Results 1 to 15 of 22
Thread: αναρωτιέμαι
-
15-01-2012, 22:16 #1
- Join Date
- Jan 2012
- Posts
- 19
αναρωτιέμαι
Πώς μπορείς να πεις σε ένα άτομο που ξέρεις καιρό, νοιάζεσαι, που βρίσκεται σε θεραπεία για κατάθλιψη και προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του ότι σε πονάει και σε πληγώνει? Ότι η αδυναμία να αφήσει μια ήδη τελειωμένη κατάσταση (χρόνων) και να ακολουθήσει τα θέλω που λέει ότι έχει, τα οποία είναι κοινά, σε έχει διαλύσει, μήνες τώρα.
δεν είπα τίποτα, έκατσα αδιαμαρτύρητα και δέχτηκα την στασιμότητα που επιλέγει, κόντρα στα δικά μου συναισθήματα.
εκ των υστέρων δεν ξέρω αν ήταν ο πιο σωστός τρόπος αντιμετώπισης κι αν στην ουσία θα καταφέρει να είναι πραγματικά καλά κανείς μας.
ευχαριστώ και καλησπέρα.
- 15-01-2012, 22:31 #2
- Join Date
- Aug 2011
- Location
- ΝΑΞΟΣ
- Posts
- 1,499
αθεατε... μην σκαλωνεις τα καλυτερα ερχονται σε αυτες τις περιπτωσεις.
Κοιτα να συνεχισεις τη θεραπεια σου και το οτι σε αφησε σε μια τοσο δυσκολη φαση εε κατι σημαινει ετσι? οποτε μην το σκεφτεσαι τα καλυτερα ερχονται απολαυσε την ελευθερια σου και περνα καλα ;) ευκολο στα λογια ακομα πιο ευκολο στις πραξεις εγω με το αγχος μου να δω τι θα κανω :ΡΡΡ[COLOR="#800080"][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][B]Honey, nobody ever gonna love you
The way I try to do.[/B][/FONT][/SIZE][/COLOR]
15-01-2012, 22:54 #3
- Join Date
- Jan 2012
- Posts
- 19
μάλλον τα έγραψα μπερδεμένα. δεν βρίσκομαι εγώ σε θεραπεία (προς το παρόν τουλάχιστον), ούτε με άφησε..αφού δεν έχουμε σχέση.
15-01-2012, 22:56 #4
- Join Date
- Aug 2011
- Location
- ΝΑΞΟΣ
- Posts
- 1,499
16-01-2012, 01:16 #5
- Join Date
- Feb 2008
- Posts
- 1,026
ίσως δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τις συνέπειες, αφήνοντας την τελειωμένη κατάσταση? ίσως φοβάται για τη συνέχεια μαζί σου? Μια ενθάρρυνση και ένα σπρωξιματάκι από μέρους σου, ώστε να κινητοποιηθεί, θα βοηθούσαν? (δν είμαι σίγουρη- κατάλαβα σωστά?)
16-01-2012, 02:28 #6
- Join Date
- Jan 2012
- Posts
- 19
σωστά κατάλαβες. σίγουρα δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τις συνέπειες. σίγουρα φοβάται να χάσει την δεδομένη ασφάλεια. κάπως έτσι τραβάμε καταστάσεις μέχρι εκεί που δεν πάει. συμβαίνει αρκετά συχνά σε σχέσεις εξάρτησης και συνήθειας. ίσως όντως και να φοβάται για την συνέχεια μαζί μου, αφού δεν μπορεί να ξέρει εκ τον προτέρων τι θα έχει. ξέρω τι νιώθει, ξέρει τι νιώθω, αλλά αδυνατώντας να το χειριστεί επιλέγει την στασιμότητα.
παράλληλα κάνοντας μου γνωστό το θέμα της κατάθλιψης και της θεραπείας που κάνει, μπλόκαρα, έκανα στην άκρη τα προσωπικά μου αισθήματα και το πόσο με πληγώνει ή με πονάει όλο αυτό, μόνο και μόνο για να ηρεμήσει και να είναι καλά. εν τέλει όμως θα είναι κανείς μας καλά? εκεί είναι το ερώτημα.
