Results 1 to 15 of 25
-
31-12-2011, 21:00 #1
ο απολογισμός των μελών για το 2011
Ανοιγω αυτο το κάπως πρωτοτυπο θέμα.
Κάντε μια σύγκριση πως ήταν η ζωή σας πριν από ένα χρόνο ακριβως τετοια μέρα και πως είναι σήμερα. Άλλαξε κάτι στη ζωή σας συγκεκριμενα, έγινε δλδ μια αλλαγή? πετυχατε κάτι? πχ ένα στόχο, έστω άλλαξε ουσιαστικά και μόνιμα η διάθεση σας?
ή απλά είμαστε στην αισιοδοξία, στη θετική σκέψη και στις έντονες ελπίδες και μέχρι εκεί? είμαστε δλδ στο ίδιο ακριβώς σημείο και ακομα ανταλλάζουμε ωραίες κουβεντες?
Με αυτο τον τροπο θα φανει για τον καθενα μας αν οντως υπηρξε αλλαγη!γιάννης
- 31-12-2011, 21:05 #2
One of these things is not like the others, one of these things must die alone.
31-12-2011, 21:07 #3
Πως αλλαξε... ανεργια, μπατιρηματα , κλεισιμο στο σπιτι λογω ελλειψης κεφαλαιου , ολα τα καλα λολ.
Απο την αλλη απο διαθεση ακμαια , και απο στοχους ενα σωρο που ειναι θεμα χρονου να επιτευχθουν:)[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
31-12-2011, 21:28 #4
η διαθεση από μονη της δεν αρκεί........μπορεί μια ζωή να έχεις πολύ καλή διάθεση και όμως κατα τα λοιπα να είσαι στον ίδιο παρονομαστη!
γιάννης
31-12-2011, 21:39 #5
ναι εμενα αλαξε αλα προς το χειροτερο!αν μου εβαζα και βαθμολογια θα βαζα -0
31-12-2011, 22:07 #6
Κάθε πέρυσι και καλύτερα... Πριν είχα μερικούς φίλους μετρημένους στα δάχτυλα, τώρα 0. Από μοναξιά τα ίδια, ίσως και λίγο χειρότερα. Αυτό όμως που κυρίως άλλαξε σε σχέση με πέρυσι είναι η ελπίδα για το αύριο. Πριν μπορώ να πω ότι έτρεφα, έστω και ελάχιστη, ενώ τώρα καθόλου.
01-01-2012, 03:05 #7
Πέρυσι τέτοιο καιρό, βίωνα την πιο οξεία φάση της κατάθλιψης. Το νευρικό μου σύστημα έιχε γίνει μαλλιά κουβάρια και τα έβλεπα όλα μαύρα. Φέτος βελτιώθηκα πολύ χάρη στην φαρμακευτική αγωγή και μπορώ και κάνω πολλά σχέδια για το μέλλον, πράγματα που πέρυσι δεν μπορούσα να σηκωθώ απ' το κρεβάτι για να τα κάνω. Θέλω να ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα μπορέσω να ζήσω και χωρίς τα φάρμακα. Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους ομοιοπαθείς, κάθε μέρα να είναι και καλύτερη, να αισιοδοξούμε για το μέλλον και ν' αφήσουμε πίσω ότι μας έχει πικράνει. Να θυμάστε ένα, κατάθλιψη δεν σημαίνει αδυναμία, κατάθλιψη σημαίνει να προσπαθείς πολύ καιρό να μείνεις δυνατός...
έτσι γιατί περίεργα την είδα...
03-01-2012, 08:14 #8
Λίγη ανταπόκριση σε ένα ενδιαφερον θέμα που άνοιξα. Για να εξακολουθεί καποιος να είναι μέλος στο φορουμ, από περσι τετοιες μερες μέχρι σημερα, σημαίνει, για μένα, πως η ζωή του είναι περίπου η ίδια, δεν άλλαξε κάτι. Κι αυτό άσχετα αν μιλά για καλύτερη διάθεση, αισιοδοξία, αγώνα κλπ. Επειδή όλους στο χωρο αυτο κάποια ανάγκη τους φέρνει και κανεις δεν είναι εδω για χομπι ή απλά για να σκοτωσει την ωρα του. Και όταν ρωτω για αλλαγή εννοώ να αλλαξε κάτι στη ζωή κάποιου, να πέτυχε κάποιο σημαντικό γι αυτον στόχο έστω μεσα από το δικο του αγωνα για βελτίωση. Δεν μιλώ απλά για αλλαγη στη διαθεση εκτός κι αν μιλαμε για μεγαλη διαφορα. Για μενα δεν αλλαξε κατι ιδιαίτερα.
γιάννης
03-01-2012, 08:26 #9
Εγω ειμαι μελος του φορουμ 5-6 χρονια και εχουν αλλαξει ριζικα τα παντα. Ακομα και το τελευταιο χρονο ειχα ριζικες αλλαγες και πολλους στοχους που υλοποιηθηκαν ή ειναι προς υλοποιηση λογω του οτι χρειαζονται το χρονο τους. Δεν θελω απλως να αναφερω για παραδειγμα τις αλλαγες του τελευταιου χρονου γιατι δεν θελω να αναφερω δημοσια προσωπικα στοιχεια.
Σιγουρα το φορουμ ειναι κομματι της ζωης μου και ειμαι σιγουρος οτι με βοηθησε , αλλα φυσικα δεν ξερω αν δεν ειχε μπει στην ζωη μου τι θα ειχα πετυχει. Ειναι αναπαντητα ερωτηματα αυτα.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
03-01-2012, 09:42 #10
Ιωαννη ειμαι μελος του φορουμ αν και οχι τακτικο απο τον Ιανουαριο του 2009. Στην ζωη μου αλλαξαν πολλα απο τοτε. Δεν θα σου πω οτι παραμενω γιατι χειροτερεψαν τα πραγματα αλλα γιατι εδω μεσα ειδα οτι απο τα πιο απλα θεματα μεχρι τα πιο δυσκολα απεκτησα φιλους που μου στεκονται σε χαρες και σε λυπες, ανθρωπους που ειναι προθυμοι να με συμβουλεψουν οταν εχω ενα θεμα απλο ή συνθετο, και πανω απο ολα ανθρωπους που μου λενε στα ισια αυτο που σκεφτονται και καμμια φορα μου εδωσαν και κανα "χαστουκακι" ηλεκτρονικο, οποτε παραλογιζομουν και δεν εβλεπα καθαρα μπροστα μου.
Δεν ειχα ψυχολογικα προβληματα οταν μπηκα με την εννοια της αναγκης χρησης ψυχολογου ή φαρμακευτικης βοηθειας, αλλα μην ξεχνας οτι ολοι εχουμε αναγκη απο ψυχολογικη στηριξη. Η ψυχολογια δεν ειναι μονο επιστημη επουλωσης αλλα και επιστημη βελτιωσης της προσωπικης μας αντιμετωπισης των καθημερινων θεματων και της ιδιας μας της προσωπικοτητας. Αρα σε ενα φορουμ ψυχολογιας ολοι εχουμε κατι να παρουμε απο ολους αυτους που ειναι εδω μεσα και εχουν την διαθεση να ασχοληθουν με τον εαυτο τους αλλα και με ολους εμας τους αλλους. Χαιρομαι που βρηκες αυτο το φορουμ και θυμησου οτι ειτε βελτιωθηκες ειτε οχι, ειτε σου χαιδεψαν τα αυτια ειτε στα πονεσαν οι φιλοι εδω μεσα, παντα υπαρχει διαθεση να σε βοηθησει καποιος και να σου κανει παρεα στο θεμα σου.Μα τα δειλινα.... μια φωνη μου ψυθιριζει.... μυστικα .... δεν θα γυρισεις πια.....
03-01-2012, 10:18 #11
Και εγώ έχω αποκομίσει αρκετα από το φορουμ, από συμβουλές μέχρι ενθάρρυνση, κουβεντες που με έχουν βοηθησει πολύ, σε θέματα στα οποία δεν ξανοίγομαι καθόλου στην καθημερινη μου ζωή ή δεν ξανοίγομαι σε τετοιο βαθμό όπως εδώ στο φορουμ λογω της ανωνυμίας, έχω γνωρισει από εδώ άτομα που με καταλαβαινουν, και έχω ακούσει ευχαριστω από ατομα που τους έδωσα την αποψη μου μεσα από τη δική μου εμπειρία, αν και ο υπολογιστής δεν προσφερει τη ζωντανια της προσωπικής επικοινωνίας, άλλο το να τα ακούς με ύφο και τόνο πρόσωπο με πρόσωπο και άλλο να τα διαβάζεις. Δυστυχως με χωριζει απόσταση από όλους αυτούς αν και το φορουμ είναι βημα για αληθινες φιλίες. Λέω μακαρι να είχα όλους αυτους τους ανθρωπους του φορουμ κοντα μου ή να υπήρχε η δυνατότητα προσωπικής γνωριμίας, με κάποιους έστω τηλεφωνικώς γνωριζόμαστε. Μέσα από την αλληλοκατανόηση και αλληλοστηριξη θα δημιουργούσα αληθινές φιλίες.
Ωστόσο την πραγματική ενδοσκόπηση και συνηδητοποίηση καθώς και τους στοχους και μεθοδους βελτίωσης τα αποκομισα μεσα από συναντησεις με ψυχολόγους. .
Το κακο με εμενα, είναι ότι σε καποιο βαθμο γινεται εξάρτηση, απασχολεί το νου σε ωρες που ο υπολογιστης είναι κλειστός ή δημιουργεί έγνοια για θέματα ή απαντησεις που αναμένω. Επίσης πάλι σε κάποιο βαθμό μου στερει στιγμες κοινωνικοποίησης ή υποκαθιστα κοινωνικοποίηση, ίσως η μη γνωριμία μου με το φορουμ και η ως εκ τουτου μη αφιέρωση χρονου σ αυτο ή η μη υπαρξη του ως δικαιολογια φυγης απο συναναστροφες λογω φοβιας με εξαναγκαζαν να χρησιμοποιησω τον όλο χρονο που αναλώνω στο φορουμ για περισσότερη κοινωνικοποίηση.
Πάντως κάποιοι που εγκατελειψαν μετα από πολλή καιρο το φορουμ, κάποιους τους γνωρίζω, το εκατέλειψαν επειδή έχει αλλάξει ριζικά η ζωή τους, δεν έχουν αναγκη το φορουμ, μπορει και να λενε ότι τους επηρεαζει αρνητικα. Μπορεί ωστοσο να λειτουργει το φορουμ ως κατα καποιο τροπο χομπι, ως τροπος ζωής χωρίς αίσθηση ότι αποστερει απο κατι άλλο. Έτσι είναι ΚΕΠ?
Ως προς τον δικο μου απολογισμο του έτους, ίσως λόγω στόχων που εθεσα, ίσως λόγω του ότι λόγω των εσωτερικών μου αντιστασεων δεν επραξα όσα θα μπορουσα να κάνω, προσθετοντας σε όλα αυτα την προσωπικη μου ενδυναμωση και κοινωνικοποιηση λέω ότι δεν πέτυχα δυστυχως πολλά πράγματα αυτο τον χρονο, και απο πιο πριν ακομη, ειμαι σε περιπου στασιμοτητα, και αυτο είναι που με απογοητευει και μου επιβαλλει ότι πρεπει να αλλάξω τακτικες, όσο δυσκολο κι αν φαινεται αυτο, διαφορετικα θα διαιωνίζω μια ζωη την ίδια κατασταση.γιάννης
03-01-2012, 10:35 #12
Γιαννη, κρατα γερα και .....KEEP WALKING.
Αργα ή γρηγορα θα πετυχεις αυτο που θελεις και θα λαβεις αυτο που ζητας.
Μην απογοητευεσαι.
Καποιοι σε τουτη τη ζωη αποκτουν ευκολα και καποιοι με κοπο
Ομως εκεινοι που τελικα αποκτουν με κοπο ειναι χιλιες φορες πιο ευτυχισμενοι με οτι απεκτησαν απο τους αλλους που η ζωη τους τα εφερε ολα στα χερια
Εσυ οταν αποκτησεις οτι θες να εχεις την ικανοποιηση και την χαρα να γνωριζεις την αξια του.
Οι αλλοι οχι....Μα τα δειλινα.... μια φωνη μου ψυθιριζει.... μυστικα .... δεν θα γυρισεις πια.....
03-01-2012, 10:52 #13
03-01-2012, 13:05 #14
Από το κακό στο χειρότερο. Η χρονιά που έφυγε για μένα ήταν καταστροφική. Δεν βρίσκεται κάτι το περίεργο να παίζει;
Last edited by Instant; 03-01-2012 at 13:37.
03-01-2012, 14:09 #15