Results 1 to 15 of 27
Thread: επικαιρότητα
-
26-12-2011, 12:22 #1
- Ναυταθλητικός Όμιλος Ποδηλατών Βάρκιζας "Ο Βουκεφάλας
επικαιρότητα
http://www.youtube.com/watch?v=WAx8Rr2wb10
Θέλοντας να πω για όσα συμβαίνουν γύρω μας και όχι μόνο μέσα μας
-μιας και τα γύρω μας ευθύνονται για τα μέσα μας-
σκέφτηκα ότι ίσως θα 'ταν χρήσιμο να λέμε για θέματα της επικαιρότητας που προκαλούν το ενδιαφέρον μας ή ακόμα και όχι τόσο επίκαιρα θέματα.
Χωρίς επικίνδυνα ίχνη εθνικισμού ( πάντα είχα στο μυαλό μου την Τουρκία μέσα από την Κωνσταντινούπολη των ασεβών μου φόβων, Μεταίχμιο, 2008 του Γιάννη Ξανθούλη) -δλδ χωρίς ίχνος εθνικισμού που σκόπιμα καλλιεργείται
απλά ακούσατε στις ειδήσεις (www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4682710) ότι σε μεγάλη τούρκικη εφημερίδα ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούλ Γιλμάζ παραδέχεται επίσημα ότι τη δεκαετία του '90 και κυρίως 1995-1997 υπήρχαν μυστικά κονδύλια στον τούρκικο προϋπολογισμό για τις φωτιές στα δάση της Ελλάδας και κυρίως των νησιών και για απόπειρα πραξικοπήματος στο Αφγανιστάν;Last edited by Joann; 26-12-2011 at 17:18.
- 26-12-2011, 16:47 #2
Είχα ακούσει και γω παλιότερα για την φωτιά στην Σάμο (δεν θυμάμαι ποια χρονολογία) ότι ίσως και να προκλήθηκε από Τούρκους. Παρόλο που δεν τρέφω ίχνος εθνικισμού και συμπαθώ πολύ τον τούρκικο λαό, (μάλιστα ενδιαφέρομαι ν' ανακαλύψω περισσότερο την κουλτούρα τους και να μάθω και τούρκικα) κάτι τέτοια που ακούω με κάνουν να εξοργίζομαι. Και να φανταστείς πως εμείς γι' αυτούς δεν είμαστε οι κυριότεροι εχθροί όπως είναι αυτοί για εμάς. Αναρωτιέμαι, αν είμασταν, τι θα μας κάνανε;;;
έτσι γιατί περίεργα την είδα...
26-12-2011, 17:03 #3
Τα συναισθήματά μου για τους Τούρκους ταυτίζονται με τα δικά σου, Gypsy, (έχω μια ρομαντική εικόνα από την ταινία Πολίτικη Κουζίνα) αλλά ακούω στις ειδήσεις ότι αυτή η ενέργεια δεν έχει σχέση με το λαό, αλλά με τις μυστικές τους υπηρεσίες. Τώρα βέβαια η επίπτωση τέτοιων ενεργειών σε μας είναι καταστροφική. Φωτιές στη Σάμο είχε και το '95.
27-12-2011, 10:28 #4
Πάντως πεταμένα λεφτά δώσανε οι Τούρκοι στους πράκτορές τους για να κάψουν τα δάση μας.
Εμείς έχουμε αποδείξει ότι ...άμα γουστάρουμε τα καίμε και μόνοι μας. Δεν έχουμε ανάγκη την παρέμβαση εξωτερικών παραγόντων.
ΣΣ: Το παραπάνω σχόλιο δεν είναι δικό μου, αλλά μου άρεσε και το παραθέτω.
27-12-2011, 23:32 #5
28-12-2011, 00:39 #6
Gypsy, δε θα σου προτείνω αυτό, αλλά ένα άλλο του Γιάννη Ξανθούλη: «Η εκδίκηση της Σιλάνας».
Oι πρώτες 5-6 σελίδες ίσως σου φανούν βαρετές. Μη βιαστείς. Θα το τελειώσεις μέσα σε 2 μέρες και δε θα σου μείνει άντερο απ' τα γέλια. Εγώ να φανταστείς το διάβαζα το καλοκαίρι με καύσωνα, δεν τ' άφηνα απ' τα χέρια μου και γελούσα μόνη μου σαν παρανοϊκή.
28-12-2011, 00:42 #7
Gypsy, άσχετο, αλλά σου αρέσει ο Πλιάτσικας;
28-12-2011, 01:28 #8
28-12-2011, 10:24 #9
Θα σου απαντήσω εντός της μέρας. Έχω μια καθυστέρηση στις απαντήσεις γιατί σταματάω να πάω για δουλειά και εξού και δεν αντέχω το ξενύχτι :)
28-12-2011, 20:47 #10
Gypsy, το βιβλίο είναι αυτοβιογραφικό, αλλά αναφέρεται αποκλειστικά στην εφηβεία του συγγραφέα με τελείως επεισοδιακό τρόπο. Δεν είναι ποίημα, αλλά που και που παρεμβάλλει στιχάκια ξεκαρδιστικά. Γεννήθηκε και πέρασε την εφηβεία του στην Αλεξανδρούπολη και π.χ.
έχει πέσει μέσα στα νερά του λιμανιού μετά από έναν άγριο καβγά μ' έναν απαίσιο θείο του κι ο δάσκαλός του παρακολουθεί τον καβγά κρυφά και τελείως αμέτοχος αφήνοντάς τον απροστάτευτο στη μανία του ...αιμοσταγούς θείου. Παραθέτω αυτούσιο από το βιβλίο:
"... Έτρεχα κλαίγοντας άνευ θυμού, έκλαιγα με φριχτό παράπονο για όλους και για όλα.