16-01-2012, 02:38 #7
- Join Date
- Feb 2008
- Posts
- 10,778
..αθέατε, καλησπέρα...:)
Το άτομο για το οποίο συζητάμε είναι γυναίκα και βρίσκεται σε σχέση ήσε γάμο?
16-01-2012, 02:47 #8
- Join Date
- Jan 2012
- Posts
- 19
καλησπέρα. ναι,γυναίκα είναι και βρίσκεται σε σχέση.
16-01-2012, 02:50 #9
- Join Date
- Feb 2008
- Posts
- 10,778
..απ ότι κατάλαβα δεν εχει γίνει κάτι μεταξύ σας.
Δεν θέλει όσο είναι σε σχέση, ή δεν έχετε συζητήσει κάτι τέτοιο καν?
Είστε φίλοι που σε εμπιστευεται?
Σόρι που σε ρωτάω τόσα, αλλα δεν έχεις διασαφηνίσει πολλά και είναι λίγο δύσκολο να μπούμε στο νόημα.
16-01-2012, 03:24 #10
- Join Date
- Jan 2012
- Posts
- 19
καλά κάνεις. το ξέρω. προσπαθώ να νιώσω άνετα και να αποβάλω την σκέψη του... ποιος βλέπει τι..
πρακτικά όχι, δεν έχει προχωρήσει πέρα από το λεκτικό κομμάτι. δεν είναι ότι δεν το θέλει, το θέλει, το σκέφτεται, αλλά δεν μπορεί να το διαχειριστεί από την στιγμή που είναι σε σχέση την οποία δεν μπορεί να διακόψει. αγχώνεται, παθαίνει πανικό, συν την κατάθλιψη που δεν ξέρω τι μπορεί να δημιουργεί.
πιστεύω ότι με εμπιστεύεται, αν και είναι ένας άνθρωπος που δυσκολεύεται να εκφρασθεί γενικά, γι αυτό και τις φορές που με δυσκολία μεν το έκανε, το εκτίμησα απεριόριστα.
16-01-2012, 03:42 #11
- Join Date
- Feb 2008
- Posts
- 10,778
....μηπως όλα αυτά είναι ένας ευγενικός τρόπος να αποφύγει το συναίσθημα σου?
Ξέρεις γιατί στο λέω?
Δεν έχετε κάνει τίποτα αν και θέλει. Δεν φέυγει από κει αν και θέλει.
Ας πάρουμε τα δυο κομμάτια ξεχωριστά.
Από τη στιγμή που δεν είναι παντρεμένη, (αυτός ήταν ο λόγος που ρώτησα), δεν έχει παιδιά που είναι η συνήθης καραμέλα για να κάθεται κάποιος σε μια σχέση, τότε γιατί δεν μπορεί να φύγει?
Αν όπως σου λέει, ένιωθε πράγματα για σένα, τι την εμποδίζει να περάσει από το λεκτικό στο πρακτικό?
Μη μου πεις πως έχει φραγμούς και ηθικές αναστολές, γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν θα έφτανε καν σε κουβέντα.
Από την άλλη, άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη αποζητούν και παρακαλάνε για στιγμές ευτυχίας πόσω δε μάλλον να νιώθουν πως δνε μπορούν να διαχειριστούν τον τρόπο να φύγουν από κάτι τέτοιο.
Μήπως λοιπόν αποτελείς εσύ τη συναισθηματική πατερίτσα της?
Μήπως από σένα παίρνει επιβεβαίωση που δεν βρίσκει στη σχέση της γι αυτό δεν το τραβαει παραπέρα?
