ολες μου οι αποφασεις μεχρι πολυ προσφατα παρθηκαν για μενα επειδη δεν ηθελα να τις παρω εγω. Προσφατα πηρα μια δυο δικες μου ολοδικες μου αποφασεις. Και δεν ξερω αν ειναι σωστες...αλλα ειναι δικες μου. Οτι και να γινει φροντισε να ειναι δικη σου αποφαση. Οχι της μαμας, του μπαμπα του γειτονα, του γκομενου, της θειας σου...μην επηρεαζεσαι. Το να ειναι δικη σου η οποια αποφαση πιστευω βοηθαει, ασχετα απο το ποσο σωστη η οχι ειναι.

Senior Member
    Εγω επελεξα ενα επαγγελμα που δεν ηταν ηταν στις αρχικες επιλογες μου οταν ημουν νεος και δουλευω με το ζορι. Δεν με ενδιαφερει καν αυτο που κανω,με κουραζει ψυχολογικα και θα συνεχιζω να το κανω γιατι δεν εχω αλλες επιλογες πλεον. Προσεχε λοιπον τις επιλογες σου και προσπαθησε να βρεις κατι που να σε εκφραζει.Οσο για το που θα σε βγαλει ,αυτο κανεις δεν το γνωριζει.Αν το αγαπας πραγματικα,σιγουρα το αποτελεσμα θα ειναι καλο

Senior Member
    Οτι δουλεια κ να κανεισ σε δεκα χρονια θα την εχεισ σιχαθει κ δε θα εχεισ επιλογεσ αυτο ειναι σιγουρο προσεξε μην παρεισ κανενα δανειο ενα αυτοκινητακι το πολυ ενα μικρο σπιτακι στουντιο εικοσι χρονια δουλευω τα τελευταια πεντε μαρτυραω αλλα δεν εχω πολλα ενσημα για να βγω στη συνταξη με προβλημα

Senior Member
    Αν δουλευεισ απο τα δεκαοχτω μεχρι τα εικοσιπεντε θα εχεισ απειρεσ ευκαιριεσ στα εικοσι πεντε μεχρι τα τριαντα πεντε καθεσαι σε μια δουλεια αποκτασ εμπειρια ζεισ τα παντα κι απο τα τριαντα πεντε κ πανω ο θεοσ να βαλει το χερι του αυτα ισχυουν ιδιωτικο τομεα στην ελλαδα

Senior Member
    Αυτο ειναι το μελλον στην ελλαδα γι αυτο καθονται ολοι

Senior Member
    Κι αυτο που λενε δεν υπαρχει αξιοκρατια μυθοσ εγω δουλευα οπου ηθελα οσο ηθελα κι εφευγα υπαλληλοσ κανονικα παντου

Senior Member
    Η καλυτερη επιλογη για κοπελα ειδικα τα χρονια της κρισης ειναι σωματα ασφαλειας.Και για τον αντρα το ιδιο αλλα και για τη γυναικα πιο βολικο γιατι την προσεχουν περισσοτερο.

1)Ανεξαρτητοποιηση κατευθειαν
    2)Πολλες επιλογες να παντρευτεις συναδελφο αντρα αργοτερα μιας και ολοι οι αντρες(που ειναι η συντριπτικη πλειοψηφια) ψαχνουν κι αυτοι γυναικα συναδελφο.
    3)Δυο βασικοι μισθοι στο σπιτι μεχρι να βγειτε συνταξη + αλλα προνομια(εξαρταται το σωμα)

Ο,τιδηποτε κανεις/σπουδασεις στον ιδιωτικο τομεα πρεπει να εχεις αυτο που ειπε η ναταλια...δημοσιες σχεσεις και ΜΗΔΕΝ ΝΤΡΟΠΗ.Με το που γνωριζεις καποιον που δουλευει καπου καλα,αφου τον γνωρισεις λιγο,κατευθειαν ζητας βοηθεια.Δεν ειναι ζητιανια ουτε εκμεταλλευση να σε εχει υποψην του ο αλλος αν ακουσει για καμια θεση.Μονιμα δημοσιες σχεσεις.Δηλαδη και δουλεια να βρεις που να σε ευχαριστει δε σταματας.Πρεπει να συνεχισεις να γνωριζεις κοσμο και να κρατας επαφες ωστε αν παει κατι στραβα να κανεις κρουση σε γνωστους και φιλους.

Ιδιωτικος τομεας χωρις εξωστρεφεια,επικοινωνια,κο ινωνικοτητα ειναι το τρενακι του τρενου,εχει πολυ φοβο,ανασφαλεια,ανεργια.Αλ� �α αν ''πιασεις'' καπου καλα ειναι φυσικα πολυ καλυτερο απο το δημοσιο.

Senior Member
    Quote Originally Posted by elis View Post
    Οχτω στισ δεκα επειχηρησεισ δεν μπορει να βρει καταλληλο προσωπικο αυτο γινεται γτ οι νεοι τα παρατατε ευκολα μια μαλακια να σασ πουν σηκωνετε τα χερια το θεμα ειναι οτι τωρα ειναι πιο ευκολη η δουλεια απο τοτε που ειμασταν εμεισ οποτε δουλεψε αυτο το κομματι και το πτυχιο θα το παρεισ μην ανυσηχεισ για το πτυχιο
    Και τι πρέπει να κάνουν ρε συ ελις.??να σκύψουν το κεφάλι??γιατί?? ευχαριστώ θα ακούσουν??οι θα το εκτιμήσουν οι εργοδότες???αυτούς ότι και να τους κάνεις δεν πρόκειται να εκτιμήσουν ποτέ τίποτα??
    Και όσοι σκυψαν το κεφάλι το μετάνιωσαν πίκρα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by oeo View Post
    Η καλυτερη επιλογη για κοπελα ειδικα τα χρονια της κρισης ειναι σωματα ασφαλειας.Και για τον αντρα το ιδιο αλλα και για τη γυναικα πιο βολικο γιατι την προσεχουν περισσοτερο.

1)Ανεξαρτητοποιηση κατευθειαν
    2)Πολλες επιλογες να παντρευτεις συναδελφο αντρα αργοτερα μιας και ολοι οι αντρες(που ειναι η συντριπτικη πλειοψηφια) ψαχνουν κι αυτοι γυναικα συναδελφο.
    3)Δυο βασικοι μισθοι στο σπιτι μεχρι να βγειτε συνταξη + αλλα προνομια(εξαρταται το σωμα)

Ο,τιδηποτε κανεις/σπουδασεις στον ιδιωτικο τομεα πρεπει να εχεις αυτο που ειπε η ναταλια...δημοσιες σχεσεις και ΜΗΔΕΝ ΝΤΡΟΠΗ.Με το που γνωριζεις καποιον που δουλευει καπου καλα,αφου τον γνωρισεις λιγο,κατευθειαν ζητας βοηθεια.Δεν ειναι ζητιανια ουτε εκμεταλλευση να σε εχει υποψην του ο αλλος αν ακουσει για καμια θεση.Μονιμα δημοσιες σχεσεις.Δηλαδη και δουλεια να βρεις που να σε ευχαριστει δε σταματας.Πρεπει να συνεχισεις να γνωριζεις κοσμο και να κρατας επαφες ωστε αν παει κατι στραβα να κανεις κρουση σε γνωστους και φιλους.
    Ιδιωτικος τομεας χωρις εξωστρεφεια,επικοινωνια,κο ινωνικοτητα ειναι το τρενακι του τρενου,εχει πολυ φοβο,ανασφαλεια,ανεργια.Αλ� �α αν ''πιασεις'' καπου καλα ειναι φυσικα πολυ καλυτερο απο το δημοσιο.
    Για βολεμα στην Ελλαδα ισως ισχυει αυτο που λες με τα σωματα ασφαλειας...θα μπορουσε ομως και να σπουδασεις κατι που σου ταιριαζει απο τον ιδιωτικο κλαδο με την προοπτικη οτι εχει αρκετη ζητηση στο εξωτερικό. Τα κονε οκ παιζουν παντου ρολο, παγκοσμιως σε περισσοτερο η μικροτερο βαθμο, αλλα αμα εχεις την καταρτιση και ξερεις τι πρεπει να δειξεις σε μια συνεντευξη και σε δουν ορεξατο βρισκεις κι ετσι δουλεια...αναλογα που θα πας φυσικα.Κατι αλλο που δεν ξερω αν σε ενδιαφερει αλλα πας και στο φεγγαρι με αυτο, ειναι η νοσηλευτικη. Αυτο ηθελα εγω και δεν δηλωσα. Εχει να κανει βεβαια και με το τι σου ταιριαζει. Τα ιατρικα επαγγελματα τα ζητανε παντου, ακομα και σε χωρες με αυστηρες μεταναστευτικες πολιτικες πας κιουρια...ουτε και πολυ μεγαλη βαση ειχε τελευταια φορα που τσεκαρα.Εχει βεβαια τα συν και τα πλην του οπως ολα τα επαγγελματα.Εξαρταται τι θελεις να κανεις θεματοθετρια..

Senior Member
    Oeo για βολεμα στην Ελλαδα ισως ισχυει αυτο που λες με τα σωματα ασφαλειας...θα μπορουσε ομως και να σπουδασεις κατι που σου ταιριαζει απο τον ιδιωτικο κλαδο με την προοπτικη οτι εχει αρκετη ζητηση στο εξωτερικό. Τα κονε οκ παιζουν παντου ρολο, παγκοσμιως σε περισσοτερο η μικροτερο βαθμο, αλλα αμα εχεις την καταρτιση και ξερεις τι πρεπει να δειξεις σε μια συνεντευξη και σε δουν ορεξατο βρισκεις κι ετσι δουλεια...αναλογα που θα πας φυσικα.Κατι αλλο που δεν ξερω αν σε ενδιαφερει αλλα πας και στο φεγγαρι με αυτο, ειναι η νοσηλευτικη. Αυτο ηθελα εγω και δεν δηλωσα. Εχει να κανει βεβαια και με το τι σου ταιριαζει. Τα ιατρικα επαγγελματα τα ζητανε παντου, ακομα και σε χωρες με αυστηρες μεταναστευτικες πολιτικες πας κιουρια...ουτε και πολυ μεγαλη βαση ειχε τελευταια φορα που τσεκαρα.Εχει βεβαια τα συν και τα πλην του οπως ολα τα επαγγελματα.Εξαρταται τι θελεις να κανεις θεματοθετρια...

Senior Member
    Ναταλια προσωπικα διαφωνω με το εξωτερικο,γι αυτο ουτε το προτεινω ποτε αλλα ουτε και κανω αντιλογο σε καποιον που το προτεινει γιατι εχει να κανει με γεωπολιτικα/ιστορικα θεματα που πολλους δε τους αφορουν γιατι κοιτανε πανω απ ολα βιοτικο επιπεδο,επαγγελματικη επιτυχια κτλ(και καλα κανουν).Σε μια αλλη συζητηση ισως το πιασουμε το θεμα.
    Σωστο και η νοσηλευτικη.

Page 1 of 2 12 LastLast