Χωρίς ανάσα έφτασα στη θάλασσα, σε μια μεριά όπου χύνονταν οι υπόνομοι του Δήμου και δεν
καταδέχονταν ούτε σκυλί να δροσίσει εκεί την ουρά του, κι έκανα βουτιά με τα ρούχα και τα
παπούτσια. Μόνο τα βιβλία και τα τετράδια πέταξα στη ρυπαρή ακρογιαλιά μα δε μ' ένοιαζε.
Κολυμπούσα, βυθιζόμουν, κατάπινα σκατά, ξανανέβαινα στην επιφάνεια που μύριζε κατράμι και σαπίλα,
είπα "Θα τραβήξω απέναντι, στην Τουρκία, αν προλάβω και δεν με φάνε τα σκυλόψαρα".....
Ήπια ατέλειωτα νερά, πέταξα τον Ξενοφώντα και τη Γραμματική από το στομάχι μου κι έγραψα:
Μπροστά απ' την Κερκόπορτα
ο μαθητής χτυπιέται
ενώ ο εχθρός λυσσομανά
και διπλοκαταριέται.
(ο εχθρός είναι ο θείος και η Κερκόπορτα, η πόρτα του δάσκαλου που ενώ καταλαβαίνει
το κακό που συμβαίνει στο παιδί κάνει την πάπια)
"Άνοιξε, δάσκαλε, να μπω,
το αίμα μου στερεύει.
Μα του εχθρού ο εγωισμός
σάρκα ζεστή γυρεύει".
Λιγοψυχά ο δάσκαλος
κλειδωμανταλωμένος
κι ο μαθητής του ξεψυχά
στο δρόμο σωριασμένος.
Γαμώ τη μάνα σου, δειλέ,
γαμώ και το πτυχίο σου,
Θα 'ρθω να χέσω μια βραδιά
μες στο ανθοδοχείο σου..."
Δεν κάνω διαφήμιση, αλλά γουστάρω το βιβλίο τρελά.
29-12-2011, 00:01 #11
Αυτό το απόσπασμα είναι η εκδίκηση της Σιλάνας που έλεγες; Γιατί αυτό απ' ότι καταλαβαίνω έχει ως πρωταγωνιστή του ένα αγόρι.
29-12-2011, 00:08 #12
Ο τίτλος είναι Η εκδίκηση της Σιλάνας.
Δεν είναι το όνομα του αγοριού. Σιλάνα είναι κάποιο φανταστικό πρόσωπο που έχει δημιουργήσει στη φαντασία του.
Ναι, ο ήρωας είναι ένα αγόρι στην εφηβεία.
29-12-2011, 00:12 #13
10-01-2012, 17:07 #14
για τη ληστεία στην Εθνική Πινακοθήκη χτες
Ό,τι γράφεται δεν είναι δικό μου, αλλά γραμμένο από τον "πιτσιρίκο" στο site http://pitsirikos.net/2012/01/ με αφορμή την κλοπή 2 αριστουργημάτων -έργων τέχνης- από την Εθνική Πινακοθήκη χτες.
Μου άρεσε πολύ και το παραθέτω.
"Πολιτικοί, μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές, μεγαλοεκδότες και καναλάρχες έχουν αρπάξει ό,τι μπορούσαν και έχουν μεταφέρει τα χρήματά τους στο εξωτερικό.
Ξέρουν καλά πως η επιστροφή στη δραχμή μάλλον θα σημάνει το τέλος για τους περισσότερους από αυτούς –και την αναγκαστική διαφυγή τους στο εξωτερικό-, οπότε τώρα θα κοιτάξουν να αρπάξουν και τα τελευταία κλοπιμαία. Θα είναι η τελευταία –αλλά γερή- μπάζα που θα κάνουν.
Στόχος τους θα είναι τα έργα τέχνης – και, κυρίως, τα αρχαία έργα τέχνης.
Με τα χέρια μου να τρέμουν από συγκίνηση και την καρδιά μου να χτυπάει δυνατά από αγωνία και πάθος για την πατρίδα, καλώ όλους τους Έλληνες πατριώτες να κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να σώσουμε την αρχαία μας κληρονομιά.
Ένας τρόπος υπάρχει για να σωθούν τα αρχαία: Να ζητήσουμε από τους ξένους να τα φυλάξουν στα μουσεία τους, μέχρι να ξεκουμπιστούν από την Ελλάδα οι κατσαπλιάδες που την ρήμαξαν.
Να φυγαδεύσουμε στο εξωτερικό όλα τα ευρήματα των αρχαίων χρόνων, για να τα σώσουμε.
Πρέπει να κάνουμε μια καμπάνια σαν αυτή για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, αλλά αντίστροφα αυτή τη φορά.
Πρέπει να ζητήσουμε από τους ξένους να πάρουν όλα τα ευρήματα της αρχαιότητας από την Ελλάδα.
Αν γίνεται, να πάρουν και την Ακρόπολη. Ολόκληρη. Δεν είναι ασφαλής εδώ.
Κάνω έκκληση στη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει την Ελλάδα και τους Έλληνες, και ξεκινάω μια νέα διεθνή καμπάνια:
Κρατήστε τα Μάρμαρα του Παρθενώνα και πάρτε και τα υπόλοιπα αρχαία. Στην Ελλάδα κινδυνεύουν."Last edited by Joann; 10-01-2012 at 17:37.
11-01-2012, 14:39 #15
Απεγνωσμένος ο πιτσιρίκος! Πάντως η φυγή των μνημείων από τον τόπο τους δεν θα είναι λύση..
Αποστολή χειρόγραφου γραμματος
21-07-2025, 18:22 in Σχέσεις και Επικοινωνία