16-01-2012, 04:29 #12
16-01-2012, 04:36 #13
- Join Date
- Jan 2012
- Posts
- 19
γιατί δεν μπορεί να φύγει.. υποθέτω, για τους λόγους που δεν μπορούν να φύγουν όλοι όσοι έχουν σχέση εξάρτησης και συνήθειας. φόβος, ανασφάλεια, χαμηλή αυτοεκτίμηση, αδυναμία ανάληψης ευθυνών, αναβλητικότητα, ενοχές, άγχος αποχωρισμού. ο χωρισμός με ένα άτομο που έχεις δεθεί και αγαπάς είναι μια δύσκολη διαδικασία και η απόφαση του προϋποθέτει δύναμη, πράγμα που δεν νομίζω ότι έχει. το έχω νιώσει και εγώ στην ζωή μου και έχω τραβήξει τις καταστάσεις παραπάνω από ότι θα έπρεπε, αλλά πρέπει να απομακρυνθείς από αυτό για να το καταλάβεις. δυστυχώς λόγο του ότι αποτελώ μέρος του προβλήματος, δεν μπορώ να συζητήσω μαζί της γι αυτό το θέμα,ακόμα κι αν πιστεύω ότι κάνει λάθος και στην ουσία κάνει κακό και στους 3. αλλά και μένα να βγάλω απέξω και πριν προκύψουν όλα αυτά πάλι θεωρούσα ότι κάνει λάθος και κακό στον ίδιο της τον εαυτό.
τι την εμποδίζει να περάσει από το λεκτικό στο πρακτικό.. σίγουρα δεν έχει να κάνει με φραγμούς και ηθικές αναστολές, αλλά έχει να κάνει με αδυναμία διαχείρισης καταστάσεων, με άγχος (που έχει ένα θεματάκι) και πανικό. εκτός των άλλων να σου πω την αλήθεια, αν δεν λύσει το από πάνω θέμα, αυτό σίγουρα δεν μπορεί να προχωρήσει και μόνο χειρότερα θα τα έκανε όλα.
ναι αλλά τα άτομα που έχουν κατάθλιψη, έχουν και αρνητικά αισθήματα, θλίψη, στεναχώρια, απογοήτευση, αναποφασιστικότητα, αναβλητικότητα, αδρανοποίηση, άγχος. ίσως τα όσα νιώθει αλλά δεν μπορεί να πραγματοποιήσει να χειροτερεύουν την κατάσταση. δεν ξέρω, αλλά έχω σκεφτεί πολλές φορές ότι στην παρούσα φάση μπορεί να της κάνω και κακό. δεν ξέρω πως να το χειριστώ.
το έχω σκεφτεί για την συναισθηματική πατερίτσα. αλλά υπάρχουν 2 σκέψεις, η μια είναι η προσπάθεια της κάποια στιγμή να απομακρυνθεί μήπως και το ξεπεράσει πράγμα που σημαίνει ότι αν ήμουνα αυτό δεν θα ήθελε να το χάσει και η δεύτερη ότι από την στιγμή που επιλέγει να μείνει εκεί που είναι, ότι ξέρει ότι εκ των πραγμάτων ότι κάποια στιγμή θα το ξεπεράσω και θα προχωρήσω και άρα πάλι δεν θα υπάρχει αυτό.
επιβεβαίωση που δεν βρίσκει στην σχέση της ίσως να παίρνει και είναι λογικό.
γράφω, γράφω, γράφω, αλλά στην ουσία ούτε εγώ μπορώ να καταλάβω ακριβώς.
16-01-2012, 06:10 #14
- Join Date
- Jan 2012
- Posts
- 19
να συμπληρώσω επίσης ότι δεν κάνει κάτι για να το θρέψει.
και επίσης ο όρος στασιμότητα που χρησιμοποίησα αφορά μόνο τον ίδιο της τον εαυτό και την απόφαση της να παραμείνει εγκλωβισμένη εκεί που είναι κουβαλώντας ταυτόχρονα και σκέψεις για τα όσα νιώθει. σε καμία όμως περίπτωση εμένα δεν με δεσμεύει αυτό.
16-01-2012, 22:56 #15
- Join Date
- May 2011
- Location
- Γαλαξίας Ανδρομέδα
- Posts
- 4,434
Γεια σου και από μένα αθέατε. :) Εσύ την ποθείς πολύ? Την έχεις διεκδικήσει έντονα;
έτσι γιατί περίεργα την είδα...
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια